Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה דברים מעניינים בשיווק של מקלארן:

הם מפרסמים את המכוניות שלהם ביוטיוב ופייסבוק כאילו קהל היעד שלהם הם בני 12 בחופשת הקיץ.

כתבי הרכב אמרו שהמכונית מושלמת מדי,היא לא בשביל דריפטים ומשחקים אז כול הסרטון המכונית בדריפט.

והכי חשוב עדיין לא מעניין אותם עלויות,מחיר, רווח... הגג הנפתח שלהם הוא הכי טוב שיש.

http://www.youtube.com/watch?v=LrPpxwYcFMM דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

אייל

פורסם

הכל בהתאם לקהל היעד, יקירי.

כשאתה מוכר מוצר כל כך יקר, ומותג יקר, צריך להדגיש כמה הוא כיפי בהשוואה למשל ל: למבו, פרארי, אסטון, בנטלי, וכולו וכולו. מה כבר יש ברכב הזה שאין במשפחתית ממוצעת 1600?... למה שעשיר יקנה אחת אם לא יציגו לו אותה ככיף של החיים שלו?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כמה פרטים שרואים משם ולא רואים מכאן:

1. המכונית היא מכונית מצויינת אין כל ספק אך היא אינה טובה דיה, אני מתכוון שה-12C עם הגג הקבוע נבדקה בעבר על ידי המגזינים הנחשבים בעולם ולמעשה בבדיקה מקיפה על ידי המגזין המוביל בעולם לענייני רכב (מדובר על רכב בריטי ומגזין בריטי כך שהם היו מאוד נדיבים בביקורת כלפי המקלארן) והמכונית סיימה במקום השני (ואף שלישי) באופן כללי (בפרמטרים שונים), והנקודה החשובה בסיפור הוא שרבים מבעלי הממון שיכולים להרשות לעצמם רכב זה יודעים זאת.

2. המכירות של מקלארן טיפה מדשדשות, הם ציפו למכירות של פי-2 עד2.5 ממה שהם השיגו בשנה הראשונה, אך כמובן מדובר על מכונית חדשה וכן לא מכבר נכנס משקיע מהמזרח הרחוק כך שדברים יכולים להשתנות.

3. אחת "הבעיות" של המכונית (ואני יודע שזה ישמע לכם מוזר) הוא העיצוב! רבים טוענים שהוא לא טוב מספיק, לא אגרסיבי מספיק וגרוע מכך טיפה מיושן.

4. בחצי השנה האחרונה נתגלו בעיות שונות ברכב הן ברכיבים והן במערכת המיחשוב שלו, ליקויים שתוקנו אך כשמדובר על מכונית לא זולה וזה מרתיע קונים פוטנציאלים.

5. אף על פי שמקלארן פותחים עוד ועוד סוכנויות התפוצה היא עדיין מאוד מצומצמת דבר שמרתיע קונים שירצו לקבל שירות עבור רכבם.

* ובנימה אישית מה שאני לא אוהב ברכב הוא שהרכב מועתק! כן אני יודע שרבים בתעשיה עושים זאת אך ישנם לא מעט צילומים וכתבות במגזין שהזכרתי בו נכתב שהיו לא מעט מכוניות פרארי (430 וכן ה-458 איטליה) במפעלי מקלראן לפני יצורו של המקלארן, מכוניות פרארי אלה נבחנו על הכבישים ואף פורקו על ידי המהנדסים והמכונאים של מקלארן, דבר לא הכי מוסרי לדעתי, אך העולם זקוק ליצרן כמו מקלארן לכן אני מקווה שהם יתגברו על הקשיים ויצליחו לקדם מכונית זו.

פורסם
צריך להדגיש כמה הוא כיפי בהשוואה למשל ל: למבו, פרארי, אסטון, בנטלי

זה לא ממש נכון....

בוא נזכור שהדבר האחרון שיצא ממקלארן בטרם צאת ה-MP4 היתה ה-F1, כך שאתה מבין שלא "הוגן" להשוות יצרן שמוציא מכונית אחת להרבה שנים ליצרנית כמו פרארי\למבורגיני שמוציאות מכוניות כל כמה שנים בודדות.

הייחוד של מקלארן מצויי בנקודה אחת, וזו גם הדרך שבה הם משווקים אותה:

לא תראה אותנו על הכביש בכמויות של פרארי.

"במקרה" הייתי בסוכנות מקלארן החדשה בהונג קונג לפני כחודש והתעניינתי לגבי המכונית, הם לא מנסים אפילו למכור את המכונית שלהם כטובה יותר מפרארי או למבורגיני, הם רק מנסים להדגיש שהלקוחות שהזמינו את המכונית חיפשו משהו יותר מיוחד מ-458 שמאוד נפוצות.

הם כן מדברים הרבה על כך שלמכונית יש משקל נמוך יותר מה-458 (בעיקר הודות להעדר דפרנציאל אחורי, יש מחשב שמדמה את זה) ועוד כמה שטיקים אחרים כמו שסתום מיוחד שבאחד ממצבי הנהיגה נפתח ובעצם נותן לסאונד המנוע לחדור בצורה כמעט ישירה לתוך תא הנוסעים.

היא מכונית יפה, ה-458 מרשימה יותר בכל פרמטר גם מבחוץ ובטח ובטח מבפנים.

הם נכונים הרבה יותר מפרארי להוריד במחיר, העיקר להעמיד מכוניות על הכביש, שזה סבבה כי זה מעשיר כאן את הנוף (כבר יצא לי להיות במגרש חניה לא גדול במיוחד עם 3 מקלארנים חונות).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
זה לא ממש נכון....

אתה מבין שלא "הוגן" להשוות יצרן שמוציא מכונית אחת להרבה שנים ליצרנית כמו פרארי\למבורגיני שמוציאות מכוניות כל כמה שנים בודדות.

הייחוד של מקלארן מצויי בנקודה אחת, וזו גם הדרך שבה הם משווקים אותה: לא תראה אותנו על הכביש בכמויות של פרארי.

"במקרה" הייתי בסוכנות מקלארן החדשה בהונג קונג לפני כחודש והתעניינתי לגבי המכונית, הם לא מנסים אפילו למכור את המכונית שלהם כטובה יותר מפרארי או למבורגיני, הם רק מנסים להדגיש שהלקוחות שהזמינו את המכונית חיפשו משהו יותר מיוחד מ-458 שמאוד נפוצות.

הם כן מדברים הרבה על כך שלמכונית יש משקל נמוך יותר מה-458 (בעיקר הודות להעדר דפרנציאל אחורי, יש מחשב שמדמה את זה) ועוד כמה שטיקים אחרים כמו שסתום מיוחד שבאחד ממצבי הנהיגה נפתח ובעצם נותן לסאונד המנוע לחדור בצורה כמעט ישירה לתוך תא הנוסעים.

אה... בלבלת אותי. שורה ראשונה, לא הוגן להשוות. בשורות הבאות אתה מתאר איך הם מוכרים ע"י השוואה ישירה לפרארי... או שהם רק תיארו לך את הדגש על הנפיצות של הפרארי?

(*אני היחיד שכשקראתי את המילה נפיצות חשבתי על בום?...)

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

* ובנימה אישית מה שאני לא אוהב ברכב הוא שהרכב מועתק! כן אני יודע שרבים בתעשיה עושים זאת אך ישנם לא מעט צילומים וכתבות במגזין שהזכרתי בו נכתב שהיו לא מעט מכוניות פרארי (430 וכן ה-458 איטליה) במפעלי מקלראן לפני יצורו של המקלארן, מכוניות פרארי אלה נבחנו על הכבישים ואף פורקו על ידי המהנדסים והמכונאים של מקלארן, דבר לא הכי מוסרי לדעתי, אך העולם זקוק ליצרן כמו מקלארן לכן אני מקווה שהם יתגברו על הקשיים ויצליחו לקדם מכונית זו.

הם רגילים לזה, גם בF1 הם העתיקו וריגלו יותר מהאחרים עד שהעמידו אותם במקום.

לענין הנוכחות, ראיתי אחת ברחובות פאריז לפני כמה שבועות, לקח לי זמן לקלוט שזה מה שראיתי. העיצוב שלה באמת מאופק מידי למכונית כזו לטעמי.

חוץ מזה שיחליפו צוות הפקה לסרטי התדמית שלהם ויקחו את זה של פרארי.

http://youtu.be/rDpF8-P2f84

פורסם
הם רגילים לזה, גם בF1 הם העתיקו וריגלו יותר מהאחרים עד שהעמידו אותם במקום.

לענין הנוכחות, ראיתי אחת ברחובות פאריז לפני כמה שבועות, לקח לי זמן לקלוט שזה מה שראיתי. העיצוב שלה באמת מאופק מידי למכונית כזו לטעמי.

חוץ מזה שיחליפו צוות הפקה לסרטי התדמית שלהם ויקחו את זה של פרארי.

http://youtu.be/rDpF8-P2f84

כן זה נכון, ב-F1 הם הוענשו על עבירות לא אתיות, כך שיש להם היסטוריה בנושא, ודרך אגב רק לאחרונה קראתי ראיון מקיף עם גורדון מורי המתכנן והמעצב של מכונית הכביש, המקלארן F1, שבו הוא מודה שלפני תכנון המכונית ההיסטורית ההיא אנשי מקלארן וביניהם הוא עשו מבדקים רבים עם מכוניות פרארי וכן מכוניות ספורט אחרות וביניהם ההונדה NSX שממנה הוא התרשם הכי הרבה בזמנו, עוד הוא הוסיף ואמר בראיון שה-458 איטליה היא מכונית העל הטובה בעולם כיום.

נ.ב. דרך אגב מה ש"לא מצא חן בעיני" בהעתקה מדגמי פרארי הוא שאפילו פורשה הודו בעבר שהם לוקחים מכוניות פרארי ובודקים אותם באופן קבוע, אך הבדיקות הללו (עד כמה שידוע לנו בכל אופן) הם בעיקר מבחני נסיעה, בודקים את המכוניות על מסלולים, לעומת זאת במקרה של מקלארן בנוסף למבחני נסיעה הם פשוט פירקו מכוניות פרארי בשביל להעתיק מהם.

פורסם

קצת מצחיק שדיונים פה מתפתחים לרמה "מקצועית" כאשר אף אחד פה לא לקח שום 458 או 12C ממש לקצה בשביל שהוא יבין מה באמת הוא כותב בכלל ואיפה ההבדלים בינהן.

להגיד במגזינים כותבים ככה וככה זה סתם קשקוש,בסופו של דבר הכל עניין של טעם אישי,אין כזה דבר יותר טוב.

אז הכותב במגזין הוא בעל העדפה מסויימת לרכב\יצרן אז הוא יכתוב בהתאם.

מי שאוהב לנהוג יקח את המקלארן,מי שרוצה לשחק בדריפטים שיקח350Z .

פורסם

אתה לא ממש יודע מי לקח מה ולאן, מצד שני זה דיון ומותר להעלות בדיון דעות על סמך מקורות מידע מחו״ל, בטח לאור העובדה שהמכוניות האלה ״מאוד״ נפוצות בכבישי הארץ.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני לא מבין מה הבעיה עם זה שמקלרן/פורשה/למבורגיני/כול יצרן אחר יקנה רכב של המתחרה ועשה איתו מה שבא לו (חוץ מכמובן לפרק ולהעתיק דברים). אני חושב שזה דווקא בסדר גמור שפורש יקנו פרארי ויבדקו איך היא מתפקדת מול הדגם שלהם , אפילו מבורך.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
קצת מצחיק שדיונים פה מתפתחים לרמה "מקצועית" כאשר אף אחד פה לא לקח שום 458 או 12C ממש לקצה בשביל שהוא יבין מה באמת הוא כותב בכלל ואיפה ההבדלים בינהן.

להגיד במגזינים כותבים ככה וככה זה סתם קשקוש,בסופו של דבר הכל עניין של טעם אישי,אין כזה דבר יותר טוב.

אז הכותב במגזין הוא בעל העדפה מסויימת לרכב\יצרן אז הוא יכתוב בהתאם.

מי שאוהב לנהוג יקח את המקלארן,מי שרוצה לשחק בדריפטים שיקח350Z .

מה מצחיק בזה? זה פורום רכב לא? אולי אתה חושב שהמטרה של הפורום זה לקשקש קצת ובעיקר לספר בדיחות ולשעשע? הנושא הוא הרכב של מקלארן לא?

המגזין הבריטי עליו דיברתי הוא המוביל בעולם, לדוגמא בין היתר כותב בו גם מי שנחשב לכתב הרכב הגרמני המוביל בעולם כיום (גיאורג קאכר), המכונית שלהם נבדקה בצורה מקיפה במשך 3 ימים וחצי על ידי 6 עיתונאי רכב מהמובילים בעולם כנגד הפרארי, פורשה, למבורגיני והמרצדס המקבילות (פחות או יותר) וקצת כשלה, אז להגיד שהם לא יודעים על מה הם כותבים זה לא הגיוני אתה לא חושב כך?

אני לא מבין מה הבעיה עם זה שמקלרן/פורשה/למבורגיני/כול יצרן אחר יקנה רכב של המתחרה ועשה איתו מה שבא לו (חוץ מכמובן לפרק ולהעתיק דברים). אני חושב שזה דווקא בסדר גמור שפורש יקנו פרארי ויבדקו איך היא מתפקדת מול הדגם שלהם , אפילו מבורך.

זה כל העניין שרבים מהם נוהגים לפרק ולהעתיק, במקרה הזה מקלארן, אפילו המידות של המקלראן "הותאמו" כך שיהיו דומות לפרארי המקבילה, הם אפילו לקחו את הרעיון של הגג הקשיח המתפרק כמו ב-458 ספיידר ועוד לא מעט דברים/רעיונות, נו טוב אני מתאר לעצמי שלא ניתן לעשות הרבה בעניין בשביל למנוע את זה אבל לפחות זה כבוד גדול לפרארי.

פורסם

מה זה העתיקו? הכל היה שם עוד לפני פרארי אז מה מועתק?

מעבר לזה העיצוב של הרכב הזה לא פחות ממעולה, לא קרבי מידי אבל גם לא משעמם. נראה לי שבקטגוריה הזאת זה הכי זאב בעור של כבש. הפרארי פשוט מוחצנת יותר זה הכל. אגב גם הפורשה לא נראית מי יודע מה קרבית...

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אז זהו, זאב בעור כבש ממש לא מתאים בקטגוריה הזו וזו הסיבה, לדעתי העיקרית, שהרכב הזה לא מצליח. מי שקונה כזו מפלצת רוצה שהיא תראה ולא שתתחבא. האיכויות הדינמיות שלהן פחות מענינות את הרוכשים, הן יותר מעניינות את העיתונאים...

• תוכן חדש...