Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיגו 107[צריכת דלק].

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא נכון. נסיעה בין עירונית או עירונית עם מזגן תצרוך יותר דלק מאשר נסיעה עם חלון פתוח, בטח ברכבים עם מנועי צנומי נפח.

מדחס המזגן מוסיף התנגדות על המנוע, פי כמה מאשר חלון פתוח. כדי לשמור על אותה המהירות עם מזגן דולק יש ללחוץ חזק יותר על דוושת התאוצה וכתוצאה מכך צריכת הדלק עולה.

ישנם רכבים בהם כניסת מדחס המזגן לפעולה לא מורגשת (למשל הריו 1.2 החדשה) אך עדיין המנוע מבזבז הרבה יותר אנרגיה על הפעלת המדחס.

בדקתי את העניין הזה מספר פעמים ועם כל מיני רכבים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הוא התכוון לבין עירוני והוא לא טועה.

נסיעה עם חלון פתוח בכביש מהיר, שווה לנסיעה עם חלון סגור ומזגן בכביש מהיר. החלון הפתוח יוצר התנגדות מה שגורם למנוע להתאמץ יותר ולבזבז יותר דלק.

בעירוני חלון פתוח חוסך יותר דלק כי אין התנגדות של רוח והמזגן לא עובד אז אין עומס על המנוע

טוב אוקי , טוב לדעת.

ואני לא באמת נוסע עם חלונות פתוחים עד הסוף , הצד של הנהג פתוח חצי והצד השני אין כוח להגיע אז כימעט ולא פתוח .

פורסם
זה לא נכון. נסיעה בין עירונית או עירונית עם מזגן תצרוך יותר דלק מאשר נסיעה עם חלון פתוח, בטח ברכבים עם מנועי צנומי נפח.

מדחס המזגן מוסיף התנגדות על המנוע, פי כמה מאשר חלון פתוח. כדי לשמור על אותה המהירות עם מזגן דולק יש ללחוץ חזק יותר על דוושת התאוצה וכתוצאה מכך צריכת הדלק עולה.

ישנם רכבים בהם כניסת מדחס המזגן לפעולה לא מורגשת (למשל הריו 1.2 החדשה) אך עדיין המנוע מבזבז הרבה יותר אנרגיה על הפעלת המדחס.

איתמר.

אז רגע להבין , הוא צודק או שהוא לא צודק?

ליחס חשיבות או לא ?

כי אני פשוט אמור ללכת לבדיקה במוסך מורשה בבני ברק, ואני מאמין שהם יגידו לי שככה האוטו ,כי הם אמרו לי את זה בשיחה .

ואני שומע מאנשים ברכב עושה 1/19 אפילו 20.

אז אני רוצה שיהיה לי על מה לריב איתם.

פורסם

התיאור שלך לא מספיק מדוייק ואי אפשר לדעת איך אתה נוהג ברכב.

1:19 או 1:20 אלה מספרים יפים שיכולים להתקבל רק בנסיעה בין עירונית רגועה על 90 קמ"ש. במבחן שערכנו ה 107 הציגה צריכת דלק של 19.2 ק"מ\ל', אבל זה באמת כי ריחמנו עליה וכמעט כל הנסיעה הייתה רק בדרכים בין עירונית.

נתניה-ת"א זו נסיעה בין עירונית אומנם אבל היא קצרה ולכן גם אין לה משקל על צריכת הדלק כמו נסיעה בין עירונית אמיתית. כמו כן ברור שאתה נוסע בתוך נתניה ונוסע גם בתוך ת"א ולזה יש מחיר "כבד" מבחינת צריכת הדלק הממוצעת.

אני לא הייתי ניגש לבדיקה במוסך, סביר להניח שהם לא ימצאו כלום.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

דגש חשוב, לפחות לדעתי, זה לא נכון כל המיתוס של החלונות והדלק (וגם אם כן זה לא מורגש, ובטח לא כמו מזגן), לפחות במקרה של האדון פה.

החלונות יוצרים "גרר" רק כאשר יש סירקולציה ברכב, משמע שתי פתחי אוויר פתוחים לפחות! (כדי שהאוויר יזרום בתוך הרכב).

זאת אומרת שאם חלון אחד פתוח כמו במקרה של האדון, אז אין סירקולציה, והאוויר בקושי נכנס (יש פריצות פה ושם, הרוח שפוגעת בנו מהחלון זה רק הרגשה).

במקרה של האדון, אין פגיעה בצריכת דלק, מכיוון שהאוויר לא נכנס לתוך הרכב. (גם עד כמה שאני זוכר, שבדקו את עניין החלונות, פתחו את כל החלנות.)

בכל מקרה, בשביל כמה שקלים, תפעיל מזגן, חבל להזיע ברכב ולחסוך כמה גרושים.

עוד דבר, מזגן מפעיל כוח נגדי ישירות על המנוע, זה שווה ערך לתוספת של כמה מאות ק"ג של משקל על המושבים ברכב

פורסם
התיאור שלך לא מספיק מדוייק ואי אפשר לדעת איך אתה נוהג ברכב.

1:19 או 1:20 אלה מספרים יפים שיכולים להתקבל רק בנסיעה בין עירונית רגועה על 90 קמ"ש. במבחן שערכנו ה 107 הציגה צריכת דלק של 19.2 ק"מ\ל', אבל זה באמת כי ריחמנו עליה וכמעט כל הנסיעה הייתה רק בדרכים בין עירונית.

נתניה-ת"א זו נסיעה בין עירונית אומנם אבל היא קצרה ולכן גם אין לה משקל על צריכת הדלק כמו נסיעה בין עירונית אמיתית. כמו כן ברור שאתה נוסע בתוך נתניה ונוסע גם בתוך ת"א ולזה יש מחיר "כבד" מבחינת צריכת הדלק הממוצעת.

אני לא הייתי ניגש לבדיקה במוסך, סביר להניח שהם לא ימצאו כלום.

איתמר.

אני רשמתי שלא מושך הילוכים, מעביר בין 2500 ל 3000 סל"ד הילוך, נוסע 90 /100 קמ"ש ,ולא משתולל עם הרכב , וכל זה רק בשביל בדיקה של הדלק שאני עושה כבר הרבה זמן.

פורסם
דגש חשוב, לפחות לדעתי, זה לא נכון כל המיתוס של החלונות והדלק (וגם אם כן זה לא מורגש, ובטח לא כמו מזגן), לפחות במקרה של האדון פה.

החלונות יוצרים "גרר" רק כאשר יש סירקולציה ברכב, משמע שתי פתחי אוויר פתוחים לפחות! (כדי שהאוויר יזרום בתוך הרכב).

זאת אומרת שאם חלון אחד פתוח כמו במקרה של האדון, אז אין סירקולציה, והאוויר בקושי נכנס (יש פריצות פה ושם, הרוח שפוגעת בנו מהחלון זה רק הרגשה).

במקרה של האדון, אין פגיעה בצריכת דלק, מכיוון שהאוויר לא נכנס לתוך הרכב. (גם עד כמה שאני זוכר, שבדקו את עניין החלונות, פתחו את כל החלנות.)

בכל מקרה, בשביל כמה שקלים, תפעיל מזגן, חבל להזיע ברכב ולחסוך כמה גרושים.

עוד דבר, מזגן מפעיל כוח נגדי ישירות על המנוע, זה שווה ערך לתוספת של כמה מאות ק"ג של משקל על המושבים ברכב

זה לא הרעיון, זה לא בגלל המזגן , הרכב עושה 1 / 15 בדלק , ושהוא לא אמור לעשות את זה .

פורסם

האם אתה מתדלק באותה תחנה

אני הייתי מחכה לעוד כמה תידלוקים לפני הגעה למוסך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ב 3K ק"מ המנוע עדיין לא נפתח ויעברו עוד איזה 10K ק"מ עד שזה יקרה.

להערכתי התצרוכת דלק שלך טובה מאוד ומתאימה לאופי הנסיעה שלך ולסוג הרכב.

פורסם

איתמר.

היי, אשמח ותשתף אותנו איך עשית את הניסוי ובאילו מכוניות :-D

פורסם
האם אתה מתדלק באותה תחנה

אני הייתי מחכה לעוד כמה תידלוקים לפני הגעה למוסך.

כן מתדלק באותה תחנה , ובערך אותה כמות של דלק .

אני מתדלק עד שהדלק נישפך , ככה שאין מצב שתידלקתי יותר או פחות משמעותי.

פורסם
ב 3K ק"מ המנוע עדיין לא נפתח ויעברו עוד איזה 10K ק"מ עד שזה יקרה.

להערכתי התצרוכת דלק שלך טובה מאוד ומתאימה לאופי הנסיעה שלך ולסוג הרכב.

עוד לא הבנתי איך הגעת לזה שהתצרוכת טובה?

אם יש אנשים שעושם 1/20.

ואני עושה 1/15 , והנסיעה שלי היא בידיוק כמו אדם בן 65+, רק לצורך הבדיקה כמובן .

ואת הבדיקה אני עושה מהרגע שקיבלתי את הרכב.

פורסם

אני עם C1 נוסע בעיקר בסביבה עירונית (מלאה בעליות וירידות ולא חסר גם עומסים),

כמעט תמיד צריכת הדלק בסביבות ק"מ 1-18 ק"מ לליטר, לפעמים גם צריכה יותר טובה.

כשחם מדליק מזגן ולא מתחשבן, גם בנסיעה בינעירונית מדליק מזגן (עדיף מהרעש של הרוח).

נסה אולי לתדלק בתחנה אחרת.

so far so good so what

פורסם
כן מתדלק באותה תחנה , ובערך אותה כמות של דלק .

אני מתדלק עד שהדלק נישפך , ככה שאין מצב שתידלקתי יותר או פחות משמעותי.

א. לפי איך שאתה ממלא יש מצב שהעודפים פשוט נשפכים החוצה או מתאדים. אז נסה לתדלק עד הקפיצה הראשונה או שנייה של המשאבה.

ב. מתי וכמה מילאת אוויר בצמיגים?

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם
עוד לא הבנתי איך הגעת לזה שהתצרוכת טובה?

אם יש אנשים שעושם 1/20.

ואני עושה 1/15 , והנסיעה שלי היא בידיוק כמו אדם בן 65+, רק לצורך הבדיקה כמובן .

ואת הבדיקה אני עושה מהרגע שקיבלתי את הרכב.

אנשים? על זה אתה מתבסס? איזה אנשים בדיוק, מאיפה הם, מה המצב של רכבם ואיך הם נוהגים? לעומת זאת כתב כאן אחד עם רכב כמו שלך שזאת התצרוכת דלק.

הציפיות שלך גבוהות מידי או שאתה חושב שנהיגה של אדם בין 65 היא הנהיגה הנכונה. יש מצב שאתה טועה.

אל תשכח גם שמנוע שלך עוד צעיר ובתול.

• תוכן חדש...