Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף 1.4tsi מפרפרת לי ב"פתיחות"

MaMuKeN
שימו לב! השרשור הזה בן 4085 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אהלן, לאחרונה רכשתי גולף שנת 2011 1.4tsi מאחד שהחזיק אותה בערך שנה וחצי.

הצמיגים מקוריים (195/65/15) ולא היו שום החלפות/תיקונים מיוחדים.

שמתי לב שכאשר אני עומד ברמזור אדום והרמזור מתחלף אז הפתיחה שאני עושה שהיא יחסית רגועה גורמת לפרפור של הצמיגים.

בעקרון הרכב חזק, זה נחמד והכל אבל זה מציק.

יש סיבה מיוחדת לזה?

עריכה: עכשיו כשאני חושב על זה, שמתי לב לזה שהלחץ אוויר בצמיגים הקדמיים לא כל כך גבוה וניתן להבחין בזה כשמסתכלים על הצמיג. עכשיו, מאחר והרכב משתמש בהנעה קדמית אז הגלגלים לא מתפקדים כמו שצריך במצב כזה, אני צודק? תקנו אותי אם אני טועה או שאולי יש עוד סיבות. בכל מקרה, מחר אלך למלא לחץ אוויר בצמיגים ואעדכן אתכם :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לרוב זה נגרם ממערכת ה hill hold - כשאתה משחרר את הברקס במהירות המערכת בולמת את הרכב ל2 שניות.

שחרר את הברקס במתינות כדי למנוע את הפעלת המערכת.

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דווקא לחץ אויר נמוך אמור לעזור לך באחיזה.

הייתי אומר אולי שהגלגלים הקידמים גמורים אבל אתה אומר שהאוטו שנת 2011 אז לא נראה לי.

גם לי לא, זה מה שמוזר..

לפי מיטב דעתי הצמיגים לא הוחלפו.

תבדוק איזה צמיגים יש לך. עם הצמיגים המקוריים אין סיבה שתפרפר בהתחלת נסיעה רגועה בלי לזרוק קלאצ'.

תכף ארד לבדוק. אני זוכר שקראתי על הצמיג הקדמי שהוא במידה 195/65-15 H91, לא זוכר את שם החברה. אבדוק את זה

האם ברכב מותקנת תיבה ידנית או dsg?

התיבה ברכב היא DSG.

לרוב זה נגרם ממערכת ה hill hold - כשאתה משחרר את הברקס במהירות המערכת בולמת את הרכב ל2 שניות.

שחרר את הברקס במתינות כדי למנוע את הפעלת המערכת.

דווקא יכול להיות, חשבתי שהמערכת הזאת פועלת רק בעליות. יש אפשרות לבטל את המערכת הזאת?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המערכת הזאת באמת עובדת רק בעליות. אתה יכול להרגיש אותה בזמן עמידה בעליה - שחרור קצר של הבלם ולחיצה שוב. תרגיש בברור את הלחיצה השניה שונה. כאילו הבלם כבר לחוץ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המערכת הזאת באמת עובדת רק בעליות. אתה יכול להרגיש אותה בזמן עמידה בעליה - שחרור קצר של הבלם ולחיצה שוב. תרגיש בברור את הלחיצה השניה שונה. כאילו הבלם כבר לחוץ.

העניין הוא שההתפרפרות הזאת קורת גם לא בעליות אז או שהיא דפוקה או שזה לא זה.

אנסה היום בכל זאת לשחק עם הברקס לפני הפתיחה ואבדוק אם זה נגרם מהמערכת hill hold..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא נראה לי שיש שם משהו לא תקין, אתה פשוט לא רגיל לזינוק של הרכב הזה. נסה להתחיל נסיעה רגוע יותר, לא "פתיחה".

בלי שום קשר, יש להקפיד על צמיגים תקינים ולחץ תקין בהם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לחץ האויר בצמיגים הקדמיים הוא קריטי. חשוב מאוד לבדוק אותו מדי שבועיים.

עברתי אצל פאנצ'ר מאכר אחד שימלא אוויר כמו שצריך ויבדוק אם הצמיג בסדר. הצמיג אחלה, לחץ האוויר כרגע מלא.

לא נראה לי שיש שם משהו לא תקין, אתה פשוט לא רגיל לזינוק של הרכב הזה. נסה להתחיל נסיעה רגוע יותר, לא "פתיחה".

בלי שום קשר, יש להקפיד על צמיגים תקינים ולחץ תקין בהם.

גם יכול להיות, tsi יודע לתת כוח ביחס לרכבים אחרים שנהגתי בהם וגם אני חושב שהרכב קל ככה שקל לו לרחף. אלחץ פחות על הגז בתחילת הנסיעה.

דרך אגב, בדקתי את העניין עם הhill hold ואתחיל לשחרר את הברקס יותר באיטיות, זה באמת "מבטל" את המערכת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4085 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...