Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5160 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום חברים

מספר פעמים כבר ביקרתי פה בפורום ואולי חלקכם זוכרים.

אתחיל מההתחלה- ברשותי פיאט פונטו ספייס בנזין שנת 2001 אוטומטית כבר שנתיים.

הגעתי היום למוסך מורשה של פיאט כדי לעשות טיפול 10K סטנדרטי של 400-500 ש"ח.

להפתעתי לאחר בדיקה קצרה שהייתי נוכח בה, הסתבר שהחשבון יצא "מעט" יותר.

כל מה שקשור לגומיות של ההיגוי והברקסים היה קרוע עם המון נזילות, מה גם שהברקסים היו די גמורים.

הצעת המחיר המלאה שקיבלתי, שצורפה לכאן, הייתה לאחר הנחה שהסכימו לעשות לי 3,400 ש"ח כולל מע"מ ועבודה.

כמובן שבמקום נאמר לי שאם אני לא מעוניין הם משחררים אותי עכשיו הביתה בלי לגבות ממני אגורה, והיה מפתה לומר "עזבו, פעם אחרת".

היה לי בכלל קשה להאמין איך הגעתי למצב שאני נוסע כשהכל קרוע, מה גם שהייתי באותו מוסך לפני שנה ולא היה את כל זה, עד שנפל לי האסימון, ולאחר שהבהרתי את הסוגיה לבעל המוסך הוא אמר שסיכוי גבוה מאוד שזה בגלל זה.

לפני 3 חודשים חזרתי מחצי שנה בחו"ל, והפונטו עמדה. כן, כמו שזה נשמע- עמדה, לא הניעו אותה, לא נגעו בה, לא נסעו בה (ואף ביקשתי ממשרד הרישוי שיקפיאו את הטסט).

הוא אמר שכנראה זו הסיבה שהיה קרוע ובלוי. לגבי הדיסקים של הבלמים- הוא אמר שזה כנראה בגלל שכבר מעל 30,000 ק"מ אני עם אותן דיסקיות, אבל גם העובדה שהאוטו עמד המון זמן תרמה לכך. בכל מקרה הוא אמר שלא נראה לו שזה בגלל נהיגה לא טובה שלי. אני חייב לציין שיש לי רשיון כמעט 10 שנים על כמה סוגי רכבים, אני נוהג בזהירות וביעילות (לא מאיץ ובולם חזק סתם).

בכל מקרה, אחרי לא מעט לבטים הסכמתי, כי עם בטיחות אני לא משחק, מה גם שנזכרתי שלפני חודש ההגה ננעל לי לכמה דקות, ומזל שזה היה בסוף הנסיעה כשהייתי בחנייה ולא באמצע כביש מהיר (ויש לי לפחות נסיעה ארוכה אחת בשבוע). אמנם המחיר ששילמתי היה כבד, חלקכם וודאי יאמרו שלא שווה לתקן אוטו כזה בסכום הזה (אבל נא לחסוך את זה ממני כי את הכסף כבר שילמתי, ולא לדאוג- לא פשטתי רגל בגלל זה ועדיין יש לי מה לאכול :). אבל באמת אחרי שסיימו להחליף לי את הכל וקיבלתי את האוטו, שמתי לב שההיגוי הרבה יותר טוב והבלמים טובים בהרבה, ובאמת אני מתחיל לשים לב לכמה סיטואציות שבהן האוטו לא תפיקד בצורה חלקה כל כך.

בכל מקרה, הוא אמר לי שאם יש מצב בו יותר משבוע אני לא נמצא ליד האוטו, צריך לפחות פעם בשבוע להתניע אותו ולעשות סיבוב קטן של 1-2 ק"מ, או לחלופין להעמיד אותו באוויר...

אני חייב לציין שהתנהגו אליי יפה, נתנו לי הזדמנות לומר אם אני מעוניין או לא ולא הפתיעו אותי בסוף עם המחיר, לא דחפו לי כל מיני שטויות כמדומני (הנורה והמגבים שהחליפו זה לבקשתי כי הנורה נשרפה והמגבים נקרעו) וגם הסכימו לתת לי 10% הנחה. אפילו אמרו שאם לא יסיימו היום עם האוטו הם ייתנו לי אוטו חלופי לסופ"ש. אני רוצה להאמין שבגלל שזה מוסך מורשה ופעם שנייה שאני מבקר שם ובאמת בגלל שהתייחסו אליי יפה, לא דחפו לי שטויות. לגבי שם המוסך- אני לא נוהג להמליץ/לא להמליץ על מוסכים בפומבי, מי שרוצה לדעת, אשמח לענות לו בפרטי.

אני מצרף כאן את הדו"ח עבודה של המוסך, ואני רוצה לשאול מספר שאלות, כאשר אני מבקש לא לומר "חבל שתיקנת, עדיף היה למכור ולקנות חדש" או "חבל על הכסף". הכסף לא היווה בעיה ויש לי מה לאכול ואני לא פשטתי רגל בעקבות זה. אמנם אני לא מיליונר (כנראה שאם הייתי לא הייתי נוסע באוטו בן 11), אבל אני לא יושב שבעה על זה ופשוט למדתי מה לעשות פעם הבאה כשאני לא ליד האוטו הרבה זמן.

כמה שאלות:

1. בהסתמך על דו"ח העבודה, האם המחיר שלקחו לי הוא הגיוני וסביר או יקר?

2. האם לדעתכם היה צריך להחליף את כל מה שהחליפו לי, או ש"דחפו" לי כל מיני שטויות? (הנורה והמגבים זה לבקשתי).

3. האם הגיוני שכל מה שתיארתי אכן קרה מכיוון שהרכב עמד חצי שנה בלי שהניעו אותו אפילו פעם אחת (לשאלתכם המצבר כבר הלך אבל הוחלף קודם לכן)? מה לעשות להבא כשאני לא ליד האוטו יותר משבוע?

תודה רבה ושבת שלום!

ולא לרחם עליי- תודה לאל לא פשטתי רגל בגלל הטיפול. קצת נדהמתי בהתחלה מהכל אבל זה עבר, והעיקר שאני נוסע בבטחה, גם לטובתי וגם לטובת שאר הרכבים על הכביש :)

והנה הדו"ח, כמובן הורדתי את הפרטים המזהים:

21ka5w5.jpg

פורסם

שלום,

אני לא יכול להגיד, מה הסיבה לכל התקלות שנמצאו ברכב, אבל החלפת בלמים ובולם זעזועים לא קשורים לזה שהרכב עמד בלי לזוז.

כמובן, גם הטיפול.

אני אישית מוצא את המחירים הגיונים וסבירים למוסך מורשה היבואן, ולא מוצא דברים מיותרים (הרי היית נוכח בזמן הבדיקה וראית בעצמך את מצב הבלמים, גרמושקה של ההגה ומגן ציריה).

נכון שהסכום הסופי נראה מפחיד, אבל סידרו ברכב די הרבה דברים, רובם קשורים לבטיחות .

יכולת לחסוך, כמובן, כמה מאות שקלים, אילו היית נוסע למוסך לא מורשה היבואן, אבל החלטת להישאר במוסך המדובר.

לגיטימי לגמרי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אתה מבין ששילמת עבור טיפול שליש ממה שהרכב הזה כולו שווה.

מילא אם היה מדובר בטיימינג או תיקון גיר אבל רוב העבודות שבוצעו אינם דורשים מיומנות מיוחדת או כלים חריגים.

חצי ממה שתואר בקבלה אני בעל פונוט 2004 ELX ביצעתי עם חבר בחצר - עלול החלפים הייתה כ-350 ש"ח + 100 ש"ח טיפ לחבר.

פעם הבא תשאל כמה יעלה לפני שהעבודה בוצעה.

פורסם

המחירים נראים סבירים לגמרי יחסית למוסך מורשה.

עם בטיחות לא משחקים, לא ברקסים, לא בולמים ולא הגה, עשית בשכל ועכשיו תהיה שקט לתקופה ארוכה.

אין פה עניין של "שווה" או "לא שווה", ברוב הרכבים שמעל 8-10 שנים על הכביש,

הטיפולים כבר לא "משתלמים" מבחינת מחיר (ביחס לשווי הרכב), וגם לא מעלים את המחירון.

פורסם

מילא אם היה מדובר בטיימינג או תיקון גיר אבל רוב העבודות שבוצעו אינם דורשים מיומנות מיוחדת או כלים חריגים.

חצי ממה שתואר בקבלה אני בעל פונוט 2004 ELX ביצעתי עם חבר בחצר - עלול החלפים הייתה כ-350 ש"ח + 100 ש"ח טיפ לחבר.

באמת תהיתי מתי יופיע כאן הקמצן הראשון. לזכותך ייאמר שלא לקח לך הרבה זמן.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

המחירים באמת בסדר גמור (גם למורשה וגם באופן כללי) ואל תשכח שחוץ מטיפול החליפו לך גם:

א. 2 בולמי זעזועים אחוריים

ב. מיכל נוזל בלמים

ג. גומיות לציריות

ד. גומיות להגה

ה. צלחות בלם + רפידות

מדובר בהרבה יותר מסתם "טיפול 10000". קיבלת מחירים טובים.

שלם ושכח.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא מדוייק. אין קשר לעלות הרכב.

המחירים לעיל סבירים לחלוטין.

כמו שנאמר לפני, עם בטיחות לא משחקים.

פורסם

בגלל קמצנים כמוך אנשים נהרגים

פורסם

תודה רבה לכולכם על התגובות. אני שמח לראות שאכן לקחו לי מחיר הוגן על טיפול הכרחי.

לגבי ההחלטה ללכת למוסך מורשה- בזמנו ביקשתי המלצה למוסך פיאט באזור השרון ולא הייתה כזו בנמצא. מוסך אחר שהלכתי אליו (לא מורשה) בזמנו בבעיה אחרת שהייתה לי "עקץ" אותי, ועוד מוסך של חבר של המשפחה (שאני יודע שעליו אפשר לסמוך) לא הצליח לתקן את הבעיה שהייתה לי בזמנו (ייאמר לזכותו שהוא לא התבייש בזה ואמר לי ולא חייב אותי כמובן), ורק במוסך מורשה שהלכתי אליו הצליחו (וכאמור תמיד אמרו לי שאם לא מסיימים עד סוף היום אני מקבל אוטו חלופי, מה שבמוסך לא מורשה לא היה קורה סביר להניח). אמנם אולי זה עלה קצת יותר, אבל לפחות ידעתי שהאוטו ייצא פיקס משם.

ועכשיו להבהרה קטנה לאחר מחברי הפורום.

שלום אנדריי.

כנראה לא קראת את כל ההודעה והסתפקת בקריאת הדו"ח בלבד, ומכאן תגובתך. לכן אחדד עבורך ועבור אחרים מספר דברים:

1. מה שהעליתי זו הצעת המחיר שניתנה לי בטרם התיקון והתשלום, והברירה האם לתקן או לאו הייתה בידי בלבד. עד שלא אישרתי לעובדים לתקן הם לא התחילו כלום. כפי שהבהרתי קודם לכן- אמרו לי שמבחינתם אני יכול לוותר על התיקון ולנסוע הביתה בלי שיחייבו אותי אפילו באגורה. את האור הירוק לתיקון אני זה שנתתי, כך ששאלתי כמה יעלה לפני שבוצעה העבודה, ואכן הטיפול עלה כפי שהוא עלה ולא אמרו לי אח"כ "דרך אגב, הוספנו עוד ככה וככה דברים בלי ששאלנו אותך". נהפוך הוא- שאלו אותי האם אני מעוניין לפצל את הטיפול או לוותר על חלק מסוים, ולא מצאתי לנכון לעשות זאת.

2. כפי שאמרו כאן, בשנתונים האלו אי אפשר להחליט על תיקונים וטיפולים שוטפים תוך התחשבות במחירון של הרכב. לפי החשיבה הזו גם לא שווה לי לעשות ביטוח חובה, ביטוח צד ג' וטסט, כי זה גם עולה הרבה ביחס לעלות של האוטו. גם לא שווה לי להחליף צמיגים כשצריך, כי זה גם עולה הרבה ביחס למחיר האוטו, ואולי עם מחיר הדלק היום גם לא שווה לי לתדלק כי מה שאני מוציא בשנה על דלק זה הרבה ביחס לכמה שהאוטו עולה.

כמובן שאתה צודק אם הייתי עכשיו עושה צביעה, פחחות, מחליף פנסים, סאן רוף, ועוד כל מיני שדרוגים קוסמטיים שהיו עולים לי קרוב לעשרת אלפי ש"ח, וגם לעניות דעתי מקיף לא שווה לי לעשות בהתחשב בעובדה שזה עולה עוד אלפי שקלים בשנה.

אבל כפי שאמרו- אלו היו טיפולים הכרחיים ולמען הבטיחות שלי ושל שאר הרכבים והולכי הרגל סביבי.

3. לגבי מה שאמרת על המיומנות והחלפים- אני יכול לומר אותו דבר על הרבה דברים.

ניקח לדוגמא את תחום המחשבים, שאני מתמצא בו מצוין. אנשים משלמים מאות אם לא אלפי שקלים בשביל פורמט, התקנה של חלונות, מריחת משחה תרמית על המעבד כדי שלא יתחמם והרכבה של כרטיס מסך, ואת כל זה אני יודע לעשות בעיניים עצומות, ואני עושה את זה לחברים שלי בחינם. אבל לא כולם יודעים איך עושים את זה. האם זה אומר שהם טיפשים כשהם מבקשים את זה מטכנאי ומשלמים לו?

נניח גם שאני אינסטלטור ולפתוח סתימה בכיור זה שטויות בשבילי. האם אדם שמשלם 200-300 ש"ח לאינסטלטור כדי שיפתח סתימה הוא טיפש?

לא, זה פשוט אומר שאותם אנשים לא מבינים בזה ואין להם את הכלים המתאימים, ושהם לא רוצים לעשות נזק, ולכן הם קוראים לאיש מקצוע ומשלמים לו כדי שיעשה את זה. אני מודה ולא מתבייש בזה שאני לא ממש (בלשון המעטה) מתמצא בכל מה שקשור למכניקה של רכבים. אין לי גם מושג איפה אני משיג את החלקים שהתקינו לי, וגם אם כן הייתי יודע- אין לי מושג איך מרכיבים את זה ואין לי את כל הכלים לעשות את זה, מה גם שאני לא יודע האם אני אעשה נזק לרכב כשאני עושה את זה (ואני די בטוח שחוסר מקצועיות בהחלט יכולה לגרום לנזק).

4. גם אם "הרוויחו עליי", זה לגיטימי- הם הרי צריכים להתפרנס, לא ככה? הם צריכים לשלם משכורות ולתחזק את המוסך. אם חלק מסוים עולה להם 300 ש"ח, הגיוני שהם יפסידו עליי וימכרו לי ב-200? הגיוני שהם אפיול ימכרו לי ב-301 ש"ח?

5. אין לי כוונה למכור את האוטו בזמן הקרוב. אני מרוצה ממנו ובתקציב של 15,000 ש"ח שהקציתי לעצמי בזמנו אני לא יכולתי לבקש אוטו טוב יותר שמתאים לצרכים שלי בדיוק. הרכב הבא שאקנה יהיה כאשר אקציב סכום שיספיק לאוטו שהוא יותר חדש ולא בן יותר מעשור.

בכל מקרה, העיקר שהרכב נוסע נהדר והעיקר שאני נוסע בראש שקט ובידיעה שאני לא מסכן את עצמי ואחרים.

שוב תודה לכולם ושבת שלום. אני מאוד מעריך אתה עזרה שלכם :)

פורסם
בגלל קמצנים כמוך אנשים נהרגים

בגלל אנשים כמוני אחרים נהרגים ? הלוואי וכל נהג היה נוהג בצורה בטיחותית כמוני בכביש.

אתה אדם בזוי בכך שאתה מעז לרשום דבר כזה בכלל.

אנשים נהרגים בתאונות בעיקר עקב טעויות אנוש ולא כי הם לא ביקרו במוסך מורשה והוציאו אלפי שקלים כמו האיש שנסע בגרנדיס על 130 בירידה ולא הוריד הילוך ושחק את הבלמים.

אחרי טיפול בטיחותי ברכב שלי אני בודק אותו במגרש ריק ללא שום הולכי רגל/רכבים באזור.

פורסם

בלמים לא נשחקים מירידה אחת ולא אתה ולא אף אחד אחר ידע במדויק מה קרה באותו הרגע.

בגלל חאפרים שעובדים בחצר ואלו שנותנים להם לגיטימציה להמשיך לעבוד נעות מכוניות לא בטוחות על כבישי הארץ.

פורסם

בלמים מתחממים בנסיעה אחת אם האוטו עמוס. ואת זה ראיתי כמה פעמים וגם הרחתי.

לא סתם מישהו ראה את הדיסקים מרחוק אדומים מלובנים מהחום.

פורסם

עבור מורשה יבואן נשמע מחיר לגיטימי לחלוטין,

קיבלת יחס הוגן

הרכב קיבל רענון

אין שום קשר בין מחיר הרכב לרמת ההשקעה בו -פילוסופיה בגרוש.

Gn'f'R

• תוכן חדש...