Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגיר הזה אכן לומד ויש אפשרות לאפס את הלמידה שלו למצב מפעל ואז התנהגות הגיר תהיה אחרת ותתייצב לאחר כמה ימים לפי הנהג

עד כמה שאני זןכר אין בגיר הזה מצמדים חד כוונים ויחד עם העובדה שהקונברטור נעול תמיד החל מהילוך שני זה כנראה הגורם להעברות הילוכים לא ממש עדינות בהשוואה ליפניות או אמריקאיות וזה לרוב התלונות של הלקוחות על התפקוד של הגיר

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האם אתה (או מישהו אחר) יכולים לעזור ולפרט קצת יותר את עניין ה"לימוד"?

עד כמה שאני הצלחתי להבין, הגיר "לומד" כל פעם מרגע התנעה - ואולי אפילו ממשיך ולומד תוך כדי נסיעה?

לדוגמה - אם התנעתי ויצאתי לדרך בנחת ונסעתי ככה... כמה זמן קובע? נגיד רבע שעה? ואז פתאום החלטתי להשתולל והאצתי בפתיחת מצערת מהירה ומלאה, בלמתי בחוזקה... הוא לא ישנה את ה"מסקנות" שלו?

האמת, זה הדבר שאני לא אוהב בגיר הזה. לא רוצה שילמד ושלא יעשה טובות. במצב הנוכחי, הנהיגה השגרתית שלי מאוד שלווה. ואז, אם אני רוצה לצאת לעקיפה נמרצת, הוא פתאום מגיב לי בנחת... זה ממש לא לעניין.

אשמח לכל מידע מעמיק בעניין.

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

לדעתי לא תמצא מידע מדוייק בנושא כי זה מידע סודי ששמור אצל היצרן, כך הדבר עם כל תיבות ההילוכים האדפטיביות.

מה שאני כן יודע שמדובר על כמה תוכניות או מפות אם תרצה, (לא הרבה בין 4-10), כאשר כל תוכנית מתאימה לאופי מסויים של נהיגה ותוואי, למשל לנהג הרגוע והחסכוני שנוסע רוב הזמן במישור, תותאם תוכנית של העברות הילוכים מוקדמות על מנת לשמור על סל"ד נמוך יותר שכך תהיה התאמה לציפיות הנהג.

עוד אני יכול לספר כי האדפטציה או המעבר בין תוכנית לתוכנית היא לא משהו שנעשה בין רגע וכל האצה חזקה שתעשה מידי פעם תשפיע.

פורסם

סליחה, לא ראיתי שנכנסו תגובות מאנשים שקראו והעלו כאן דברים מאותו מסמך.

אז קודם כל תודה, למרות שבאמת חלק מהדברים נשארו עמומים.

בינתיים אני מנסה דברים (מגאן דור ראשון 2001) - לחיצה נמרצת על דוושת הבלם גורמת להורדת הילוך. אני מדבר על בלימה מעט חזקה מדי למצב - זאת אומרת שאם אני בירידה מתונה, ומתקרב לסיבוב - לחיצה הדרגתית על דוושת הבלם לא מבטיחה הורדת הילוך. לעומת זאת לחיצה נמרצת קצת, שמביאה לתאוטה קצרה, כמעט "לא נעימה", מביאה הורדת הילוך.

בלימה עדינה לאורך זמן - לא בהכרח, למרות שזה מצב שלפי הבנתי אמור להביא להורדת הילוך. לכן, הפעלת מתג אור הבלם לאורך זמן כנראה זה לא שיקול אצלו?

האם הגיר במגאן II, שבעצם הפעלתו היא הפעלת "טיפטרוניק", הוא גיר זהה, שרק דרך ההפעלה שונה? זה גיר מעצבן, אם שואלים אותי... בגלל התפעול, לא בגלל ההתנהגות. לא אוהב שאין לי את האפשרות להגביל הילוך "עליון". שם, אם עוברם לידני ונמצאים ב - 2 למשל. ועוצרים, הוא עובר לראשון ונשאר בו...

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

האמת שיש דבר כזה חייישן מהלך דוושת בלם, אך הוא לא משמש לתפקוד של תיבת ההילוכים האוטומטית, אלא למערכות ESP שונות.

יחידת בקרת התיבה מסיקה שאתה לוחץ על הדוושה ויודעת את קצב ההאטה או מידת התאוטה, זה מספיק לה כדי לקבוע האם להוריד מהר הילוך או לא. יכול להיות שזה תלוי דווקא מהירות עזיבת דוושת התאוצה ולא דווקא הלחיצה על הדוושת בלם - תבדוק את זה..

לגבי הטיפטרוניק אני לא יכול לענות לך כי אני לא מכיר ספציפית, אני לא מכיר תיבות הילוכים אוטומטיים קלאסיות אשר פועלות על בסיס טיפטרוניק קבוע, למעט השרייד הישנות עם השני הילוכים.

פורסם

כל שרשור AL4 הוא תענוג ולומדים דברים חדשים!

אני מהמעריצים.

התחושה שלי היא שהגיר מתאים יותר למנועים הגדולים (2000 סמ"ק) ורוב התלונות מגיעות מכיוון המגאן 1.6

מסכים עם הטוענים שה"גיר לומד" הזה אומר שהנהג צריך ללמוד אותו.

הבקרה מתיימרת להיות עמומה (FUZZY LOGIC) כך שאתם צודקים במידה מסויימת שאף אחד לא יודע מה התנאים. קשה לשחזר את התנאים כדי שהגיר יהיה בדיוק באותה תכנית באותו רגע, אבל אני לא מבין איך אפשר לבנות מערכת שתגיב שונה לאותם תנאים (אלא אם כן המחשב עורך איזושהי הגרלה כחלק מהאלגוריתם ואז לצוחפתים יש חוש הומור מפותח כי בזימנס לא יתכן חוש הומור)

פורסם

אני לא מסכים איתך לגבי שידוך הגיר למנועים גדולים כי מניסיון העבר שם התקלות רבות יותר (בנזין 2 ליטר והדיזלים 1.9) האם למנועים הגדולים יותר של רנו משדכים גירים אחרים לגמרי

פורסם

אצלי הוא עובד נהדר עם מנוע RFV, יותר מרכב אחד, וזה כמובן בהשוואה לגירים אוטומטיים אחרים משנות התשעים, מהבחינה של חיסכון בדלק, עבודה על התחום היעיל במיוחד במצב ספורט, בלימה בירידות, תפקוד בעליות ועקיפות, תגובות לא פלגמטיות ואפילו אמינות טפו טפו טפו. כן לוקח קצת זמן ללמוד את הגיר ("מה שנקרא "גיר לומד"). ואכן התכוונתי למנועים הבינוניים+. למנועים הגדולים באמת עתירי המומנט בPSA שידכו גיר של אסיין נדמה לי. עם הדיזלים עתירי המומנט אני גם שמעתי על בעיות. בכלל דיזל ואוטומט הוא שילוב שהיה בעייתי לפני 10 שנים.

• תוכן חדש...