Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז חשבתם.

http://g.watap.net/themarker?ref=mredir2&go=dynamo/1.1751390

ברגע שנכנסים קצת פחות מיסים והאזרח חו״ח נהנה טיפה, מיד מכונת האוצר דואגת שזב לא ימשיך.

הדיזלים יתייקרו עוד יותר, ומי הכי לא יושפע? כמובן, רוכשי המכוניות היקרות יותר.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

עם כל הכבוד לסביבה... אין סיכוי שהשמירה עליה תבוא על חשבון הכנסות המדינה.״

כך נאמר בכתבה, די ממצה כל מה שיש להגיד.

גם כשמשהו מצליח פה, זה כנראה לא מספיק טוב, לא כמו לסחוט כסף מהאזרח למשל.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

לי היה ברור שזה יקרה, מספיק לנסוע קצת בכביש כדאי להבין את השינוי שעשו פה רכבי המיני.

לאחר שהתרגלנו פה שקונים מינימום משפחתית בעלות של מעל 100K וצריכת דלק של 1:10 הגיע המהפך. המדינה העלתה מיסים על דלק ובכך רק עודדה עוד יותר אנשים לעבור למכוניות קטנות וחסכוניות.

אני זוכר את התגובות לאחר שנכנס המיסוי הירוק, והתחושה שנוצרה שמטרתו היא לא באמת להטיב עם הסביבה או איתנו, וזה באמת היה כך, עד שהגיעו רכבי המיני.

ככל שהתופעה של מעבר לרכבי מיני תתרחב אנו נראה עוד שלל המצאות למיסוי, אחת מהן היא המיסוי לפי הנסועה ולא דרך הדלק.

פורסם

אותו דבר לגביי בדיקת זיהום אוויר בטסט, סתם כדי למרר לאזרחים את החיים, למה משאיות ואוטובוסים שלפעמים נוסעים 20 שעות ביממה פטורים מהדיקת זיהום אוויר?

פורסם

וגם פטורים מהמיסוי הירוק! לכן למשל יותר זול לתחזק סילברדו מאשר דימקס.

בוא נחשוב רגע מהם הרכבים עם הנסועה הגבוהה ביותר, עם מנועים גדולים שצורכים הרבה דיזל (שהרי לפי מומחי האוצר מהווה את המזהם הגרוע ביותר)... האם זה יתכן שאולי בגלל שיש להם לובי חזק ותאגידים גדולים הם לא כפופים לאותן תקנות כמו האינסטלטור עם הברלינגו ?

לא, אני בטח מדמיין :evil:

פורסם

משרד האוצר פועל על פי ההיגיון שלו - שמירה על הכנסות המדינה

המיסוי הירוק, בשילוב עם עליית מחיר הדלק דחף רבים מאיתנו לרכבים הכל כך נכונים האלו.

ושוב פעם ידפקו את מעמד הביניים

ואת הבריאות שלנו עקב זיהום אוויר

ותקציב הבריאות ? ועלות המחלות והתמותה ? ואיכות החיים בערים הצפופות והעשינות ?

ולכן, צריך שתהיה מדיניות על במדינה, קוראים לזה 'ראש ממשלה' , אבל הביבי שוב יזגזג ויזגזג, ימכור אותנו לחרדים, ואת כספינו למשרד האוצר, כדי שיהיה לו כסף לשלם לבחורינו המצויינים בישיבות, ולתפארת מדינת ישראל.

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם
משרד האוצר פועל על פי ההיגיון שלו - שמירה על הכנסות המדינה

המיסוי הירוק, בשילוב עם עליית מחיר הדלק דחף רבים מאיתנו לרכבים הכל כך נכונים האלו.

ושוב פעם ידפקו את מעמד הביניים

ואת הבריאות שלנו עקב זיהום אוויר

ותקציב הבריאות ? ועלות המחלות והתמותה ? ואיכות החיים בערים הצפופות והעשינות ?

ולכן, צריך שתהיה מדיניות על במדינה, קוראים לזה 'ראש ממשלה' , אבל הביבי שוב יזגזג ויזגזג, ימכור אותנו לחרדים, ואת כספינו למשרד האוצר, כדי שיהיה לו כסף לשלם לבחורינו המצויינים בישיבות, ולתפארת מדינת ישראל.

ליאור

לא מעניין אותי בחורי הישיבות- מספיק לי התיספורות לטייקונים במיליארדי שקלים + הפסדים של כל כספי הפנסיה של הציבור!

ומי שחשב שהמיסוי הירוק נועד לשיפור איכות הסביבה חושב גם שמצלמות המהירות זה להצלת חיי אדם וכספי המכס והטסטים זה לשיפור תשתיות הכבישים לטובת שלום הציבור - פחחחחחחחחחחח מדינת הגנבים והפרייארים!

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

כבר עם הצגת המיסוי הירוק, באוצר הצהירו שזה בכדי להכניס למדינה 300 מיליון שקל. אבל למדינה דרך אגב, אין בעיה להוריד בשני אחוז את המס, שגם כך נמוך, על רכב חשמלי.

פורסם

^^^^

תעקוב אחרי המס הזה כשהרכבים החשמליים ייתפסו תאוצה.

תעקוב גם אחרי הבלו על הגפ"מ.

אה רגע, עדיין אין כזה.

פורסם

אין מתנות חינם.

אם האוצר צריך לצורך קיום התקציב X ש"ח, זה בכלל לא משנה מאיפה יבואו ה-X ש"ח האלה. הם יכולים לבוא ממיסוי על דלק, ממיסוי מכוניות, מהוספת אחוז במע"מ, מהגדלת מס הכנסה, מהגדלת השתתפות עצמית בתרופות, מהמצאת אגרה חדשה.

תארו לעצמכם שפתאום כל בעלי הטלפון הסלולרי יצטרכו להוציא רשיון רט"ן כל שנה. אגרה קטנה של נניח 100 ש"ח לשנה - תכפילו את זה ב-5,000,000 מכשירים ותקבלו תוספת של חצי מליארד ש"ח.

כשאתם שומעים על מס שבוטל או צומצם, המשמעות היא שמס אחר יעלה. ה-X תמיד יהיה בקופה והוא לא יבוא יש מאין.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

תפיסה מעניינת אך שגויה כמובן, התרגלת שהממשלה אינה יכולה לצמצם הוצאותיה ובטח שלא על ידי התייעלות, כל כך הרבה יותר קל לשלוח את היד לכיסו של האזרח.

לפחות שיפסיקו למכור בולשיט. קחו ישר חצי מהמשכורת ותקראו לזה מס חזירים, מצידי, במקום למצוץ את הדם לאט עם עוד מיסים קטנים כל הזמן,

פורסם

וואו. מחפיר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

עוד מיום המצאת המס הירוק על רכבים, זה היה ברור, ולמרות נסיונות האוצר והביבישטייניץ להכחיש,

בדרך מאוד חובבנית, עם סתירות בדבריהם בכל משפט שלישי, שזה עוד מכשיר לגביית כסף.

לגבי המיסים בכלל, אם מישהו חושב שאין אפשרות לצמצם הוצאה ממשלתית, כנראה שמגיע לו לשלם

את כל המיסים האלה.

פורסם

מעצבן, לנקודה הזו בזמן הגענו בזכות המיסוי הירוק הרי, מי חשב שבארץ אפשר לקנות רכב חדש 'עם הניילונים' ב60K?

אני לא בקיא ברווחי היבואנים, אבל בטח שרווח על פיקנטו הוא לא שווה ערך באחוזים לרווח על GT86 נגיד.

ואם נדמיין שפיקנטו נמכר היום עם רווח נקי של 6K, ועכשיו המדינה רוצה לנגוס בחצי מזה - בלית ברירה המחירים לצרכן יעלו, הרי היבואן לא יכול למכור במחיר הפסד..

לא ברור מי מחליט שם למעלה; את הגריטה ביטלו זמנית; את המיסים על רכבים קטנים (ולא מזהמים) מעלים; ואח"כ מוציאים דוחות שאנחנו בין המדינות המזהמות במערב?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תוכן חדש...