Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5229 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום,

לפני כמה ימים התחדשתי בוילון לרכב כולל הלוגו של הרכב, באמת יצא מדהים בעיניי (למרות שהלוגו קצת קטן אבל אני מאמין שרואים את זה),מאז שהרכיבו לי שמתי לב שהצדדים הסופיים של המראה האחורית פתוחים,סוף ימין וסוף שמאל,

כשאני מסתכל במראה באמצע נסיעה אני רואה את החלק הפתוח הזה וזה די מבלבל, לא מסכן, אבל אז אני מסתכל מאתיים פעם על המראות כי אני חושב שיש רכב שבא לעקוף או משהו מצד ימין(הבולט מאוד), לא יודע איך להסביר פשוט ככה אני רואה את זה.

רציתי לדעת אם אפשר לכסות את הצדדים עם איזה משהו שחור שלא יעוף ?

יש למישהו עצות?אני מאוד מצטער אם הנושא מוזר אבל אני מאמין שאתם יודעים למה אני מתכוון.

פורסם

לא הבנתי, שמת וילון על החלון האחורי?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

היי

זה לא מוזר. אם הבנתי אותך נכון:

התקנת וילון בשמשה האחורית. השמשה טרפזית ואילו הוילון מרובע ויש לך צל במרכז השמשה והמראה הפנימית, ושתי קצוות של שמש מהפינות של השמשה והמראה. כשאתה מסתכל במרכז הראי - (הכהה יותר) דברים זזים בצורה אחת, ואילו בפינות יש יותר אור ואתה רואה רכבים/דברים בצורה יותר בהירה/מהירה ויש לך סוג של "דיסונאנס".

אז רק אם זה באמת כך - לי יש את אותה הבעיה בקיץ בניסיון להצל את 2 מושבי התינוקות במושב האחורי. הפתרון שלי הוא פרקטי וכנראה שלא ימצא חן בעיניך. הוספת צילונים בכל צד.(אלו שמוכרים בתחנות דלק ב10 ש"ח).

פתרון שני , לא פחות "מפגר": הדבקת מדבקות שחורות בפינות של הראי.

פתרון שלישי: הכי יקר אך הכי אסטטי:

הוספת מדבקה המכהה את כל השמשה האחורית. (בתצורה זו הוילון שלך יהיה רק ליופי)

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

הפתרון הפרקטי והאסטטי זה קניית וילון שמתאים לגודל החלון.

כל וילון נורמלי שמכבד את עצמו הוא בצורה טרפזית כאשר חלקו העליון יותר צר מהתחתון.

אני משתמש בדברים האלה כבר 15 שנה ולא היו לי בעיות כאלה.

השחרת חלון אחורי בעזרת מדבקה עלולה לפסול אותך מלעבור טסט.

זה חוקי רק בהשחרה בתנור וגם אז צריך לטעון שככה זה בא מהמפעל.

דרך אגב, הכהיה מהמפעל היא משהו כמו 50 אחוז כאשר מדבקה לרוב זה 70%.

פורסם

הפתרון לא צריך לא להיות אסתטי או פרקטי אלא בטיחותי! הוילון האחורי פוגע בראות ובעיקר בנראות (כאשר נהגים מאחור מנסים להביט אל מעבר לרכבך) ולדעתי יכול גם לגרום נזקים בתאונה. נכון שיש רכבים שבהם פני הדברים הם כאלו מלכתחילה כמו משאיות, אבל עדיין לא ראיתי נהג רכב פרטי מתקין ברכבו בלמי אוויר של משאית...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לדעתי וילון הוא דבר טוב וגם בטיחותי.

למי שנוהג בלילה ומאחריו נוסעת מכונית "מצ'ופרת" עם מפלצות קסנון שמוציאות את העיניים אז זה ממש ברכה

ויסלחו לי כל הנהגים שאני מונע מהם את הנראות לתוך הרכב שלי. חוץ מחיטוט אקראי באף מדי פעם, הם לא יפספסו כלום :lol:

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

גרוע מאוד. אם אתה נוסע עם הוילון בנהיגת לילה (שבה מישהו יושב מאחוריך עם אורות מסנוורים) הוילון אינו מאפשר לך לראות כמעט כלום ואם אתה סומך על מראות הצד שיכסו את השטח המת הזה - אז גם כיוון המראות שלך לוקה בחסר. גם באור יום, הוילון לטעמי מפריע במידה מסוימת

ולגבי הסנוור, בשביל זה יש מתג בתחתית הראי הפנימי או אפילו מנגנון אלקטרוכימי במראה עצמה. בכל מקרה, כאשר אני נוסע בתנועה אני רוצה להיות מסוגל לראות אל מעבר לרכב שלפני וטוב ככל האפשר. כאשר אני מאט ונעצר, אני רוצה לראות בדיוק מי בה מאחורי, ומי בא מאחוריו. בשני המקרים הללו, כאשר הרכב מלפנים או מאחור בא עם וילון אחורי - אני לא יכול לעשות זאת!

אבל בשביל מה להאמין לי? למה לו להאמין פשוט להמלצתם הידענית של מדריך נהיגה מתקדמת מנוסה ושל מהנדס רכב בעל שם? עבורי זה מספיק.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
גרוע מאוד. אם אתה נוסע עם הוילון בנהיגת לילה

זה פתרון מעולה נגד סינוורים ורואים מצויין. מה שגרוע באמת זה שמתקינים ברכב פרוג'קטורים שמסנוורים ומסכנים את הנוהגים האחרים.

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

פורסם

אני לא חושב שזה מפגע בטיחותי בגלל שמשרד הרישוי\תחבורה ידעו ויודעים יפה מאוד מה להוציא מהחוק.

למרות ששוב, זה לא מחייב.

אבל אני יכול לומר לכם שמה שבאמת מפריע זה רק כשאתה מאחורי משאית או רכב ענק וגבוה,

מצטער אבל אני עם הדעה שאני לא מבין למה אתם מתכוונים כשצריך לראות דרך הרכב. זה לא משפיע כלל לדעתי.

פורסם

לדעתך לא משפיע, אבל זה כן משפיע.

זה (העדר וילון) מאפשר לנהג, שנמצא מאחוריך, לראות דרך הרכב שלך, ולהעריך נכון יותר את מצב התנועה מסביב.

ולך מאפשר שדה ראיה נקי וללא ההפרעות, בכל מצבי תאורה.

ממליץ בחום להוריד את הווילון וכל דבר אחר, שמצמצם את שדה הראיה מהרכב.

זה שמשרד הרישוי מאשר, לא אומר הכל.

משרד הרישוי מאשר במכוניות ישנות לנסוע ללא מראה חיצונית ימנית, האם

תהיה מוכן לוותר עליה?

פורסם

מעניין אותי לדעת אם אנשים מתכוונים כאן לוילון יחסית אטום שחור לבין הוילון המחורר?

כי קיימים סוגים.

אני מאמין שכולם מחוררים באמת אבל יש וילונות כמו ששמתי לב שרואים מאחורה שזה מחורר ורואים שקוף ואפילו מצליחים לראות כנראה דרך הרכב, מצאתי פה כל מיני תמונות בעבר של וילונות כאלה.

גם זה לא טוב?

תאמין לי, אם אנשים מיומנים מספיק הם לא צריכים לדאוג שיש וילון מאחורה.

שוב, אני לא אומר שאולי זה לא משפיע באיזשהו אופן אבל לדעתי ולדעת הרבה זה לא באופן בעייתי בכלל ואפשר להתרגל.

תשמע משהו נחמד,

בבוקר או לקראת השקיעה, עם הוילון שלי רואים די שחור מאחורה, נכון. למרות החירור.

לעומת זאת, שים לב, בלילה וכשיש אור שמש זה בכלל בכלל לא מפריע, באור יום אצלי זה יותר כהה מאשר הלילה ו2 העיניים שלי חותמות לך על זה.

לא צריך לשלול כל דבר.

למרות שבתכלס, אמא שלי עוד מעט משתגעת ומורידה את הוילון :D

פורסם

אני מתכוון גם לווילון האטום, גם למחורר וגם לשקוף למחצה.

כל דבר שמגביל את שדה הראיה באופן כלשהו-צריך לרדת מהרכב.

פורסם

אני לא מסוגל לנהוג עם מכונית ללא וילון מאחור בקיץ, זו הרגשה ממש לא נעימה. אני מסתדר עם טווח הראייה מצויין.

כנראה שהכל תלוי במבנה המכונית, כיוון שלפני שהשחרתי את שני החלונות האחוריים, קראתי הרבה על צמצום שטח ראייה, אבל במציאות אף פעם לא הסתכלתי דרכם והשחרתם רק הוציא אותי ברווח (לא בארנק:)). עדיין, השחרתי אותם לא ברמה הגבוהה ביותר, ליתר ביטחון. אם זה היום, הם היו יותר שחורים מלב של אדם רשע :).

לגבי השאלה המקורית,

מכיר את עניין הצדדים בשמשה האחורית וגם אותי זה מעצבן. בקיצור, אין מה לעשות בנידון.

בעבר, יצא לי להכנס לאתר אנגלי, אשר מכין את הוילון ממש לפי הגודל המדוייק של השמשה והוא מחולק לשני חלקים, כך שכל השטח מוסתר היטב. לצערי, לא היה לדגם שלי :(.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אהלן,

רציתי לדעת משהו נוסף.

האם וילון ושימו לב, הלוגו והכתוביות שלו עלולים להיפגע בקיץ?

זאת אומרת , הלוגו והכתובית יימחקו\יתבהרו יותר מדי ווילון ייפול וכדומה?מצאתי שרשורים דומים על זה.

סתם רוצה לדעת אם זה השקעה חד פעמית או שזה וילון חד פעמי?

מאמין שיש לאנשים פה נסיון לאורך זמן עם וילונות.

• תוכן חדש...