Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, חג שמח ושנה טובה.

ברשותי מאזדה לאנטיס 2003, הרכב עבר רק 120 אלף קילומטרים, ולפי הספר טיפולים לא הוחלף נוזל קירור באף טיפול.

אני מעוניין להחליף את הנוזל, לאחר חיפוש בפורום ובגוגל אני מבין שהנוזל קירור המקורי של מאזדה זה FL22, והוא לא מיובא לארץ, מוסכי מאזדה משתמשים בנוזל קירור של דלק, ואני מעוניין להשתמש במשהו אחר.

האם נוזל קירור של valvoline עומד בתקן של מאזדה? כלומר אפשרי להשים?

אני מתכוון לנוזל הזה: http://www.valvoline.co.il/ZEREXOriginalGreen5050

יש גם את זה: http://www.valvoline.co.il/ZerexOriginalGreenAntifreeze-Coolant

אני מבין שההבדל בניהם שהראשון מהול ומוכן לשימוש והשני לא ודורש מהילה, למרות שזה לא רשום, האם אני צודק/טועה?

אשמח לתשובתכם :-)

תודה מראש.

ד"א - אני לא מעוניין להשתמש בפרסטון, אז אני מראש שולל את ההמלצות עליו.

פורסם

במאזדה אומרים ככה:

If engine coolant other than FL22 is used, the engine coolant must be replaced earlier then the specified replacement interval indicated in the scheduled maintenance.

DO NOT USE coolants containing:

Alcohol, Methanol, Borate, or silicates.

מה שזה אומר זה שההבדל בין הנוזל של מאזדה לבין נוזל רגיל אחר הוא זמני ההחלפה. נוזל של מאזדה יוחלף כל 120,000 ק״מ או 10 שנים, ונוזל רגיל יוחלף כל 60,000 ק״מ או 4 שנים.

חיפשתי וחיפשתי אבל לא מצאתי את התקן של מאזדה לנוזל קירור (יש כזה?) אלא רק את מה שהבאתי לך למעלה לגבי נוזלים שאסור להשתמש בהם.

בלאנטיס שלי אני משתמש רק בFL22. כשאהיה בבית אחפש את האתר שממנו קניתי את הנוזל המקורי אם תהיה מעוניין בכך.

בכל מקרה, הנוזל של וואלווליין יהיה הרבה יותר איכותי מהמים בצבע ירוק שדלק מוכרים.

פורסם

כבר מביאים את הנוזל המקורי לארץ. ניתן למצוא במוסכים המורשים או בחניות חלפים.יש אצל "חזי דלאל וחלק", אבל במיכל גדול. במוסך אולי תוכל לרכוש לפי ליטר.

פורסם

אני מצאתי במוסך "חן" מורשה מאזדה פורד בראשל"צ את הנוזל FL22

העלות הייתה יקרה (לא זוכר בדיוק כמה)

אבל שמחתי שנפתחה קופסת פח במיוחד בשבילי.

אני מאמין שעוד מוסכים מחזיקים בנוזל.

חן

פורסם

הצבע מסמן את אורך החיים זה מה שהיה בעבר,כיום יש את כל הצבעים ואין כמעט חשיבות לצבע יש וורוד, סגול, כחול, צהוב, כתום ועוד, לכל יצרן נוזל קירור יש את הצבעים שלו והתוכונות של הנוזל.

אתה צריך נוזל קירור שהמרכיבים שלו חשובים יותר מהצבע, המרכיבים הם אתילאן וגליקול.

ישנם נוזלי קירור שהיחס נוזל קירור/מים הוא 50/50 או 35/65 הרכב שלך צריך את ה35/65 (כמו הפרסטון הירוק) אפשר להשתמש גם ב 50/50

פורסם

בד"כ , אורך זמן להחלפה .

הנוזלים ברכבים החדשים הם בד"כ אדום בהיר , מיועד לשימוש והחלפה כל כ 8-10 שנים ומעל ל 100.000 ק"מ .

הירוקים כ 3-4 שנים ו 50-60.000 ק"מ .

אבל הנוזלים גם צריכים לעמוד בתקן היצרן לנוזל קרור - לא רק צבע .

ba323f - רשם כי ה פרסטון הירוק מתאים - ומניסיוני אני מסכים איתו .

כנ"ל נוזלי קרור של חברות הדלק הישראליות , פז, דלקול וכו' - העומדות בתקן - ומשתמשים גם בהם במוסכי היבואן .

רשימת נוזלי קרור מתאימים אפשר לקבל משירות הלקוחות של מאזדה - דלק מוטורס , ומוסכים מתמחים .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

הסיפורים על הפרסטון - שיש בו חומר זרחני ושהוא גורם ל״איכול״ המתכת לא נכון?

ד״א הפרסטון המהול מראש רשום עליו 50/50 ולא 65/35

פורסם

כל נוזלי הקרור מתוספים בכימקלים -

הפרסטון הירוק מתאים למנועי מאזדה משנים אלו - ולא גורם לבעיות .

הוא מגיע מוכן ביחס 50/50 , ולדעתי מתאים כך לשימוש .

אפשר לרדת ל 35/65 , במנועים עם עומס חום , והמאזדה היא לא מנוע עם עומס חום .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

א. FL22 של מזדה מקורי כן נמכר בארץ, אבל ברכבים ישנים אין דרישה לשימוש בו למרות שהוא יתאים.

ב.הצבעים לא מעידים על סוג והרכב נוזל הקירור.

ג.אתילן גליקול הוא החומר שמונע קיפאון, ומעלה את נקודת הרתיחה ולא החומר שמונע שיתוך ולכן ישנם סוגי נוזלי קירור שונים עם אתילן גליקול לרכבים שונים.

ד.מהנסיון שלי הנוזלי קירור תוצרת חברות הדלק בעשר דרגות יותר טובים מהפרסטון.

והנוזל של וולולין הירוק יהיה מצויין.

פורסם

יש פרסטון אדום (מיכל אפור) ורשום עליו 50/50 DEX-COOL

ויש את הירוק(מיכל צהוב) והיחס שלו הוא 35/65 רשום מאחורה בקטן.

החומר הזרחני לא גורם לאיכול, אחרת לא היו משתמשים בו.

• תוכן חדש...