Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ושוב מעללי אורנג'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5017 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשנתיים הייתי אצל סלקום, וכדי לעבור לאורנג' נאלצתי לשלם קנס יציאה.

אורנג' הסכימו לשלם לי ב-36 תשלומים את ההחזר קנס הזה רק שאני אעבור אליהם.

ההסכם היה כזה שאני לוקח מכשיר בעלות של שקל אחד בלבד, ומקבל החזר חודשים במסגרת החבילה על הקנס שלי מסלקום.

אחרי שנתיים עזבתי את אורנג' לטובת גולן טלקום והסכום שקיבלתי זיכוי מאורנג', עכשיו יורד לי מהחשבון (נשארו 10 חודשים).

בפניה אליהם הם טוענים שזה תשלום בכלל עבור המכשיר, ומתעלמים מהשקל ששילמתי עבור המכשיר.

ארורה החברה הזאת, גנבים בני גנבים אמן יפשטו את הרגל לקראת השנה החדשה. אין לחברה כזאת זכות קיום

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

תקרא טוב על מה חתמת. סביר להניח שהזיכוי הוא כל זמן שאתה לקוח שלהם ושהמכשיר בזיכוי כתלות בגובה החשבון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם בעל פה מציגים לך X ובכתב מביאים לך Y, זאת תחמנות.

לא רק זה, שבהתחלה בכלל לא זיכו אותי והייתי צריך לריב איתם שיתנו לי את הזיכוי בגין המעבר, ככה שדאז הוסכם שהזיכוי הוא על המעבר.

יודע מה, סבבה שיגבו ממני על המכשיר, אבל שימשיכו לזכות אותי את הסכום פיצוי על המעבר אליהם. על המכשיר יודעים לחייב אותי אבל את התשלומים שהם צריכים לתת לי זה מבוטל כי אני כבר לא לקוח? מבחינתי הם קנו אותי ב-X סכום שפרסתי להם אותו ל-36 תשלומים שלא יהיה להם כבד לשלם לי את כל הסכום במכה, שימשיכו לשלם לי את הסכום הזה למה הוא נעצר?

in the face

with a chair

פורסם

זה לא שהם קנו אותך אלא לקחו אותך בליסינג ל 3 שנים. ברגע שהפסקת להיות שלהם אין להם יותר על מה לשלם כי לקחו להם את המוצר לפני תום תקופת החכירה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הם התחייבו לשלם לי X סכום בפריסה ל-3 שנים.

זה לא משנה לכמה זמן הם פרסו, הסכום נשאר אותו הסכום בסופו של דבר, ועכשיו הם מתחמקים מלשלם את שארית הסכום.

או שיקחו ממני את המכשיר שלקחתי מהם בליסינג, ויפסיקו לחייב אותי.

in the face

with a chair

פורסם

בדוק את החוזה - יש לך מה שקרוי "חיוב זיכוי" - את משלם לאורנג' תמורת המכשיר סכום חודשי ב-36 תשלומים, והם מזכים אותך בחשבון שירותי הרשת בסכום דומה. כעת הפסקת לשלם להם תמורת שירותי הרשת כך שלא נותר זיכוי תמורת חיבוי מחיר המכשיר.

זו השיטה שהיתה מקובלת בשוק הסלולר הישראלי עד לפני שנה-שנתיים - ולא נותר לך אלא להשלים את עשרת התשלומים האחרונים תמורת המכשיר שרכשת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שוב, מראש לא היו צריכים להיות תשלומי זיכוי עבור המכשיר כי שילמתי להם שקל במסגרת המבצע.

מזה הם מתעלמים וגם הנציגה התעלמה מעניין השקל ששילמתי בגין המכשיר. מבחינתה בתוכנית יש מכשיר בחיוב זיכוי. אז סבבה דפקתם אותי בחיוב זיכוי, לפחות תשלמו לי את מה שהבטחתם על כך שעברתי מסלקום אליכם. הם פשוט רוצים להנות מכל העוגה לבד

in the face

with a chair

פורסם

הצחקת את אורנג'. שילמת שקל והתחייבת לעוד כמה אלפים. בדוק את החוזה שלך. לא רק זאת, אלא אם תבדוק את חשבוניות אורנג' שלך מלפני הניוד האחרון תמצא סעיף חיוב תמורת המכשיר וסעיף זיכוי תמורת ציוד. כעת, משהספקת לשלם תמורת זמן אויר ושאר שירותי, גם סעיף הזיכוי התבטל ואתה רואה רק את החיוב.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אשאל אותך שאלה, האם יכולת לרכוש את המכשיר (שלטענתך עולה 1 שקל בלבד) ב - 36 ש״ח (1*36=36) בתחילת

התקופה? לא. למה לא? מכיוון שמדובר בעיסקה, החברה ״סופגת״ את מחיר המכשיר ואתה בתמורה

משתמש בשירותי החברה (כמות דק׳ וכו׳..)

בנוסף, אורנג׳ לקחו על עצמם לזכות אותך בסכום הקנס שתצטרך לשלם לסלקום על מנת שתיהיה

לקוח שלהם. היה ועזבת את אורנג׳ ואינך לקוח של אורנג׳ יותר, אין סיבה שהחברה תמשיך לזכות אותך.

ניקח מצב היפוטתי שבו אתה עוזב את אורנג׳ חודש אחרי שעברת מסלקום, האם עדיין ניראה לך הגיוני

שאורנג׳ תשלם את הקנס שלך במשך 35 חודשים?

ההיגיון הבריא אומר שמכשיר סלולרי לא עולה 36 ש״ח (בטח שלא לפני שנתיים), והנסיון להציג את זה כך הינו היתממות מצידך.

פורסם

למה היתממות? את המכשיר רכשתי בשקל אחד, ככה הייתה התוכנית. זה מכשיר שבחוץ אתה לא משלם עליו אפילו חצי שקל וזה מכשיר בסיסי ביותר שחולק במחיר כזה לצורך משיכת לקוחות.

לכן, כששילמתי עבורו שקל, אני בעצם רכשתי אותו בשקל במסגרת החבילה.

הזיכוי שקיבלתי "בגין המכשיר" הוא בעצם זיכוי על כהטבה על כך שעברתי מסלקום לאורנג'. זה שהם החליפו את שם ההטבה, פה הגניבה שלהם.

מבחינתי שילמתי שקל על המכשיר והוא שלי, עכשיו בוא נדון על הקנס שאני צריך לשלם כל חודש, אם זה לא עבור המכשיר, עבור מה זה? על כך שעזבתי אותם? סבבה אל תזכו אותי על ההטבת מעבר מסלקום אליכם, אבל גם אל תחייבו אותי את הסכום הזה! זה כאילו שילמתי קנס לסלקום, ועכשיו עוד אחד לאורנג' במקום להיות במצב אפס שאני משלם קנס יציאה רק לסלקום.

תאר לך שאני אומר לך בוא תהיה מנוי שלי, ובתמורה אני אעשה לך הנחה של 20 שקלים לחודש, אחרי חודש החלטת לעזוב אותי, האם אני רשאי לחייב אותך על אותם 20 השקלים על ייתרת ההתחייבות? על מה? ההתחייבות היא בגין המכשיר ועליו הרי שילמתי את השקל, כך שבעצם לא הייתה לי התחייבות למכשיר אלא לחבילה בלבד וזאת הסתיימה כבר לפני חצי שנה.

in the face

with a chair

פורסם

תומר - אתה התחייבת לאורנג' ל-36 חודשים. מן סתם זה היה התנאי לקבלת הזיכוי. כיון שהפרת את ההסכם - התניידת לפני תום 36 חודשים - גם אורנג' אינה מחוייבת יותר לתת לך הטבה - והיא גובה את מה שמגיע לך.

אני מבקש את סליחתך ואת סליחת שאר חברי הפורום - מה שאתה עושה זו לא התממות. זה להציג את עצמך כטמבל שלא קורא הסכמים ולא מנסה להבינם, ומצפה לקבל מתנות חינם מחברות עסקיות.

פורסם

זה לא שאני מצפה לקבל מתנות, אבל זה מבצע לסטודנטים שנועד לתת להם מכשיר בכלום כסף העיקר שיבואו לאורנג' (אחרת לא הייתה לבנאדם סיבה סתם ככה לעבור בלי הטבה)

מעבר לזה, אני לא מכיר אחד שהלך וקרא את עשרות העמודים של ההסכם המסורבל עם חברות התקשורת, כבר נוכחנו לדעת שבגלל זה הם מבטיחים בעל פה דברים ובחוזה לא מופיע כלום והלקוח נדפק וזה דבר שחוזר על עצמו לא מעט עם שלושת החזירים.

מעבר לזה שוב, אין לי בעיה לשלם להם על המכשיר, אבל שימשיכו לשלם את מה שהתחייבו כלפי. הרי שאם הם היו משלמים לי את כל הסכום של המעבר אליהם, כל הסכום היה אצלי ביד ולא הייתה בעיה, אבל התנאי שלהם היה פריסה מצידם ל-36 חודש, זאת אומרת שכמו שכביכול אני התחייבתי לשלם על המכשיר, הם התחייבו לשלם לי את הקנס לסלקום.

כרגע יוצא שאני משלם לסלקום ולאורנג'! כאשר המצב אפס שלי צריך להיות תשלום לאורנג' בלבד על המכשיר (נגיד ואני באמת צריך לשלם אותו)

אז אני משלם על המכשיר, למה הם לא משלמים לי את הקנס של סלקום? הם הרי התחייבו 36 חודשים כלפי...

לא מדובר בתצורת ליסינג, מדובר בסכום שנפרש על גבי תקופה כאשר הסכום בסופו של דבר לא שולם במלואו.

עוד יותר מזה, במבצע נוסף של אורנג' בזמנו מול "חבר", גם שם הוצע אותו המכשיר בשקל אחד בלבד. שאלתי גם במקרה הזה האם זה תשלום חד פעמי עבור המכשיר? נענתי בחיוב. ואז עשיתי את המבצע הזה לקו אחר ושם באמת חייבו רק בשקל עבור המכשיר חד פעמי ונגמר הסיפור.

in the face

with a chair

פורסם

תומר - כמה פעמים צריך להסביר לך: הזיכוי שלך מתחלק ל-36 מנות חדושיות. מרגע שאתה ביטלת את החוזה (התניידת) - גם אורנג' משוחררים ממנו. קפיש?????

פורסם

מה זה משוחררים ממנו?

אתה יכול לקנות "מוצר" ואז להפסיק לשלם עליו כי החברה החליטה שלא לתת לך שירות?

הם התחייבו לתת לי סכום X עבור המעבר אליהם, זה שהם פרשו את הסכום הזה, זה עניין אחר, אבל לא מדובר פה על תשלום פר חודש על כך שאני לקוח שלהם, אלא תשלום הקנס שלי לסלקום! הם בעצם קנו אותי כלקוח. כמו שאני רכשתי מהם (לטענתם) טלפון וגם שאני לא לקוח שלהם אני צריך לשלם על המכשיר, ככה הם צריכים לשלם לי את מה שהתחייבו לגביו.

in the face

with a chair

פורסם

תומר - אתה לא מבין את ההתחייבות שלך: אורנג' התחייבו לתת לך זיכוי - בתנאי שאתה נשאר לקוח משך 36 חודשים. ברגע שהתניידת והפסקת לשלם להם תמורת שירותיהם הסתימה גם התחיבותם לזכות אותך. כל כך מסובך להבין שאתה זה שהפר חוזה ולכן אתה נותרת חייב לאורנג'???

• תוכן חדש...