Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5163 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגעתי היום לעבודה וכשדוממתי מד החום של הרכב היה כמעט עד הסוף.

בתוך הרכב היה ריח לא נעים וגם עכשיו יש.

בדקתי מים ושמן, שמן היה קצת מעל הרגיל ומים היה חסר די הרבה (בדקתי פעם אחרונה מים לפני כ-3 שבועות

והיה בסדר).

ברור לי שהרכב צריך להגיע למוסך אבל מהמקום שבו הוא נמצא (חניון) יהיה קשה לגרור אותו- הוספתי מים, האם זה יהיה בטוח

לנסוע עם הרכב רבע שעה-20 דקות?

רק לציין שלפני התקרית הזה המנוע עבד נסיעות רבות על טורים יחסית גבוהים. תודה לעונים.

פורסם

חכה שהרכב יתקרר ,תוציא את הרכב מהחניון ותזמין גרר.

פעולות שעלייך לבדוק/לבצע (מהקל אל החמור):

1.ניקוי רדיאטור והחלפת טרמוסטט.

2.בדיקת לחץ הפוך לאיתור נזילות, בדיקה במכשיר הבודק המצאות CO במערכת קירור שמעיד על בריחת קומפרסיה מהראש כמו המכשיר הנ"ל: http://www.schwarcztools.com/Product.aspx?cid=52&pid=857&id=3&p=1

3.החלפת משאבת מים.

4.שיפוץ ראש מנוע.

פורסם

בסדר, תודה.

האם זה יהיה בסדר לנסוע רבע שעה, עשרים דקות לאיזור פחות עמוס בעיר? זה לא יכול להיות מסוכן?

כמו כן, אתה אומר שיש מצב שהבעיה היא במזגן ולא בטוח שהיא במנוע?

פורסם

שלום רב,

לפי דעתי יש לבדוק לחץ הפוך למנוע כדי לבדוק את האטם ראש מנוע, זה נראה כאילו הוא מעביר מים לשמן ובגלל זה במדיד השמן עלה המפלס והמים ירדו.

לפרטים נוספים:

טוני דאו: 057-7372306

המשך יום מצוין.

פורסם
בסדר, תודה.

האם זה יהיה בסדר לנסוע רבע שעה, עשרים דקות לאיזור פחות עמוס בעיר? זה לא יכול להיות מסוכן?

כמו כן, אתה אומר שיש מצב שהבעיה היא במזגן ולא בטוח שהיא במנוע?

יש לי בעיה דומה בבלנו (הלך ראש מנוע), ובנתיים אני נוסע כך, רק מוסיף מים כל יומיים.

כמו שאמרו לך, חכי עד שמנוע יתקרר, תוסיפי מי קירור גם למיכל העודפים וגם לרדיאטור, תסעי מחוץ לחניון,

ומשם עדיף להזמין גרר, כי אנחנו לא באמת יכולים לדעת מפה מה הבעיה.

אם את מתעקשת לנסוע למוסך, שימי לב בזמן הנסיעה לחום המנוע.

אם אין לך מים יעודיים, רק כדי להגיע למוסך, אפשר להוסיף מי ברז/מזוקקים.

פורסם
יש לי בעיה דומה בבלנו (הלך ראש מנוע), ובנתיים אני נוסע כך, רק מוסיף מים כל יומיים.

כמו שאמרו לך, חכי עד שמנוע יתקרר, תוסיפי מי קירור גם למיכל העודפים וגם לרדיאטור, תסעי מחוץ לחניון,

בשביל מה לבזבז מי קירור על רכב שמאבד מים?

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם

הצלחתי לצאת מהחניון ונסעתי איזה רבע שעה (פקקים, רמזורים)- בשלב מסוים הרכב התחיל להתחמם ועלה אל מעבר לחצי-שלוש רבעי ואז עצרתי בחנייה ואנחנו מתכוונים לנסות להביא את הרכב לאיזור הבית בערב (עוד כרבע שעה נסיעה) ולהחליט מה לעשות הלאה.

בדקתי את המים במיכל העודפים (ככה קוראים לו...) והיה מלא. אתה אומר שיכול להיות שצריך למלא מים גם ישירות ברדיאטור?

בדקתי שוב את השמן, עכשיו היה בדיוק על המדיד ולא יותר כמו מקודם (אז יכול להיות שלא חודרים מים לשמן אלא שפשוט הבעיה במערכת הקירור).

פורסם

כן, גם ברדיאטור. כמובן לפתוח את הפקק כשהמנוע קר.

כשפותחים אותו, אם לא חסר מים, אמורים לראות אותם.

פורסם

ממה שתיארת- לדעתי הבעיה שלך היא ברדיאטור או במערכת הקירור. מאחר שיש שמן והרכב מניע, המאוורר או צינורות ברדיאטור חסומים ומונעים את קירור הרכב. תסעי קצת כל פעם ופשוט תלכי למתקן רדיאטורים.

פורסם

הוספתי בקבוק שלם של מי ברז ועוד חצי בקבוק של מים מזוקקים (סביב 3 ליטרים...) ואז האוטו הפסיק להתחמם- יכול להיות שהבעיה נפתרה ומה שקרה שפשוט יש חסימה בין מיכל העודפים לבין הרדיאטור?

פורסם

לא, אם היו חסרים 3 ליטר מיים במערכת קירור, שום בעיה לא נפתרה. נזילה לא יכולה להסתדר מעצמה, ואני ממליץ מאוד להגיע בהקדם למוסך לבדיקת מערכת קירור.

כמו כן, שימוש במיים במערכת קירור (גם במיים מזוקקים) לא בריא למערכת, גורם להיווצרות קורוזיה ומשקעים, ולפגיעה בחלקים פנימיים במנוע.

במערכת אמור להיות נוזל קירור יעודי.

פורסם
לא, אם היו חסרים 3 ליטר מיים במערכת קירור, שום בעיה לא נפתרה. נזילה לא יכולה להסתדר מעצמה, ואני ממליץ מאוד להגיע בהקדם למוסך לבדיקת מערכת קירור.

כמו כן, שימוש במיים במערכת קירור (גם במיים מזוקקים) לא בריא למערכת, גורם להיווצרות קורוזיה ומשקעים, ולפגיעה בחלקים פנימיים במנוע.

במערכת אמור להיות נוזל קירור יעודי.

אם נרוקן את המים מהרדיאטור ואז נשים מים ייעודים?

פורסם

לצורך נסיעה של 10 דקות עד המוסך אין צורך בנוזל קירור יעודי. אחרי תיקון התקלה - יש לנקז את מערכת הקירור ולשים נוזל קירור מתאים.

צריך לוודא שהמנוע לא מאבד מים במהירות רבה. בודקים זאת על ידי הנעת הרכב כשמכסה המנוע פתוח, מסתכלים לתא המנוע ומתחתיו כאשר הרכב מונע ומחפשים סימני דליפה או אדים.

אם הרכב מתחמם שוב באופן קיצוני בדרך למוסך, לא להמשיך בנסיעה לפני שבודקים שוב מצב נוזל קירור ושמן.

ההתחממות עלולה להיגרם גם אם יש תקלה במאוורר.

• תוכן חדש...