Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

בזמן האחרון יוצא לי לחשוב על זה יותר ויותר והחלטתי לפתוח שרשור ולראות אם אני צודק או לא.

דעה אישית שלי, שאני מאמין שרוב האנשים כאן יסכימו איתה:

1.רוב המוסכניקים מזרחים.

2.אחוז המזרחים שעובד בעבודה שחורה גבוה משמעותית מאשכנזים.

3.יש יותר מזרחים ללא בגרות או השכלה אקדמאית מאשר אשכנזים.

4.רוב האשכנזים מדברים בשפה נכונה ונאותה יותר ממזרחים.

5.מזרחים יותר ערסים מאשכנזים.

ויש לי עוד מיליון דעות.

השאלה שלי למה המצב הוא כזה?

יש לי חברה פולנייה וגם כל חברותיה כאלה, בפעם הראשונה שראו אותי היו בטוחות שאני ערס עד שפתחתי את הפה ודיברו איתי.

ולמה זה? בגלל שאני שחום. זה פשוט לא צריך לעבוד ככה.

למה בתור מזרחי אני צריך לפחד לא להיכנס למועדונים? או בכלל לסבול מהפליות כאלה ואחרות?

למה רוב רמת אפעל, רמת חן או תל גנים (שכונות יוקרה) מאוכלסות ברוב אשכנזי? מה זה אומר, שאשכנזים פשוט יותר מוצלחים?

מקווה שיום אחד המצב הזה ייפסק.

תמיר.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פשוט יש הרבה מזרחיים מצליחים שאתה חושב בטעות לאשכנזים והרבה ערסים אשכנזים שאתה חושב בטעות למזרחיים.

תפרןד גם בין השכלה לבין הצלחה. יש לא מעט אנשים שפשוט ממשיכים עסקים קיימים שהוקמו ע"י ההורים או מקימים עסקים חדשים בזכות היזמות שלמדו מהוריהם והם מצליחים מאוד בזכות התמקצעות בתחומם בלי לימודים גבוהים.

ולמה אתה חושב שלהיות מוסכניק זה פחות טוב מלהיות היסטוריון או מורה?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
יש לי חברה פולנייה וגם כל חברותיה כאלה

היא וחברותיה נולדו בפולין? וההורים?

כל עוד אנשים ימשיכו לקרוא לעצמם "תימני גאה" או "מרוקאי אסלי" זה לא ייפסק.

כל עוד אנשים ימשיכו להשוות בין "מזרחים" ל"אשכנזים" זה לא ייפסק.

כי אנשים מגדירים את עצמם "תימני גאה" ו"מרוקאי אסלי" (אני יווני יאסו :-D)

ישצ'ה פששצ'ה, ישצ'ה פששצ'ה...

http://www.youtube.com/watch?v=alp9scMfmjA&feature=related דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

ופה מדקה 3:14

http://www.youtube.com/watch?v=YV8p2tM9ceU&feature=related דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
אהלן,

בזמן האחרון יוצא לי לחשוב על זה יותר ויותר והחלטתי לפתוח שרשור ולראות אם אני צודק או לא.

דעה אישית שלי, שאני מאמין שרוב האנשים כאן יסכימו איתה:

1.רוב המוסכניקים מזרחים.

2.אחוז המזרחים שעובד בעבודה שחורה גבוה משמעותית מאשכנזים.

3.יש יותר מזרחים ללא בגרות או השכלה אקדמאית מאשר אשכנזים.

4.רוב האשכנזים מדברים בשפה נכונה ונאותה יותר ממזרחים.

5.מזרחים יותר ערסים מאשכנזים.

ויש לי עוד מיליון דעות.

יש לי חברה פולנייה וגם כל חברותיה כאלה, בפעם הראשונה שראו אותי היו בטוחות שאני ערס עד שפתחתי את הפה ודיברו איתי.

ולמה זה? בגלל שאני שחום. זה פשוט לא צריך לעבוד ככה.

למה בתור מזרחי אני צריך לפחד לא להיכנס למועדונים? או בכלל לסבול מהפליות כאלה ואחרות?

למה רוב רמת אפעל, רמת חן או תל גנים (שכונות יוקרה) מאוכלסות ברוב אשכנזי? מה זה אומר, שאשכנזים פשוט יותר מוצלחים?

אין כאן עניין של עדות.

הכל מתחיל ונגמר בחינוך בבית.

פורסם
כי אנשים מגדירים את עצמם "תימני גאה" ו"מרוקאי אסלי" (אני יווני יאסו :-D)

ואני רוסי אירופאי מתורבת :-P

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אין כאן עניין של עדות.

נכון.

ככה זה כשמשרישים בך את העובדה שאתה מקופח ופחות טוב "מהאשכנזים",

אני לא חושב שיש לזה מקום בכלל, מה זה משנה, בתכלס המחנה המשותף זה שכולם (אמורים להיות) יהודים. זה מה שהביא את רובנו לפה.

למרות שאשכנזים לא טלית שכולה תכלת, גם המזרחים לא, לא פעם ולא פעמיים שמעתי מזרחים שמוציאים מפיהם הערות גנאי בסגנון של "חבל שהיטלר לא הרג את שאר האשכנזים" או "רק 6 מיליון אשכנזים מתו בשואה? מי צריך את כל השאר?"

אין לכם בושה?

אנשים שרדו מחנות, תנאים נוראיים, התעללויות, ואני בתור נכד של ניצולי שואה נחרד מחדש פעם אחר פעם כשאני שומע דברים מזעזעים כאלו.

בעבר אכן הייתה אפלייה, אבל צריך לשכוח את מה שהיה בעבר ולהתעסק בהווה ובעתיד, ובעבר אפשר להתווכח אם הייתה לזה חיוניות או לא.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לאנשים כאלה צריכים לספר שגם יהודי צפון אפריקה הושמדו בשואה

ולעניין החינוך- יש אנשים שהפכו את המסכנות למקצוע, והם עושים זאת כל כך טוב עד שזה עובר בירושה..

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אני לא חושב שיש לזה מקום בכלל, מה זה משנה, בתכלס המחנה המשותף זה שכולם (אמורים להיות) יהודים. זה מה שהביא את רובנו לפה.

תיקון קל - כולם אמורים להיות בני אדם.

אני מקווה שלא התכוונת לכתבוב שאם אתה לא יהודי, אז מותר לקפח אותך.

פורסם
תיקון קל - כולם אמורים להיות בני אדם.

אני מקווה שלא התכוונת לכתבוב שאם אתה לא יהודי, אז מותר לקפח אותך.

צודק, אבל הכוונה שהמקום הזה, מה שמאחד בו את כולם הוא העובדה שהם יהודים בסופו של דבר,

ואני דווקא שונא את הקיפוח במדינה, שאני בתור אחד שתורם למדינה, עושה צבא, שילמתי מיסים (כי עבדתי לפני הגיוס, וזה היה מעל גיל 18), לא מקבל מהמדינה כמעט כלום, ואחד שכל היום מתפלל ולא עושה כלום, מקבל פי 349084390 ממני, זה מרגיז.

שלא נדבר על הכפייה הדתית שאני כל כך שונא פה (אתאיסט, אין מה לעשות).

אני רואה את היהדות בתור מסורת או בתור קבוצה, אבל לא בתור דת.

בשיא הרצינות, שאם תהיה לי אפשרות איכשהו לעזוב את הארץ הזאת אחריי שאני אסיים ללמוד כאן, כנראה שאעשה זאת. אין לי מה לחפש כאן, ואני גם לא ממש רוצה שהילדים שלי יגדלו במקום כזה ובמציאות כמו היום.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אין כאן עניין של עדות.

+++

אשתי בת להורים שעלו ממרוקו.

כאשר התחתנו היו לה איזה 200 בני דודים (כולל בני\בנות זוג). בינתיים נולד עוד דור.

אין ביניהם ולו ערס\פריחה אחת.

כולם מתפרנסים בכבוד - מי מעבודת כפיים ומי מעבודות המצריכות יותר השכלה. אבל אין לאף אחד רגשי נחיתות או עליונות בשל מוצאם.

גם בני ובנות הזוג באים מכל העדות. בדור הבא כבר יהיה קשה להגדיר מוצא עדתי - ההגדרה "ישראלי" תהיה יותר קולעת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חינוך בבית. נקודה. מי שמחונך לבכות ולנהות יישאר מאחור, מי שמחונך לקחת אחריות על חייו יתקדם.

מי שמחונך לכבד את הזולת מתוך כבוד עצמי, לא יהיה ערס.

אני מכיר את זה מהמשפחה שלי (כן, אני רק חצי אשכנזי...) ומשכונת הפשע והרשע בה גדלתי כילד.

לגבי מוסכניק כן או לא, לא בטוח שלא הייתי הולך ללמוד מכונאות רכב אם הייתי שוב צעיר...

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אני לא יודע בן כמה פותח השרשור, אבל הדור שלי, שהסבים שלו עלו לארץ בשנות הקמת המדינה או קצת לאחר מכן, לא אמור לעניין אותו בכלל כל עניין ה"עדתיות".

מדינת ישראל היא מדינת מהגרים, ולמעט מעטים, המשפחה של כולם הגיעה מאיפושהו. מי שקורא לעצמו "מרוקאי" או "פולני" כשהקשר היחיד שלו לארצות האלה נמצא 2 דורות אחורה, מחטיא לדעתי את כל רעיון הקמת המדינה וקיבוץ הגלויות שעמד מאחוריה.

הבעיה הגדולה היא שתחושת הקיפוח של חלק מהדור המבוגר, בין אם מוצדקת או לא, עוברת לצעירים ומשמשת כתירוץ לאי הצלחה.

אף אחד כאן לא יצליח לשכנע אותי שלפלוני יש סיכוי טוב יותר מלאלמוני להתקבל לעבודה/לימודים בגלל שמוצאו "מזרחי"/"אשכנזי"/"מעורב" (כמוני).

בקיצור, במקום לחפש את השונה בינינו, עדיף שנמצא את מה שמאחד אותנו ונפסיק להתעסק בתפל.

יום אחד גם לי תהיה אוסטין אלגרו 1.3 שנת 78,

עם תא נוסעים אפוף עשן ומאורר שחותך אצבעות... :roflmao:

ורדה הוריאנט *כבר לא* מחכה לחלקים מברזיל... (הגיעו בשלום)

פורסם

קשה להכחיש שיש אמת בדברים.

יוצאי עדות המזרח היו מקופחים בשנותיה הראשונות של המדינה, אבל הם לא היו לבד.

המשטר הבולשביקי בשנים הראשונות הפלה לרעה כל מי שלא היה קרוב לצלחת, דהיינו מחזיק בפנקס אדום, שלא לדבר על יוצאי האצ"ל והלח"י, שחלקם הגיעו למצב כלכלי קשה בעקבות זה.

ליוצאי מזרח אירופה היה בכל זאת יתרון מסויים על יוצאי מדינות ערב, בעיקר בשל רמת השכלה גבוהה יותר.

העליה המבורכת בשנות ה 50' הביאה לארץ רבבות עולים בעלי מקצועות לא רלוונטים, שעקב מדיניות ממשלתית מכוונת שוכנו בעיירות הפיתוח, מה שיצר תחושת מרמור וקיפוח שליוו אותנו שנים רבות.

בדקו כמה יוצאי עדות המזרח היו חברי קיבוצים, ותיווכחו לדעת.

בדור האחרון ההבדלים הטשטשו לגמרי, והיום הנושא כלל לא רלוונטי, וטוב שכך.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בקיצור, במקום לחפש את השונה בינינו, עדיף שנמצא את מה שמאחד אותנו ונפסיק להתעסק בתפל.

מה מאחד את כולנו? כולנו גזענים צבועים.

haters will hate

• תוכן חדש...