Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, בתקופה הקרובה אני רוצה לרכוש רכב משומש, ואני בדילמה לגביי כדאיות בדיקה במוסך מול הבדיקה במכון.

מצד אחד במכון עושים בדיקה סבירה, הרבה כסת'חים, אבל גם מידע חשוב לגביי תאונות וחלקי פח.

במוסך יכולים לבדוק יותר לעומק נושאים כמו מערכת חשמל, בלאי סביר, קומפרסיה, קריאת תקלות של מחשב וכו...

השאלה היא האם כל מוסך יבואן יסכים לעשות כאלו בדיקות, כמובן שבתשלום, ומה בדיוק הם יבדקו במהלך הבדיקה?

האם גם במוסך היבואן ינתן חוות דעת מקצועית לאחר הבדיקה?

האם הם גם יוכלו לזהות אם הייתה תאונה ומה ההשלכות של התאונה: שסי/שילדה או בעל משמעות נמוכה?

ואיך בכלל כל התהליך קורה, נניח שמצאתי אוטו מסויים שאני מעוניין לעשות לו בדיקה, אני יכול פשוט להיכנס למוסך ולבקש בדיקה לפניי קניה או שצריך להיתקשר ולהזמין תור?

או שבכלל לא צריך מוסך, ובדיקה של המכון יכולה להספיק?

אם זה משנה אז סכום הקניה בערך 30K.

פורסם

קודם כל תקח את המכונית למכון בדיקה רגיל כדי לראות מה הרג'קטים פחות או יותר ולוודא שאין מכה בשלדה, לאחר מכן תקח את ההמצאים של הבדיקה למוסך שאתה מכיר וסומך עליו ע"מ לבדוק את עלויות תיקון הרג'קטים ובדיקה נוספת שלו לגבי מצב האוטו.

אני לא רואה סיבה לגשת למוסך מורשה, אלא אם כן המכונית טופלה תמיד במורשה ואתה מעוניין לבדוק את היסטוריית הטיפולים.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

אני מודע לזה שאחרי בדיקה במכון לוקחים את האוטו למוסך ובודקים את עלות התיקון של הריג'קטים, כך כבר עשיתי בעבר.

אבל אוליי כדאי לשלם למוסך מורשה על הבדיקה לפניי קניה במקום מכון בדיקה, אוליי הם יכולים לבצע בדיקה יותר מקיפה למערכות של האוטו ללא קשר לבדיקה של הטיפולים השוטפים?

מישהו עשה זאת בעבר?

קראתי בכמה שרשורים שאנשים פנו למוסך מורשה לשם בדיקה והמוסך ביצע בדיקה שכללה בדיקת קומפרסיה ועוד כמה בדיקות חיוניות של מערכות שונות ברכב והבדיקה הייתה אחרת לגמרי מזו שעשו במכון.

השאלות שלי הם:

האם כדאי לבצע בדיקה מקיפה בתשלום במוסך מורשה?

האם מוסך מורשה ידע לזהות פגיעה בשאסי ועבר של תאונות בכלל?

והאם המוסך המורשה בכלל מבצע בדיקה לפני קניה ומה היא כוללת?

פורסם

ככל שאני קורא פה יותר ויותר דו"חות בדיקה של מכונים כך אני מבין שב-90% הם לא שווים דבר וחצי דבר.

הדבר היחיד שעוד אפשר לסמוך עליו זה סעיף הפגיעות החיצוניות.

אני חושב שאם מדובר ברכב ישן יחסית כדאי ללכת למוסך אך לאו דווקא מוסך מורשה.

אני באופן אישי הייתי סומך הרבה יותר על מוסך שמתמחה בסוג הרכב או היצרן הספציפי, גם אם הוא לא מורשה, שכן מוסך כזה ידע בצורה הכי טובה מהי טיבה של כל תקלה.

לטעמי אין שום ערך מוסף למוסך מורשה יבואן במקרה הזה, ואני גם יכול להמר שגם אם מוסך מורשה יסכים לעשות בדיקה כזו, היא תעלה הרבה יותר ממוסך מורשה משרד התחבורה

פורסם

הבעיה היא שאני לא נעול על אוטו מסויים, ושאני ימצא אוטו ששווה לקחת לבדיקה אני יצתרך קודם למצוא מוסך שמתמחה ברכב הזה, ובמידה שאני אכן יקח אותו לשם מה הבדיקה תכלול?

האם הם יוכלו לזהות עבר של תאונות?

עד היום הרכבים שלקחתי למכון בדיקה היה לשם גילוי עבר תאונות שהרכב עבר שזה לדעתי הפרמטר בעל המשמעות הכי גבוהה בין אם כדאי לרכוש את הרכב או לא, אבל כל הריג'קטים שלהם לא שווים הרבה, כי לבדוק מצב המנוע ומערכת החשמל הם לא יכולים, בעצם אני כמעת בטוח שאם היה לי ליפט זמין, אני חושב שאני בעצמי הייתי יכול לבצע כ-90% מהבדיקה שהם עושים.

פורסם

כמו שכתבת מכון בדיקה יכול לעלות על תאונות וחלקים שהוחלפו כל השאר לא שווה את הדף עליו הוא כתוב.

אם אתה מוצא רכב שנראה לך ברר (אפילו פה) האם יש מוסך מומלץ/מומחה שיתן לך תמונה אמיתית של מצב הרכב. לפעמים חוסר הניסיון במכון הבדיקה יתן לך תמונה מעוות של מצב הרכב.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

קודם כל מוסך,שיבדוק אם כדאי לקחת לבדיקה במכון ואחר כך למכון שלשם

כסת"ח ימצא רג'קטים שלא קיימים,שאיתם תוכל להתמקח עם המוכר על המחיר.

כל זאת לאחר שתחזור למוסך שיבדוק האם הרג'קטים אכן אמיתיים.

המוסך שבו אני מנהל,עושה את הבדיקה חינם ולא כבדיקה לפני קניה,

אלא כבדיקה לפני מכון בדיקה,כדי לחסוך עלות הבדיקה לרכבים שאינם

שווים בדיקה.

הבדיקה חינם,כי לאחר מכן יהפך הקונה,ברוב המיקרים, ללקוח ועדיף

שיקנה רכב תקין ולא נבלה סרוחה שתביא לו ולמוסך עגמת נפש.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם

לדעתי מוסך, וכמו שאמרו פה עדיף מוסך שמתמחה בסוג רכב הזה.

כל מוסכניק טוב שמסתכל על הרכב ויעשה סיבוב על הרכב יוכל להגיד לך ישר מה הריג'קטים באוטו ומה בעייתי בו.

כשקניתי את הרכב שלי לקחתי אותו למוסך שלי - אחרי סיבוב על האוטו ובדיקה מנהל המוסך ישר עלה על כל הריג'קטים שאמר לי המוכר ומצב הרכב היה באמת כמשוקף בבדיקה.

כמו כן, כל פחח מנוסה יוכל לראות פגיעות שילדה בקלות - הבדיקה שילדה שעושים לך במכון בדיקה אינה תורה מסיני ויש כללים די ברורים שפחח טוב יעלה עליהם בקלות.

מגאן 265

פורסם

תודה, באמת כנראה אני יקח קודם את האקזמפלר למוסך לפניי המכון בדיקה ורק אז למכון, ואז במידה והרכב במצב טוב אני יחזור למוסך לשם הצעת מחיר לתיקון הריג'קטים וניסיון התמקחות במחיר.

תודה לכולם.

פורסם

אני לא מבין למה צריך לעשות את כול הסיבובים הללו,תשאל את המוכר אם הוא מוכן להתחייב על השילדה ואם יש תקלות רציניות בבדיקה שהסכום יחולק בין שניכם,הרי במוסך גם יקחו כסף,מוכר אמין עם היסטורית טיפולים,יודע מה עבר על הרכב ואת מצבו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לדעתי מוסך מקצועי, במיוחד עם אתה לקוח ותיק ומוכר, יתן לך מידע הרבה יותר מקיף ממכון בדיקה כסת"חיסט ושטחי.

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

• תוכן חדש...