Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5094 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 157
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זו לא טעות סתם, זה בדיוק הספין של משמרי המצב הקיים.

אגב, אפרופו נשיאה שווה בנטל המיסים, הייתי באירוע מסויים לפני מספר שבועות בו אמר מכובד מאד בתחום הכלכלה שראש רשות המיסים בתקופה מסויימת אמר לו במפורש שיש החלטה אסטרטגית לא להעמיק גביה במגזרים הערבי החרדי.

סתם שתדעו.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

מישהו ש"אמר" משהו זה לא בעל משמעות.

שמועות יש בכל מקום.

הבעיה היא שלהפגנה מגיעים רק העשירונים ה5 עד ה8. וזה הגיוני מאוד.

אלו שמרוויחים עד 5000 שקל לא יכולים להרשות לעצמם להגיע להפגנה.

הם בקושי סוגרים את החודש. הממשלה מאוד חכמה. אומרת לעצמה - בוא נעלה את המיסים, זה אומר שבשביל להרוויח 5000 שקל, אנשים יצטרכו לעבוד עבור 5500. כי העלנו מס. זה אומר שהם יעבדו יותר שעות, ולא יהיה להם זמן להתעסק בפוליטיקה, או הפגנות.

אז העלאת מיסים מובילה לממשלה יציבה יותר.

אז בה החכם פה בפורום ואמר "אל תבזבזו הכנסה פנויה על אייפון וכדומה".

אז בה האדם הפשוט ואמר - אז למה לחיות בדיוק? רק בשביל לקום בבוקר וישיהיה לך לחם לאכול? אדם צריך יותר מצרכים בסיסיים. הוא לא יתקיים אך ורק על אויר ומזון. הוא צריך שייכות לחברה.

אנחנו מדינה מתועשת, נמצאת בOECD, אבל עדיין, רוב ההכנסה הפנויה הולכת להוצאות בסיסיות. ולא למותרות כמו באירופה או ארצות הברית. גם שם אייפון עולה 3000 שקל, אבל יש 2 לכל אחד. יש להם מותגים ויש להם אוכל בלי הפסקה. ועדיין, בספרד יש יותר מ10 אחוז אבטלה. אז למה שפה לא יזכו להנות מכל המותרות הזו? למה הממשלה רוצה להרגיש כאילו היא באירופה, אבל לתושבים אסור.

למה לראש הממשלה מטוס פרטי ב5 מיליארד שקל?

למה לכל שר פמליה שעולה למעלה מ300 אלף שקל בחודש? (אני מדבר משכורות בלבד, בלי ציוד, מכוניות, וכדומה).

למה זו המדינה היחידה בעולם, שהוצאות הממשלה הינן יותר מ60 אחוז מהתל"ג שלה???? איך 65 אגורות מכל שקל שיש בארץ, הולך להוצאות של הממשלה?

אני לא מדבר על סבסוד מזון, ועזרה לנזקקים. אני מדבר על הוצאות של הממשלה. לי זה מזכיר מאידך את הדיקטטורות של קוריאה, ומגיסא את העושר התעמולה והבזבוז הציבורי של מדינות אירופה טרם המשבר?

פורסם
לינק.

האם המעשה יצית, תרתי משמע, מחאה חריפה יותר מזו שמבעבעת בשנה האחרונה, או שהישראלי האדיש ימשיך לנמנם מול "השרדות איי ביקיני"?

תפתח את ערוצי האינטרנט,תזפזפ בערוצי הטלויזיה - מה אתה רואה ?

חלילה אם היה פיגוע ירי הכל היה עומד דום ,התקשורת הייתה מפמפמת בלייב ומסקרת את האירוע

למרות שלא היו נפגעים,

וכאן יש נפגע 'טרור' נוסף אך שים לב בכתבות המפורסמות כעת על דפי האינטרנט -

ישנה תחושה שהסיפור נדחק הצידה והופך למקרה פרטי .

Gn'f'R

פורסם

srack

תסתכל ימינה ושמאלה,

גם כאן לכל אחד יש 5 אייפונים.

גם כאן כולם אוכלים יושבים, שותים, נהנים וטסים לחו"ל כל שנה.

אילת מפוצצת, בתי הקפה מפורקים, מסעדות מפורקות, בתי קולנוע מפורקים.

איפה כל ה"לא יכול לסגור את החודש" מתבטא?

אם אדם רגיל לחיות מעל יכולתו שלא יתפלא למה הוא לא מצליח לסגור את החודש.

רגיל מעל יכולתו זה אומר לשכור דירה במטרופולין הישראלי, לחיות בסצנת הלילה -פאבים, בירות, שתיה, יציאות, מוניות, להיות בעל טלוויזית LCD 50 אינץ', מקבוק ב10 אלף, לאכול בחוץ בכל יום, להגיע לאילת פעם בשנה ולעוף לחו"ל פעם בשנה, אז כן, אדם שמרוויח 5,000 - לרוב יהיה גם אחד בלי השכלה גבוהה - יאלץ לקצץ בהוצאות.

אם כבר השוות לאירופה, באירופה אנשים לא מכירים את המושג הנהנתי הזה של לטייל בחו"ל מינימום פעם בשנה. הם שוכרים בקתה (סוג של צימר) ונוסעים לשם.

זה העולם וכך הוא נוהג, לרוב מי שיחיה בעיר מרכזית יאלץ להתמודד עם העולם הזה. השכירות ובתי הקפה תמיד היו ויהיו יקרים מאוד במרכז.

צעדים משמעותיים שאני רואה לנכון לבצע על מנת לקצץ ולאזן את הנטל שיושב על ידינו העובדות:

1. ביטול כל הטבה סוציאליסטית למשפחות מרובות ילדים שבהן ההורים אינם עובדים.

2. אכיפת מיסוי באוכלוסיות שממעטות לשלם מיסים (ערבים + חרדים).

3. העלאת מס חברות.

4. החלת ריבונות בשטחים נרחבים ביו"ש ואישורי בניה בכדי לספק עוד מענה לבעיות הדיור.

פורסם
אני מודה בהכנעה שבבחירות האחרונות הצבעתי בעבור הליכוד, עוד אציין שאינני נתקל בקשיים מיוחדים לגמור את החודש ושמטרות מארגני המחאה לא לגמרי ברורות לי.

מהאמור אתה יכול להסיק שאינני נמנה על קהל היעד הקלאסי של המחאה - ועדיין ישנם רגעים שאני מרגיש שהמצב כאן בלתי נסבל.

1. קח את העלאת מחירי המים (לא מחיר הגלאקסי S3 - קיבינימאט זה מים!!!) והוספת מע"מ למחיר.

2. העלאת הבלו על הדלק.

3. העלאת מס רווחי ההון בבורסה מ- 20% ל- 25%, דבר שבאופן צפוי לחלוטין הביא לירידה בהכנסות המדינה ממס זה (כי אין כמעט מסחר בבורסה).

4. מחירי מזון מטורפים, רכשתי בברלין כמעט קילו וחצי של גבינות משובחות בסכום של 10 יורו, כמה זה עולה כאן?

5. מחירי דיור הזויים, כבעל נכס יקר למדי זה דווקא נוח לי כי אם אני מממש ועף מכאן נשאר לי בכיס סכום יפה, אבל כשהילדים שלי נכנסים למשוואה אז המסקנה מתהפכת...

בקיצור, ישראל הופכת למקום שקשה מאוד לחיות בו - ולא רק בשל גל החום שפוקד אותנו...

אדוני, שההורים שלי עלו לארץ בשנת חמישים וכמעט כל חייהם הם נהגו לאכול לחם עם מרגרינה ולפעמים גם ריבה. ברור שהיום מדינת ישראל היא לא כמו לפני 60 שנים אבל מי קבע שגבינות משובחות הן מצרך לכל אזרח? ואם מדברים על ברלין למה שלא תספר לנו כמה עולים שם פירות וירקות? ולא רק בברלין. בת דודה שלי חיה בהולנד מזה כעשור. אתה ממש לא רוצה לדעת מהם מחירי הפירות והירקות שם. אנשים לא מעמיסים ק"גרמים של ירקות ופירות אלא 2 עגבניות פה, 3 מלפפונים שם, פלפל אחד ואולי כמה פירות. אז בישראל יש פירות וירקות במחיר שווה לכל נפש, יש אשל יש גיל, יש ביצים, יש חלב אז מצבנו עדיין בסדר.

שמועות יש בכל מקום.

הבעיה היא שלהפגנה מגיעים רק העשירונים ה5 עד ה8. וזה הגיוני מאוד.

אלו שמרוויחים עד 5000 שקל לא יכולים להרשות לעצמם להגיע להפגנה.

הם בקושי סוגרים את החודש. הממשלה מאוד חכמה. אומרת לעצמה - בוא נעלה את המיסים, זה אומר שבשביל להרוויח 5000 שקל, אנשים יצטרכו לעבוד עבור 5500. כי העלנו מס. זה אומר שהם יעבדו יותר שעות, ולא יהיה להם זמן להתעסק בפוליטיקה, או הפגנות.

אז העלאת מיסים מובילה לממשלה יציבה יותר.

אז בה החכם פה בפורום ואמר "אל תבזבזו הכנסה פנויה על אייפון וכדומה".

אז בה האדם הפשוט ואמר - אז למה לחיות בדיוק? רק בשביל לקום בבוקר וישיהיה לך לחם לאכול? אדם צריך יותר מצרכים בסיסיים. הוא לא יתקיים אך ורק על אויר ומזון. הוא צריך שייכות לחברה.

אנחנו מדינה מתועשת, נמצאת בOECD, אבל עדיין, רוב ההכנסה הפנויה הולכת להוצאות בסיסיות. ולא למותרות כמו באירופה או ארצות הברית. גם שם אייפון עולה 3000 שקל, אבל יש 2 לכל אחד. יש להם מותגים ויש להם אוכל בלי הפסקה. ועדיין, בספרד יש יותר מ10 אחוז אבטלה. אז למה שפה לא יזכו להנות מכל המותרות הזו? למה הממשלה רוצה להרגיש כאילו היא באירופה, אבל לתושבים אסור.

למה לראש הממשלה מטוס פרטי ב5 מיליארד שקל?

למה לכל שר פמליה שעולה למעלה מ300 אלף שקל בחודש? (אני מדבר משכורות בלבד, בלי ציוד, מכוניות, וכדומה).

למה זו המדינה היחידה בעולם, שהוצאות הממשלה הינן יותר מ60 אחוז מהתל"ג שלה???? איך 65 אגורות מכל שקל שיש בארץ, הולך להוצאות של הממשלה?

אני לא מדבר על סבסוד מזון, ועזרה לנזקקים. אני מדבר על הוצאות של הממשלה. לי זה מזכיר מאידך את הדיקטטורות של קוריאה, ומגיסא את העושר התעמולה והבזבוז הציבורי של מדינות אירופה טרם המשבר?

דיברת על השתייכות לאירגון הOECD נכון. אז הרשה לי להוסיף שמדינת ישראל נמצאת במקום האחרון מבחינת כל השירותים שהיא נותנת לאזרח. שים לב אני מדגיש, מדינת ישראל נמצאת במקום האחרון מבחינת איכות החיים באירגון הOECD. מבחינת איכות החיים הכללית העולמית אנחנו נמצאים במקום ה 17 בעולם מתוך 190 מדינות. נוורגיה, דנמרק , אוסטרליה ועוד הן המובילות באיכות החיים שלהם.

שוב, למרות שבאירגון ה OECD, אירגון שכולל גם את מקסיקו מדינת ישראל נמצאת במקום האחרון מבחינת איכות החיים. אבל מצד שני, יש דבר שמדינת ישראל מובילה בו כבר 30 שנים. אפילו עוד לפני שהיא הצטרפה לאירגון ה OECD. אתה יודע מהו?

נכון מאוד, אחוז הילודה. משנות ה 70 אם אינני טועה, מדינת ישראל היא המובילה מספר 1 בהבאת ילדים לעולם. כמובן שתוציא מהמשוואה את כל המדינות המוסלמיות. קח כל מדינה מתקדמת באירופה, תשווה אותה למדינת ישראל ותראה שבאף מקום בעולם לא מולידים ילדים כמו בישראל. אפילו לא במקסיקו. אפילו שם למדו להשתמש באמצעי מניעה למינהם ולתכנן את המשפחה לפי היכולת הכלכלית. רק בישראל משום מה יש אנשים שסוגדים ל "השם" ו "אללה" שמצווה עליהם "פרו ורבו ומלאו את הארץ". הכל טוב ויפה אבל חבל שאלוהים לא משלם את הקיצבאות כל חודש.

בקיצור ולעניין, במדינת ישראל ישנו קצב ילודה מסחרר. החדשות הרעות הן שרוב רובם של ילדים אלה נולד למגזרים שלא תורמים או שהתרומה שלהם היא זניחה ביחס לכל ההטבות שהם מקבלים מהמדינה.

למשל בשנת 2008 הציבור הערבי בישראל שילם רק 20 אחוזים מהכנסותיו של הביטוח הלאומי. מצד שני, באותה שנה אותו מגזר קיבל 50 אחוזים מתקציב הביטוח הלאומי. כלומר, הביטוח הלאומי "מפסיד" 30 אחוזים מהתקציב שלו. כלומר, המדינה מוציאה "מהכיס" שלה 30 אחוזים על המגזר הערבי. מה לגבי המגזר החרדי? גם שם המצב לא מי יודע מה.

מיכוון שיש יותר מדיי ילדים המדינה צריכה לחתוך כל חתיכת עוגה לחלק קטן יותר זאת בניגוד למדינות כמו נוורוגיה שיש פחות ילדים אבל המדינה מסוגלת לתת נתח גדול יותר מהעוגה לכל ילד. זוהי הסיבה מדוע בנורווגיה יש חוק חינוך חובה חינם מגיל הילדות ועד האוניברסיטה. שם אנשים עושים 2 ילדים מקסימום ולא 10 ו 18 ילדים.

קח את גואל רצון, הפאנאט שהיו לו 30 נשים ו 90 ילדים. פאק, מאיפה אתה חושב שמגיעות הקיצבאות ל 90 הילדים שלו? מי משלם אותם? נכון, אתה ואני וכל אלה שעובדים קשה למחייתם. זוהי הסיבה מדוע מדינת ישראל נמצאת במקום האחרון באירגון ה OECD.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

לא קראתי את כל התגובות אבל אדם שמגיע להצתה עצמית זה לא רק בגלל יאוש. זה לא מוות קל אלא ייסורי תופת ומי שבוחר בדרך הזו סובל מעבר לייאוש. גם מי שטוען שלא מכבים דלק עם מים טועה כי לא מדובר בשלולית בוערת אלא בבגדים ספוגים. מטף היה הורג אותו מחנק כי היה סותם לו את הריאות וכשאדם בוער מכבים מה שיותר מהר ולא מחכים למצוא שמיכה.

לגבי ההשפעה על המחאה אני לא חושב שזה ישנה כי המחאה רצה יותר מידי זמן בלי כיוון כדי שזה ישנה משהו.

מה שלי מפריע במחאה הזו זה לא שמאל או ימין, החלפת שלטון או השארתו, סושי או קלאמרי וכל דילמה אחרת. מה שלי מפריע זה שאין שום כיוון ברור של מה רוצים להשיג ויותר חשוב איך להשיג.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני לא רוצה להשמע מתנשא, אבל הדובר מוכר בתקשורת ונמצא במעגל הפנימי ביותר של הצמרת הכלכלית בישראל.

הדברים נאמרו בפורום מצומצם ורציני וזכו לאישור של בכירים אחרים בכלכלה הישראלית.

אין לי עניין לחשוף עוד מידע בנושא, ותוכל לבחור איך שאתה רוצה להתייחס לזה.

עם או בלי קשר אמר מה שאני אומר לכל מי שמוכן להאזין: אם הייתם יודעים איך דברים עובדים באמת במדינה הזו, הייתם עולים על ירושלים בלפידים וקלשונים.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
srack

תסתכל ימינה ושמאלה,

גם כאן לכל אחד יש 5 אייפונים.

גם כאן כולם אוכלים יושבים, שותים, נהנים וטסים לחו"ל כל שנה.

אילת מפוצצת, בתי הקפה מפורקים, מסעדות מפורקות, בתי קולנוע מפורקים.

איפה כל ה"לא יכול לסגור את החודש" מתבטא?

אם אדם רגיל לחיות מעל יכולתו שלא יתפלא למה הוא לא מצליח לסגור את החודש.

רגיל מעל יכולתו זה אומר לשכור דירה במטרופולין הישראלי, לחיות בסצנת הלילה -פאבים, בירות, שתיה, יציאות, מוניות, להיות בעל טלוויזית LCD 50 אינץ', מקבוק ב10 אלף, לאכול בחוץ בכל יום, להגיע לאילת פעם בשנה ולעוף לחו"ל פעם בשנה, אז כן, אדם שמרוויח 5,000 - לרוב יהיה גם אחד בלי השכלה גבוהה - יאלץ לקצץ בהוצאות.

אם כבר השוות לאירופה, באירופה אנשים לא מכירים את המושג הנהנתי הזה של לטייל בחו"ל מינימום פעם בשנה. הם שוכרים בקתה (סוג של צימר) ונוסעים לשם.

זה העולם וכך הוא נוהג, לרוב מי שיחיה בעיר מרכזית יאלץ להתמודד עם העולם הזה. השכירות ובתי הקפה תמיד היו ויהיו יקרים מאוד במרכז.

צעדים משמעותיים שאני רואה לנכון לבצע על מנת לקצץ ולאזן את הנטל שיושב על ידינו העובדות:

1. ביטול כל הטבה סוציאליסטית למשפחות מרובות ילדים שבהן ההורים אינם עובדים.

2. אכיפת מיסוי באוכלוסיות שממעטות לשלם מיסים (ערבים + חרדים).

3. העלאת מס חברות.

4. החלת ריבונות בשטחים נרחבים ביו"ש ואישורי בניה בכדי לספק עוד מענה לבעיות הדיור.

מזל שלא אני אמרתי את זה...

הדבר היחיד שראשי המחאה רוצים זה רק את ראשו של נתניהו.

עד שהוא לא יעוף מתפקידו הם לא ינוחו ולא ישקטו, ושימו לב מיהם המממנים של כל הפסטיבל הזה.

גם אני עברתי שנים קשות כלכלית, אז הלכתי להצית את עצמי ?!

או שאולי אתם מצפים שראש הממשלה אישית יבוא לסגור לכל אחד את חובותיו ?

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אדוני, שההורים שלי עלו לארץ בשנת חמישים וכמעט כל חייהם הם נהגו לאכול לחם עם מרגרינה ולפעמים גם ריבה. ברור שהיום מדינת ישראל היא לא כמו לפני 60 שנים אבל מי קבע שגבינות משובחות הן מצרך לכל אזרח? ואם מדברים על ברלין למה שלא תספר לנו כמה עולים שם פירות וירקות? ולא רק בברלין. בת דודה שלי חיה בהולנד מזה כעשור. אתה ממש לא רוצה לדעת מהם מחירי הפירות והירקות שם. אנשים לא מעמיסים ק"גרמים של ירקות ופירות אלא 2 עגבניות פה, 3 מלפפונים שם, פלפל אחד ואולי כמה פירות. אז בישראל יש פירות וירקות במחיר שווה לכל נפש, יש אשל יש גיל, יש ביצים, יש חלב אז מצבנו עדיין בסדר.

התגוררתי מס' חודשים בגרמניה ומס' חודשים בפינלנד. רק אחרי שביקרתי שם בסופרים הבנתי עד כמה גונבים אותנו.

על עגלת קניות שאני ממלא בארץ ומשלם עליה בסביבות 800-1000 שקל, הייתי משלם בסביבות 70 יורו בגרמניה ו-100 יורו בפינלנד, כולל פירות וירקות ועוד מלא מוצרי מותרות. כל מה שמעבר לחלב ולחם לא חייב לעלות הון, לכן הטענה שאם יש אשל, ביצים וחלב אז "הכל בסדר" היא ממש לא נכונה.

כל דבר שאין עליו פיקוח מזמברים אותנו במחיר בצורה לא הגיונית! ואין מה לעשות כי הכל בנוי כמו כמו מונופול.

למה אסור לי להנות מידי פעם מ"גבינה משובחת" במחיר סביר?

פורסם
מזל שלא אני אמרתי את זה...

הדבר היחיד שראשי המחאה רוצים זה רק את ראשו של נתניהו.

עד שהוא לא יעוף מתפקידו הם לא ינוחו ולא ישקטו, ושימו לב מיהם המממנים של כל הפסטיבל הזה.

גם אני עברתי שנים קשות כלכלית, אז הלכתי להצית את עצמי ?!

או שאולי אתם מצפים שראש הממשלה אישית יבוא לסגור לכל אחד את חובותיו ?

מה שאתה אומר זה שבעצם אין בעיה, הכול בסדר, המוחאים דפוקים ?

מצטער, יש הרבה בעיות ויש לבעיות האלו המון הורים.

חלק מהבעיות הן עניין של עשרות שנים וחלקן חדשות. לא לכולם אחראי ביבי אבל כמי שעומד בראש המערכת נכון לעכשיו הוא זה שאמור לספוג את החצים. למי אתה רוצה שיבואו בטענות ? לבן גוריון שנתן את הפטור לתלמידי הישיבה ?

וכשביבי רוצה וזה מסתדר לו פוליטית הוא גם יודע לעשות, מספיק שתחשב כמה כסף גנבו מאיתנו חברות הסלולר והטייקונים שעמדו בראשם על אותו שירות שהיום הם מציעים בשליש במחיר.

זה היה גניבה נטו עד שמישהו התעורר והחליט להגביר את התחרות.

עשה אותו דבר בתחום הקמעונאות, הרכב, הבנקים, הכבלים והטלוויזיה וראה זה פלא הורדת משמעותית את ההוצאות של כל בית ובית בישראל.

אבל בגופים האלה מחזיקים טייקונים שמחזיקים את ראשי הממשלות שלנו בביצים ועד שלא יהיה פה מנהיג מספיק גבר בשביל לשרוק כשמחזיקים לו בביצים, שום דבר לא יזוז.

פורסם

הייתי בפולין, אכלתי חצי קילו צלעות חזיר, עלה לי 14 זלוטי (זלוטי זה 1.15 ש"ח).

שווארמה אתה לא קונה פה במחיר הזה.

אז הייתי צמא, קניתי חצי ליטר בירה ב 5 זלוטי.

בקבוק מים מינרלים אתה לא קונה פה במחיר הזה.

עוקצים אותנו בכל מוצר שאנחנו קונים, אין אפילו מוצר אחד שחף מעקיצות!

attachment.php?attachmentid=285093&d=1336037052

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ראש הממשלה היחיד שהצליח לשנות את השיטה הכלכלית היה מנחם בגין ז"ל.

המהפך של 77' היה ללא ספק בעל ההשפעה הגדולה ביותר בתולדות הפוליטיקה הישראלית.

ממשק סוציאל דמוקרטי, בו למדינה היתה מעורבות מלאה או כמעט מלאה בפעילות המשק, ואפילו את שערי המטבעות הזרים ביחס ללירה, דרך הטלת מכסים דרקוניים על מוצרים מיובאים, קביעת מכסות יבוא כלי רכב ועד עידוד תעשיות בלתי כדאיות כלכלית רק כדי שאנשים יעבדו, עברנו לכלכלת שוק חופשית, ברוח משנתו של מלטון פרידמן.

הבעיה ששינוי השיטה בוצעה בידי אנשים בעלי חזון אך חסרי ניסיון, והתוצאה היתה גרועה למדי.

גם בתקופות ממשלות העבודה, שכולם כה מיתגעגעים אליהן, היתה שחיתות וחוסר יעלות משווע, החל מההסתדרות ששלטה שליטה מוחלטת במשק, דרך מועצות הפירות והירקות שקבעו את מחירי הסחורות בשוק ללא שום היתייחסות לביקוש והיצע, וכלה בקיבוצים שהיו בעלי הבית של המדינה.

אירופה נמצאת במשבר כלכלי, והמשק הישראלי סובל בהתאם.

לפחות אנחנו, בניגוד לכלכלות אירופאיות, לא חיינו על גרעונות ואין לנו חובות חיצוניים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן, אני אוהב אותך, אבל על מה לכל הבוכנות והזיזים אתה מדבר??? לישראל אין גרעון וחובות חיצוניים? באיזו ישראל אתה חי?

:roll:

Winston S. Churchill -

פורסם
דרך מועצות הפירות והירקות שקבעו את מחירי הסחורות בשוק ללא שום היתייחסות לביקוש והיצע.

נתת דוגמא מצוינת.

אני לא יודע מה מועצת הפירות פעם עשתה טוב או רע, אני כן יודע שהיום הפירות והירקות לא טעימים כמו פעם והמחירים גבוהים במאות, סליחה, באלפי אחוזים.

אני אומר לך את זה במליון אחוז אחריות, לפירות והירקות הישראלים אין היום לא יתרון איכות ולא יתרון מחיר על שום סופר מרקט אירופאי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...