Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם יש לי 2 שאלות..

1.אמרו לי שיש לי שהמגבר שמרים את הסאב שלי נופל בגלל שהעברתי ממנו פלוס למגבר נוסף..האם הרצת כבל נוסף

מהמצבר בשביל המגבר השני (שכל מגבר יקבל כבל משלו) יפתור את הבעיה?

2.המגבר הראשון מחובר לסאב MTX 750WATT 250RMS 2ohm...

המגבר השני מחובר לרמקולים אחוריים 220WATT 90RMS של Ligtning audio

ולקומפוננט Morel ovasion hybrid 6... 600WATT 160RMS..

השאלה היא האם למערכת כזאת כדאי להתקין קבל או שזה יכול לפגוע?

תודה מראש לעוזרים זה באמת דחוף לי :]

פורסם

אתה זורק דברים לאוויר. מי שלא קראה את השרשור הקודם שלך לא יבין על מה מדובר בככל.

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

האם המגבר שיש לך יודע לעבוד ב 2 אוהם כי הסאב שלך הוא 2 אוהם לפי מה שאתה אומר.

Clarion HX-D3 Special Edition

פורסם

כמה שזכור לי משרשור קודם, יש לו V15 שכמו שכבר אמרתי בגישור לא עובד ב 2 אוהם

לגבי מערכת חשמל,זא אף פעם לא מזיק

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

המגבר שלי זה cardinal v15 .וכן הוא הרים לי את הסאב 2 אום ורמקולי אחוריים לפני שחיברתי אליו מגבר נוסף.

קודם כל תודה על העזרה..

ברור שלא יזיק לשפר את מערכת החשמל

השאלה אם זה יפתור את הבעיה של הנפילת מגבר?

המגבר נופל רק בבאס גבוה מהסאב.

המתקין שהייתי אצלו היום אמר לי שהכבל שיש לי הוא 8 גייג'..

הוא מציע להחליף 4 גייג' ולהתקין את הקבל (יש לי קבל 1 פאראד של רוקפורד)

אתם חושבים שזה יפתור את הבעיה?

פורסם

אם היה לך קבל של 1 פארד כנראה היית לפחות מיליונר יש לך כנראה 1מיקרופארד ובכל מקרה שום קבל לא יכול להשתוות למצבר חזק...

פורסם

היתה לי בעיה דומה לאחר שהעברתי את המערכת מרכב ישן לאחד חדש.

ההמגברים היו נכנסים לפרוטקשין בקטעים של באסים חזקים בשירים,

אני פתרתי את הבעיה על ידי שידרוג הכבל מתח מ8G ל4G כולל הכבל של המינוס. חשוב שיהיה זהה בגודל לכבל מתח.

לפני שאתה משדרג את הכבל מתח תבדוק עם רב מודד את המתח על הדקי המגבר בזמן ניגון בווליום מלא עם אורות דרך ושאר דברי חשמל שאתה מפעיל ברכב באופן קבוע בנסיעה,

בדרכ מגברים נכנסים להגנה כשהמתח נופל מתחת ל10.5V (אם המתח לא ירד מתחת ל12V והמגבר עדין נכנס להגנה אז הבעיה במגבר.

תנתק מימנו את כול הרמקולים והסאבים שמחוברים אליו. (יכול להיות שרמקול מקוצר שעומד להשרף גורם לעומס יתר על המגבר שמפעיל את ההגנה שלו.)

ותבדוק שוב מתח ואם נכנס להגנה ללא נפילת מתח הבעיה היא במגבר.

אם לא נכנס להגנה כאשר ניתקת את כול הרמקולים והסאבים שמחוברים אליו:

תחבר את כול הרמקולים והסאבים שוב

לאחר מכן באותו קטע שיר באותו ווליום ובאותו מצב צריכת החשמל של הרכב (אורות מזגן), תבדוק את המתח על הדקי המצבר. אם קיים הפרש של יותר מ1V בין המתח של הדקי המצבר לבין המתח שמדדת על המגבר אז הבעיה היא בכבל מתח,

(אם לא קיים הפרש גדול במתחים שמדדת אבל המתח על המצבר עצמו ירד גם לתחום שמתחת ל12V אז המצבר או האלטרנטור הלכו לעולמם)

תוודא שהחיבורים תקינים כולל שהמינוסים של המגברים מחוזקים היטב לגוף הרכב,

ברוב המקרים הבעיה היא במינוס רופף או בבית פיוז.

בבתי הפיוז הזולים של פיוזים מסוג AGU לזרם עד 50A שבדרכ מגיעים בסט של הכבל מתח 8G ישנה בעיה ידועה של היחלשות הקפיץ עם השינים שתופסים את הפיוז בקצוותיו מה שגורם להתנגדות גדולה ולמפל מתח גדול בהדקי הפיוז הפתרון הוא הוא להוציא את הקפיץ ולחזק אותו או להחליף את הבית פיוז כולו. לרוב אם יש שם בעיה של מגעים הבית פיוז עצמו מתחמם וממיס את מעתפת הפלסטיק השקוף שלו

והדבר הכי חשוב. במידה ואתה מריץ כבל מתח חדש של 4G למגברים ומפצל מימנו 8G לכול אחד מהם, אתה חייב להוסיף פיוזים בפיצול לכבלים של ה8G.

מקווה שעזרתי לך לפתור את הבעיה. :)

אים היו לציפורים מכוניות בכייף היתי יושב על חוט חשמל ומחרבן עלהם :lol:8)

• תוכן חדש...