Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5171 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
1. פלסטלינה זה לא פוליש והיא לא מורידה שריטות. זה חומר שמשמש לניקוי יסודי של הצבע בדר"כ כהכנה לפני פוליש.

אני דיברתי על החומר שנקרא Meguiars Ultimate compound האם הוא סוג של פוליש?

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני דיברתי על החומר שנקרא Meguiars Ultimate compound האם הוא סוג של פוליש?

אכן כן.

אני עדיין בדעה שפוליש כדאי לעשות עם מכונה ייעודית. פוליש ידני לדעתי יצא לא אחיד ואתה גם עלול לפגוע בצבע אם אתה חסר ניסיון.

אם כבר אתה מנסה לבד תקנה את SWIRL X של מגווירס שהוא יותר עדין, הקומפאונד הוא יותר אגרסיבי.

פורסם

תקנה את SWIRL X של מגווירס שהוא יותר עדין, הקומפאונד הוא יותר אגרסיבי.

תודה danielharati אני אבדוק את החומר הנ"ל. בקרוב אני יעדכן עם תמונות ופרטים.

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם
אכן כן.

אני עדיין בדעה שפוליש כדאי לעשות עם מכונה ייעודית. פוליש ידני לדעתי יצא לא אחיד ואתה גם עלול לפגוע בצבע אם אתה חסר ניסיון.

אם כבר אתה מנסה לבד תקנה את SWIRL X של מגווירס שהוא יותר עדין, הקומפאונד הוא יותר אגרסיבי.

מגוויארס בעצמם ממליצים היום ללקוחות שרוצים לעשות פוליש ידני לעשות עם ה- UC. ה- SWIRLX דווקא בגלל העדינות שלו (לעומת ה- UC) עדיף לשימוש במכונה.

אלא אם הוא ישפשף את אותה הנקודה במשך שעות הוא לא יעשה נזק.

לא כל אחד יכול לשים הרבה כסף על מכונה, ואני בהחלט לא ממליץ לרכוש רוטורית מהסיבה שהנזק יכול להיות ממש מעבר לתועלת.

וכן, פוליש ידני לא מגיע לתוצאות של מכונה

וכן, פוליש ידני "קורע" את הידיים"

אבל זה גם כיף.

גאדג'טיסט,בלוגר, דיטיילר חובב, ובעיקר פרקציוניסט

פורסם

אגב, לי יש גם 2 מכונות, גם רוטורית וגם DUAL ACTION.

כך שאני יודע את ההבדלים בין ידני למכונה.

לזה אפשר להגיע רק עם מכונה 8) :

golf_DA_MF.jpg

גאדג'טיסט,בלוגר, דיטיילר חובב, ובעיקר פרקציוניסט

פורסם
סליחה על הבורות אבל מישהו יכול להסביר לי מה זה סווירלס ?

לי גם יש לכלוך על האוטו שלא יורד אולי זה זה...

תודה

סווירלס זה שריטות קטנות עגולות על הפח כתוצאה משטיפות ידניות או במכונה, למיטב הבנתי זה יכול גם להיות משימוש לא נכון בווקס.

הינה תמונה של המכסה מנוע עם הסווירלס(בתקווה שאתם מצליחים לזהות אותם) בתמונה מופיעים גם נקודות קטנות שחורות (את זה אי אפשר לפספס) שלא יורדות לא בשטיפה ולא בווקס.

itay mar מה אתה אומר על הפלסטלינה של 3M?

אני חושב שבסופו של דבר אני אלך על הswirlx.

IMG_6024.jpg

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

היי, גם לי יש רכב בצבע כסוף מטאלי.

אז זה מה שאני מתכוון לעשות, אחרי שעתיים של בילוי כאן בפורומים:

שטיפה של הרכב עם שמפו ייעודי לרכב + ספוג של מזרון

פלסטלינה: Meguiar's Mirror Glaze Mild Detailing Clay Bar Blue 7oz

[בעזרת חומר סיכוך: Optimum No Rinse]

פוליש להסרת שריטות וסימנים ע"י Meguiars Car Care Swirl X

ווקס מסוג Meguiar's GOLD GLASS CARNAUBA PLUS

[בינתיים אשתמש בערכה שיש לי עם הווקס המצויין Meguiars G18216 שאפשר לעבוד איתו גם בשמש]

מה אתם אומרים? נצליח להביא תוצאות טובות בעבודה ידנית?

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

דבר נוסף שרציתי לשאול: איך משתמשים עם 'Optimum No Rinse' כחומר סיכה, מערבבים אותו עם מים או שופכים ישירות מהבקבוק? (סליחה על הבורות...)

ולמה משמש בעיקר הדבר הזה, הבנתי שזה משמש לשטיפה מהירה, אז איך עושים איתו שטיפה סופר מהירה? אתם יודעים, קשה לנקות את האוטו כל יום מחדש.

פורסם

זה משהו ששמעתי עליו כאן, לא המצאתי את זה.

פורסם
היי, גם לי יש רכב בצבע כסוף מטאלי.

אז זה מה שאני מתכוון לעשות, אחרי שעתיים של בילוי כאן בפורומים:

שטיפה של הרכב עם שמפו ייעודי לרכב + ספוג של מזרון

פלסטלינה: Meguiar's Mirror Glaze Mild Detailing Clay Bar Blue 7oz

[בעזרת חומר סיכוך: Optimum No Rinse]

פוליש להסרת שריטות וסימנים ע"י Meguiars Car Care Swirl X

ווקס מסוג Meguiar's GOLD GLASS CARNAUBA PLUS

[בינתיים אשתמש בערכה שיש לי עם הווקס המצויין Meguiars G18216 שאפשר לעבוד איתו גם בשמש]

מה אתם אומרים? נצליח להביא תוצאות טובות בעבודה ידנית?

אני לא מתכוון לזלזל בשום שיטה של כל משתמש פורום, אבל בספוג למזרן עוד לא שמעתי..

והשאלה איזה מזרן או איזה מזרון( פולירון?! :-P)

אני חושב שהספוג הגס שיש למזרן יהיה לרכב שלי טקסטורה שלא תבייש את הטקסטורות החדשות שיש לטמבור..

אני לא התחברתי למוצרים של מגווירס, יש לי מוצרים של chemical guys ובקרוב אני יעשה פרוייקט קטן לאלנטרה, כרגע אני מתעכב עם הפחחות.

אני ממליץ לך שלא להשתמש בספוג של מזרן כי הוא גס ולא מתאים בכלל, ובמקומו להשתמש במטלית מיקרופייבר או ספוג ייעודי לשטיפת רכבים.

האם יש אפשרות לרכוש בארץ את החומר סיכוך Optimum No Rinse?

פורסם

טוב, אז קראתי קצת על Optimum No Rinse ויש המון ביקורות חיובות עליו באינטרנט, אופן השימוש הוא כזה -

שופכים 1 מ"ל ל-2 ליטר של מים בדלי... משרים מגבת מיקופייבר בתוך הדלי, ושוטפים עם המגבת את המכונית (אולי ספוג יותר מומלץ, אבל זה מה שהחברה כתבה).

חוזרים על התהליך (כי הדלי הראשון מן הסתם מכיל כבר מים שחורים). לסיום מנגבים עם מטלית מקרופייבר יבשה. הרכב עכשיו מבריק ונוצץ. אפשר לעשות זאת גם באמצעות התזה מתוך תרסיס וניגוב, אם כי אני מעריך שזה עלול לגרום לשריטות.

לשימוש כחומר סיכה לפלסטלינה - שופכים 6 גרם (נשמע כמו קוקאין...) או מ"ל לתוך ליטר מים, מנגבים את כל האוטו, ואח"כ טובלים בדלי את הפלסטלינה ומשפשפים את האוטו.

את המוצר אפשר לקנות באיביי - חפש בגוגל: Optimum No Rinse ebay

פורסם
ספוג ייעודי לשטיפת רכבים

תראה, אני בחיים לא שטפתי עם ספוג, זה רק התחדש לי מקריאה בפורומים פה. אני הייתי עושה לעצמי חיים קלים, עובר ליד פח זבל, רואה איזה חולצת טריקו ישנה זרוקה ליד הפח, לוקח כמה כאלה ושוטף איתם את האוטו, עושה ווקס, הכל.

עכשיו עם הרכב החדש שהוא כסוף מטאלי, אני מפחד משריטות.

אז מה ההבדל בין ספוג לרכבים לבין ספוג מזרון?

פורסם
תראה, אני בחיים לא שטפתי עם ספוג, זה רק התחדש לי מקריאה בפורומים פה. אני הייתי עושה לעצמי חיים קלים, עובר ליד פח זבל, רואה איזה חולצת טריקו ישנה זרוקה ליד הפח, לוקח כמה כאלה ושוטף איתם את האוטו, עושה ווקס, הכל.

עכשיו עם הרכב החדש שהוא כסוף מטאלי, אני מפחד משריטות.

אז מה ההבדל בין ספוג לרכבים לבין ספוג מזרון?

ספוג מזרון עלול להכיל סיליקון שעלול לפגוע בצבע.

• תוכן חדש...