Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיז'ו פרטנר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לקנות פיז'ו פרטנר, האם מישהו דברים שאני ממש חייב לדעת על האוטו הזה? אולי יש שנה שאסור לקנות, קילומטראז' שממנו והלאה האוטו לא שווה וכו וכו וכו' כל עצה תתקבל בברכה.

פורסם

מה השימושים?

אתה צריך אותו בתור משפחתית או רכב עבודה?

בכל מקרה עדיף ללכת על הדגם שלאחר מתיחת הפנים.

פורסם

בטור רכב משפחתי לזוג שאוהב לטייל ולנסוע רבות, חשוב לנו המחיר הזול של האוטו, החיסכון בדלק של הדיזל והמרחב הרב של הטנדרון.

אגב, מה נחשב ליותר אמין? דיזל או בנזין, שמעתי שמועה שהדיזל זקוקים לטיפולים תקופתיים תכופים יותר ולכן המחיר המשוכלל של הוצאות רכב גבוה יותר. האם זה נכון?

פורסם

פיז'ו פרטנר והתואמת שלה סיטרואן ברלינגו משווקות בארץ כבר 15 שנה, בדרך הייתה מתיחת פנים , החלפת דגם לחדש לגמרי, ו 6 מנועים שונים,

בשביל שנוכל להתייחס ברצינות לשאלה, ציין תקציב.

אפשר לקנות פרטנר מודל 1997 ב 2000 שקל ואפשר לקנות לקנות מודל 2012 ב 120 אלף שקל.

דגם בנזין קיים רק משנת 2009 ומעלה, ישנים יותר היו עם מנועי דיזל בלבד ( חוץ מכמה יחידות עם מנוע בנזין שנמכרו ב 1997, ולא רלוונטיות היום)

פורסם

אחי מוכר אחת שנת 2008 טורבו דיזל שמורה עם 92 אלף ק"מ.

אם זה מעניין אותך צור קשר בפרטי

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

פורסם

אם אתה רוצה ליהנות קצת מהנהיגה-- ממליץ על הדגם של טורבו דיזל.

מה לבדוק? היסטוריית טיפולים, תקינות הטורבו, כמובן רכב שלא עבר תאונות או מכות שלדה.

פורסם

הפיז'ו פרטנר וגם הסיטרואן ברלינגו שהם למעשה אותה מכונית יכולים להוות פיתרון מעולה למשפחה המטיילת בעיקר בדגם עם שתי דלתות צד (נדיר),

אתה מקבל חיסכון בדלק בגלל מנוע דיזל וגיר ידני ( מישפחתית דיזל ממוצעת עדיין תהיה חסכונית יותר ,בכל זאת אוטו כבד גבוה ולא אורודינמי) נוחות טובה מאוד (יחסית לרכב עבודה אל תצפה לנוחות של C5) ,רכב רחב כמו מיניואן גדול המון מרחב פנימי והעיקר תא מיתאן ענק, לעלם לא יהיה חסר לך מקום לעוד כמה כיסאות או שולחן לפיקניק ותמיד אפשר להוסיף גם את האופניים של הילדים סתם שיהיה.

שים לב שבדגם שלפני מתיחת הפנים (שהיתה לדעתי ב 2004 ) היתה בעיה חמורה עם המקום לרגליים במושב האחורי בעיה שטופלה

בצורה משמעותית בדגם המשופר.

החסרונות העיקריים הם בעיה קשה ביותר להשיג אחד שמור במצב טוב בעיקר אם אתה מחפש אחד שכבר עבר כמה שנים טובות, מה שנחשב ק"מ נמוך פה יחשב ק"מ מטורף בכל משפחתית אחרת, האמינות סבירה ++ אבל בכל זאת לרוב הרכבים שתמצא לא היו חיים קלים שים לב בעיקר למגדש הטורבו העדין והיקר לתיקון.

בנוסף כמו שהק"מ המקובל גבוה כך גם הירידת ערך פה תהיה בסטנדרטים אחרים ממשפחתית ממוצעת ותהיה מוכן להפתעה במחירון שתנסה למכור .

פורסם

אתה מקבל חיסכון בדלק בגלל מנוע דיזל וגיר ידני ( מישפחתית דיזל ממוצעת עדיין תהיה חסכונית יותר ,בכל זאת אוטו כבד גבוה ולא אורודינמי) נוחות טובה מאוד (יחסית לרכב עבודה אל תצפה לנוחות של C5) ,רכב רחב כמו מיניואן גדול המון מרחב פנימי והעיקר תא מיתאן ענק, לעלם לא יהיה חסר לך מקום לעוד כמה כיסאות או שולחן לפיקניק ותמיד אפשר להוסיף גם את האופניים של הילדים סתם שיהיה.

נוחה מאוד אבסולוטית, גם ביחס לרוב המכוניות המשפחתיות עם מתלים רגילים. אבל רק מבחינת רכות מתלים, וזה לא המרכיב היחידי בנוחות.

מנועי דיזל 1.9 אטמוספריים לא כ"כ חסכוניים, צריכה ממוצעת 1 ל 12-13 בנסיעה משולבת עם 70% בינעירוני.

טורבו דיזל 1.6 חסכוני הרבה יותר, אין בעיה להגיע ל 1 ל 16 בנסיעה משולבת.

טורבו דיזל 2.0 קצת פחות חסכוני

יש גם מנוע בנזין 1.4 במודלים 2009-2012. סביר להניח שצריכת דלק שלו גבוהה, 1 ל 10 -11.

שים לב שבדגם שלפני מתיחת הפנים (שהיתה לדעתי ב 2004 ) היתה בעיה חמורה עם המקום לרגליים במושב האחורי בעיה שטופלה

בצורה משמעותית בדגם המשופר.

לא נכון.

אין שינוי במרכב (למעט חזית שונה) בין דגם שלפני מתיחת פנים לדגם שאחורי מתיחת פנים. אין שום בעיית מקום לרגליים לא בדגם הישן ולא בחדש.

מתיחת פנים הייתה במודל 2003, יש בארץ גם כמות מסויימת של יחידות מודל 2003 לפני מתיחת פנים.

החסרונות העיקריים הם בעיה קשה ביותר להשיג אחד שמור במצב טוב בעיקר אם אתה מחפש אחד שכבר עבר כמה שנים טובות, מה שנחשב ק"מ נמוך פה יחשב ק"מ מטורף בכל משפחתית אחרת, האמינות סבירה ++ אבל בכל זאת לרוב הרכבים שתמצא לא היו חיים קלים שים לב בעיקר למגדש הטורבו העדין והיקר לתיקון.

יש הרבה דברים נוספים שמחייבים תשומת לב, אבל ללא ציון תקציב חבל לדבר.

כמה תוספות בירוק.

פורסם
אחי מוכר אחת שנת 2008 טורבו דיזל שמורה עם 92 אלף ק"מ.

אם זה מעניין אותך צור קשר בפרטי

לא יכול לשלוח ה/פ, אני חדש מדי בפורום. תודה בכל זאת

פורסם

השינוי במקום לרגליים לא נבע משינוי במרכב אלה בגלל ההזזת הכיסא לאחור.

לי היתה בעבר פרטנר 1999 (רכב של מקום העבודה) ושם היתה בעיה במקום לרגליים בכסא האחורי, בדגמים חדשים יותר

ראיתי שהוא מוזז לאחור על חשבון תא המתאן ויש הרבה יותר מקום, אולי זו היתה בעיה ברכב הספציפי שלי ואולי זה קשור לעובדה שזה היה דגם ללא דלתות צד בכלל, אבל לא נראה לי.

פורסם

בשביל שנוכל להתייחס ברצינות לשאלה, ציין תקציב.

אנחנו חושבים על עלות של סביב ה60,000₪

אם אתה רוצה ליהנות קצת מהנהיגה-- ממליץ על הדגם של טורבו דיזל.

מה לבדוק? היסטוריית טיפולים, תקינות הטורבו, כמובן רכב שלא עבר תאונות או מכות שלדה.

האם אפשר לפרט יותר על בדיקת תקינות הטורבו? האם זה משהו שקולטים בנסיעה או חייבים בדיקה במוסך?

תודה.

פורסם

היום היינו בקל-אוטו בבאר-שבע והתעניינו על ברלינגו, הם הציעו רכב שנת 2009 נפח מנוע 1.6 ל' ו 90,000 ק"מ, לאחר קיזוז של שובי הרכב שלנו (14,000 לערך) ב58,000₪. אחר כך הסתכלתי במחירון של יד2 ולתדהמתי לפני "שקלול" המחיר של רכב משנתון זה הוא 64,000₪. כדי לבדוק את השקלול אני צריך לדעת יותר פרטים על הרכב המסויים.

אז נכון שהם מציעים אחריות של 3 חודשים על המנוע והגיר ומסירים ממני את הכאב ראש של למכור את האוטו שלי אבל לגבות 10,000 יותר זה קצת חוצפה לא?

האם אני מפספס משהו?

Screen Shot 2012-06-27 at 16.55.31.png

פורסם

אורן, לאחר בדיקה, אתה צודק.

בדגם הישן המרחק מהדלת עד לבסיס הכסא האחורי הוא 93 ס"מ, ובחדש 86 ס"מ. כלומר הכסא באמת זז 7 ס"מ לאחור.

זה הבדל לא קטן, כמה שנים טבות נסעתי בדגם הישן ועכשיו נוסע בחדש, ואף פעם לא שמתי לב להבדל הזה.

תודה.

פורסם
אנחנו חושבים על עלות של סביב ה60,000₪

האם אפשר לפרט יותר על בדיקת תקינות הטורבו? האם זה משהו שקולטים בנסיעה או חייבים בדיקה במוסך?

תודה.

אני ממליץ לך לקרוא סקירה שכתבתי על הרכב הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=365082&highlight=%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F+%D7%90%D7%A8%D7%95%D7%9A+100.000

• תוכן חדש...