Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5076 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה לא מתייחסת לרכב, אבל אני יודע שיש כאן את האנשים שידעו לתת לי את התשובה.

הכלי הוא כלי חקלאי הצורך המון חשמל בלילות עקב המון תאורה עליו בעבודה בשטח.

יש לנו שלושה כלים כאלה, וכולם סובלים מבלאי גבוהה לאלטרנטורים. קנינו חדשים, קנינו משופצים, אבל כל האלטרנטורים 100A (כמו המקורי) סובלים מבלאי גבוהה מאוד ולאחר תקופה קצרה מתחילים לגרום לזיופים במחשב של הכלי עד שהם מחזירים נשמתם למשפץ...

היום הצלחנו להשיג אלטרנטור 150A לניסיון התקנה באחד הכלים. לאחר התייעצויות עם מס' אנשים, שמעתי יותר מפעם אחת שעלי להוסיף מצבר נוסף למצבר הקיים (מצבר 90AH). הם טוענים שהישארות עם מצבר בודד תגרום לבלאי גבוהה למצבר והריסתו תוך זמן קצר.

יש אמת בדבר? כי את ההיגיון אני לא מצליח להבין...

לפי ההבנה שלי, המצבר משמש להתנעת המנוע, וכשהמנוע פועל את החשמל מספק האלטרנטור. במקרה של מצבר "מלא", האלטרנטור מפסיק להטעין כך שלא אמור להיגרם כל נזק. אני טועה?

אשמח לקבל כל דעה/עצה בנושא.

תודה,

אבירן.

פורסם

חשבתם לצמצם את צריכת החשמל של התאורה ע"י מעבר לפרוז'קטורים מ-LED-ים ?

בעניין האלטרנטור: אני לא רואה שום סיבה אם עוברים לאלטרנטור של 150A להגדיל גם את המצבר. כיום יש לא מעט מכוניות פרטיות עם אלטרנטור של 120-150 אמפר ומצבר של 60-74 אמפר\שעה.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה לכולכם.

מסבר שכמו שחשבתי - אין צורך לגעת במצבר.

בנוגע לפרוז'קטורים לדים - הרעיון נשקל כבר לפני כמה שנים, אך עלויות של פרוז'קטורים כאלה טובים וחזקים היו גבוהות.

אם ההשקעה הייתה חד פעמית זה היה משתלם - אבל לצערי יוצא לנו להחליף לא מעט פרוז'קטורים עקב שברים/נזקי מים.

מישהו יכול לכוון אותי למקומות שמתעסקים עם פרוז'קטורים כאלה כדי לבדוק את הנושא בשנית?

פורסם

באוטובוסים, כלי שצריכת החשמל בו גבוהה מאוד מקובל שיהיו 2 או 3 אלטרנטורים. הייתי מנסה להוסיף על הקיים ואם אין מקום בתא המנוע הייתי חושב על הרכבת אחד נוסף על הכלי החקלאי עצמו. סביר שיש שם אינספור צירים שניתן לקחת מהם בקלות מהירות סיבובית רצויה.

פורסם

יש פרוגקטורים מבוססי לד ב ebay

http://www.ebay.com/itm/Free-shipping-DC12V-20W-LED-Spotlight-Flood-Light-Wash-Lamp-Outdoor-project-lamp-/230826929573?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item35be5b6da5

או

http://www.ebay.com/itm/FREE-SHIP-DC12V-10W-LED-Spotlight-Flood-Light-washer-Lamp-Outdoor-Waterproof-/230826903243?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item35be5b06cb

בקיצור יש עוד הרבה פרוג'קטורים אבל כדי להחליף הלוגן כנראה תצטרך בכמה בכאלה (תלוי בגודל כנראה איזה 5 - מומחים יגידו) - אבל עדיין נראה משתלם בכל פרמטר (גם אור יתפזר כנראה יותר טוב)

פורסם

הפרוז'קטורים האלה מיועדים לדברים נייחים לדעתי. הם יקרים ועדינים מידיי בשביל העבודה שלנו. הם לא יחזיקו ליל עבודה אחד בזעזועים ובשטיפת המכונה (ואני לא מדבר על מקרה שפרוז'קטור חוטף מכה...).

באוטובוסים' date=' כלי שצריכת החשמל בו גבוהה מאוד מקובל שיהיו 2 או 3 אלטרנטורים. הייתי מנסה להוסיף על הקיים ואם אין מקום בתא המנוע הייתי חושב על הרכבת אחד נוסף על הכלי החקלאי עצמו. סביר שיש שם אינספור צירים שניתן לקחת מהם בקלות מהירות סיבובית רצויה.[/quote']

חשבנו על הוספת אלטרנטור, אבל זה לא פשוט כמו שזה נשמע. ישירות על המנוע של הכלי מורכבות משאבות שמן, בעזרתן מתבצעת הנסיעה (מנועי שמן בנאבות) וכל פעולה אחרת של הכלי. אין יותר מידיי צירים "להתעלק" עליהם... האופציה היחידה להוספת אלטרנטור היא על המנוע עצמו קרוב לאלטרנטור הקיים, ודי צפוף שם. אם האלטרנטור החדש (150A) לא יעשה את העבודה בנאמנות, אנחנו בהחלט נתחיל לעבוד על הוספת אלטרנטור.

פורסם

אם אתה נותן 150 אמפר , אז לדעתי שווה להוסיף עוד מצבר , ברגע ששינת את מערכת החשמל המקורית , שינוי של חלק אחד לא יוביל לשלמות , תוסיף עוד מצבר ( חשוב ששתי המצברים יהיו זהים) , תחבר את הכל עם חיווט מתאים ( לפחות 4 גייג, 2 גייג עדיף)

במשאיות/ אוטובוסים שצריכים הרבה חשמל יש מעל מצבר אחד ואלטרנטור מתאים, ונראה לי שאתה באותה סירה

SCANSPEAK

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

יש לי פתרון מצויין בשבילך וזה לא רק על הנייר אני החלפתי את זה במקרה דומה אבל למטרת טיולים

אין צורך להחליף שום דבר ברכב פרט לנורות.

הסבר.

נורה רגילה צורכת כ 55 וואט שזה בערך 5 אמפר ומאירה בעוצמה של 900 לומן

נורת קסנון צורכת כ35 וואט שזה בערך 3 אמפר ומאירה בעוצמה של מעל ל3000 לומן ואורך חיים גבוה פי כמה

ז״א שעל כל זוג אתה חוסך 4 אמפר או 40 וואט וגם מכפיל את עוצמת האור כך שאולי אפילו תצטרך פחות מנורות ( תלוי בפיזור האור) היום ניתן לקנות בדיל אקסטרים נורות קסנון שישבו בתוך גופי התאורה שלך שהם כנראה H1 או דומות לה

עלות של זוג קסנון הוא בסביבות 20-50 דולר לפני האלטרנטורים והמצברים תנסה להחליף כמה כאלו ולבדוק אם זה פותר את הבעיה

אגב אני הזמנתי לארץ ואין שום בעיה במכס. זה מגיע בדואר רשום ממש כמו שאתה מקבל חבילה מאתרים מהארץ

אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן

• תוכן חדש...