Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ההמלצה הזו לא באה כי זה מה שמומלץ אלא פשוט כי זה מה שהיה והאקלים הים תיכוני של מדינת ישראל מאפשר שימוש גם בצמיגות 15 ברוב אם לא כל ימות השנה. לא אידאלי אך אפשרי.

שוב, אני לא ממליץ על "שמן מירוצים" ובעיקר צריך להיזהר משמן שאינו עומד בתקן הנדרש על ידי היצרן. 5W50 הוא אופציה הגיונית יותר מ 10W60 אבל רחוק מלהיות השמן האידאלי.

בשנות ה 90 לא היו נפוצים שמנים סינטטיים או שמנים בעלי צמיגות פחות מ 10. זו הסיבה להמלצה.

על ה LM הסגול שמעתי חוות דעת חיובית מאוד ממכונאי שאני מאוד מעריך את דעתו וניסיונו, הוא אומר שמנועים שטופלו בקביעות בסגול הסינטטי המלא המנועים עובדים מצויין ונראים חדשים מבפנים גם לאחר מאות אלפי קילומטרים.

איתמר.

לגבי שנות ה 90. נשמע לי הגיוני. LM סגול אין ב 10W40, זו הסיבה שירדתי ל 5W40. לא היו לי שום בעיות עם השמן/מנוע והמנוע עבד קשה.

למה יש 10W60 בכלל? יש סיבה שצריך צמיגות יותר גבוהה בחלק מהמנועים, לא?

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

השימוש בצמיגות כל כך גבוהה הוא בנהיגה מאוד מאומצת (גרירה, סוגים מסוימים של רכבי עבודה, נהיגה ספורטיבית וימי מסלול). למיטב הבנתי, שמני מירוצים בדרך כלל מגיעים לצמיגות חמה של 40 או 50 - כיוון שאין צורך לשמור על המנוע יותר מדי אלא רק למקסם הספק עבור כמה עשרות שעות מנוע בודדות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
השימוש בצמיגות כל כך גבוהה הוא בנהיגה מאוד מאומצת (גרירה, סוגים מסוימים של רכבי עבודה, נהיגה ספורטיבית וימי מסלול). למיטב הבנתי, שמני מירוצים בדרך כלל מגיעים לצמיגות חמה של 40 או 50 - כיוון שאין צורך לשמור על המנוע יותר מדי אלא רק למקסם הספק עבור כמה עשרות שעות מנוע בודדות.

אין דבר כזה צמיגות 40, 50 או 10. המספרים האלה לא מספרים שום דבר מלבד צמיגות השמן בפועל (הנמדד ביחידות סנטיסטוקס או סנטיפוז שזה בעצם אותו הדבר רק צורת המדידה שונה) ובטמפ' ספציפית. באותה המידה היו יכולים לקרוא לשמן 5W40 בשם משה W יעקב, אין למספרים האלה משמעות.

לגבי השאלה של למה בכלל יש שמן 60, התשובה לכך היא שרכב שנמצא כל הזמן במאמץ טמפ' השמן שלו גבוהה מטמפ' העבודה הרגילה שעומדת על 100 מעלות, לצורך הדוגמה נאמר שהטמפ' הממוצעת היא 120 מעלות. ב 120 מעלות שמן בעל ציון 40 הופך להיות דליל יותר (כי זו תכונה בסיסית של שמן, טמפ' עולה צמיגות יורדת) ואז עלול להיווצר מצב של שמן דליל מדי, בעיות לחץ שמן וחוסר שימון קריטי. בטמפ' 120 שמן 60 למעשה מקבל צמיגות כמו של שמן 40 בטמפ' העבודה והצמיגות הנדרשת מהשמן נשמרת אידאלית (המספרים שנתתי הם דוגמה בלבד ולאו דווקא משקפים את המצב בפועל, רק כדי להבהיר עקרון). זו הסיבה שאין שום הגיון להשתמש בשמן 60 אם הרכב לא נמצא כל הזמן בעומס גבוה ובטמפ' גבוהות משמעותית מטמפ' העבודה. חוץ מזה יש את החסרונות שמגיעים בדמות אי עמידה בתקנים (בחלק מהשמנים), חיכוך רב במנוע, זרימה איטית והפחתת אפקטיביות הקירור של השמן כאשר המנוע לא במצבי קיצון.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מסכים לחלוטין.

צמיגות - כפי שאמרת, וכפי שאני אמרתי לעיל - צמיגות 50 פירושה שכשהשמן חם הוא מתנהג כמו שמן חד-דרגתי בדירוג צמיגות 50 - כשהוא חם.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

תודה על המידע, איתמר.

נניח וברשותי מנוע שטמפרטורת השמן שלו בנסיעה חזקה עולה ל 110-120 מעלות (בסופו של דבר), לא עדיף להעלות צמיגות? ברוב הזמן האוטו משמש ליום יום, ועושה בקושי 10 ק"מ במהלך השבוע. אבל בסופ"ש הוא עושה 40-60 ק"מ בנסיעה חזקה - לא על המנתק אבל מספיק כדי שהשמן יגיע ל 120 מעלות בקיץ, 110 מעלות בחורף, כולל קולר.

ב 7 דקות נסיעה מאומצת בכוכב, עלה גם ל 130 מעלות. זה משהו שנעשה לעיתים רחוקות - אבל זה נעשה.

לא עדיף להיות עם 10W60? אולי 5W50 יספיק?

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

פיזבן הבעיה מתחילה בעובדה ש5-50 מוגדר רייסינג, וצריך לבדוק טוב טוב לעומק אם וולווליין אומרים להחליף את השמן מיד אחרי ההתגרזנות או שהוא יכול לשמש ביום יום.

איתמר גם אצלי דומה לפיזבן רק שאצלי יש נסיעות יום יומיות של 10 ק"מ, ואחת לחודש או פעמיים בחודש אני מתגרזן.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

fizban, במצב שתארת אני לא רואה טעם בשימוש בשמן צמיגי כמו 50 או 60. רוב ימות השבוע אתה נוסע על מנוע קר או בטמפ' עבודה רגילה ולא "חי על המנתק". במצב הזה שמני 50 ו 60 צמיגיים יותר לכל אורך הסקאלה ופשוט חונקים את המנוע. טמפ' שמן של 110-120 היא לא טמפרטורה שמחייבת שימוש בשמן צמיגי יותר, כמעט כל רכב שנוסע למעלה מכמה דקות על 120 קמ"ש טמפ' השמן עולה לערכים הגבוהים מ 100 מעלות ואני לא רואה מאות רכבים תקועים על כביש 6 בכל יום בגלל זה.

גם בטיולי נהיגה טמפ' השמן רוב הזמן לא נמצאת הרבה מעל טמפרטורת העבודה למרות שהרכב עובד קשה חלק מהזמן.

כשאתה עולה לכוכב טוב תעשה אם תחליף את השמן, משתי סיבות:

1. כמו שאתה אומר בעצמך טמפ' השמן גבוהה משמעותית מטמפ' העבודה הרגילה.

2. התגרזנות (במלוא מובן המילה) שוחקת את התוספים בשמן ומקצרת את חייו.

או אז אני לא רואה כל מניעה משימוש בשמן מירוצים אמיתי שיתן את האקסטרה הגנה בטמפ' גבוהות. כשגומרים את יום הכיף עושים עוד החלפה ומחזירים את השמן הישן. אני יודע שזה לא נשמע כיף או אידאלי אבל ככה מעניקים הגנה מקסימלית למנוע by the book.

אני מצרף טבלה של טווח הצמיגות המותר לכל דרגת צמיגות "חמה" לפי ה SAE. ניתן לראות שהטולרנס שמותר לשמן 60 להיות בו בטמפ' העבודה (100 מעלות) נע בין 21.9 ל 26.1 בעוד שמן 40 נע בין 12.5 ל 16.3, כלומר יכול להיות מצב ששמן 60 יהיה בעל מספר יחידות סנטיסטוקס כפול מהמומלץ והנדרש על ידי יצרן הרכב (זה לא אומר שזה כפול בצמיגות, הצמיגות נמדדת בסולם אינטרוולי כמו מעלות צלזיוס, 24 מעלות זה לא פעמיים יותר חם מ 12). במילים אחרות, השמן יהיה צמיגי יותר מהנדרש על ידי היצרן מה שיביא ללחץ שמן גבוה, לעבודה קשה ובלאי למשאבת השמן, להפחתה משמעותית באפקטיביות הקירור בגלל זרימה איטית יותר וחוסר יכולת להיכנס למרווחים צרים כמו מייסבי קראנק, השמן פשוט צמיגי מדי. אם במנוע יש "כולסטרול", כלומר בוצה ושאר ג'יפה במעברי השמן שעלולים להגביל אף יותר את הזרימה התוצאה עלולה להיות כואבת ויקרה.

בקיצור ולכל מי שהתייאש - אני לא רואה שום סיבה הגיונית לנסוע עם שמן 50 או 60 באופן יום-יומי במנוע מלבד רכב עם מנוע ישן או בלוי בצורה חריגה או אם זה מה דורש יצרן הרכב.

עולים למסלול? כן. שם בהחלט אפשר להשתמש בשמן מירוצים ללא חשש שהשמן היום-יומי יקרוס ברגע הכי לא מתאים. בכל זמן אחר שמן כזה יביא יותר נזק ובלאי מתועלת.

איתמר.

SAEchart.jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר צודק זו הדרך הנכונה -

יש עוד נקודה - בטווח טמפרטורה של מעל 130 מעלות לאורך זמן , אורך חיי שמן המנוע מתקצר .

יש אזורים במנוע אשר חום השמן עולה בהם, גם ל 150-160 מעלות .

כגון דפנות הצילינדר העליונות וטבעות הבוכנה .

(חום שמן המנוע בד"כ נמדד באזור האגן ולא בנקודות החמות ביותר במנוע )

והרעיון של proxima - מעולה , ראיתי ברזים כאלו מותקנים להחלפה ואגירה מהירה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אפשרי להשאר גם עם ה5-40 אבל להוריד את האינטרוול החלפה לכל 5000 או 7500 ק"מ.

העניין הוא הוראת האינטרוולים

Engine

Months Max 24

Km Min 9600

Km Max 32000

העניין הוא איך בישראל הם ממליצים לאותו רכב שמן 15-40 כשבאיחוד האמירויות הם ממליצים למשל שמן 0-40?

התענוג שמוביל אותך

פורסם
אפשרי להשאר גם עם ה5-40 אבל להוריד את האינטרוול החלפה לכל 5000 או 7500 ק"מ.

העניין הוא הוראת האינטרוולים

Engine

Months Max 24

Km Min 9600

Km Max 32000

העניין הוא איך בישראל הם ממליצים לאותו רכב שמן 15-40 כשבאיחוד האמירויות הם ממליצים למשל שמן 0-40?

ברור, באיחוד מחליפים מכונית כל עשרת'לפים קילומטר.

פורסם

איפה ראית את זה?

המלצות יבואן (ולעיתים גם יצרן) לא תמיד נובעות ממה ש"הכי טוב" לרכב, הרבה פעמים נכנסים שיקולים עיסקיים, כלכליים או טכנולוגיים.

• תוכן חדש...