Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5203 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקישור הבא מראים את כל התהליך של הפיכת שני רכבים לרכב אחד שהוא יכול להיות מועמד ליד ראשונה מרופא על קילומטרז' נמוך ללא תאונות:

http://englishrussia.com/2012/04/07/new-life-for-grand-vitara

זה מדהים איך מפאזל הם מרכיבים רכב. אני בטוח שבאותו אופן נבנו לא מאט רכבים בארץ וחלקים נעים על הכבישים שלנו (סיבה טובה לבדוק שלדה ברכישה). מענין מאיפה בארץ לוקחים חלקי חילוף וחלקי פח עבור רכבים שנבנים ככה? (שטחים כניראה לרוב)

עריכה:

אגב, אני לא בטוח שמכון בדיקה בקלות יעלה על מצב שהרכב מרותך באמצע. הם הרי לא מפרקים צינורות פליטה ומגיני החום כדי ליראות אם יש תפרים באמצע. מוגש כחומר למחשבה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

טוב זאת חתיכת עבודה רצינית,מעניין מה חוזק המרכב עכשיו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

היה בזמנו סירטון מבחן ריסוק של אחד המגזינים ושם הראו שני פורד פוקוס, אחד שלדה מקורית והשני אחרי שכזור. הרכב המשוקם קרס במקומות לא מתוכננים לכך וגרם נזק יותר גדול לנוסעים (במקרה הזה בובות ריסוק).

זה לא משנה איזה ריתוך עשו, חוזק של מקום הזה ואלסטיות שלו לא מתוכננת על ידי היצרן ובמקרה של תאונה אי אפשר לצפות תוצאות, אבל זה תמיד יותר גרוע משלדה המקורית של היצרן.

יותר מזה אחרי שמרתכים, משכיזים את המקום כדי לעשות אותו כמה שיותר חלק, כדי שלא יראו את הריתוך. זה גם לא תורם לחיזוק המקום. רכבים משוכזרים בשיטות כאלה סכנת נפשות. מעבר לזה, המתקן שמיישרים אליו את השלקה ומרתכים לא סופר מדוייק, לכן עלולה להפגע גיאומטריה ושחיקה לא שווה של חלקים. מישהו סיפר לי שהיה לו רכב אחרי תאונה קשה וציריה הייתה יוצאת לו מהמקום.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לפחות אצלנו הסוחרים לא עשו כזאת עבודה יקרה,ואפשר יהיה לראות תאונה רצינית לפי המרווחים בין המכסה לכנפיים,אותו דבר מאחור.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

" סע לשלום זוג צעיר, המפתחות בפנים.."

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

אני מכיר אנשים שכן עשו עבודות כאלה בארץ. אולי לרכב יחסית זול לא יעשו עבודה כזאת, אבל לרכב יוקרה/נדיר/חדש יחסית בהחלט סביר שיעשו. יש מוסכי פחחות שיש להם מאט עבודה, זה נותן עבודה לכמה שבועות ומעסיק את העובדים.

פורסם

אם רכב 2010-2011 ויש כמה רכבים כאלה שנפגעו בתאונות כדי להרכיב רכב אחד - שווה מאוד. כמה עולה רכב נפגע בתאונה? וכמה עולים חלקי מרכב חסרים מפירוק? בהנחה שיש הסדר עם בעלי מגרשי גרוטאות זה יכול להיות די זול להערכתי.

שבועיים אצל פחח ועוד שבוע הרכבה- קיבלנו רכב ״חדש״. שני אנשים יכולים להכין רכב כזה תוך חודש וךמכור אותו ברווח של נגיד 30000₪. אחל׳ה משכורת לשני שותפים ובטח זה גם נקי ללא מס.

זמנים ומחירים הם הערכה גסה. אני מניח שאם מדובר ברכב יקר יותר רווחים יכולים להיות פי שלוש ויותר.  

פורסם
שווה לשפוך כלכך הרבה כסף כדי לתקן יונדאי?:shock::roll:

ממה שהבנתי מחלק מהתגובות שיש למטה, אז החזרה "חוקית" לכביש עלה להם בערך 8K דולר, לא יודע כמה כסף הושקע בשיפוץ, אבל הם התכוונו למכור אותה ב-20K דולר:shock:

פורסם

D.liven, תודה רבה. :)

VITALIGAL, הבעייה שיש שני סוגים של טוטאל לוסט, האחד אובדן למעשה (ככה קוראים לו?) והשני אובדן להלכה וזה נותן פרצה להחזיר רכב שנפגע קשה לכביש באופן חוקי. אני מאמין שככה הרכיבו מפאזל של כמה רכבים לא מאט רכבים, לקחו אחד שנשאר ממנו רק מספר שלדה ועוד כמה שנשאר להם חלקים שלמים אחרים. אני ממש לא בטוח שניתן לעלות על כל הקומבינציות בבדיקה ויזואלים שעורכים במכון. היום הרכבים מכוסים מלמטה עם פלסטיקים לכל האורך, לא תמיד מפרקים את הכל.

yadrishonamerofe.jpg

פורסם

ברוסיה לא מעניין איש מה חוקי ומה לא חוקי, אני גם כמעט בטוח שהם לא לקחו בחשבון אם יש מס' שלדה או לא, הכל שאלה של כמה אתה מוכן לשלם, וצריך גם לדעת למי לשלם, ברגע שיש לך כסף+למי אין מושג כזה "לא חוקי".

כמובן שאי אפשר להחזיר רכב לקדמותו ללא תופאות לוואי כמו הגה מושך, בלאי מואץ, אי סימטריה, והכי קריטי זה בזמן תאונה שהרכב יכול להתפרק באופן לא נכון ולקחת איתו חיים.

אני לא מאחל לאיש לנסוע ברכב כזה.

חבל שלא אוכפים את זה, הכל שחיתות.

• אחראי פורום
פורסם

איזה השתלת סאנרוף מסובכת :lol:

לא פעם ראשונה שאני רואה באתר הזה שחזורים של רכבים טוטאלוס, מה ההיגיון שעומד מאחורי זה?

המון שעות עבודה (שבטוח לא זולות, העבודה נראית טובה ומדוייקת), רכב שאיבד כל פן בטיחותי.

העבודות שראיתי היו על פאסאט וגטס, מכוניות נפוצות וזולות, לא שום דבר יוקרתי או נדיר.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

לא פעם ראשונה שאני רואה באתר הזה שחזורים של רכבים טוטאלוס, מה ההיגיון שעומד מאחורי זה?

המון שעות עבודה (שבטוח לא זולות, העבודה נראית טובה ומדוייקת), רכב שאיבד כל פן בטיחותי.

אני מניח מי שמחזיר את הרכבים האלו לא מעניינת אותו הבטיחות אלא הרווח הכספי. כניראה זה משתלם למרות שזה הרבה שעות עבודה (אם מוסך גם ככה קיים ויש עובדים, זה לפחות יעסיק אותם בתקופות שאין הרבה עבודה).

• תוכן חדש...