Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רכב חדש פחות מחודש. היום נאלצתי לבצע בלימת חירום כאשר רכב מלפני עצר בפתאומיות. המהירות לא היתה גבוה, משהו כמו 50-40 קמ"ש. כאשר לחצתי מהר וחזק על הברקס, שמעתי רעש כאילו יש חיכוך ממש חזק של ברזל מחוספס בברזל דומה או אבן בברזל. ההרגשה ברגל שלחצה על הברקס היתה כאילו אני מרגיש כל אבן וסדק על הכביש, ז"א היו רעידות ממש חזקות מכיוון הדוושה. בנוסף, הרכב המשיך לנסוע יחסית הרבה אחרי הלחיצה החזקה. היתה הרגשה כאילו בזמן שלחצתי, הבלמים הפסיקו לפעול ומה שעצר לבסוף את הרכב זה חיכוך של ברזל בברזל או משהו בסגנון. אציין שבנסיעה רגילה ללא בלימות חזקות, הבלמים דווקא מאוד רגישים ונותנים תחושת בטחון. אבל הפעם הרגשתי כאילו אין לי בלמים.

היו לי מקרים של בלימות חירום ברכב אחר, אבל ההרגשה הפעם ברכב חדש היתה מאוד מוזרה ומדאיגה. מה דעתכם?

פורסם

אני חושב זאת פשוט הפעם הראשונה שאתה מפעיל את מערכת ה-ABS.

ואתה צודק, באמת הברקסים מרגישים רגישים ונותנים תחושת בטחון, אך בבלימת חירום לעיתים מערכת הABS מרגישה כאילו היא בולמת פחות אך זה מתבצע על מנת שעדיין תשאר לך יכולת היגוי מלאה ושהגלגלים לא ינעלו.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

הרכב הוא יונדאי I30 החדשה.

אפשר לקבל הסבר מה המערכת הזאת ולמה היתה לי ההרגשות שתיארתי קודם? האם זה דורש בדיקה במוסך או שזה רגיל במקרים כאלה ואין מה לדאוג?

פורסם

מערכת (ABS (Anti-Lock Brake System

המערכת מונעת נעילת הגלגלים בעת בלימה חזקה/בלימת חירום, בכך שהיא "מפמפת" את הבלמים ולא נותנת להם להילחץ בצורה קבועה כך שהצמיג יאבד אחיזה.

במצב הזה, הצמיג נשאר עם אחיזה.

מה שנותן לנהג להמשיך לתמרן את הרכב ולהמנע ממצב שהוא ממשיך "להחליק" קדימה במצב שהגלגלים ננעלים ומאבדים אחיזה.

89' Citroen Ax Sport 1.6 8v Twin Weber - נמכר.

פורסם

הבנתי, תודה. אבל למה היתה הרגשה של חיכוך של מוצק במוצק וכאילו שהדוושא חורכת על הכביש? הרגשתי שהדוושא נתקעת במשהו מחוספס ומוצק. לקח לרכב הרבה זמן לעצור, למרות שהמהירות היתה נמוכה יחסית.

ואני חוזר על השאלה שלי: האם כל מה שתיארתי הוא נורמלי במצבים כאלה ובעיקר ברכב חדש? האם אין צורך ללכת למוסך לבדיקה?

פורסם
היו לי מקרים של בלימות חירום ברכב אחר, אבל ההרגשה הפעם ברכב חדש היתה מאוד מוזרה ומדאיגה. מה דעתכם?

דעתנו שמורה הנהיגה שלך לא עשה את עבודתו כראוי כשלא לימד אותך איך מרגישה בלימת חירום ברכב מודרני. ממליץ מאוד לעשות קורס נהיגה בטיחותית.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
דעתנו שמורה הנהיגה שלך לא עשה את עבודתו כראוי כשלא לימד אותך איך מרגישה בלימת חירום ברכב מודרני. ממליץ מאוד לעשות קורס נהיגה בטיחותית.

זה היה לפני הרבה שנים ולא, לא קיבלתי אף פעם הסבר לגבי הרגשה של בלימת חירום ברכב מודרני. לכן פניתי אליכם בשביל לקבל הסבר לגבי כל מה שתיארתי.

פורסם

אני מבין את זה. אבל הטענה שלי היא אחרת - לא מאוחר ללמוד את הדברים האלה "כמו שצריך" - בקורס נהיגה בטיחותית. לא תאמין אילו הרגלי נהיגה שגויים אתה סוחב כבר שנים, ואולי זה יעזור לך להיות נהג בטוח יותר על הכביש. זה גם חשוב...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אני מבין את זה. אבל הטענה שלי היא אחרת - לא מאוחר ללמוד את הדברים האלה "כמו שצריך" - בקורס נהיגה בטיחותית. לא תאמין אילו הרגלי נהיגה שגויים אתה סוחב כבר שנים, ואולי זה יעזור לך להיות נהג בטוח יותר על הכביש. זה גם חשוב...

אני מסכים איתך ומודה על ההמלצה. אבל בינתיים אני מבקש להתייחס למקרה הספציפי שתיארתי.

פורסם

האם הרכב חדש לגמרי?

כמה ק"מ עברת?

מומלץ ב-500 הק"מ הראשונים להימנע ככל שניתן מבלימת חירום (כמובן שתבלום כדי למנוע תאונה, אבל תקטין מראש את המהירות כדי שלא תגיע למצב של בלימת חירום)

בנוסף, כוח העצירה של ברקסים חדשים לגמרי הוא מופחת באותם קילומטרים ראשונים (ברכב חדש לגמרי התופעה היא גם מלפנים וגם מאחור)

כמו כן מומלץ לכל נהג לקרוא את ספר הרכב כולו (אפשר לרפרף על פרקים לא רלוונטיים) עם קבלת רכב חדש.

פורסם
האם הרכב חדש לגמרי?

כמה ק"מ עברת?

מומלץ ב-500 הק"מ הראשונים להימנע ככל שניתן מבלימת חירום (כמובן שתבלום כדי למנוע תאונה, אבל תקטין מראש את המהירות כדי שלא תגיע למצב של בלימת חירום)

בנוסף, כוח העצירה של ברקסים חדשים לגמרי הוא מופחת באותם קילומטרים ראשונים (ברכב חדש לגמרי התופעה היא גם מלפנים וגם מאחור)

כמו כן מומלץ לכל נהג לקרוא את ספר הרכב כולו (אפשר לרפרף על פרקים לא רלוונטיים) עם קבלת רכב חדש.

כן, הרכב חדש לגמרי - 400+ ק"מ עד עכשיו. אבל כמו שכבר כתבתי, בנסיעה רגילה ללא מצבי חירום, כוח העצירה דווקא מאוד גדול. מספיק לגעת מעט בדוושא והרכב בולם בצורה יחסית חזקה. לכן הופתעתי היום כאשר בלמתי במקרה חירום. לא ציפיתי למה שתיארתי.

פורסם

דווקא בגלל שכוח העצירה גדול ושהדוושה מגיבה מהר, דברים כאלה קורים. זה הרי קורה במיוחד כשהמעבר בין אפס בלימה לבלימה חזקה הוא מהיר - ואז הגלגלים מתחילים להינעל (כלומר להחליק) בבת אחת וה-ABS נכנס לפעולה. בעיקרון, טכניקת הבלימה הטובה ביותר היא על סף הנעילה, אבל זה לא צריך לעניין אותך. מה שחשוב מבחינתך הוא שלא צריך לחשוש ללחוץ עד הסוף על הדוושה, גם אם מרגישים ושומעים את הפימפומים של ה-ABS. ולא פחות חשוב - אם התחמקות מתאונה משמעה הפניית ההגה, ה-ABS יכול לעזור לך לפנות גם תוך כדי בלימה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

מה שקורה הרבה פעמים לנהגים שנתקלים לראשונה בתופעה: נבהלים ומרפים מהדוושה.

אני מציע אחרי שתעבור 1000 ק"מ עם הרכב לבצע בלימת חירום מבוקרת במגרש ריק, על מנת להכיר את התופעה ולוודא שהמערכת מתפקדת ורק נדמה לך שמרחק העצירה גדול יותר (אגב בכביש יבש באמת מרחק העצירה יכול להיות מעט יותר גדול עם ABS)

בנוסף ובלי קשר - מצטרף לההמלצה החמה להשתלמות בנהיגה בטיחותית מגורם מקצועי!

פורסם

תודה על ההסברים. ממה שהבנתי עד עכשיו, אני לא צריך לדאוג וזה נורמלי במצבים כאלה.

אבל מה שרציתי להדגיש ולחדד זה הרעש וההרגשה שהיו. הכי טוב ניתן להסביר את זה כרעש ששומעים כאשר מבצעים בלימה חזקה על דרך עפר, אז הרכב מחליק עם הגלגלים על החול והאבנים ויש את הרעש האופייני להחלקה על עפר. אבל במקרה שלי נסעתי בכביש עירוני רגיל. זה מה שהפתיע אותי.

• תוכן חדש...