Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5077 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי דיון משפחתי החלטנו להעלות התקציב ל-50-60 (כמובן שעדיף פחות על יותר). מועד הרכישה המשוער הוא בעוד 2-3 חודשים עם סיום חוזה הליסינג.

הדרישות לא השתנו - בטיחות וחסכנות מעל הכל למשפחה עם 2 ילדים (בן 6 ובת 3 חודשים) כאשר רוב הזמן המכונית בשימוש אשתי על קו רמת-גן - רעננה.

האפשרויות שעלו הן -

קליאו 1.2 ידנית 2011 - מכונית כמעט חדשה, מבחר מצומצם בשוק, אמורה להיות חסכונית מאוד, חלשה מדי? נכון לעכשיו זאת הראשונה ברשימה שלי.

פונטו איבו 1.4 (77 כ"ס) ידנית 2010 - יקרה משמעותית מהקליאו ולא לגמרי ברור למה.

פונטו איבו 1.4 (105 כ"ס) ידנית 2010 - דורשת מתיחה נוספת של התקציב, לא חסר כוח, אבל הוצאות תחזוקה, דלק וביטוח גבוהים יותר?

פולקסווגן פולו 1.4 (80 כ"ס) ידנית 2007-2008 - צפופה יותר, מיושנת יותר, מבחר רחב יותר בשוק, פחות חסכונית? מוניטין אמינות?

הונדה ג'אז 1.4 ידנית 2005-2007 - מאוד יקרה, מוניטין אמינות של הונדה אבל מדובר במכונית בת 4-5 שנים יותר, אמורה להיות מאוד חסכונית אבל כנראה פחות בטיחותית (תכנון מיושן יותר ופחות כריות אוויר).

דעות לכאן ולכאן? אפשרויות נוספות?

פורסם

במסגרת החיפושים שלי ניגשתי לסוכנות רנו - על מנת להתרשם מהקליאו 1.2 וגם לשמוע על אופציות לרכישה כחדשה.

מבחינת מרווח - הרכב מאוד מרשים כסופרמיני, אולם תא המטען צפוף והעגלה נכנסת רק לאחר פירוק הגלגלים (מדובר במוטסי עם צמיגי אוויר ענקיים, רוב העגלות האחרות יכנסו ללא קושי) ונשאר מעט מקום למטען נוסף. מבחינת תא הנוסעים - אין שום טענות, מרווח ונעים.

כמו שכבר צויין כאן בעבר, איבזור הבטיחות מספק (ESP ו-6 כריות אוויר), המושב נוח אולם קצת לוקה בתמיכה צידית (כמעט ולא משמעותי באופי הנהיגה של אשתי), האבזור סביר. המזגן מקרר היטב ביום קיץ לוהט, אבל מרעיש. שאר האבזור לא ממש חשוב לי.

בנסיעת מבחן קצרצרה - הרכב נוח, הגיר עם יחסי העברה קצרים אבל מפצה על זה בתפעול מאוד נוח. התלונה העיקרית - המנוע קטן על האוטו. הקליאו 96 שהייתה לי צוידה במנוע 80 כ"ס ומשקל של פחות מ-900 והרגישה זריזה. הנוכחית השמינה משמעותית ועם מנוע 75 כ"ס כבדה ועצלה. ההילוכים נגמרים במהירות ואת המנוע שומעים היטב כבר ב-90 קמ"ש.

אשתי (שעומדת להיות המשתמשת העיקרית) טוענת שהנושא לא מפריעה לי, אולם אצלי זאת כרגע הסוגיה היחידה שעוד גורמת לי להיסוסים ולבטים.

מבחינת אלטרנטיבות --

הפולו והג'אז ירדו מהפרק.

נשאר ללכת לראות את הפונטו (עם התמחור התמוהה) - אם כי כבר משתחררות לשוק מכוניות שאני מאמין שעם מיקוח ניתן לקבל במחיר סביר (במיוחד לאור יציאת גרסת ה-150TH המאוד מאובזרת והזולה יותר).

בנוסף יש אולי את הפיאסטה והקורסה - היקרות יותר ושנמצאות יותר נמוך בסדר העדיפות וגם לא ממש זמינות עדיין כמשומשות (אם כי אני משאיר עין פקוחה).

דעות והתייחסות מבעלי ניסיון יתקבלו בברכה!

• תוכן חדש...