Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 405 הסבה לידני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי פיגו 405 1.6 אוטומט דגם GL שנת 95.

הרכב עבר 421KM וחשבתי להחליף מנוע , האם יש מנועים מרכבים אחרים שיתאימו לי?

כמה עולה מנוע + - כולל עבודה. ובפרט כמה יעלה כל הסיפור הזה ידני.

תודה

פורסם

ברור שכלכלית - לא כדאי להשקיע ברכב כזה. עדיף להתייעץ בפורום שיפורים.

ובכל זאת - נזכרתי ומצאתי "פנינה" אחת שהיא גם 405 (אמנם גירסה "בכירה" יותר, אבל ייתכן וזה יכול לעניין במשהו את פותח השרשור, בנוגע לפוטנציאל שיש לרכב הזה): http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=384654

alfa 156 2.5.

פורסם

הי,

לא סיפור גדול בכלל,

בקשר למנוע - אתה יכול טכנית להכניס כל מנוע XU או TU שתרצה (כולל 2.0 ליטר),

בקשר לגיר - גם לא בעיה.

מנוע וגיר לא צריכים לעלות יותר מ- 4500 ש"ח אם הם במצב טוב,

תצטרך מחשב ניהול מנוע שמתאים למנוע שתכניס ורתמה בעלות של כ- 1500 ש"ח נוספים.

תצטרך גם רכב כמו שלך ידני לפרק את הפדלים / מוטות סחב דחף של הגיר ועוד דברים שתתקל בהם (אפשר למצוא ב- 1000 ש"ח)

והזמן שלך אם תעשה את זה בעצמך, אחרת מרכיב העבודה יהיה יקר כי זה יקח מספר ימי עבודה (אם יש לך ניסיון ועם עזרת חברים)

מקווה שעזרתי,

אלעד.

פורסם
לא סיפור גדול בכלל, אולי טכנית

בקשר למנוע - אתה יכול טכנית להכניס כל מנוע XU או TU שתרצה (כולל 2.0 ליטר), למעט זה שתצטרך לקבל אישור מהיבואן כי דגם השלדה של הרכב שלך היה קיים בעבר עם דגם המנוע המדובר. הרבה יותר פשוט להחליף לדגם המנוע המקורי.

בקשר לגיר - גם לא בעיה. אהם... שינוי מבנה? נראה לך כי משרד התחבורה יאשר לך דבר כזה בכזו קלות?

אם אתה חושב לעשות זאת בבית או באופן לא רישמי אחר אז שכח מזה, שינוי מנוע/שינויי מבנה דורשים חתימה של מכונאי מורשה.

פורסם

שכחתי את תהליך הרישיון...

אכן יהיה צורך באישור מכונאי,

לא רואה בעיה בהסבת רכב מאוטומטי לידני - דברים כאלו בוצעו המון המון פעמים ולא שמעתי על בעיות מיוחדות,

באופן כללי קצת מצער אותי לרמוז לזה אך המצב בארצנו הקטנטונת (אל תטעו לא הייתי מחליף אותה באף אחת אחרת...)

הוא כזה שמידת הסיבוך ברישיון היא כמידת ההסתבכות שלך עם התהליך...

לכל דבר יש פתרון לא ארוך - צריך להיות קצת יצירתיים ולהתייעץ עם מישהו שעשה כזה פרוייקט...

לא בטוח שכזה חשוב שכל פרט יהיה רשום.

אלעד.

פורסם

אם המשחק הכלכלי לא משחק כאן, אני הייתי מחפש רכב ידני שלם במצב תקין לחלקים. אני מניח שהעלויות הן סביבות 4-5 אלף ש"ח לרכב שלם נוסע. אולי פחות לרכב ללא טסט.

אחרי שיש לך את כל החלקים, זה כבר עניין שלך האם לתקן אצל מכונאי או לבד. בכל מקרה זה יהיה יותר קל כשלא צריך לחפש חלק אחר חלק ולשלם בהתאם.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אכן התכוונתי למנועים של שנתונים גבוהים יותר.

לגבי ההסבה לידני אין שום בעיה מבחינת אישורים , אך החלפת מנוע או יותר נכון שינוי מנוע זה משהו אחר ואני בספק אם מישהו עשה את זה בארצנו על 405. השאלה מה מתאים פיזית ואיך ניתן לאשר את זה?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כדי לדעת בדיוק איזה מנועים מותר לך לשים צריך לפנות ליבואן ולקבל ממנו אישור.

לפי מה שאני יודע, כל עוד לא רשום ברישיון שהרכב אוטומטי, אין בעיה חוקית להחליף לגיר רגיל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הרכב הקיף את כדה"א עשר פעמים, זה לא יגמר בעשירייה שתעלה לך להחליף גיר ומנוע, תכין עוד סכום נאה ליישור קו כלכלי (בולמים/בלמים/מע' חשמל והגה).

למזלך אתה לא כפוף למגבלות כלכליות, במצב כזה בהחלט הייתי מברר על הסבה לMI16.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

FANGIO, זה פיג'ו זה לא דייהו, אל תשכח שהרבה מתחת למנוע תוצרת גרמניה.

אח 405, האגדה, רכב מעולה, מרווח, נוח, פיג'ו אמיתית.

גיר לא הייתי מסב, אם האוטומט שיש לך פועל טוב, תישאר איתו. (מה רע? זה גם ככה לא רכב ספורט.)

מנוע, תראה איזה מנוע ה405 שלך מקבלת (מבחינת מחשב וגיר), ותתחיל לבדוק הצעות מחיר לייבוא מנוע.

(יש למנו הנוכחי בעיה כלשהי?)

בכללי ה405 כמו כל הפיג'ו הישנות, רגישים אבל אם תטפל כמו שצריך, הם לא יעצרו בחיים!

• תוכן חדש...