Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

א' לא נראה לי שזה נכון, ב', אם זה נכון, זה נכון בכל העולם, ראה בר רפאלי ודומותיה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אנחנו בפתח שנת 2013 ועדיין, האשכנזייה הבהירה עם פני הברבי והשיער הבלונדיני, ב-TOP. תרצו או לא.

זה ממש לא קשור לאשכנזייה. זה קשור לתרבות האמריקאית, כפי שהיא מתבטאת בעיתונים ובסרטים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תרבות אמריקאית או לא, רוב ה"ספרדים"/"מזרחיים" (חרטא אחת גדולה עם כל העניין הזה של העדות) עדיין רוצים את האשכנזייה ה"טהורה" :).

א' לא נראה לי שזה נכון, ב', אם זה נכון, זה נכון בכל העולם, ראה בר רפאלי ודומותיה.

א. זה נכון, אפילו נכון מאוד.

ב. בלונדיניות תמיד היו להיט :).

ג. אני בכלל מעדיף אפרו אמריקאיות, אבל מה אני מבין...:)

פורסם

ג. אני בכלל מעדיף אפרו אמריקאיות, אבל מה אני מבין...:)

מבין, מבין...

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

ב. בלונדיניות תמיד היו להיט :).

רק אני חושב שבלונדיניות זה פארש וברונטיות זה הדבר האמיתי?!

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
רק אני חושב שבלונדיניות זה פארש וברונטיות זה הדבר האמיתי?!

לא לא רק אתה אבל יש מצב שרק שנינו :)

גזענות אף פעם לא תעלם מהעולם במיוחד שלא בארץ,

אני גר באשדוד ויש פה כמעט את כל העדות ומצחיק שזה אפילו מחולק לפי האזורים של העיר.

לא משנה איפה תטיילו עדיין תשמעו הערות גזעניות אפילו בין חברים (למרות אפשר להבין שזה בצחוק בניהם..)

ולאותו בחור שאמר שלא מוצא עבודה,

זה לא בגלל השם שלך, לפעמים הרבה חברות מחפשות ונותנות לך את התחושה של "התקבלת" אבל בסוף לוקחות מישהו אחר

זה קורה לא מעט.

404

פורסם

לא משנה איפה תטיילו עדיין תשמעו הערות גזעניות אפילו בין חברים (למרות אפשר להבין שזה בצחוק בניהם..)

צריך להבחין בין הערות גזעניות "אמיתיות" לבין הערות שנובעות מההווי וההומור הייחודי לישראל. לא כל אחד מבין את ההומור הייחודי הזה - אפילו אבא שלי, שעלה כנער ונמצא בארץ כבק 73 שנה, מתקשה להבין בדיחות מקומיות, בעוד שהוא נהנה מאוד, נניח, מהומור בריטי.

בדיחות על מרוקאים, פולניות ובני שאר העדות נפוצות מאוד ואינן מעידות על גזענות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אהלן,

בזמן האחרון יוצא לי לחשוב על זה יותר ויותר והחלטתי לפתוח שרשור ולראות אם אני צודק או לא.

דעה אישית שלי, שאני מאמין שרוב האנשים כאן יסכימו איתה:

1.רוב המוסכניקים מזרחים.

רוב המוסכניקים שאני מכיר הם ערבים.

2.אחוז המזרחים שעובד בעבודה שחורה גבוה משמעותית מאשכנזים.

יש בזה משהו אבל לא הייתי אומר משמעותית. לא חסרים פועלים שחורים ממוצא רוסי למשל.

3.יש יותר מזרחים ללא בגרות או השכלה אקדמאית מאשר אשכנזים.

כדי לבדוק את זה צריך להיות איזה בכיר במשרד החינוך.

4.רוב האשכנזים מדברים בשפה נכונה ונאותה יותר ממזרחים.

זה הולך לפי גיל ולא מוצא, בד"כ צעירים ידברו בשפה פחות נאותה ויפה ממבוגרים משני העדות.

5.מזרחים יותר ערסים מאשכנזים.

היום להיות ערס זה מיינסטרים. לא חסרים אשכנזים ש"שותים מעשנים ומשחקים סנוקר".

ויש לי עוד מיליון דעות.

השאלה שלי למה המצב הוא כזה?

יש לי חברה פולנייה וגם כל חברותיה כאלה, בפעם הראשונה שראו אותי היו בטוחות שאני ערס עד שפתחתי את הפה ודיברו איתי.

ולמה זה? בגלל שאני שחום. זה פשוט לא צריך לעבוד ככה.

למה בתור מזרחי אני צריך לפחד לא להיכנס למועדונים? או בכלל לסבול מהפליות כאלה ואחרות?

למה רוב רמת אפעל, רמת חן או תל גנים (שכונות יוקרה) מאוכלסות ברוב אשכנזי? מה זה אומר, שאשכנזים פשוט יותר מוצלחים?

מקווה שיום אחד המצב הזה ייפסק.

למה המצב כזה? בגלל התרבות הדפוקה הזאת של הנצחת הנחיתות של המזרחיים ע"י עצמם.

דבר בשם עצמך.

אני לא גזען. אני שונא את כולם בצורה שווה.

ככה צריך להיות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אופי זה למכוערות(-;

או לשמנות :)

הגזענוץ היא כבר מזמן לא אשכנזים מזרחים - רק ערסים מדברים במונחים האלה, אבל ככה זה - כשאתה נלחם על הכבוד שלך בכח במקום לקבל אותו בגלל אדיבות ונימוסים, אז רגש הנחיתות עולה וצף.

אגב, אני חושב שהיום יש הרבה יותר גזענות כלפי רוסים, אתיופים, וכל העובדים הזרים למיניהם.

באופן כללי, אני חושב שאנחנו אחת המדינות הגזעניות בעולם, ככה זה עם היהודים - לא לומדים מטעויות ולא זוכרים מה היה לפני 10 דקות.

זה קשור גם למצב הכלכלי.

אם רשת סופרים תעלה מחירים, תחרבן על לקוחות ותעשה סלקציה בכניסה - יעשו כמה הפגנות ויחרימו אותה....עד שהיא תעשה מבצעים לקראת החג ואז החנות שוב תהיה מפוצצת - זיכרון קצר...

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
צריך להבחין בין הערות גזעניות "אמיתיות" לבין הערות שנובעות מההווי וההומור הייחודי לישראל. לא כל אחד מבין את ההומור הייחודי הזה - אפילו אבא שלי, שעלה כנער ונמצא בארץ כבק 73 שנה, מתקשה להבין בדיחות מקומיות, בעוד שהוא נהנה מאוד, נניח, מהומור בריטי.

בדיחות על מרוקאים, פולניות ובני שאר העדות נפוצות מאוד ואינן מעידות על גזענות.

כנראה שלא הבהרתי את עצמי,

התכוונתי שיש גזענות "אמיתית" ולא סתם הומור (ישראלי?) בין אנשים וגם בין חברים - אני לא אומר שכולם ככה אבל יש מספיק.

404

פורסם

אני חושב שבסוף מדובר על העדפה אישית לאנשים שדומים לנו מבחינה תרבותית.

לגבי מזרחיים/אשכנזים - היום יש הרבה מאוד מזרחיים בעמדות מפתח, עמדות גבוהות. יתכן מאוד והם עדיין מרגישים מקופחים.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

ראתי מחקר שמוצא דמיון גנטי בין יהודים מכל הגלויות. שגנטית - יהודי עיראקי דומה יותר ליהודי ברלינאי מאשר לשכנו הערבי בשוק בבגדד.

אז גנטית - אולי.

ברור שמטען תרבותי,מסורות, אורחות חיים,התבטאות בע"פ ובכתב,חשיבה יום יומית - מושפעים יותר מסביבה מאשר מגנטיקה, גם היום, אחרי 65 שנות "כור היתוך" - שהגה בן גוריון והיה שגוי לעניות דעתי (למשל ,את האתיופים היה הגיוני לא לשים במרכזי קליטה ע"י ערים גדולות ולהניח שאלפי שנות התפתחות מחקלאות בגונדר להייטק שהיה שכן שלהם במבשרת "ייפתרו מעצמם" - אלא לתת להם "משקי עזר" , עם אמצעי ייצור ומדריכים חקלאיים, מנקודה זאת היו מתקדמים לאוניברסיטאות מהר יותר מאשר מבדיקות בגאג'ים ותיקים ,ואולי פחות פונים להכאת האישה ,אובדן מעמד הגבר והקייס והתאבדויות. כהטבה צדדית היו גם כובשים את הגליל והנגב למדינת היהודים).

שום כור היתוך, לא משנה כמה מאות שנים יינסה להתיך - לא יתיך ייתרונות וחסרונות שנוצרו ע"י סביבה באלפי שנים.התעלמות רק מחמירה.

פורסם

חיימי. מה שאתה מציע נוסה בשנות חמישים, כשהאמינו בחקלאות בהצלחה מוגבלת. אתה מעוניין לחזור על כך כנראה.

מדיניות כור ההיתוך הופסקה כבר בשנות החמישים לאור התנגדות הדתיים. אין, לכן שישים וחמש שנות כור היתוך, לפחות לא כפי שרצה בן גוריון.

כדי להגיד על משהו שהוא שגוי, יש להכירו בצורה טובה יותר.

• תוכן חדש...