Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני חדש כאן בפורומים, אני מצטער שלא ידעתי על המקום הזה קודם, אני מעשיר את הידע שלי רק מלעבור על עמודים פה ולקרוא על תקלות של אנשים וחוות דעת על מכוניות שונות, ואני חייב לציין שיש פה אחלה קהילה P=

ברשותי רנו מגאן 1 , מודל 2000, את האוטו קיבלתי מהמשפחה והשקעתי בו המון (אולי אפילו יותר מדי, אבל אתם יודעים איך זה רכב ראשון..P=) וכן, החלפתי לו גיר..פעמיים...

לא מזמן התחילה באוטו בעיה שכאשר הוא הרבה בפקקים ובנסיעה עירונית איטית - הוא מתחמם ומים ואדים יוצאים מהמיכל עיבוי. החלפתי את המיכל ואת הפקק לפני כ3 חודשים.

אין נזילות.

המאוורר מתחיל לפעול כאשר החום מגיע לחצי - אז אני מניח שגם אין בעיה בתרמוסטט. (אבל יכול להיות שאני טועה)

אני ניגש מחר למוסך (מוסך סנטר 1 בראשון לציון) ורציתי לדעת למה לצפות, אילו חלקים לקויים יכולים לגרום לבריחת המים ולהתחממות?

תודה רבה על כל סוג של עזרה וגמר חתימה טובה לכולם :-)

פורסם

מאוורר או בקר מאוורר לא תקין (לא פועל במהירות גבוהה)

רדיאטור סתום

תרמוסטט תקוע

משאבת מים חלודה

ולבסוף ראש מנוע דפוק

האם בנסיעה מהירה אין בעיית התחממות?

פורסם
מאוורר או בקר מאוורר לא תקין (לא פועל במהירות גבוהה)

רדיאטור סתום

תרמוסטט תקוע

משאבת מים חלודה

ולבסוף ראש מנוע דפוק

האם בנסיעה מהירה אין בעיית התחממות?

תודה על התגובה

בנסיעה מהירה הרכב לא מתחמם, ואף לא מתאמץ במהירויות גבוהות.

פורסם

תבדוק את הקונקטור של המאוורר. נתקלתי בתופעה דומה לזו שאתה מתאר במגאן שהייתה לי. ניתוק הקונקטור וניקוי המגעים פתר את הבעיה.

מה שכן, אם נתת לרכב להתחמם הרבה מעל הרגיל, כדאי לבדוק את התרמוסטט. יתכן שהחום הגבוה הזיק לו והוא יכול להתקע במצב פתוח. תוכל לזהות את זה אם לרכב לוקח הרבה זמן להגיע לטמפרטורת עבודה, במיוחד אם אתה יוצא לכביש מהיר מיד אחרי ההתנעה.

פורסם
תבדוק את הקונקטור של המאוורר. נתקלתי בתופעה דומה לזו שאתה מתאר במגאן שהייתה לי. ניתוק הקונקטור וניקוי המגעים פתר את הבעיה.

מה שכן, אם נתת לרכב להתחמם הרבה מעל הרגיל, כדאי לבדוק את התרמוסטט. יתכן שהחום הגבוה הזיק לו והוא יכול להתקע במצב פתוח. תוכל לזהות את זה אם לרכב לוקח הרבה זמן להגיע לטמפרטורת עבודה, במיוחד אם אתה יוצא לכביש מהיר מיד אחרי ההתנעה.

תודה על התגובה

חזרתי מהמוסך, החליפו לי את התרמוסטט (הוא היה ממש ישן ונראה פגום), נתנו לרכב לפעול ולאחר כ10 דקות המד חום הגיע לחצי, המאוורר התחיל לפעול (במהירות גבוהה) עד שלאחר כמה שניות הרכב חזר לטמפ' מתחת לחצי.

במיכל העיבוי המים היו מצב נורמלי (עלו קצת ואז חזרו למפלס ההתחלתי).

אני מקווה שזה פתר את הבעיה, למרות שרק כבישי ירושלים יוכלו להגיד זאת \=

פורסם

אמרת שהתרמוסטט נראה ממש ישן ופגום, יכול להיות שאתה משתמש במים רגילים מהברז? - כי זה לא מומלץ בכלל.

ודרך אגב מה הסיבה שהחליפו לך תרמוסטט? הם אמרו לך מה לא בסדר בו? למעט זה שהוא נראה קצת ישן.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם
אמרת שהתרמוסטט נראה ממש ישן ופגום, יכול להיות שאתה משתמש במים רגילים מהברז? - כי זה לא מומלץ בכלל.

ודרך אגב מה הסיבה שהחליפו לך תרמוסטט? הם אמרו לך מה לא בסדר בו? למעט זה שהוא נראה קצת ישן.

את הרכב קיבלתי ב190000KM, אני שם רק מים ירוקים אבל לך תדע מה שמו לו בעבר.

ולא נראה לי החליפו תרמוסטט בשנים האחרונות אם בכלל, וגם ככה העלות של תרמוסטט חדש זניחה אז הסכמתי שיחליפו.

בעיקרון המוסכניק רוצה לשלול גורמים קטנים עקב ההתחממות של הרכב - לפני שבודקים דברים כמו ראש מנוע/משאבה וכו'.

פורסם

ברשותי רנו מגאן 1 , מודל 2000, וכן, החלפתי לו גיר..פעמיים...

איך ,למה ,מה קרה?:shock: ,זה לא סביר לרכב לא בשנתון הזה וגם לא בקילומטרז'.

מקרה נדיר לכל הדיעות.

פורסם
איך ,למה ,מה קרה?:shock: ,זה לא סביר לרכב לא בשנתון הזה וגם לא בקילומטרז'.

מקרה נדיר לכל הדיעות.

קיבלתי את הרכב ב"מתנה" בידיעה שצריך להחליף לו גיר, לפי מה שהבנתי זה נגרם עקב מוסכניק שפישל ולא לקח על זה אחראיות...קיצר אין מתנות חינם. הפעם השניה הגיר הוחלף במסגרת האחריות של הראשון.

ולנושא - לצערי ההתחממות ממשיכה לקרות בפקקים - ושוב פעם אחרי נסיעה בפקקים הרכב מגיע למצב שבורחים מים מהמיכל עיבוי.

עכשיו אני יודע בוודאות שזו לא בעיה עם התרמוסטט, או עם המאורר. אני חושד במשאבה שיכול להיות שלא החליפו.

המוסכניק שהייתי אצלו אמר לי שבגלל שזו מערכת קירור סגורה אין צורך בניקוי ראדיאטור - האם זה נכון? (במיוחד אם קיימת האפשרות ששמו מים רגילים)

תודה רבה וגמר חתימה טובה לכולם

פורסם

הי עדכון קצר - החלפתי את הפקק של המיכל בפקק מקורי וזה כנראה עושה את העבודה.

שאלה קטנה -

כמו שאמרתי קיבלתי את האוטו ב190000KM, לא נראה לי ניקו את הראדיאטור מאז, והייתי רוצה להחליף אותו (זה הבדל של איזה מאתיים שקלים בין חדש לניקוי אז שיהיה).

אני חייב להחליף לראדיאטור מקורי או שזה לא משנה?

זה יכול לגרום בעיות כלשהן החלפה אחרי כל כך הרבה שנים?

פורסם
הי עדכון קצר - החלפתי את הפקק של המיכל בפקק מקורי וזה כנראה עושה את העבודה.

שאלה קטנה -

כמו שאמרתי קיבלתי את האוטו ב190000KM, לא נראה לי ניקו את הראדיאטור מאז, והייתי רוצה להחליף אותו (זה הבדל של איזה מאתיים שקלים בין חדש לניקוי אז שיהיה).

אני חייב להחליף לראדיאטור מקורי או שזה לא משנה?

זה יכול לגרום בעיות כלשהן החלפה אחרי כל כך הרבה שנים?

קודם כל לא מחליפים חלפים תקינים סתם(If it aint broken dont fix it) :-) , אם הרכב לא מתחמם, אז למה להחליף(יש יוצאים מן הכלל כמו החלפת משאבת מים כאשר עושים טיימינג מבחינת עלות תועלת זה כדאי כי מחיר המשאבה הוא נמוך ומחיר העבודה גבוה ואם המשאבה מתפרקת לא עלינו אז קופצת הרצועה והנזק הפוטנציאלי גדול לכן פעם בשתי החלפות אפשר להחליף בלנקו משאבה(אני מחליף רצועת טיימינג כל 3 שנים ללא קשר לק"מ).

ב.אם אתה בכל זאת מתעקש להחליף ומתלבט בין מקורי לחליפי אז זה תלוי בהפרש המחיר ובתקציב.

ג.לדעתי אתה יכול להסתפק בחליפי אשר יהיה באיכות טובה.(אלא אם הפרש המחיר ביחס למקורי הוא זניח).

בד"כ ברכבים ישנים הרבה מהחלפים המוחלפים הם OEM(יצרנים שמתמחים בסוג או בקבוצת חלפים ומייצרים להרבה דגמי מכוניות כגון יצרן בולמי הזעזועים KYB לדוגמה)

ד. כל עוד אתה משתמש בנוזל קרור יעודי אין סיבה שיהיו בעיות.

פורסם
קודם כל לא מחליפים חלפים תקינים סתם(If it aint broken dont fix it) :-) , אם הרכב לא מתחמם, אז למה להחליף(יש יוצאים מן הכלל כמו החלפת משאבת מים כאשר עושים טיימינג מבחינת עלות תועלת זה כדאי כי מחיר המשאבה הוא נמוך ומחיר העבודה גבוה ואם המשאבה מתפרקת לא עלינו אז קופצת הרצועה והנזק הפוטנציאלי גדול לכן פעם בשתי החלפות אפשר להחליף בלנקו משאבה(אני מחליף רצועת טיימינג כל 3 שנים ללא קשר לק"מ).

ב.אם אתה בכל זאת מתעקש להחליף ומתלבט בין מקורי לחליפי אז זה תלוי בהפרש המחיר ובתקציב.

ג.לדעתי אתה יכול להסתפק בחליפי אשר יהיה באיכות טובה.(אלא אם הפרש המחיר ביחס למקורי הוא זניח).

בד"כ ברכבים ישנים הרבה מהחלפים המוחלפים הם OEM(יצרנים שמתמחים בסוג או בקבוצת חלפים ומייצרים להרבה דגמי מכוניות כגון יצרן בולמי הזעזועים KYB לדוגמה)

ד. כל עוד אתה משתמש בנוזל קרור יעודי אין סיבה שיהיו בעיות.

אני משתמש רק בנוזל קירור יעודי, אבל את הרכב קיבלתי מוזנח ואני כמעט בטוח שהשתמשו במים רגילים בעבר.

נראה לי שאחרי 12 שנה כדי להחליף ראדיאטור שהוזנח - אפילו שהנוכחי עובד.

אני הולך לבצע את ההחלפה ב'מרכז הראדיאטור' בירושלים, אני מניח שהם ישימו לי ראדיאטור OEMי.

פורסם

הרדיאטורים הסיניים שרוב המוסכים שמים טובים לשנתיים שלוש, אם ישימו לך רדיאטור תוצרת valeo, nissens או behr זה יהיה מצויין אבל המחיר בהתאם.

הרדיאטור במגאן בדר"כ הוא רדיאטור צינורות שלא נסתם מהר כ"כ.

• תוכן חדש...