Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מכיר את השוק עוד מהימים שרובו היה בתוך המבנה - שעקרונית היה מרכז הקניות הסגור הראשון בארץ (ובמקביל, פחות או יותר, מרכז החנויות הראשון היה בית הקרנות במרחק כמה מאות מטרים, ברחוב הרצל). העניין הוא שבניין שוק הוזנח שנים רבות ומצריך שיפוץ יסודי, כולל דרכי הגישה אליו, ואני לא יודע מי יקצה את המשאבים הדרושים ומתי.

כרגע הבעיה כפולה ומכופלת בגלל שיפוץ רחובות הדר ובנית המטרונית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 111
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
סמיר, אל תתרגש מכל מיני סטיגמות. הרי כולנו (או כמעט כולנו) יודעים שהמחירים גבוהים אצל כולם.

לגבי הערותיך, שוופס אולי יקר אבל קריסטל נמכר בכל סופר 3 ב 11 (בקבוקים של 2 ליטר). אז נכון שלקולה שלהם יש טעם של תרופה אבל האחרים סבירים (לא כולל הירוק והכחות הזרחני).

הבעייה היא בשוק הדיאט ששם אין מתחרה ראוי לזירו. לשאר יש טעם לואי נוראי.

מזמן הפסקתי להתרגש, פשוט זורק קצת אור על סטיגמות שאין להן בסיס בשטח :-).

עזוב אותך קריסטל, אתה יודע איזה טעם יש לזה ? עדיף כבר לשתות מים עם הארוחת צהריים וזהו :).

סאמר, כתבנו לענייני ערבים. ;-)

:-P

שונא גזענים !.

פורסם
לגבי לגו, הלוואי וזה היה עשרות אחוזים. אני יודע באילו פערים מטורפים עד הזויים עד כדי גיחוך מדובר.

בתור מוכר ב-EBAY כבר קרוב ל-5 שנים, אני קונה ומוכר לגו ועשיתי אלפי עסקאות (מכירה וקניה).

הפערים של הלגו בארץ נעים בין פי 4 (400 אחוז) במקרה הטוב לפי 7 (700 אחוז) במקרה הרע ואתה יכול לבדוק אותי, ומי שלא מאמין אראה לו הוכחות.

מה שעצוב הוא שאנשים באמת קונים ואין להם מושג איזה רווח מטורף היבואן עושה על גבם (טויז אר אס, הפיראט האדום וכו').

ממש שלשום מצאתי לגו טכני צנוע ב100$. הכנסתי את כל הפרטים של החבילה (משקל ומימדים) באתר של מאסטופ והסכום הסופי עבור חבילה אצלי ביד היה............. 600 שקל. זהו. אותו הדגם בדיוק, בארץ נע בין 1200 ל 1600 שקל

ולעניינו: חברים, חרם צרכנים זה דבר מקובל בכל העולם, כאשר חברה שוכחת שיש פה מעגל שמשתתפים בו הספקים, היא והלקוח. במדינה שלנו איכשהו הוציאו את הלקוח מהמעגל הזה,וכדי לחזור פשוט צריך להשתמש בכוח הצרכני יש לנו ולא לקנות.

בחברה החרדית, אם יש משהו שלא מרוצים ממנו, טרח יש חרם והחברה מתיישרת לפי רצון הלקוחות. גם בציבור החילוני אין מניעה שזה יצליח, גם אם לא כולם ישתתפו. במקום תפוצ׳יפס נקנה צ׳יפס של שופרסל וכן דברים דומים. אפשר להסתדר מעולה בלי מוצרי אסם ויוניליוור, רק צריך להפנים שלא קונים את האריזה הצבעונית והיפה של x אלא אריזה קצת יותר אפורה של y עם מוצר באיכות זהה, אם לא יותר טובה.

היה דיון דומה בעבר ואני אזכיר ממנו שתוצרת מותג ״בית״ כמו של השופרסל, זהה לתוצרת מותג אחרת ולעיתים אפילו עולה עליה.

אני מאוד אוהב פתיתים. אבל למה לי לשלם לאסם אם שופרסל נותן לי אותו דבר בדיוק בפחות כסף?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
מזמן הפסקתי להתרגש, פשוט זורק קצת אור על סטיגמות שאין להן בסיס בשטח :-).

עזוב אותך קריסטל, אתה יודע איזה טעם יש לזה ? עדיף כבר לשתות מים עם הארוחת צהריים וזהו :).

:-P

הקולה זוועה אבל תואם הפאנטה שלהם עוד סביר.

אישית אני לא סתם שותה מים אלא מהברז.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אפשר להסתדר מעולה בלי מוצרי אסם ויוניליוור, רק צריך להפנים שלא קונים את האריזה הצבעונית והיפה של x אלא אריזה קצת יותר אפורה של y עם מוצר באיכות זהה, אם לא יותר טובה.

?

אפשר להסתדר בלי הרבה דברים , אפשר גם להחרים ולהביא להעברתם של המפעלים

האלו להודו , טורקיה או צ'כיה . ולמה להסתפק בזה ? בואו נחסל עוד ענף ונייבא גם את מוצריו מחו"ל.

בפעם האחרונה שבדקתי לא שימשתי כבן ערובה של סדרנית מדפי אוסם בסופר. יש גם במבה לולי בובו ושמופי

שמיוצרים בטיזיליאוחתוכ ללא gmp או iso .

אלפי משפחות שמתפרנסות באדמה הזו לא נכללים בפונקציה ?

Gn'f'R

פורסם

חביבי זה האופי של שוק צרכני בריא.

מי שמזיין את הלקוחות שלא יצפה לקבל משהו אחר בתמורה.

העובדים לא קשורים לכלום. אי אפשר לפטר עובדים וגם להמשיך לייצר.

בשוק נורמלי המנהלים חוטפים את הריקושטים אם הם אחראים לפגיעה במכירות.

כבר שכחתם כולכם שלפני שנה תנובה החליטה שהיא חברת השקעות ובדקה עד כמה אפשר להעלות את מחירי המוצרים כדי להגדיל את התשואה?

בחברה נורמלית דבר כזה היה מחסל או לפחות מחזיר דרעקים כאלו לפרופורציות.

כאן? צעקו בכיכר וחזרו לשתות קפה עם חלב תנובה.

המנהלים רוצים להרוויח מליונים? לגיטימי בעיני, אבל לא על חשבון העלאת מחירי מוצרים סתם.

הפתרון הוא לא צעקות בכיכר ולא שלטים של ראש ממשלה כזה או אחר. שם לא הכתובת.

הכתובת הם חברות, תאגידי ענק וקשרים עסקיים אסורים שכולם מכוונים לסחוט אותנו כי אנחו פראיירים.

אף אחד לא אומר שתנובה או אוסם או יבואני הרכב/דלק לא צריכים להרוויח. אבל למה להיות חזירים על חשבוני?

לכו תזדיינו.

ואתה חושב שזה לא עובד?

הדוגמה הטובה ביותר לזה היא שוק הסלולאר.

לא קרה כלום כשירדו המחירים לרבע ממה שהיו עד היום למרות שכל בעלי העניין ניסו להלך איימים על הציבור בהפחדות שווא.

היחידים שאכלו אותה היו דנקנר, בן דוב וחארות אחרים שעשו את ההון שלהם על הגב שלנו.

נגמר.

ולא לשכוח שגם ההפסדים של נוחי למשל הם גם על חשבוננו, קרנות הפנסיה.

מתי בפעם האחרונה קיבלתי תספורת מהבנק שלי על מינוס של 5000 שקל?

אז למה יש כאלה שמקבלים מתנות על חשבוני ואני ממשיך לממן אותם?

אתה תופס?

אתה שם לב שאף פעם לא היה כאן שוק נורמלי עוד מקום המדינה?

בשוק הזה דאגו רק לבעלי השליטה והאינטרסים וזהו. לא עובדים ולא בטיח.

הגיע הזמן להתעורר ולהבין שאם לא נקנה לא יקרה שום אסון.

הילד שלי יסתדר בלי דני ושוקולדים למשך חודש.

לי לא יקרה כלום אם אני לא אשתה קוקה קולה חודשיים ואף אחד לא ימות אם הוא לא ילעס במבה

ואפילו לא יקרה כלום אם אני אתחיל ללכת ברגל, ואצמצם את צריכת הדלק שלי למינימום.

לא יקרה שום דבר רע. רק טוב.

פורסם

רק חבל שאנשים שחושבים כמוך הם המיעוט שבמיעוט.

אין לי מה להוסיף, כל מה שכתבת כל כך נכון.

כל ההפחדות שיפוטרו עובדים, ובלה בלה בלה, זה שטויות במיץ.

אז החברה תרוויח קצת פחות, והמנהלים יקחו קצת פחות בונוסים.

פורסם

אין בעייה עם פיטורי עובדים כי אם אוסם תצמצם את קוי הייצור אז חברה אחרת תגדיל אותם.

הבעייה היא שאם החברה תרויח מעט מידי היא פשוט תימכר ותעביר את פעילותה בהדרגה לחו"ל. כפי שכתבתי כאן קודם, מי ששם כמה מיליארדים רוצה לקבל תשואה סבירה להשקעתו וזו ממש לא חזירות להרויח 5% על ההון.

פורסם

זאת חזירות להרוויח יותר על ארץ הייצור שלך מאשר על ארצות להן אתה מייצא.

הבמבה יוצאת משערי המפעל באותה עלות לכולם, מפה והלאה מעמיסים שינוע וקישקושים נוספים, בחו"ל יש לך יותר תוספות וקישקושים להעמיס על הבמבה מאשר המשלוח מהמפעל למכולת השכונתית.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

תומר, אתה יודע איזה תוספות יש בארץ ואיזה בחו"ל? מספיק המע"מ של ה 17% שקריים בארץ וברוב העולם לא קיים על מוצרי מזון.

פורסם

והמע"מ הזה מגיע מהחלטת ממשלה ?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

בטח שמהחלטת ממשלה. אלא מאיפה?

ברוב העולם יש מע"מ שונה על שירותים שונים עד פטור מלא למוצרי מזון (ברוב העולם הנאור). רק אצלנו מעלים את המע"מ ומורידים את המס על טלויזיות. עם כל הכבוד, שבמסעדות נשלם מע"מ של 30% ושלא יקחו מע"מ על אוכל בסופר. למה אדם שמשתכר 4000 ש"ח צריך לשלם 17% על קיום בסיסי (סופר, חשמל ומים)?

פורסם

ומה אתה עושה בשביל לשנות את השיטה ? (רמז, שרשור סקר בחירות 2013).

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
רק חבל שאנשים שחושבים כמוך הם המיעוט שבמיעוט.

אין לי מה להוסיף, כל מה שכתבת כל כך נכון.

כל ההפחדות שיפוטרו עובדים, ובלה בלה בלה, זה שטויות במיץ.

אז החברה תרוויח קצת פחות, והמנהלים יקחו קצת פחות בונוסים.

אלו לא הפחדות , זו מציאות ואני מכיר אותה מקרוב כי אני נמצא בתחום.

מודע לעלויות ייצור ( והן גבוהות מאוד), ולתחרות הקטלנית בענף.

קשה להתחרות במוצר שמגיע מבחוץ ללא אבא ואימא ומחירו כ 40% פחות .

ראיתי קווי ייצור נסגרים ומועתקים לחו"ל (תחת אותה קורת גג של אותו תאגיד)

, הציבור לא ידע כי מבחינתו המוצר עדיין היה על המדף באותה אריזה עברית

רק שלמטה רשום בקטן "מייד אין פולנד" .

הכל אפשרי בשוק אז אל תאמר שלא.

כל אחד שיקנה כראות עיניו וע"פ האידיאולוגיה שלו , כבר אמרתי שאף אחד לא

מצמיד לכם אקדח לרקה . אני פשוט לא רואה סיבה לצאת בקריאות חרם

ולהשוות את שוק המזון הפרוץ משכבר ימים לשוק הסלולר או לענף הרכב .

מצאתם על אילו מחאות לתת לייק בפייסבוק . קוטג' ? במבה ? פסק זמן ? חומוס ?

לכל אלו יש עשרות מתחרים .

Gn'f'R

פורסם

צר לי להגיד לך, אבל לא נראה לי שהמתחרים שמייצרים תחליפים לבמבה/ביסלי/חומוס/קוטג'/עגבניות/מלפפונים

וכדומה, לא מייצרים את זה בפולין או בצ'כיה, אלא ממש כאן בארץ. והם מוכרים לפעמים בחצי מחיר את אותו מוצר,

לא במבצע, לא בהנחה, אלא שזה המחיר שלהם תמיד.

לא ראיתי שתנובה סגרה את מפעליה וחדלה לייצר קוטג'. גם לא שטראוס.

• תוכן חדש...