Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5013 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני הולך לקנות אוטו משומש והשיקול הראשון שלי הוא בטיחות. אני מתלבט בין שתי אפשרויות:

- רנו מגאן II מ-2007

- פורד פוקוס מ-2005

1. האם מבחינת הוצאות על מוסכים לאחד מהרכבים יש יתרון מובהק על השני?

2. האם קניית מגאן ידנית עם מנוע דיזל מומלצת בשביל לחסוך בדלק (יש לי רק נסיעות קצרות בתוך חיפה)?

3. רעיונות אחרים שיש לכם לגבי למה אחד עדיף על השני?

תודה רבה!

פורסם

1. אם תטפל במוסך מורשה יבואן, כנראה רנו תהיה יותר יקרה, אבל לא בצורה משמעותית.

2.קניה כזאת מומלצת רק אם תמצא מגאן DCI במצב שמור ועם נתונים טובים (זה קשה ודורש הרבה סבלנות, זמן ולפעמים זריזות).

3. גיר אוטומטי של פורד נחשב לאמין יותר, גם מערכת החשמל. אבל הרבה תלוי במצב הרכב, טיפולים קודמים ומזל.

פוקוס ישנה יותר בשנתיים, ויש לקחת את זה בחשבון.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

רוצה לחזק את תגובת קודמי - כנראה שהפוקוס תהייה מעט זולה יותר באחזקתה.

בנושא בטיחות - שתיהן בסדר גמור (אולי "יתרון בנקודות" למגאן).

בדוק את נושא הגיר בשתיהן במידה ואוטומטי (במיוחד במגאן), החל מתקינות וכלה בתפעול והעברת ההילוכים - קרי - לבצע נסיעת מבחן (הגיר במגאן קצת שונה באופן פעולתו ובהרגשה שנותן לנהג. יש האוהבים זאת ויש שלא).

alfa 156 2.5.

פורסם

המגאן נחשבת לבטיחותית מאד.

יש לה מוניטין לא משובח של אמינות, אך למכוניות במודל האמור לא אמורה להיות בעיה.

ההוצאות על התחזוקה, בהנחה שמדובר על רכב תקין וללא "מחלות" הן די דומות.

ומעל לכל – שים לב שבאותו התקציב אתה מוצא מגאן חדשה בכשנתיים, וזה משמעותי מבחינת בלאי הרכב.

המגאן גם מרווחת יותר וחסכונית יותר בדלק (גם בגירסת הבנזין). כך שאם זו הדילמה – לך על המגאן.

פורסם

לדעתי המגאן עדיפה. אם לא שמתם לב מדובר בפוקוס שנת 2005. הדור השני של הפוקוס הגיע לארץ לקראת סוף 2005 אבל בתקופה ההיא הוא נמכר כדגם 2006. כך שככל הנראה מדובר כאן בפוקוס דור ראשון ואיני רואה מספיק סיבות להעדיף אותה על פני המגאן (למעט הנאה מנהיגה, פעולת תיבת ההילוכים ואמינותה).

למגאן יש יתרון בנוחות, במרווח, באיכות תא הנוסעים וההרגשה, בבטיחות (4 כוכבים בפוקוס, 5 במגאן), בבידוד הרעשים, בצריכת הדלק ובקיצור-היא מודרנית יותר. גם ב2007 למגאן לא היו מחלות רבות והיא נחשבת לדי אמינה (נכון שלא ברמה של היפניות/קוריאניות, אבל האמינות סבירה בהחלט). מה שדי מעצבן במגאן הוא הנדסת האנוש שלה. לדוג' בשביל להחליף נורה בפנס הקדמי צריך לעשות את זה דרך בית הגלגלים. גם יש פה ושם קצת תקלות בחשמל (אגב אני מכיר מישהו שמחזיק במגאן 2005 אוטומטית שנקנתה מליסינג והיא מפגינה אמינות טובה מאוד למרות שהוא בקושי מטפל בה. לדעתי זה גם קצת עניין של מזל). מעבר לזה מדובר ברכב די טוב שנותן תמורה טובה למחיר המצחיק שלו כמשומש. לדעתי לך על המגאן, רק תבדוק בשבע עיניים את תקינותו של הגיר ואם הרכב טופל בצורה טובה.

פורסם

תודה רבה לכולכם!

בזכותכם אני נוטה עכשיו יותר לכיוון של מגאן.

אגב cars-@-lover, גם פוקוס (מ-2004) היא 5 כוכבים

פורסם

אולי מאוחר מידי אבל בוא אני אגלה לך סוד: הפוקוס מהמודלים האלה היא המוצלחת ביותר בבחינת נהיגה, אמינות, קלות אחזקה אבל מה זה משנה לך על המגאן.

פורסם
תודה רבה לכולכם!

בזכותכם אני נוטה עכשיו יותר לכיוון של מגאן.

אגב cars-@-lover, גם פוקוס (מ-2004) היא 5 כוכבים

לא בדיוק. הפוקוס שנבחנה בשנת 2004 היא מהדור השני. בארץ הפוקוס הזאת הגיעה באיחור, לקראת סוף 2005 (וכמו שאמרתי, נמכרה תחת מודל 2006). עד אז בארץ היה רק את הפוקוס מהדור הראשון שקיבלה 4 כוכבי ריסוק.

פורסם
לא בדיוק. הפוקוס שנבחנה בשנת 2004 היא מהדור השני. בארץ הפוקוס הזאת הגיעה באיחור, לקראת סוף 2005 (וכמו שאמרתי, נמכרה תחת מודל 2006). עד אז בארץ היה רק את הפוקוס מהדור הראשון שקיבלה 4 כוכבי ריסוק.

ואו, אם זה המצב אני סופית בוחר במגאן. תודה רבה!

• תוכן חדש...