Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4965 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני וחבר מטפלים באופן קבוע ושוטף ברכבים שלנו.

הגיע הזמן להחלפת נוזל הבלמים הדו-שנתית והתעקשנו על נוזל של חברת ATE הגרמנית, גם בגלל שאנו מאמינים שזו חברה מעולה וגם בגלל שזה הנוזל שנמצא כרגע במערכת. ההחלפה אגב הינה מלאה ונעשית מהמיכל + ניקוז מהפטמות.

מסתבר שהנוזל הזה לא מאוד נפוץ בחנויות החלפים (בלשון המעטה, הוא פשוט לא קיים) ובנוסף לכך גם מחירו גבוה - 29 שקלים ל 250 מ"ל (!!!) באוטוסטור לדוגמה.

יש לציין שרוב חנויות החלפים מחזיקות נוזל ספרדי זול (LADA או משהו כזה) כמו גם נוזלים מעוד חברות לא ממש מוכרות למעט ליקווי מולי, בקיצור הבנתם את התמונה.

מעיון באתר של ATE הסתבר שיש לא פחות מארבעה סוגים שונים של נוזלי DOT 4. רק שניים מהם רלוונטיים לגבינו והשניים הם נוזלי ה SL וה SL.6. ה"המלצה" מטעם ATE היא על נוזל ה SL.6 שמיועד לרכבים שיוצרו אחרי 1990 ובעיקר לכאלה עם מערכת ESP. ההבדל העיקרי בנתונים הטכניים בינו לבין ה SL הרגיל הם בצמיגות הקינמטית ב 40 מעלות צלזיוס, מקסימום של 700cSt לעומת 1,400cSt ב SL הרגיל. בנוסף ATE מציינים כי ה SL הרגיל מיועד להחלפה פעם בשנה ולרכבים שיוצרו עד 1990 בעוד ה SL.6 מיועד להחלפה כל שנתיים ולרכבים שיוצרו אחרי 1990.

אני ממש תוהה על מה כל המהומה. מה הקטע הזה עם ההמלצה לרכבים מעל או מתחת 1990 (שאני בספק שבכלל היה קיים DOT4), מה הקטע עם זה שנוזל בלמים מספיק לשנה בעוד יצרן הרכב דורש החלפה כל שנתיים ולמה לכל הרוחות אי אפשר להשיג נוזל בלמים נורמלי כולל היבואן שממש התפלא לשמוע שלא הצלחתי למצוא את הנוזל שלהם בחנויות כי "כולם עובדים איתנו" :shock:

בקיצור - אשמח לשמוע תובנות ונסיון עם נוזל כזה או אחר.

תודה,

איתמר.

bfluid2006_mit-tabelle_en,property=original.jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• ספונסר פורום
פורסם

אתה יכול לקנות אצלי אני מחזיק במלאי רק את נוזל הבלמים של ATE .

יש לנו את ה SL.6 .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

אז אני מניח שתזכה (שוב) לביקור מאביב בשבוע הבא :wink:

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

המעברים של השמן ברקס בתוך יחידת ה ESP או ה ABC מאוד קטנים והזרמת נוזל בצמיגות גבוהה מידי עלולה להווצרות אויר במערכת

פורסם

איתמר, איך אתה יודע מי הייצרן של נוזל הבלמים שרץ אצלך ברכב היום ?

נוזל בלמים של ATE דגם SL DOT 4 במיכל של 0.25 ליטר אתה יכול לרכוש במוסכי צ'מפיון.

צ'מפיון הפסיקו לייבא את הנוזל המקורי ועברו להשתמש בנוזל של ATE (מערבבים חופשי נוזלים של ייצרנים שונים).

בהחלפה הקודמת שביצעתי רכשתי 5 מיכלים במחיר של 105 שקל.

untitled.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

Dan-idin כן, קראתי על זה. מצד שני לא ראיתי התייחסות של יצרני הרכב השונים לגבי נוזל ספציפי למערכת שלהם, כלומר נוזל מסוג צמיגות נמוכה או כל התייחסות אחרת. בניגוד לשמני מנוע נראה שדווקא כאן יש פחות תקנים והתעסקויות ויותר המלצה ל "DOT 4" כללי ולא פרטני.

מעניין.

איתמר.

עריכה: מרק, היום יש נוזל DOT3 של ATE מהחלפה שעשיתי לפני שנתיים.

פורסם

יש גם נוזל בלמים של LM, מגיע במיכל של 0.5 ליטר ועולה 33 שקלים באוטוסטור.

מבחינת נקודות רתיחה, הן זהות למיטב זכרוני ל-ATE.

בטיפול הקרוב גם אני אמור להחליף נוזל בלמים ואני מתלבט בין שניהם.

פורסם
לא,, יש לי רק מקט עוזר לך?

הרצתי את המק"ט בגוגל וזה מה שמצאתי:

http://oem-oil52.ru/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%8F/%D0%A2%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%8F-%D0%B6%D0%B8%D0%B4%D0%BA%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%8C-RENAULT-DOT-4

ממה שנראה אז אכן מדובר בנוזל בעל צמיגות נמוכה (low viscosity) ורשום גם iso class 6, אותו המפרט של ה SL.6 של ATE.

איתמר.

פורסם

הסתכלתי עכשיו בנתונים של ה SL.6 ביחס ל DOT5.1 - הם מאוד מאוד קרובים, הבדל של 15 מעלות בטמפ' הרתיחה הרטובה ו 5 מעלות בלבד בטמפ' הרתיחה היבשה. הנוזל של ATE שמתאים למירוצים הוא בעל נקודות רתיחה גבוהות מאלה של תקן DOT5.1.

מצ"ב המסמך שמפרט מה כולל סטנדרט 116 - דרישות טכניות מהנוזל שנמצא במערכת הבלמים של הרכב. קריאה מהנה :wink:

איתמר.

• תוכן חדש...