Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5179 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תמו שני פרוייקטים, רבים ממכם השתתפו בנושא שעליו דובר (רצועה נגללת לכלבי מרדף). אני חוזר אם שאלה בנושא הנוכחי והאחרון.

קבלנו "מקום" - מדורה, או, קומזיץ (בוא שב, מילולית) אצל דוברי היידיש.

קבלנו משימה לחקור את הקום המדובר. ועכשיו, עלינו למצוא סוג של בעיה ולפתח פתרון. שורט סטורי לונג (הטעות במקור) בחרתי את העולם שאליו אני הכי מתחבר, הבישול והכנת האוכל, כאשר הדגש הוא על הבאת החוויה הפרימטיבית/קדמונית של הבישול סביב המדורה לעולם המודרני והנוח.

השאלה/ות שלי הן.

1. איך אתם מבשלים במדורה?
    • אילו כלים אתם מביאים עמכם?
    • מה איכות מוצרי הבסיס?
    • מה רמת ההשקעה?

[*]מה אתם מבשלים?

[*]איך תגדירו בפשטות את החוויה הזו?

[*]האם אתם מכינים דברים יוצאי דופן ו/או באופן שונה מאחרים?

[*]עד כמה החוויה עצמה חשובה לכם בעת ההכנה?

אם יש לכם דברים להוסיף מעבר או אפילו תמונות/חוויות אני מאוד אשמח.

תודה לעונים

אורי.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

1. איך אתם מבשלים במדורה? עם המדורה עצמה רק תפו"א (קרטושקעס) או מרשמלו על שיפודים. בנוסף, מנגל בצד עם בשר טוב ויין
    • אילו כלים אתם מביאים עמכם? שיפודים, נייר כסף, מנגל, כלים חד"פ וכו'
    • מה איכות מוצרי הבסיס? פרט לבשר, לא חשובה. הבשר לא איכותי במיוחד בל"ג בעומר אצלינו
    • מה רמת ההשקעה? סבירה, לא הפקה

[*]מה אתם מבשלים? ציינתי למעלה

[*]איך תגדירו בפשטות את החוויה הזו? המדורה יוצרת חוויה מיוחדת. האש הגלויה והחום והאור הלא מרוסנים

[*]האם אתם מכינים דברים יוצאי דופן ו/או באופן שונה מאחרים? לא שידוע לי

[*]עד כמה החוויה עצמה חשובה לכם בעת ההכנה?החוויה חשובה בכל דבר שאנו עושים בחיים. אם זה להקליד תשובה לפוסט הזה, או לנהוג בפורשה 993

172

פורסם

1. אנחנו שמים סיר פוייקה על האש מלא בכל טוב (ירקות טריים, אנטריקוט איכותי, שמן זית לטיגון ראשוני של הבצל,וכמובן בירה קולה ויין אדום).

לצד זה מנגל דולק עם שיפודים וקבבים ומטפוני מוכן ל״קבירה״.

2. לפוליטיקה משתמשים במרכיבים איכותיים מאוד, למנגל איכות טובה אבל לא טופ, למטפוני....עוף שדחסו לו ירקות ואורז לתחת.

3. משקיעים בזה, הפוייקה זה סוג של טקס,כשמגיעים לשלב שקוברים את המטפוני כולנו די שיכורים כך שלא ברור מה קורה שם בדיוק למעט העובדה שמתעוררים בבוקר, מוציאים אותו מהאדמה ואוכלים אותו עם כוס של מים רתוחים עם נענע וסוכר וטילון (כי בדיוק עבר שם גזלן...).

4. איך החוויה? אלכוהול, בשר, מים עם נענע, טילון וחבר׳ה טובים, רע זה לא יכול להיות.

5. אנחנו בהחלט מכינים דברים מיוחדים (פוייקה ומטפוני).

6. חוויית ההכנה מאוד חשובה.

אין תמונות כי כמו שאתה מבין בשלב שהפוייקה מוכן אנחנו מחוקים מהתחת....

:lol:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

איך אתם מבשלים במדורה? במדורה זורקים רק תפוחי אדמה בנייר כסף, ומנגל ליד להכנת בשר. אלכוהול ושתייה קלה, בנוהל :wink:

אילו כלים אתם מביאים עמכם?

מה איכות מוצרי הבסיס? ממוצעת, עם חברים אנחנו קונים זוגלבק או בלדי (קצבייה בבת ים)

מה רמת ההשקעה? שוב, ממוצעת.. דברים עממים למדי. גם השתייה לא משהו פנסי - פינלנדיה וקוקה קולה..

מה אתם מבשלים? שיפודים, כנפיים, חזה עוף, קבבים, סטייקים, צלעות.. שום דבר מיוחד.

איך תגדירו בפשטות את החוויה הזו? מפגש עם חברים.

האם אתם מכינים דברים יוצאי דופן ו/או באופן שונה מאחרים? יש לי איזה חבר שמכין שיפודים עם מיונז (לפני בישול).. זה מאכל של העדה הבוכרית וזה נורא טעים כמה שזה נשמע דוחה.

עד כמה החוויה עצמה חשובה לכם בעת ההכנה?

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם
  1. איך אתם מבשלים במדורה? ראשית, זורקים תפו"א למדירה, עושים פיתות בסאג', ונקניקיות עוף רגילות. כל מה שיעשה את הילד מבסוט.
    • אילו כלים אתם מביאים עמכם? ניר כסף, קערה, מתקן רשת לנקנקיות וסאג'.
    • מה איכות מוצרי הבסיס? הכי פשוט. קמח לבן ומי ברז לבצק, נקניקיות רגילות קפואות מהסופר.
    • מה רמת ההשקעה? במקרה הזה, עצם ביצוע הקומזיץ הוא ההשקעה. אם הילד לא היה רוצהף לא היינו עושים את הסרחה הזו.

[*]מה אתם מבשלים? כמפורט לעיל

[*]איך תגדירו בפשטות את החוויה הזו? חוויה לילד (ולכלב שמת על נקניקיות)

[*]האם אתם מכינים דברים יוצאי דופן ו/או באופן שונה מאחרים? פיתות בסאג'

[*]עד כמה החוויה עצמה חשובה לכם בעת ההכנה? חשובה מאוד. אם הילד לא נהנה מה זה שווה? אני נהנה כי הוא נהנה.

אם יש לכם דברים להוסיף מעבר או אפילו תמונות/חוויות אני מאוד אשמח.

תודה לעונים

אורי.

12345

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

תודה רבה לעונים, חשבתי כבר לעדכן אתכם אם מעניין אתכם.

אחרי המחקר הבסיסי שהשתתפתם בו, נבחר נושא הבישול במדורה. למה? כמה ממה שעולה הטכניקות הקיימות, או "מוגבלות" דוגמת צלייה מעל המדורה וסאג' או מצריכות ניתוק של X "שחקנים" ממעגל המדורה דוגמאת פויקה וחפירת הבור, מטפונה מצריך חפירה של בור לפני הדלקת המדורה או גריפה של גחלים וחפירת בור בצד וכך בפויקה, מנגל מצריך ניתוק פיזי יחסית ממושך מהמעגל החברתי וכן הלאה.

המחקר המשיך והתפתח לכיוון בישול תחת המושג "מדורת השבט" ובישול סביב המדורה ללא צורך התרחקות או התעסקות מושכת.

ככל הנראה אני אתמקד בטכניקה שאת מוצאה אינני מכיר, אך היא כוללת צלייה על שיפוד ארוך או אלתורים נוספים לצד או מעל האש עצמה.נתקלתי בה באי אילו אתרי השרדות. אם מישהו מכיר את המוצר ו/או את שם הטכניקה אני אשמח.

העיצוב יכלול צרכים, טכנולגיות ויישומים מודרנים לצד אלמנטים פרימטיבים ו"ארומה" פרמיטיבית-שבטית כדי להשליך את האווירה הזו לסביבת האש מבלי לאלץ את המודרניזם למקום שהוא עדיין מגדר ,"קדמוני" יחסית.

אם יש דברים שהייתם שמחים להוסיף, להעיר ו/או להאיר, אני אשמח. קיצות בהמשך :)

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

איך אתם מבשלים במדורה? תפוחי אדמה בנייר כסף \ סיר פוייקה מלא באורז, ירקות, בשר תבלינים ויין \ סיר מטפונה \ לפעמים המדורה סתם מחממת והמנגל מספק את הסחורה

• אילו כלים אתם מביאים עמכם? כלי אוכל חד פעמיים, סירים להכנה \ לשמירה על חום האוכל, ציוד היקפי (שיפודים, מזלג להפיכת בשר וכל שאר הדברים בסגנון)
    • מה איכות מוצרי הבסיס? הבשר איכותי, כל שאר הדברים בגדר סטנדרט (אני לא מכיר ירקות ואורז פרימיום :lol: או לפחות כאלו שההבדל בהם באמת יורגש בכותלי הפוייקה. כמו כן קופסאות שימורים, סלטים וכדומה...

• מה רמת ההשקעה? גבוהה, הכי כיף לבוא מאורגנים ולהינות מאחלה לילה בשטח. מבעס מאוד להגיע למקום ולגלות ששכחת פנס \ סכין טובה ובגלל זה אתה צריך לשבור את הראש עם שטויות במקום ליהנות.

[*]מה אתם מבשלים? אם זה פוייקה, כל מה שבא ברוך הבא :lol: בסופו של דבר, הסיר הזה מוצא את דרכו להפוך כל שילוב מצרכים לטעים. אם עושים מנגל, יכולים להצטרף תפוחי אדמה מהמדורה כתוספת \ אורז \ צ'יפס שמבשלים על גזיה. אבל בגדול, רוב הפעמים הערב הוא על טהרת הבשר... מטפונה זו גם ארוחה בפני עצמה, בדרך כלל סיר שכולל עוף ממולא באורז \ שום \ עשבי תיבול \ ירקות, כשבתוך הסיר הוא מוקף בעוד אורז וירקות ומוטבע בקולה \ ביין אדום...

[*]איך תגדירו בפשטות את החוויה הזו? עילאית. ניסיתי לתאר זאת בצורה פחות מופשטת, אבל פשוט אין כמו לילה איכותי של שטח ובשר, לא צריך להוסיף מעבר לזה :-)

[*]האם אתם מכינים דברים יוצאי דופן ו/או באופן שונה מאחרים? לא שידוע לי

[*]עד כמה החוויה עצמה חשובה לכם בעת ההכנה? מאוד, בוא נגיד ש 50% מההנאה זה האוכל ו 50% זה ההכנה. אם הערב עצמו לא זורם, לא משנה כמה האוכל יהיה טעים, לא אחזור הביתה בתחושה שבאמת נהניתי.

עריכה -

כמה תמונות (מטיולים שונים), אחת מארוחת בוקר של חביתה בשטח,

השנייה ממדורה ששימשה כמקור חום כשהמנגל הריץ שיפודים לצידה, והשלישית מדברת בעד עצמה :-)

3340_1162752308001_1203649408_456532_3659159_n.jpg

3822_1177135387569_1203649408_500465_643418_n.jpg

230361_10150188261099080_696519079_7079708_6329989_n.jpg

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
תודה רבה לעונים, חשבתי כבר לעדכן אתכם אם מעניין אתכם.

אחרי המחקר הבסיסי שהשתתפתם בו, נבחר נושא הבישול במדורה. למה? כמה ממה שעולה הטכניקות הקיימות, או "מוגבלות" דוגמת צלייה מעל המדורה וסאג' או מצריכות ניתוק של X "שחקנים" ממעגל המדורה דוגמאת פויקה וחפירת הבור, מטפונה מצריך חפירה של בור לפני הדלקת המדורה או גריפה של גחלים וחפירת בור בצד וכך בפויקה, מנגל מצריך ניתוק פיזי יחסית ממושך מהמעגל החברתי וכן הלאה.

המחקר המשיך והתפתח לכיוון בישול תחת המושג "מדורת השבט" ובישול סביב המדורה ללא צורך התרחקות או התעסקות מושכת.

ככל הנראה אני אתמקד בטכניקה שאת מוצאה אינני מכיר, אך היא כוללת צלייה על שיפוד ארוך או אלתורים נוספים לצד או מעל האש עצמה.נתקלתי בה באי אילו אתרי השרדות. אם מישהו מכיר את המוצר ו/או את שם הטכניקה אני אשמח.

העיצוב יכלול צרכים, טכנולגיות ויישומים מודרנים לצד אלמנטים פרימטיבים ו"ארומה" פרמיטיבית-שבטית כדי להשליך את האווירה הזו לסביבת האש מבלי לאלץ את המודרניזם למקום שהוא עדיין מגדר ,"קדמוני" יחסית.

אם יש דברים שהייתם שמחים להוסיף, להעיר ו/או להאיר, אני אשמח. קיצות בהמשך :)

spit roasting...

http://www.3men.com/spitroasting.htm ( יש שם חזיר, רחמנא ליצלן :wink:)

http://www.reluctantgourmet.com/roasting.htm

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

• תוכן חדש...