Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב.

זה זמן רב שאני מתכנן לטוס לאחד ממרוצי הפורמולה1 והשנה יש לי הזדמנות. כרגע הכי ריאלי הוא המירוץ בגרמניה כאשר גם אנגליה יכול לבוא בחשבון.

יש מישהו מחברי הפורום שמתכוון לטוס השנה לאחד מהמרוצים האלה? (אולי אפילו בלגיה?).

כמו כן אשמח לשמוע המלצות מחברי פורום שהיו באחד מהמרוצים הנ"ל ויכולים לתרום מידע והכוונה.

תודה והמשך יום טוב,

לוטן.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

אשמח לעזור לך אבל תצטרך להיות קצת יותר ממוקד בשאלותיך.

מבין המסלולים שציינת (סילברסטון-בריטניה, הוקנהיים-גרמניה, ספא- בלגיה), המירוץ בספא-פרנקושמפס הוא המומלץ מכולם.

הייתי שם ב-2010 ואני ממליץ בחום; שילוב של מסלול מאתגר, היסטוריה ענפה, אוהדים נלהבים ונהגים שאוהבים את המסלול יוצר אווירה שאין שניה לה.

ב-2009 ביקרתי בהוקנהיים (לא במהלך מירוץ) וגם עליו אני יכול להמליץ בפה מלא; ההד של המכוניות בטריבונה הדרומית\ מרכזית יכול לקרוע את עור התוף. מוי כיף!

ברכב, הגישה ל-2 המסלולים קלה למדיי (מה-גם שיש הכוונה בדרך וכוחות שיטור מוגברים אשר מקלים על ההגעה ומכוונים את התנועה).

טיפים נוספים:

לגרנד פרי הבלגי הזמנתי כרטיסים דרך האתר הרשמי.

ישבנו באחת הטריבונות היקרות וה'נחשבות' ביותר- פניית או'- רוז' המרהיבה; מומלץ מאוד אך ניתן להתפשר על כרטיסים למקומות אחרים ולקבל חוויה לא פחות טובה.

יצא לי לנסות את שירות הלקוחות הטלפוני שלהם ונענתי באדיבות (דוברי אנגלית).

הערה: הכרטיסים הגיעו ימים ספורים לפני המירוץ עצמו (מגיע עם פד-אקס עד הבית).

הערה 2: חשוב לקחת בחשבון את מזג האוויר ההפכפך בהרי הארדנים בעונה זאת של השנה.

בשנים האחרונות המירוץ נערך בשבוע האחרון של חודש אוגוסט; ירד עלינו גשם, לסירוגין, במהלך כל ימי המירוץ (שישי-שבת-ראשון) ולעיתים נהיה קצת קריר.

אבל כשהשמש יוצאת החוצה ומאירה את המסלול, ההרים שמסביב ואת המכוניות- וזה קורה לא מעט- זה שווה הכל ( וזה עדיף על המזג- אוויר בארץ, בתקופה המקבילה).

הערה 3: הנורבורגרינג המהולל נמצא במרחק של כשעתיים נסיעה מהמסלול בספא.

בנוסף, בכל הנוגע להזמנות כרטיסי מירוץ, יש לי נסיון חיובי עם האתר הזה.

זה הדברים שאני זוכר, בינתיים.

כמו שרשמתי, אשמח לעזור במידה ויש שאלות נוספות.

קצת תמונות, בשביל התיאבון (אני צלם גרוע!)-

z2iutz20yjmy.jpg

gze1jhzmxyyj.jpg

"רנו- לא רואה מוסך" (או- הכי קרוב שהייתי למכונית F1 נוסעת).

g1nyqg2tzjmn.jpg

הרי הארדנים, תמונה כללית.

2kkmmdqw1zyv.jpg

ישורת קמל (KEMMEL) הארוווווכה, מכונית F1 גומעת אותה תוך 5-6 שניות. ברגל? בערך 15 דקות.

eyjz1mwiouwy.jpg

המסלול הארוך בספא מתאפיין בשינויי גובה רבים; מומלץ להביא נעלי הליכה נוחות (וכן, יש המון קהל במירוצים).

j2difmojzfgj.jpg

פניית 'בריסל', בזמן מקצה הדירוג של הפורשה סופר-קאפ.

klynmmjbt0hz.jpg

פניית או-רוז' (Eau rouge; מים אדומים, בצרפתית), מבט מהטריבונה (דחפתי את המצלמה מבעד לסורגים; אחת התמונות המוצלחות שלי, שימו לב לשמיים המאיימים למעלה).

חניית הרכבים:

dme3zkym15kt.jpg

מצא את היוצא דופן:

wrjbzgjjmzmn.jpg

"מאיזה מועדון אמרתם שאתם..?"-

kjmzlnddtfgy.jpg

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

תודה רבה. וואו! ממש הזלתי ריר.

ראשית, ספא קצת בעייתי לי כי אני מורה וזה בדיוק תחילת השנה למרות שאם זה ישתלם אז נפסיד יום אחד:lol: . שנית, החישוב הכלכלי הכללי גם קובע, ובגרמניה גם הכרטיסים וגם העלויות הנלוות (טיסה, מלונות וכדומה) זולות יותר מבלגיה ומאנגליה.

עם זאת אני אבדוק יותר את העניין לגבי ספא, מה עוד שאם אוכל לשלב איזה שהוא קורס נהיגה/יום מסלול ב"נורבורגרינג" אז זה בהחלט שווה. המסלולים שמתאימים לי מבחינת תאריך הם הוקנהיים, סילוורסטון, ולבסוף "הונגבורינג" (למרות ששנה שעברה היה מרוץ מעולה שם). גם ולנסיה יכול לבוא בחשבון אם כי זה צפוף מעט. בקיצור אני מורה וכל מה שבחופש- אפשרי8).

שוב תודה רבה על העצות, סיכוי סביר שאני אעזר בך בפרטי ובטלפון אם וכאשר.

בכל אופן, היכן ישבת בהוקנהיים? מבחינת המפה של המסלול, לשבת בטריבונה המשקיפה מקרוב מאוד על הפנייה הראשונה (NORD TRIBUNE) עם זווית ישרה לקו הזינוק נראה לי אידאלי בעיקר לסיבובים הראשונים שבהם רוב העקיפות הם בזינוק ובפנייה הראשונה מיד לאחר הזינוק. כמו כן רואים את היציאה מהמוסכים.

Grandstand Nord B:

This grandstand gives you a great view of the first corner at the end of the start/finish straight. You can also see the exit of the pit lane and the start/finish.

מה דעתך?

אשמח לעוד עדכונים ועצות ממך ומכל מי שמכיר, תודה וערב טוב,

לוטן.

פורסם
תודה רבה. וואו! ממש הזלתי ריר.

גם ולנסיה יכול לבוא בחשבון אם כי זה צפוף מעט.

שוב תודה רבה על העצות, סיכוי סביר שאני אעזר בך בפרטי ובטלפון אם וכאשר.

בכל אופן, היכן ישבת בהוקנהיים? מבחינת המפה של המסלול, לשבת בטריבונה המשקיפה מקרוב מאוד על הפנייה הראשונה (NORD TRIBUNE) עם זווית ישרה לקו הזינוק נראה לי אידאלי בעיקר לסיבובים הראשונים שבהם רוב העקיפות הם בזינוק ובפנייה הראשונה מיד לאחר הזינוק. כמו כן רואים את היציאה מהמוסכים.

Grandstand Nord B:

This grandstand gives you a great view of the first corner at the end of the start/finish straight. You can also see the exit of the pit lane and the start/finish.

מה דעתך?

אשמח לעוד עדכונים ועצות ממך ומכל מי שמכיר, תודה וערב טוב,

לוטן.

עזוב אותך מולנסיה- חבל על הכסף, גם בחצי מחיר.

כמו שכבר כתבתי, לא הייתי בהוקנהיים בזמן מירוץ כלשהו.

מטרת הביקור המהיר הייתה לחלוק כבוד ולראות את האנדרטה החדשה של ג'ים קלארק.

לצערי הרב, לא היה זמן לראות את האנדרטה הישנה (מומלץ!); היא נמצאת במעבה היער שגדל שם בשנים האחרונות, מאז שהפסיקו להשתמש בגרסה הארוכה, המקורית, של המסלול.

הספקתי לצפות במקצה אימון של קטגוריית אופנועים כלשהי (כנראה אליפות סופרבייק מקומית או סתם יום מסלול) מהיציע הדרומי ובחלק קטנטנן מהיציע המרכזי (הם מחוברים יחדיו).

בנוגע לפנייה הראשונה, לטעמי האישי, בשנים האחרונות, עם הוספת שטחי המילוט הרחבים והאסטרוטרף, עקיפה שם לא מאתגרת כפי שהייתה בעבר.

אולי אני טועה, אבל במידה והייתי נוסע, הייתי עושה מאמצים וקונה כרטיס לאחת הטריבונות ב'קומפלקס האיצטדיון' (פניות סאכס, מוביל 1 והסוד-קורבה). זה אמנם קטע פתלתל ואיטי, אבל המכוניות נוטות שם לתת-היגוי חריף, שלעיתים הופך להיגוי-יתר מרהיב.

אם זאת, אני מסייג את דבריי; עם החוקים הטכניים הנוכחיים, קצת קשה לדעת איפה יהיו העקיפות במסלול הזה (מלבד בפניית הפארבוליקה). הפעם האחרונה שה-F1 התחרו על המסלול הזה הייתה ב-2010 ואז היו חוקים (ובעיקר, צמיגים) מעט אחרים.

כאשר מבקרים במסלול מומלץ להעיף מבט על האנדרטה החדשה של ג'ים קלארק (אותה הזכרתי קודם), אח"כ לטייל לאורכו של התוואי הישן, בין העצים והשבילים, ולמצוא את האנדרטה הישנה ולסיום, לבקר במוזיאון המסלול (לא רחוק מהכניסה הראשית; אני איחרתי ב-5 דקות).

כמו בכל מסלול מירוצים, במיוחד המסלולים ההיסטוריים, הוא מתפרש על פני שטח גדול וכל טיול בשטחו יכול לקחת לא מעט זמן- נעליים נוחות חובה.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

o.k

אני מחייה את השרשור הנ"ל כי החלטתי שהעונה הזו היא מהטובות שאני זוכר מאז שאני חובב פורמולה נלהב (בערך 7 שנים). שנית, אני חייב לצפות במירוץ שבו שומכאר, רייקונן, באטן, וטל ואלונסו המצויין (בכוונה השמטתי את המילטון השנוא עלי) נוטלים חלק. כמו כן זו אולי ההזדמנות האחרונה לצפות ברכבים האלו, לפני שנפרדים מהמנוע האטמוספרי הגדול ועוברים למנועי טורבו קטנים.

לכן ספא (בלגיה) הוא המירוץ הנבחר.

יתכן ואני אסע עם גיסי ואתכן שלבד אבל אני נוסע!

ולכן אני זקוק לכל המלצה, הכוונה ועצה שבעלי הניסיון יוכלו לתרום לי.

אני מתכוון לקנות את כרטיס ה "ארד" הזול, שמקנה גישה חופשית לכל תוואי המסלול (כמעט) בתנועה רגלית וללא כניסה לאזורים המקורים, לא נורא (עד ש"מרפי" ימטיר עלי גשם זלעפות). זה שילוב של כרטיס זול שעדיין מאפשר לתפוס כמעט כל עמדה מצוינת למירוץ.

כמו כן, אם במקרה יש מישהו שמתכוון לנסוע למירוץ, אני אשמח להיפגש.

אז קדימה חברים, כל עצה: מנקודות צפייה מומלצות במסלול, מלונות, אתרים שצריך לבקר בהם, דרך כבישים מועדפים, ועד לאוכל ובירה כמובן, תתקבל בברכה.

Monopusto, ראה מספר הטלפון שלי בפרטי, אשמח לשוחח אתך.

ספ"ש נעים לכולם.

נ"ב: מנהלים יקרים, אשמח אם תוכלו לעדכן את הכותרת ולהוסיף את הנושא הרלוונטי והמעודכן, תודה.

פורסם
o.k

לכן ספא (בלגיה) הוא המירוץ הנבחר.

יתכן ואני אסע עם גיסי ואתכן שלבד אבל אני נוסע!

ולכן אני זקוק לכל המלצה, הכוונה ועצה שבעלי הניסיון יוכלו לתרום לי.

אני מתכוון לקנות את כרטיס ה "ארד" הזול, שמקנה גישה חופשית לכל תוואי המסלול (כמעט) בתנועה רגלית וללא כניסה לאזורים המקורים, לא נורא (עד ש"מרפי" ימטיר עלי גשם זלעפות). זה שילוב של כרטיס זול שעדיין מאפשר לתפוס כמעט כל עמדה מצוינת למירוץ.

כמו כן, אם במקרה יש מישהו שמתכוון לנסוע למירוץ, אני אשמח להיפגש.

אז קדימה חברים, כל עצה: מנקודות צפייה מומלצות במסלול, מלונות, אתרים שצריך לבקר בהם, דרך כבישים מועדפים, ועד לאוכל ובירה כמובן, תתקבל בברכה.

Monopusto, ראה מספר הטלפון שלי בפרטי, אשמח לשוחח אתך.

ספ"ש נעים לכולם.

נ"ב: מנהלים יקרים, אשמח אם תוכלו לעדכן את הכותרת ולהוסיף את הנושא הרלוונטי והמעודכן, תודה.

ספא זאת בחירה מצוינת- אתה לא תתחרט, לא משנה מה.

כאשר טיילנו מסביב למסלול ראינו שכרטיס ה"ארד" מעניק תמורה מעולה לכסף; אמנם אין כסאות ממוספרים או יציעים מקורים,

אבל אתה ממוקם קרוב לאקשן ובמרחק קטן מהמכוניות שעל המסלול.

המסלול בספא הוא ארוך במיוחד ולוקח לא מעט זמן להגיע מהחניה לכניסה ומשם לנקודת הצפייה הנבחרת- קח זאת בחשבון, במיוחד ביום המירוץ עצמו (יום ראשון).

כדאי לבדוק בתדירות גבוהה את מזג האוויר הצפוי במסלול במהלך הסופ"ש ובכל מקרה לארוז מטרייה ומעיל גשם.

מזג האוויר בהרי הארדנים הוא מאוד לא צפוי, גם בהתראה של מספר שעות.

יום שישי הוא יום בו העומס הוא קטן, יחסית- מומלץ להגיע למסלול בבוקר ולעשות סיבוב א-ר-ו-ך מסביב (בזמן מקצי האימון של ה-GP2\GP3) ולבחור את נקודת הצפייה המומלצת.

טיפ נוסף: לעשות חיפוש ממצא ביוטיוב- צופים רבים מצלמים במהלך הסופ"ש מנקודת הצפייה שלהם ומעלים לאתר (חפש, סתם לדוגמא: Spa stavelot gold 2, או משהו בסגנון).

הערות והארות נוספות-

*המסלול המודרני בספא, כפי שאנו מכירים אותו כיום ועליו נערך הגרנד פרי, הוא גרסה מקוצרת של המסלול ההיסטורי (15 ק"מ), אשר נבנה ב-1923 ועבר בעיירות הקטנות, על שמם נקראות הפניות השונות במסלול העכשווי. כל אחת מהעיירות והכפרים הקטנים הללו מומלצת לביקור; סטבלו (Stavelot), מלמדי (Malmedy), ספא (Spa), בורננוויל (Burnenville) ופרנקורשמפס ( Francorchamps).

לטעמי, כדאי לשמור את הביקור במקומות הנ"ל לימים שאחרי המירוץ (יום ראשון בערב או יום שני).

בסטבלו יש מוזיאון צנוע- מומלץ בחום לבקר שם (לא ביקרתי, לצערי הרב).

*לפחות פעם אחת במהלך הסופ"ש מומלץ לצפות במכונית פורמולה 1 שועטת בצמד הפניות או- רוז' וראדיון.

למרות שהפניה הזאת לא מאתגרת כמו שהייתה, רק אחרי שרואים מכונית F1 שם, מבינים את גודל הכשרון (והאומץ\ בי**ם) של הנהגים הללו, גם כזה שמשתרך במקום ה-20.

פניות מומלצות נוספות: בלאנשימון(ט), ריבאז'\בריסל, פוהלון.

*אם היסטוריית הקרבות של מלה"ע השניה מעניינת אותך, במרחק קצר מהמסלול נערך ה"קרב על הבליטה" המפורסם.

*עלויות המזון בדוכני המסלול עצמו יקרים, יחסית, וכדאי להיערך לכך מבעוד מועד (לעשות קניות בסופרמרקט).

*לצערי, לא אוכל לעזור לך בנוגע למלונות- אנחנו שהינו במלונות שהיו רחוקים, יחסית, מהמסלול עצמו (ביקרנו גם ברינג; מלון ראשון, מלון שני, מלון שלישי, מלון רביעי). מצד שני, בהתחשב בכך שנשאר עוד פחות מחודש לפני המירוץ עצמו והמלונות הזולים והקרובים מוזמנים זמן רב מראש, יכול להיות שתהיה תועלת למידע הנ"ל.

מומלץ לערוך חיפוש ממצא ולהצליב נתונים באתרים הגדולים (בוקינג.קום, טריבגו, טריפאדוויזור).

*כמו שכבר נכתב לא פעם- נעלי הליכה נוחות- חובה!

*מקריאה מרפרפת הבנתי שביום חמישי לפני המירוץ נערך ה-Pit Walk המסורתי; הצופים יכולים לטייל ולעבור קרוב למוסכי הקבוצות השונות ולראות מקרוב, במצב סטטי, את המכוניות. חלק מהנהגים אף מגדילים לעשות ומחלקים חתימות ומצטלמים עם האוהדים. יכול להיות נחמד, אם זה הקטע שלך.

*חובה לבדוק מראש האם הכרטיטים שתרכוש לימי המירוץ מעניקים גם כניסה חופשית לפיט-ווק.

במידה ולא, כניסה עולה כ-20-30 יורו, כמדומני.

*בנוגע לכבישים מעניינים, גם פה לא אהיה לעזר רב.

אם זאת, חברי ואני נחתנו בגרמניה (נמה"ת קלן\בון; אייר ברלין) וכאשר עברנו את הגבול לבלגיה נדהמנו שלא ראינו שוטרי גבול או פקחי מכס- רק עמדת מכס נטושה ושלט בודד המסביר שעברת ממדינה אחת לאחרת בתחומי האיחוד

האירופאי. חצינו את הגבול מספר פעמים, הלוך ושוב וזה הפתיע אותנו כל פעם מחדש.

הכבישים בבלגיה מעולים וכמתקרבים למסלול ישנו שילוט הכוונה ברור לחניונים ולכניסות השונות.

*הכל מתנהל בסדר ובשקט מופתי; אף אחד לא משתחל או גונב תור, כמעט ולא נשמעות צפירות.

בנוסף, ישנם כוחות משטרה גדולים שמכוונים את התנועה הערה בקרבת המסלול.

*מומלץ בחום לערוך חיפוש ממצא בפורום התיירות והנוסטלגיה של אטלס-אוטוספורט.

אם ישנם שאלות נוספות, אשמח לעזור',

טיול מהנה,

יגאל.

פורסם

אלף תודות- באמת.

גם אני התכוונתי לבחון בשישי-שבת את מסלול הארד ולבחור נקודה טובה למירוץ ביום ראשון. אכן הכרטיס הזה מסתמן כתמורה מצוינת למחיר.

אין ספק שאני אמצא את שעות הפנאי להכול מהכול, אני נוחת בשישי בבוקר וממריא חזרה לארץ בראשון בלילה, כך שאני מתכוון לישון שש שעות מטכ"לי ולחרוש את האזור כמה שיותר: קולינריה, היסטוריה שהיא תחביב מועדף שלי (ממערות האדם הקדמון, דרך מצודות ימי הביניים ועד לאנדרטת הקרב על הבליטה- יש שם הכול), טבע ותרבות.

אני אעשה עוד שיעורי בית ואעלה שאלות בהתאם. אם תיזכר בעוד משהו, גם אם נראה לך שלא רלוונטי, אל תהסס לכתוב.

שוב תודה ושבוע טוב,

לוטן.

פורסם

אכן, נראה שיהיה לך קצת לו"ז של טירונות.

אם טסים לצפות במירוץ, עדיף לנחות במדינת היעד ביום חמישי ולהמריא חזרה ביום שני.

אני מניח שכרטיסי הטיסה כבר הוזמנו; לא נורא- לא קרה כלום.

היכן אתה נוחת? בריסל? נמל אחר?

מהיכן אתה ממריא חזרה ארצה?

שים לב שביום שישי, הפעילות על המסלול מתחילה כבר בשעה 9:00 (מקצה האימון הראשון של ה-GP3).

ביום ראשון תצטרך להגיע למסלול ממש מוקדם כדי לתפוס מקום טוב (בפורומים שונים כתוב ש-7:30 זה מאוחר).

אם יהיה לך רצון, אפשרות וזמן, מומלץ לרכוש כיסא נוח זול בחנות DIY מקומית ולהביא (להביא=לסחוב מהאוטו) אותו איתך למסלול.

אתה תופתע איזה קונסטרוקציות מביאים איתם האוהדים כדי לשבת, לפחות חלק מהיום, בין המקצים\ מירוצים השונים.

מסדר האוהדים; כובעים תואמים, מטריות תואמות ליד רגל שמאל-

2gn2mni2mtmx.jpg

הטריבונות המאולתרות של האוהדים האנגלים-

jmjdm2zkyjnm.jpg

עוד קונסטרוקציות ב-General Admission-

etvwm1wmzqjy.jpg

פורסם

הארדנים מדהימים ולשלב את זה עם מרוץ זה אחלה טיול, אפשר גם להיכנס למרחצאות החמים בSPA וגם לראות איזה מערת נטיפים באיזור, כמובן שניתן לעשות שם קיקאים וראפטינג.

הכבישים בבלגיה לא מדהימים רובם מחורצים מהמלח שמפוזר שם נגד הקרה בתדירות גבוהה,השילוט וההכוונה לא רעים בכלל, וחברים לא לעבור את המהירות המותרת למרות שנראה שאין כלכך הרבה מצלמות מהירות.

דבר אחד שמעניין מאוד בכבישים שם במיוחד באיזורים ההריים ולא בכבישים המהירים זה המהירות הגבוהה המותרת בהם כ90 קמ"ש בכבישים שבארץ לא מרשים לנסוע יותר מ60 קמ"ש , אבל באמת שקשה לנהוג בכבישים המפותלים האלה מהר כלכך.

• תוכן חדש...