Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5085 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

אני לקראת טיפול ראשון לרכב, שמן ופילטר שמן, ההתייעצות היא לגבי סוג השמן שרצוי להחליף מתוך רצון לשמור על הרכב כמה שיותר, אני מתכנן להחזיק ברכב שנים טובות.

אני ומשפחתי בעלי רכבי טויוטה והטיפולים מתבצעים תמיד במוסך המורשה , שמחליף לשמן סטנדרטי (תמיד מסתובבים שם בקבוקים של דלקול 15w40/10w40) . מבירור קל נראה כי ההמלצה היא לשמן מנוע 5w30 , השאלה היא האם לחפש ולרכוש שמן מנוע כמו castrol edge full syntetic 5w30 או ללכת על הנוחות ולתת למוסך להחליף במה שיש לו, האם יהיה הבדל? מבחינת עלות אין הבדל המוסך לוקח על שמן כמו עלות השמן של castrol.

תודה,

ניר.

פורסם

הרכב עדיין בחאחריות ואני משער שאתה מעוניין לטפל בו במוסך מורשה. אני בספק עד כמה המוסך יתלהב מהרעיון שאתה מביא את השמן איתך.

אני מאמין במותגי שמנים ושימוש בשמנים איכותיים, מצד שני גם רכבים שנסעו על פז מינרלי מאות אלפי קילומטרים שרדו בגבורה.

אני לא רואה בעייה אקוטית עם השמן שישימו במוסך.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לזה שמעליי, צר לי לבשר לך שטיוטה כבר ממזמן (מעל 5 שנים) כבר ממליצים לרכבים שלהם על שמן 5W-30. שימוש בשמנים אחרים כמו 10W-30 ואחרים רק במקרה שאין את השמן של ה5W במלאי. זה שאתה רואה בחנויות שמן מקורי של טיוטה 10W-30 זה יפה מאוד וזה באמת מקורי של טיוטה אבל זה לא מה שהם רוצים. פשוט מטעמי נוחות הם מוכרים את ה 10W ולא את ה 5W. אם אתה באמת רוצה לפנק את הרכב שלך אז רק סינטטי מלא כמובן. אם אתה באמת רוצה להתקדם אז אתה יכול בגמר האחריות להשתמש בשמן 0W-30, סינטטי מלא כמובן.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
אם אתה באמת רוצה לפנק את הרכב שלך אז רק סינטטי מלא כמובן. אם אתה באמת רוצה להתקדם אז אתה יכול בגמר האחריות להשתמש בשמן 0W-30, סינטטי מלא כמובן.

כמשנה זהירות, אינני יודע האם הצמיגות הזו מאושרת ע"י טויוטה. אני יודע ש5W30 וגם 10W30 זה בסדר, אך לא נתקלתי בצמיגות הנ"ל בספרי רכב של טויוטה שעיינתי בהם.

שמן 5W30 לאוריס יספיק בהחלט (במידה והוא מאושר בספר הרכב). יחד עם זאת, אם רשום בספר הרכב שניתן לשים שמן 5W20 או אפילו 0W20 אני בהחלט הייתי מחליף.

פורסם

5W-30 הוא השמן המומלץ ביותר על ידי טיוטה. רשום בספר שבא עם הרכב. רק במידה ואין את השמן הנ"ל אז אפשרי להשתמש באחרים. אתה יודע מה הכי מצחיק? בספר בעברית רשום בדף הראשון (על הכריכה) שהשמן המומלץ לטיוטה הוא 15-40 קסטרול טקטיון ואילו בעמודים האחרונים, היכן שיש את המידע הכללי רשום 10-30. טיוטה בכלל ממליצה על 5-30 לרכבים פרטיים מתוצרתה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...