Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5180 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברה טובה מהעבודה שיתפה אותי בהתלבטות ואני מביאה אותה לכאן:

הבחורה נמצאת ממש לפני תום תקופת הליסינג שלה (מאזדה 3 החדשה שהגיעה אחרי מאזדה 3 מהדור הקודם). היא לא מעוניינת כרגע לקחת רכב ליסינג נוסף, הן משיקולים כלכליים והן בגלל חוסר הרצון להתחייב לעוד שנים קדימה למקום העבודה הנוכחי (יש קנסות יציאה די כבדים מהליסינג בשנתיים הראשונות).

כרגע הכיוון הוא לחפש מעין "רכב מעבר", משהו זול אך אמין ככל האפשר, שישמש אותה עד שתתקדם למקום עבודה חדש ואז רכב ליסינג יוכל להיכנס שוב לתמונה.

הדרישות: חייב להיות משפחתי ומרווח ל-2 ילדים (גדולים, ללא עגלות וכדומה), גיר אוטומטי, זריז וחזק מבחינת מנוע, זול לאחזקה ואמין ככל האפשר. הנסועה שלה היא כ12 אלף ק"מ בשנה, בעיקר בעיר ובינעירוני פקוק יחסית. כמו כן, חייב להיות סחיר יחסית, ובתקציב נמוך. כמה נמוך? 20-30 אלף ש"ח, עם רצון חזק להישאר ברף התחתון של התקציב הזה.

הנטייה, גם מבחינת הדרישות כנראה, היא לכיוון יפניות (למרות שפג'ו 307 היא גם אופציה, אבל הגיר AL4, ה"עגלתיות" שמתלווה אליו, והמתוחכמות החשמלית שלה מפחידה אותי קצת בשביל להמליץ עליה לאישה ש"גדלה" על ראש שקט של ליסינג).

עשיתי קצת שיעורי בית והמועמדות הראשונות הן מאזדה לנטיס 323 וניסאן אלמרה. טויוטה קורולה לא עומדת על הפרק (היא לא אוהבת את המראה) וכך גם פורד פוקוס.

לאנטיס 323: מדובר על מנוע 1800 GLX או מנוע 2000 לאחר מתיחת הפנים.

אלמרה: 4 דלתות פרפקט, לאחר מתיחת הפנים (2002 ומעלה נדמה לי?).

האלמרה מאפשרת שנתון טיפה יותר גבוה למחיר, אבל חוץ מזה נראה שיש ביניהן שוויון מסויים (כך התרשמתי גם מחיפוש כאן בפורום).

השאלות שעומדות על הפרק הן:

1. יש לאנטיס שעומדת כרגע על הפרק, שנת 1999 (צורה חדשה יותר), GLX 1.8, עם נתונים יוצאי דופן "על הנייר" (יד 1, ק"מ נמוך, היסטוריית טיפולים). המוכר דורש מחיר די גבוה (22 אלף). האם יש סיבה לוותר מראש על הרכב לטובת לאנטיס לאחר מתיחת הפנים עם מנוע 2.0 (כמובן במחיר ושנתון גבוהים יותר)?

2. אלמרה 2003 אפשר למצוא במחירים קרובים ללנטיס מתחילת ה2000 ובמסגרת התקציב שנקבעה. חוץ מרמת הגימור המפנקת יותר בלנטיס GLX, האם יש סיבות אמיתיות להפרש הזה במחיר, או רק בגלל ש"זה מאזדה"?

3. צריכת דלק: הבדלים משמעותיים בין השלישיה הזו (לאנטיס 1.8, 2.0 ואלמרה)? חסכוניות באופן יוצא דופן ברור לי שהן לא...

מצאתי כמה וכמה שרשורי השוואות בין הרכבים האלה, אבל רובם הגדול ישן מאוד, מהתקופה שהרכבים האלה היו חדשים בהרבה, ואנשים גם ציפו מהם לדברים אחרים ממה שמצפים מהם כיום, כיפניות משומשות זולות בנות 9 ומעלה...

אשמח לinput מכל מי שיש/היה לו נסיון עם אחת (או יותר) המכוניות האלה, ואולי גם להצעות לרכבים אחרים באותו סגנון.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

קרוב משפחה שעמד באותה התלבטות לאחרונה לא הצליח למצוא אלמרה ראויה והלאנטיס/קורולה/סיויק היו תמיד ישנות מדי והבלאי ניכר בהן, בסוף הוא מצב מיצובישי לאנסר קלאסיק מודל 2005 במצב מעולה ב-30,500, לדעתי שווה לבדוק אותה גם אם היא בגבול העליון של התקציב.

לנסות לדחוק את המוכר מטה עד כמה שאפשר, מדובר ברכב לא מאוד מבוקש שהמחירון שלו ספג גם ככה מכה לא קלה ובשוק של היום זאת מציאה לדעתי, רכב חדש יותר שלא נופל בכלום מאותן יפניות ואם כבר מתעלה עליהן בכמה תחומים חשובים כמו בטיחות (6 כ"א בדגם הפרימיום), אבזור סביר, חדש יותר וכתוצאה מכך סובל פחות מבלאי ונסע פחות.

פורסם

אמינות האלמרה לוקחת בנקודות ואם ראש שקט זה העיקר אז אלמרה בחירה ראשונה והייתי מוסיף למשוואה גם

את האימפרזה שאמינה מאוד (צריכת דלק מעט גבוהה יותר אבל ב12K בשנה נראה לי זניח).

פורסם

אני הייתי מנסה למצוא מיצובישי כריזמה AIR במצב טוב.

או - יונדאי סונטה - מפתיע עד הרכב הזה נוח, חזק מספיק, אמין, זול לתחזוקה וסה"כ דלק 1:10 מכל מי שאני מכיר שנוסע ברכב הזה בפועל.

בשביל נסועה של 12KKM זה גם לא כל כך נורא אם הרכב עושה 1:8.

שתי נקודות למחשבה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה על הרעיונות, האימפרזה זה רעיון לא רע. המיצובישים והיונדאי קצת בסימן שאלה, אבל אני אקרא עליהן קצת ונתרשם.

ועוד רעיון, אולי קצת מופרע:

אתם חושבים שפונטו ספייס דיינאמיק (ה-80 כ"ס גיר רציף), שנים 2005-2006, תיתן לה פתרון טוב? כי זה רכב הרבה יותר צעיר מהפחיות היפניות, ובמחיר דומה. השאלה אם זה מרווח מספיק ל-2 ילדים מאחורה (גילאי העשרה), ועד כמה הפשרה מבחינת כ"ס.

פורסם

כבעל מאזדה 323F שנת 2001 מנוע 1800 אני יכול רק להמליץ על הרכב האוטו די שקט וזריז (לוקח מאזדה 3 עד 120 לא שבדקתי או משהו) כסאות קצת לא נוחים אבל הרכב די מרווח מאחורה ולא מקרקש מבפנים, בסה"כ הרכב מעולה לדעתי רק הטסט שלו די יקר

פורסם

אוקיי, נבחרה הכלה ותירכש בימים הקרובים. הסונטה נפסלה מטעמי מראה (לפחות בשנתונים הרלוונטיים), למיצובישים ולאימפרזה לא הגענו, כי הפור נפל על לאנטיס 99, דגם GLX מנוע 1800, יד ראשונה במצב מעולה. השנתון נמוך מהתוכניות בפועל, אבל הרכב במצב טוב בהרבה מכמה אקזמפלרים צעירים יותר (וגם- הקונה התלהבה מהסאנרוף...).

קוריוז קטן: ליוויתי אותה גם פעם אחת לראות אלמרה 5 דלתות, שנת 2003, והייתי בהלם מוחלט למצוא בפנים מערכת שמע מקורית שיודעת לקבל רק... קסטות. נראה לי שיותר מהכל, הכריע בסוף השיקול הכלכלי (הפרש של 10 אלף ש"ח בין האלמרה ללאנטיס), אבל האמת היא שלמרות ההפרש בשנתונים, לאלמרה לא היה באמת משהו משמעותי להציע יותר מהלאנטיס שהצדיק את ההפרש הזה.

בכל מקרה, שמחתי בכל פעם לחזור לצרפתיה המפנקת שלי, מלאת הערכה מחודשת אליה. אמינות שמאמינות, המשפחתומטיות היפניות פשוט לא עושות לי את זה...

פורסם

אני חושב שהפרש של 4 שנים הוא דיי רציני בגילאים האלה, נכון שהוא שווה הרבה כסף אבל ברכב כמו הלאנטיס הזאת שחוגג או חגג כבר בר מצווה הבלאי נותן את אותותיו כמעט בהכל ואת זה אני אומר בתור בעלים של מאזדה 626 מאותו שנתון שהייתה גם כן מיד ראשונה ונשמרה היטב אבל נמכרה לפני כחצי שנה בגלל שהזמן התחיל לתת את אותותיו.

זה התחיל ברידאטור חימום, המשיך בסלילי הצתה שגרמו לרכב לקרטע מדי פעם, רדיאטור קור שאמנם לא נזל או התפוצץ אבל כבר היה זקוק להחלפה והעדפתי שאשתי לא תתיקע עם הרכב אז החלפתי בצורה יזומה ואלה רק על קצה המזלג יש המון חיישנים שיכולים להחזיר נשמתם לבורא, גומיות שמתיישנות, גיר שימיו כבר לא ארוכים כך שלמרות נתוני הפתיחה המאוד אטרקטיביים ורכב שעל הנייר נראה כחדש אבל לא הכל קשור לקילומטראז' ומספר ידיים.

בגלל הנושא הזה לדעתי היפניות המובילית כמו קורולה ולאנטיס לא נותנות תמורה מי יודע מה למחיר בשנתונים האלה ואני הייתי מוותר על המותג לטובת רכב חדש יותר כמו אלמרה, לאנסר או פוקוס שאמנם פחות אטרקטיבי בשוק המשומשות אבל יהיה יותר חדש ולא יפול בהרבה אם בכלל מאותן יפניות מפורסמות.

אישית כרכב זמני הייתי מחפש משהו כמה שיותר חדש, גם אם ידרוש קצת פשרות, ורצוי אחרי כמה שיותר טיפולים תקופתים כמו צמיגים, מצבר וכו' ועם טסט כמה שיותר ארוך.

בכל מקרה, שתתחדש ותיסע בדרכים טובות.

פורסם

תשמע, תראה, לא אני המחליטה בסיפור הזה... הבחורה נדלקה, ועשתה את השיקולים שלה.

נראה לי שלאנשים חובבי רכב (כמוני וכמוך למשל) יש שיקולים אחרים בקניית רכב. אני, בתקציב דומה, קניתי את ה206 שלי, שרחוקה שנות אור מקופסאות הפח היפניות האלה, ועם צרכים כמו שלה הייתי מעדיפה לחפש 307 עם מנוע 2000, או באמת פוקוס משנים מתקדמות יותר. החברה הזו שלי, לעומת זאת, שייכת לזן ה"רכב זה קופסה עם 4 גלגלים" ו"איזה אוטו יש לי? אדום". היא נוסעת כבר 6 שנים על מאזדות, ומגיעה ממשפחה מעריצת מאזדה שגידלה אותה על ברכי "אירופיות זה יקר ולא אמין!", אז הנטייה הטבעית שלה היא לשם. בנוסף, מדובר ברכב לחצי שנה, גג שנה, כזה שתרצה "להעיף" אח"כ כמה שיותר מהר ועם כמה שפחות כאבי לב על הפסד מחיר במחירון. טסט כל רכב שהיא תקנה יצטרך לעבור, התיזמון שלו אף פעם לא נוח.

הרכב הזה ספציפית נסע בחייו פחות מ130 אלף ק"מ, עבר שיפוץ גיר לפני שנתיים (במורשה), רדיאטור חדש לפני שנה, ומצבר בן כמה חודשים. הבעלים הקודמים (והראשונים) היה מספיק פדנט/פתי/בעל כיסים עמוקים (מחק את המיותר) בשביל לטפל בו רק במורשי יבואן, ותאמין לי שאחרי שהסתכלתי על היסטוריית הטיפולים- כל מה שיכלו להשחיל לו, השחילו (ואני לא מהקמצנים ומחפשי קיצורי הדרך כשזה מגיע לטיפול ברכב, אבל זה באמת מוגזם). האם הוא יחזיק מעמד בכבוד עוד עשרת אלפים ק"מ? לא רואה סיבה שלא.

בסופו של דבר, גם רכב מ2003 זה הימור, ובלאי, ותקלות שלך תדע מאיפה יגיעו. גם האלמרה 2003 שראיתי איתה היתה אחרי החלפת חיישן חמצן וכנראה גם קראנק, אחרי שהמוכר סיפר שמצא את עצמו עם מנוע שכבה לו באמצע נסיעה (קרה לי גם עם הג'ימני שהיה לי, וזה פחד אלוהים). מבחינתי, כל רכב שהוא לא חדש מהסוכנות, או לפחות בן פחות משנתיים-שלוש, הוא במצב בלאי שיכול לעקוץ אותך בכל רגע. מה מזה ייפול עליך זה עניין של מזל, אבל אם אתה קונה יחסית בזול, והרכב פשוט לאחזקה, והמחיר שלו "מחזיק שוק"- לפחות זה סיכון מחושב.

פורסם

אני אמנם חובב רכב אבל כשצריך לעזור למישהו שזה לא ממש משנה לו אני מסוגל להתנתק מהשיקולים שמניעים אותי ולחפש משהו שהוא נטו קופסה כמו שהגדרת. קרוב המשפחה שלי שקנה את הלאנסר החזיק לפניה ב-307 1.6 והם היו מאוד מרוצים, רכב נוח ובטיחותי, חדש יחסית למחירו ולא מתקלקל. הרכב 2 תאונות בהפרש של פחות מחצי שנה ולבסוף הושבת. המחליפה הייתה עוד 307, הפעם 2 ליטר מיד שניה מודל 2003 רכב עם נתונים מעולים ובדיקה שיצאה נקיה וכמובן מחיר מאוד אטרקטיבי אבל נורית שמן סוררת ומוסך שלא הצליח לעלות על הבעיה הביאו למצב שהרכב רוב הזמן יושב בבית כי הוא פחד שאישתו תתיקע לבד עם הילדות ואז הוא החליט להצטרף לעדר ולחפש יפנית אמינה, אולי יותר ישנה אבל אמינה.

אם הרכב שנרכש באמת עבר כבר את כל ההחלפות האלה ועוד במוסך מורשה ונסע כל כך מעט אז הוא באמת עיסקה טובה אבל יש גם מוכרים שמחזיקים בכאלה ובטוחים שהם "במצב חדש" ולא מודעים לבלאי שגורמות השנים ולאו דווקא הנסועה שהיא נמוכה אצלהם.

שוב מאחל שתהיה לה נסיעה בטוחה ונעימה וגם שבת שלום.

פורסם

מסכים עם MIke.

לפי דעתי הרבה אנשים לא מודעים לנזקים המתמשכים של השמש/חום הישראליים. גם מכונית שיש לה נסועה נמוכה יחסית ומטופלת לפי הספר, מזדקנת במהירות כאשר היא חונה בחוץ. השמש והחום עושים שמות בצמיגים בצבע בגומיות וגם משפיעים לרעה על כל הצינורות במנוע.

מכונית "אופטימאלית" היא כזאת שטופלה כמו שצריך (בגיל של מעל 4 שנים - המותג כבר לא משנה, כי כל מכונית מוזנחת תיכשל),

וחונה בחנייה מקורה.

אשתי נוסעת בסאקסו מודל 2001 - המכונית נרכשה מיד 1 לפני כ-6 שנים, אשר טופלה רק במורשה והייתה לה נסועה ממוצעת.

אצלנו המכונית נוסעת כ-6K בשנה, עוברת טיפול אחד בשנה לפי הספר (ב"שאפט"), והיא חונה בחניה מקורה. הצמיגים מחזיקים 5 שנים בלי בעייה (אני מחליף אותם רק בגללל הגיל), הצבע שמור יחסית, הגומיות במצב חדש, והמכונית מרגישה "רעננה".

לאור גילה אני שוקל להחליף אותה, אך נראה לי שהיא תמשיך לשרת אותנו עד שאתקל באקזמפלר שעונה על כל הנ"ל.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

גם חניה מקורה זה לא הכל, המאזדה שלי גם חנתה 12 שנים בחניות מקורות גם בבית וגם בעבודה, נסעה מעט וטופלה תמיד בזמן ובלי להתקמצן אבל צריך להכיר בבלאי שגורמות השנים ולא להתעלם ממנו, לא להזניח ולבדוק הכל היטב בכל טיפול.

פורסם

האמת שגם הלאנטיס הזו חונה בחניה מקורה, והצבע שלה שמור להפליא (ועוד ירוק מטאלי). זה באמת אלמנט חשוב בשמירה על רכב.

מכיוון שהרכב הראשון שלי היה פג'ו 205, מהר מאוד אתה מבין את הקשר בין השמש לבין הסדק החדש שהופיע בדשבורד... עד לרכב הנוכחי, כל המכוניות שלי היו לבנות, שזה באמת אולי הכי ראש שקט שיש מבחינת צבע ושמש, אבל עכשיו, עם ה206 שהיא אדומה מטאלית, אני רגישה לזה פי 50. כשאני רואה רכבים שחונים בשמש יום שלם בלי אפילו מגן שמש על השמשה הקדמית, מתכווצת לי הבטן. למזלי, הרכב שלי חונה רוב היום בחנייה תת קרקעית בעבודה, ובסופי שבוע בבית חונה במקום שמוצל רוב שעות היום (לצערי אין לי חניה מקורה בבית). אם זה לא היה ככה, הייתי חושבת פעמיים לפני שהייתי קונה רכב בצבע כזה.

אני מסכימה עם כל מה שאמרת, מייק :) באופן כללי אני לא מתרגשת מנסועה נמוכה, וכשמדובר בגיר אוטומטי אני אפילו מעדיפה במובהק נסועה "בריאה" יותר.

תודה לשניכם, ושבת שלום!

פורסם

עד לא מזמן הייתי בעל ניסאן אלמרה הישנה (לא פרפקט) במשך 10 שנים.

הראשונה (שנתון 98) נרכשה מיד ראשונה בשנת 2002 ב60,000 כ60 אלף קילומטר. לאחר מכן חברים שנהגו בשטח במהירות נכנסו בבזנט והרכב הלך טוטאל לוס. ביטוח הביא מחירון (23,000) ונרשה האלמרה השנייה (שנת 2000 - האחרונה במודל זה) עם 35 אלף קילומטר ב32,000 ש"ח בשנת 2009 ולא מזמן הלכה קאפוט בתאונת שרשרת (בדיוק שהפסקתי את הביטוח המקיף - מרפי). במקרה לאחר שאף אחד לא רצה לתקן אותה ולמכור בגלל המחירון הנמוך וחוסר בשוק אליה, במקרה ראה פחח אותה מחוץ למוסך ורכש אותה לתיקון פי 6 ממה שהייתי מקבל בפירוקיה. עוד דבר שהבת של הפחח הזה בדיוק גם הייתה מעורבת בתאונה עם האלמרה שלהם שנגמרו לה כך החיים והוא מכיר את הדגם.

בעלי אלמרה יודעים טוב מאוד שהרכב לא סחיר כי לא מכירים אותו בארץ (בניגוד לארה"ב, אנגליה, יפן שמדורג במקומות הראשונים באמינות).

הרכב נחשב בין האמינים ביותר (במיוחד המודלים הישנים) הוא בצורה שמסרסת ביצועים פוטנציאליים הגבוהים מאוד מהמנוע ע"י מחשב מנוע, סעפת פליט,EGR וכו', וכך גם בשביל למנוע זיהום אוויר גבוה מהמנוע המצויין בנוי הברזל.

מי שמבין קונה במחיר מחירון אם אין ברירה כי זה באמת אוטו אמין.

הוא זריז יחסית גם דרך אגב.

החיסרון הגדול הוא שבשנתונים אין מערכת בקרת יציבות אבל רוב הדגמים מגיעים עם ABS.

צריך להתרגל אחרי רכבי ליסינג לנהיגה כמו שצריך, האטה לפני פנייה והאצה בתוך הפנייה שום כי חסרה מערכת בקרת יציבות ESP וכמובן מניעת החלקה.

האלמרה היא בעצם קורולה עם פלסטיקה פחות איכותית ופחות פיצ'רים היא מעולה רק אם רוצים להשאיר את הרכב לאורך שנים ארוכות, אם מטפלים בה יפה (ואפשר בכל מוסך בעלויות די נמוכות) היא תחזיק מאות אלפי קילומטרים בכיף עם אותו המנוע והגיר.

רצוי לנהוג בה אבל לאט לאט לא לחרוש על הטורים כי זה לא נותן כלום.

עוד חיסרון זה כשמפעילים את המזגן זה מורגש בירידה בביצועים.

אופציה אחרת בארץ היא הניסאן פרימירה שנים 95-96 מדובר במכונית "מנהלים" ישנה עם מנוע דומה ל1.6 של האלמרה במשקל אך הוא מנוע 2 ליטר ועשוי מסגסוגת אלומיניום. המזגן אגב, לא מפריכה שם לנסיעה.

הדגם גם נחשב אמין ביותר!

מה שיפה שמוכרים את הדגמים האלה בגרושים כי אין מי שיקנה ואין הרבה שמבינים

ניסיון עם אלמרה פרפקט (2002-2008) נהגתי גם על 2002 וגם על 2006.

ההרגשה שלי - מרגישות כבדות, אמורות להיות גם אמינות. יותר בטיותיות אבל עדיין חסרות מערכת בקרת יציבות.

האלמרה הישנה נמכרת הרבה מתחת למחירון (19,000) ויש כאלו לפעמים במצב טוב או עם תוספים, מנוע וגיר חדשים.

לגבי היציבות אם בא לה להכניס לתקציב מוסך שיפורים שיטפל במחיר הנמוך שלה (5000-12000). אפשר להוסיף כמה תוספות שמשפרות מאוד את היציבות ומונעות "זריקת זנב בפניות במהירות".

בקיצור אם היא מתכוונת למכור את הרכב עוד 3 שנים זאת יכולה להיות משימה לא פשוטה אבל אם היא מתכוונת להשאיר אותו לאורך חייו היא תחזיק ועוד איך תחזיק!:)

מזדה לאנטיס 323 - אחלה אוטומנסיון בנהיגה בו כמובן, מרגיש בטוח ויציב, זריז, אולי לא יחזיק ק"מ כמו ניסאן אלמרה אבל בהחלט יחזיק קילומטרז' מכובד.

אני בכלל הייתי מציע לה לקחת מימון על מכונית קטנה וחסכונית עם מקום איך שהיא צריכה, הונדה ג'אז שנתונים 2002-2007 למשל רכב מאוד קטן וחסכוני אבל מאוד מאוד מרווח מבפנים. המכוניות העירוניות חסכוניות בעיר גובה המושב גבוה , בניגוד למשפחתיות שהמושב נמוך שזה יותר טוב לנסיעות בכבישים בינעירויים. והראות טובה. עולם אחר בייחוד שהיא בעיקר בעיר ופקקים בבינעירוני. אם מדובר על תל אביב ממש נוח למצוא חניה, היא צרה יותר מהמיניואנים הקטנות, צרה בכמעט מטר מרוב המשפחתיות, אך שוב, מרווחת מבפנים יחסית ונחשבת הכי חסכונית (גם הידנית וגם האוטומט).

לעומת המנוע הקטן, ההאצה די מהירה והגיר הרציף תורם גם לחיסכון וגם לאיכות הנסיעה.

אגב, הונדה ג'טז רכב סחיר ולא מאבד הרבה ערך, בכל זאת - הונדה.

Cheers

• תוכן חדש...