Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5083 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

עד היום בקושי יצא לי לשטוף אוטו בעצמי. כעת אני מעוניין לשמור על הצבע (שחור)של רכב חדש. או לפחות לא לעשות נזק.

כל המכורים לשטיפה וטיפוח -אני לא הולך לשטוף אותה כל שבוע. אם זה יקרה פעם בחודש זה יהיה טוב, קחו את הנתון הזה בחשבון בבקשה. זה אומר שהרכב צובר אבק וזה אומר שאני לא משקיען גדול במיוחד.

סיבוב ראשון / שני אני עושה עם סמרטוט רצפה רגיל (אני מתנצל אם זה חילול קודש): נראה לי רך ולא שורט אבל אני אשמח לדעת אם זה עושה נזק (סמרטוט חדש- הרבה מים). זה זול ואני פשוט זורק אותו בתום השטיפה .

לגבי הסבון: אז יש לי תערובת שאני מאלתר :מעט סבון כלים ומעט שמפו כביסה (זה קצת יותר עדין מאבקת כביסה). תגידו לי בבקשה האם יש כאן פוטנציאל לנזק. פחות מעניין אותי שיש חומרים טובים יותר- כי אין לי חשק להחזיק איפשהו בבית (ובטח לא בבגאז') עוד איזה בקבוק. בקיצןר- האם לאורך זמן זה עושה נזק?

לגבי הפיניש/ יבוש: ישאלה ממש מפגרת לגבי גילדה סינטית (אני באמת לא יודע): מקפלים אותה רטובה ומאכסנים (במיכל שלה) רטובה בבאגאז'? או שמייבשים בחוץ? כשפרסתי אותה לייבוש בחוץ היא התקשתה ואז כדי לקפל הרטבתי שוב :).

כל המכורים לנקיון- אתם מוזמנים לצחוק עלי- אבל תרשמו כמה כללים כדי לשמור על הצבע.

תודה ושבוע טוב

פורסם

שטיפה ראשונית או סיבוב ראשון - שטיפה של כל הרכב במים. להסיר לכלוך כמו חול, אבק וכו' שיכול לגרום לשריטות בהמשך תהליך השטיפה.

שלב הסבון - לא להשתמש בסבון כלים ואבקת כביסה. מכיל מלחים שמזיקים לצבע. תקנה שמפו יעודי לרכב זה לא דבר יקר. תעבור על הרכב עם ספוג\סמרטוט. מומלץ לנקות את הספוג\סמרטוט במים בין כל טבילה בסבון(שיטת 2 דליים היא יעילה).

פיניש\יבוש - תקנה מיקרופייבר של סנו(בגודל ענק-לשטיפת רצפות).

פורסם
שטיפה ראשונית או סיבוב ראשון - שטיפה של כל הרכב במים. להסיר לכלוך כמו חול, אבק וכו' שיכול לגרום לשריטות בהמשך תהליך השטיפה.

איך לעבור בשלב הזה? עם סמרטוט רטוב? יש NOGO בעניין הזה? סמרטוט רצפה רגיל טוב?

שלב הסבון - לא להשתמש בסבון כלים ואבקת כביסה. מכיל מלחים שמזיקים לצבע. תקנה שמפו יעודי לרכב זה לא דבר יקר. תעבור על הרכב עם ספוג\סמרטוט. מומלץ לנקות את הספוג\סמרטוט במים בין כל טבילה בסבון(שיטת 2 דליים היא יעילה).

אחרי שלב הסבון צריך לשטוף שוב במים? או שלייבש עם שאריות הסבון?

פיניש\יבוש - תקנה מיקרופייבר של סנו(בגודל ענק-לשטיפת רצפות).

אז מה הסיפור של הג'ילדה? ואיך מייבשים/ מחזיקים אותה :)

תודה

פורסם
תגיד, אתה רציני?

25 ש"ח במכוני שטיפה והאוטו שלך כאילו יצא מהחברה.

רציני לגמרי ידידי.

רוצה לשמור על האוטו ומהמעט נסיון שהיה לי בעבר עם מכונות שטיפה- הן שורטות פה ושם.

חוץ מזה שאני מקדיש לזה חצי שעה בחודש- אז אני אפילו נהנה קצת.

פורסם
רציני לגמרי ידידי.

רוצה לשמור על האוטו ומהמעט נסיון שהיה לי בעבר עם מכונות שטיפה- הן שורטות פה ושם.

אז אם כבר חצי שעה בחודש לפחות נעשה את זה כמו שצריך לא?!

אתה מפחד מהמכונות שטיפה שהנזק שלהם הוא יחסית מינימלי אבל שיהיה..

שלב ראשון (5דק') - מים, רק להוריד לכלוך, פשוט מים עם צינור או דלי/סמרטוט.

שלב שני (15דק') - ספוג סבון ייעודי לרכב עם ווקס עולה בקבוק בערך 20-30שקל ומספיק להמון שטיפות (אתה שם פקק לדלי..)

שלב שלישי(10דק') - לייבוש יש לך את הג'ילדה אחלה דבר.. צריך לאחסן אותה שהיא מעט לחה, לא לתת לה להתייבש לגמרי אבל גם לא כשהיא ספוגה במים, תסחט ותאחסן.

שלב רביעי (5דק') - נקיון פנים עם מטלית מיקרופייבר + חומר לפנים הרכב (גם עולה 20שקל יספיק לשנה)

שלב חמישי (5דק') ניקוי לחלונות (ספריי חלונות מצוי + עיתון הכי טוב)

וזהו נגמר הסיפור, 40דק' עבודה גג והאוטו חדש.

אצלי זה כולל גם שאיבה וניקוי יסודי של הג'נטים סה"כ נמשך כל הסיפור גג שעה ופעם בחודש וחצי ווקס לאוטו עוד שעה.

Seat Ibiza "FR" 1.2TSI 2012

פורסם
אז אם כבר חצי שעה בחודש לפחות נעשה את זה כמו שצריך לא?!

אתה מפחד מהמכונות שטיפה שהנזק שלהם הוא יחסית מינימלי אבל שיהיה..

שלב ראשון (5דק') - מים, רק להוריד לכלוך, פשוט מים עם צינור או דלי/סמרטוט.

שלב שני (15דק') - ספוג סבון ייעודי לרכב עם ווקס עולה בקבוק בערך 20-30שקל ומספיק להמון שטיפות (אתה שם פקק לדלי..)

שלב שלישי(10דק') - לייבוש יש לך את הג'ילדה אחלה דבר.. צריך לאחסן אותה שהיא מעט לחה, לא לתת לה להתייבש לגמרי אבל גם לא כשהיא ספוגה במים, תסחט ותאחסן.

שלב רביעי (5דק') - נקיון פנים עם מטלית מיקרופייבר + חומר לפנים הרכב (גם עולה 20שקל יספיק לשנה)

שלב חמישי (5דק') ניקוי לחלונות (ספריי חלונות מצוי + עיתון הכי טוב)

וזהו נגמר הסיפור, 40דק' עבודה גג והאוטו חדש.

אצלי זה כולל גם שאיבה וניקוי יסודי של הג'נטים סה"כ נמשך כל הסיפור גג שעה ופעם בחודש וחצי ווקס לאוטו עוד שעה.

תודה: נראה לי שזה עושה כמעט את על העבודה.

2 שאלות קטנות ואפשר יהיה לנעול את השרשור.

1. השלב הראשון של המים: פשוט לשפוך מים על האוטו מדלי אחד? או לשפשף עם סמרטוט?

2. סבון מומלץ לרכב? המחיר לא משנה- העיקר שיהיה זמין בארץ, קטן בנפח ושומר על הצבע.

אחלה שבוע

פורסם
רציני לגמרי ידידי.

אז לא מכונות שטיפה. יש מקומות שעושים את זה ידני (ובזהירות).

לדעתי, אם אתה "בתול" (:-D ) בשטיפת רכב, אתה בעצמך תגרום לנזקים הרבה יותר ממכון שטיפה מוסמך.

פורסם
תודה: נראה לי שזה עושה כמעט את על העבודה.

2 שאלות קטנות ואפשר יהיה לנעול את השרשור.

1. השלב הראשון של המים: פשוט לשפוך מים על האוטו מדלי אחד? או לשפשף עם סמרטוט?

2. סבון מומלץ לרכב? המחיר לא משנה- העיקר שיהיה זמין בארץ, קטן בנפח ושומר על הצבע.

אחלה שבוע

1. פשוט להרטיב את הרכב להוריד ממנו חול ואבק... אם דלי אחד מכסה לך את כל הרכב בכיף... אני פשוט נותן 30שניות עם צינור זריז עובר על כל הרכב.

2. אני משתמש בhttp://www.autodepot.co.il/default.asp?catid=%7B3C2F2068-DF15-4810-A89D-33B098AEF4E1%7D&details_type=1&itemid=%7B00000084-0000-0000-0000-000000000000%7D

אם אני לא טועה לא יותר מ20-30שקל... לדעתי לא צריך להשקיע יותר מזה...

פורסם

לא יודע מה איתכם שטיפה עם מים וסבון או שמפו לרכב, מסיימים, שוטפים את הרכב עם מים רגילים כדי שיירד הסבון ולא יישארו סימנים ולאחר מכן ניגוב אם רוצים וזהו, סלמאת. למה נראה לכם שמשתמשים במשהו אחר במכונות שטיפה?KIPPER, אתה הבאת פה חתיכת סיפור מדבר שאפשר לעשות בהרבה פחות שלבים ולצאת עדיין עם רכב נקי ומבריק להפליא.

פורסם

על איזה שלב בדיוק אתה יכול לוותר?!

אתה יכול לעשות דברים הרבה יותר מהר ממה שרשמתי זה כן

אבל על מה לוותר?!

לשטוף את האוטו בלי ניגוב?! ושסימני המים ישארו וילכלו לך את כל האוטו זה עדיף?!

לוותר על ניקוי חלונות?! רק עם הג'ילדה?! לא יודע בשבילי זה לא נקי מספיק.

ניקיון פנים?! זה כבר החלטה שלך לי הפנים יותר חשוב מהבחוץ...

פורסם

לא, אני פשוט טוען שעדיף הזנחה פנימית מאשר חיצונית וכמובן שאפשר לשטוף את הרכב יפה מאוד ולהבריק אותו גם עם סבון או שמפו ייעודי לרכב ומים וסה טו ,בלי ספריים ווקסים וכל מיני דברים, במיוחד אם יש "בתול" כמו פותח השרשור.

אני שוב מדגיש, אני לא אומר שזה יותר טוב אבל אני אומר שזה נותן תוצאה מצויינת אם משקיעים ומנקים עם השמפו- סבון או כל לכלוך ואם שוטפים עם המים את כל הרכב וכו', גם פחות "מצרכים" וגם מהר יותר ומשיג תוצאה מצויינת גם.

ובקשר שוב לשטיפה הפנימית, כל עוד אין שואב אבק כמו במכונות שטיפה אין לי שום עניין לנקות לבד את פנים הרכב כי אני לא אצליח, מה ששואב אבק עושה זה פלא ובנוסף שוטפים לך שם את השטיחים וכו', לכן ההזנחה הפנימית כנראה פחות חשובה לי.

פורסם

לא לריב ילדים.

אם הבנתי נכון יש בסה"כ כמה שלבים פשוטים:

1. להרטיב כדי להוריד מקסימום לכלוך בלי לשפשף ולשרוט.

2. לעבור עם סמרטוט וסבון לרכב

3. לשטוף במים כדי שלא ישאר סבון

4. ג'ילדה- יבוש.

נקיון פנימי - אני מוותר מראש- זה רק למי שרוצה וכנ"ל שמשות.

ג'ילדה - למדתי כבר מקפלים כשהיא לחה :).

נקנה סבון לפי ההמלצה.

נראה לי שזהו.

תודה לכולם.

פורסם

לשטוף את הרכב לבד זה כיף ובמיוחד אחרי שאתה רואה כמה הוא נקי ומבריק.

השלבים שנאמרו פה נכונים, החומרים אינם יקרים אך איכותיים, אני אישיתי קניתי מקארפלן ואי-ביי.

דניאל פה המליץ על שיטת 2 הדליים וזה נכון ביותר, תעשה שימוש בכך. לא אחזור על כל השלבים אך מה שאמרו פה זה נכון מאוד, שיטת 2 הדליים הכוונה דלי אחד רק עם מים רגילים בעוד הדלי השני יהיה עם מים וסבון ייעודי לרכב.

אחרי ששטפת את הרכב עם מים רגילים רק כדי להוריד אבק ולכלוך, התחל לנקות עם הספוג והסבון חלק מסויים ברכב. סיימת? טבול את הספוג במים רגילים כדי לנקות אותו מלכלוך, טבול חזרה בדלי עם הסבון ונקה אזור חדש וכך הלאה. שיטה ממולצת ויעילה שבה אני אישית משתמש.

בהצלחה.

פורסם

בוא נעשה לך קצת סדר- איך שוטפים רכב:

1. מומלץ לעבוד על רכב עם פח קר ולא תחת שמש חזקה.

אם עובדים על רכב חם\תחת שמש, מה שקורה זה שהמים והשמפו מתייבשים על הרכב ונשארים סימני מים.

2. שטיפה ראשונית ע"י מים בלבד. מטרתה להסיר אבק, חול וכו'.

3. ממלאים דלי במים ושמפו יעודי לרכב. טובלים ספוג, עוברים על כל הרכב מלמעלה(מהגג) כלפי מטה. שים לב שברכבי האצ'בק, האזור המלוכלך ביותר הוא החלק האחורי של הרכב לכן אני משאיר אותו לסוף.

אין צורך לשפשף חזק עם הספוג, בנוסף כדאי לנקות את הספוג מלכלוך שהצטבר עליו במהלך השטיפה, לשם כך מומלץ להשתמש

בשיטת 2 דליים (Two Bucket Method). דלי אחד מכיל את נוזל השטיפה ודלי שני מכיל מים בלבד לניקוי הספוג.

4. בשלב זה שוטפים היטב את הרכב במים.

5. מייבשים בעזרת מיקרופייבר\ג'ילדה. להיות ערני שלא מצטבר על המטלית לכלוך כמו חול שיכול לשרוט את הרכב.

6. לגבי גאנטים, או שתעבוד עליהם בהתחלה או שתשאיר אותם לסוף. בכל מקרה אל תשתמש באותו נוזל שטיפה וספוג שמיועדים

לשאר הרכב.

• תוכן חדש...