Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5146 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

אנסה לקצר את הפתיח בטרם אגיע לשאלה- ברשותי פונטו ספייס שנת 2001 כבר כמעט שנתיים. רכשתי אותה ב-15,000 ש"ח. אני עושה ביטוח חובה+צד ג' שעולה לי קצת יותר מ-2,000 ש"ח בשנה.

לפני שבועיים איתרע מזלי ומכל מיני סיבות (לא ארחיב כדי לא לעייף אתכם) נאלצתי לתקן את הרכב במוסך בסכום של 3,300 ש"ח.

יוצא שבשנתיים הוצאתי בטיפולים שוטפים ותיקונים 6,000 ש"ח.

עקב התיקון הלא זול, עלתה לי מחשבה בראש שאולי כבר עדיף להתקדם לרכב חדש בליסינג בפריסת תשלומים נוחה. את הפיאט אני אוכל למכור בכ-14,000 ש"ח (אני מקווה), אני אצליח מפה ומשם לארגן עוד בערך 6-7 אלף, וככה אוכל לשלם מקדמה ולאחר מכן בסכומים קטנים יחסית כל חודש (ראיתי באזור ה-600-700 ש"ח) לנסוע באוטו חדש ובטוח עם אחריות ל-3 שנים.

על פניו כל העסקאות האלו נשמעות מאוד מפתות. יוצא שבשנתיים האלו הוצאתי לא מעט כסף, ולנוכח התיקון האחרון עלתה לי מחשבה בראש שאולי כבר כדאי לי לעבור הלאה, בכל זאת האוטו כבר קשיש מיום ליום...

יש היום המון מכוניות מיני וסופר מיני שעולות 60-70 אלף ש"ח ומציעות עסקה טובה ונוחה. בחישוב ראשוני יוצא שגם לאחר חישוב של ביטוח+טסט+תשלום חודשי, אוציא פחות או יותר מה שאני מוציא כעת...

קכמה שאלות...

1. האם לדעתכם צעד כזה שווה מבחינה כלכלית?

2. מה בעצם ה"קאץ'" בכל ההצעות ליסינג ומימון האלו? האם זה באמת רק להביא מקדמה של 15-20 אלף, לשלם 600-700 ש"ח בחודש וליהנות מרכב חדש?

תודה מראש,

אסף

פורסם

יש לי הרגשה שלא עשית חישוב כמו שצריך.

1. כלכלית כניראה שהצעד הזה לא חכם- על כול התשלומים שלך דרך מימון אתה תשלם ריבית כלשהי(4-5 אלף). ירידת ערך- ע"פ זה שסוזוקי אלטו(דוגמא) שנת 09 שווה במחירון 40 אלף, אני מעריך שב-3 שנים רכב שתקנה היום ב-60 אלף, יפסיד 20 אלף שקל מערכו.

לגבי ביטוח +דלק אני מניח שזה מתקזז וזה בערך שווה בניהם.

הרכב שלך שווה היום 11 אלף במחירון ככה שהירידת הערך שלו די קטנה(מעריך שהוא יהיה שווה 6 אלף בעוד 3 שנים).

האם ניראה לך הרכב שלך יכנס למוסך בעלות של 20 אלף שקל(שילוב של ירידת ערך נטו+ריבית)? כלכלית כניראה זה לא משתלם, אבל אם אתה מוכן לספוג את הבזבוז כסף עבור בטיחות טובה יותר ואי בזבוז הזמן ועוגמת הנפש במוסכים, זה כבר משהו אחר.

פורסם

זה משתלם גם כלכלית.

הרכב שלך הוא רכב מזדקן ובחישוב זריז אתה תוציא סביבות 400-600 ש"ח מדי חודש על תיקונים.

פעם זה יהיה ממיר קטליטי, פעם רדיאטור חימום, פעם מדחס מזגן וכו' - כל מיני רכיבים שהם מאוד מאוד עמידים אבל מגיע גם הפג תוקף שלהם.

במקום זה, יש לך אופציה למכור את המכונית סביבות 10K, לגשת לסוכנות כמו אוטוסנטר שמוכרת רכבים של הרץ ולקנות לך אלטו בת שנתיים מהשכרה במחיר של 40K, או לגשת לקל אוטו ולקנות פנדה 2010 ב-40K בערך.

בקל אוטו ביצעו עבורי חישוב שבשביל 100% מימון אשלם 750 ש"ח בחודש. יש פה ריבית של 3000 ש"ח על הסכום שבו רצו למכור לי פנדה 2010. - סה"כ 45K. אם אתה מגיע עם 10K משלך אז הסכום יורד ל-580 ש"ח.

אז בסה"כ, בהוצאה חודשית של 580 ש"ח, אתה מתקדם לרכב בן שנתיים במקום הקשישה בת ה-11 שלך, נוסע ונוסע ללא תקלות משמעותיות, ובעוד 5 שנים מוכר את הפנדה בת ה-7 שלך במחיר של סביבות 10K ומתקדם הלאה :lol:

לי זה נשמע כמו אחלה דיל, כל עוד יש לך הכנסה קבועה ואפשרות לשלם את ה-580 ש"ח האלה.

כמו כן, קח בחשבון שאתה מחויב בביטוח מקיף כל עוד הרכב משועבד לחברת המימון.

שיהיה לך בהצלחה.

פורסם

מאוד יתכן שאם מסתכלים אך ורק בחישוב כלכלי, לא כדאי לך כלל לקנות רכב חדש, אלא כדאי לקנות רכב שהוא שנתיים-שלוש שנים על הכביש ומישהו אחר ספג את ירידת הערך שלו ממצב של מכונית חדשה.

תיאורטית, רואה חשבון גם יכול תמיד להראות לך כיצד משתלם יותר שלא לקנות דירה, אלא לגור בשכירות במשך כל השנים ולחסוך את עלויות מימון המשכנתא.

אבל, ויש כאן אבל רציני, החישוב לא לוקח בחשבון צרות אחרות שיהיו לאותו שוכר עם משכירים קשים, שעשויים לעשות לו את המוות, דבר שיגרור החלפת דירות שכורות מעת לעת, הוצאה כספית בפני עצמה וכו'

מה כוונתי?

אותם חישובים אינם לוקחים בחשבון את ההנראה שברכישת רכב חדש, את השקט הנפשי בכך שאתה קונה רכב שזקוק על פי רוב למעט מאוד כניסות למוסך וכו' וכו'.

אני ממליץ בחום להתקדם ולרכוש רכב חדש.

נכון, יספרו לך על ירידת הערך ועל עוד כל מיני דברים שיגרמו לך לחשוב שנית האם הצעד שאתה עושה הוא כלכלי, אבל אם יש לך את האפשרות: לך על חדש.

בהצלחה

פורסם

הרכבים היום כ"כ אמינים, שאין באמת צורך לרכוש רכב חדש כדי להמנע מכניסות למוסך.

בין גיל 3 עד גיל 8 כמעט אפשר לנסוע ברכב ללא תקלות מהותיות וליהנות מרכב שספג ירידת ערך מאסיבית ואף למכור אותו די בקלות בגמר השימוש.

• תוכן חדש...