Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום יש לי מגבר 1500w של קרדינל (לא להיט אבל זה מה יש...) ובשבוע האחרון הוא התחיל ל"גמגם" לי ולעתים הפסיק לעבוד, רק כאשר כיביתי את המערכת חיכיתי מס' דקות והחזרתי, הוא חזר לפעולה אך שוב לאחר זמן מה התהליך של הגמגום חוזר לעצמו.

בחורף זה לא היה לי אולי בגלל הקור והחום? זה אומר שהוא סיים את הקריירה?

תודה!

Citroen Xsara sx 2000 TD1.9

VW Golf Mk2 1991 1.6

Rat is not a crime!

פורסם
מה מחובר אליו (בדיוק- דגמים)?

רמקולים 6X9 פיוניר לא זוכר דגם מדוייק

וסאב גם של פיוניר ts-w309d2 עם אני לא טועה (הוא דיי מעמסה כי הוא לא מתאים למגבר הזה בכלל אז יכול להיות שהוא "חונק" אותה) אבל הסאב עבד עם המגבר חצי שנה פחות או יותר בלי בעיות! (אולי בלאי)

בכל מקרה המגבר סיים קריירה?

VW Golf Mk2 1991 1.6

Rat is not a crime!

פורסם

הגוף של המגבר חם כשהמגבר מתנתק(חם עד כדי כך שקשה להניח את היד)? אם כן, יכול להיות שצריך לכייל זרם סרק של דרגת יציאה.

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם
הגוף של המגבר חם כשהמגבר מתנתק(חם עד כדי כך שקשה להניח את היד)? אם כן, יכול להיות שצריך לכייל זרם סרק של דרגת יציאה.

כן הוא חם במצב שלא ניתן להניח את היד! ממש רותח- אז זה בעיה בחשמל? תוכל יותר לפרט לי? תודה!

VW Golf Mk2 1991 1.6

Rat is not a crime!

פורסם

הרעיון הוא שטרנזיסטורים שלפני דרגת יציאה (הם נקראים דרייברים) עם הזמן יוצאים מכיוון. יש להם פוטנציומטר או טרימר שאמור לאזן את היציאה של הדרייבר לשבת על אמצע מתח הזנה, כלומר 6 וולט. הפוטנציוטרים והנגדים האלה משנים את הערך שלהם עם הזמן. אם מתח הכיוון בורח לאחד הצדדים ביותר מ1 וולט, עובר זרם גבוה מדי בדרגת יציאה והמגבר מתחמם. אם החום מגיע לנקודת ההגנה, מעגל הגנה מכבה את המגבר כדי שלא יישרף. אם אתה נותן לו להתקרר כמה דקות, מגבר מתחיל לעבוד עוד פעם עד שמהגל ההגנה מכבה את המגבר וחוזר חלילה.

יצא לי כמה פעמים לכייל דרייברים אבל במגברי סוני. עבודה של שעה עם הפסקת קפה באמצע. אני מאמין שמעבדה תקח ממך 100-150 ש"ח על בדיקה ומשהו בין 50 ל-200 ש"ח על עבודה

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם
הרעיון הוא שטרנזיסטורים שלפני דרגת יציאה (הם נקראים דרייברים) עם הזמן יוצאים מכיוון. יש להם פוטנציומטר או טרימר שאמור לאזן את היציאה של הדרייבר לשבת על אמצע מתח הזנה, כלומר 6 וולט. הפוטנציוטרים והנגדים האלה משנים את הערך שלהם עם הזמן. אם מתח הכיוון בורח לאחד הצדדים ביותר מ1 וולט, עובר זרם גבוה מדי בדרגת יציאה והמגבר מתחמם. אם החום מגיע לנקודת ההגנה, מעגל הגנה מכבה את המגבר כדי שלא יישרף. אם אתה נותן לו להתקרר כמה דקות, מגבר מתחיל לעבוד עוד פעם עד שמהגל ההגנה מכבה את המגבר וחוזר חלילה.

יצא לי כמה פעמים לכייל דרייברים אבל במגברי סוני. עבודה של שעה עם הפסקת קפה באמצע. אני מאמין שמעבדה תקח ממך 100-150 ש"ח על בדיקה ומשהו בין 50 ל-200 ש"ח על עבודה

כיצד מתבצע הכיול?

VW Golf Mk2 1991 1.6

Rat is not a crime!

פורסם
אתה באמת מתכוון להוציא כסף על מגבר כזה?

לדעתי תחסוך עוד קצת ותקנה מגבר נורמלי.

יש לי אפשרות לתקן אותו ללא עלות לכן לא אכפת לי לכייל אותו עד לקניית מגבר אחר, אבל איך תהליך הכיול מתבצע? מה צריך כדי לכייל אותו?

VW Golf Mk2 1991 1.6

Rat is not a crime!

פורסם

אתה צריך 4 דברים :

1. ספק כח מיוצב שיכול לתת 14.4 וולט 5 אמפר

2. רב מודד

3. סט של מברגי שען או מברגים דקים

4. ידע באלקטרוניקה ברמה של כיתה י"א במגמת חשמל ואלקטרוניקה

אגב זה יכול להיות עוד כמה דברים חוץ מכיול, למשל טרנזיסטור בקדם-מגבר דפוק(דיי נפוץ) או בריחה של מתח הזנה (זה דווקא נדיר).

פורסם
אתה צריך 4 דברים :

1. ספק כח מיוצב שיכול לתת 14.4 וולט 5 אמפר

2. רב מודד

3. סט של מברגי שען או מברגים דקים

4. ידע באלקטרוניקה ברמה של כיתה י"א במגמת חשמל ואלקטרוניקה

אגב זה יכול להיות עוד כמה דברים חוץ מכיול, למשל טרנזיסטור בקדם-מגבר דפוק(דיי נפוץ) או בריחה של מתח הזנה (זה דווקא נדיר).

אוקיי תודה רבה!!

VW Golf Mk2 1991 1.6

Rat is not a crime!

• תוכן חדש...