Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5171 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
למיטב הבנתי אין בעיה גם עם 5w30,

יועץ השירות אמר לי שהשמן האיכותי יותר במקרה דנן הינו 5w30 בעוד שהשמן של סונול שלא רציתי היה 5w40.

בכל מקרה,

הצמיגות פחות רלוונטית עבורי כרגע,

מה שיותר חשוב לי להבהיר הוא האם מדובר בשמן סינטטי מלא או לא שכן ראינו שתי אריזות על האחת מצוין סינטטי מלא ועל השני לא תוך שעל אריזת השמן ששמו אצלי ברכב לא מצוין...

גיא

אני מצרף את דף המוצר עם ההמלצה של היצרן,השמן סינטטי ומתאים 100%.

שם לב שוב וציינתי כבר קוד 507 על המוצר הוא התקן עבורך.

קסטרול EDGE.jpg

כבר לא:sad: HONDA SILVERWING INTERSTATE 82

HARLEY DAVIDSON 1000 1982 :-)

פורסם

שוב,

שים לב שעל האריזה של המוצר שצירפת מופיע הכיתוב -

fully synthtic

בעוד שעל אריזת המוצר ששמו ברכב שלי - לא מופיע!

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

גיא, הקסטרול אדג' זו "המילה האחרונה" של קסטרול, כמו"כ הם טוענים שפותח במשותף עם VAG.

http://www.castrol.com/castrol/sectionbodycopy.do?categoryId=9038330&contentId=7072779 - מהאתר של קסטרול. יש לבחור מדינה אך לצערי, אין אפשרות לבחור "ישראל" (אפשר לבחור את אוזבקיסטן, עומאן, לטביה...). הלכתי לחלופה הכי קרובה אלינו - הממלכה המאוחדת :-) מהסיבה שהשמנים של קסטרול ממה שאני ראיתי, מיובאים באופן בו הם משווקים באירופה. בארה"ב למשל, המיתוג שונה ויש חלוקה שונה לקטיגוריות, אך לדעתי הכל מטעמי שיווק גרידא. אם תשים לב לקדמת המיכל שבאתר, כתוב במפורש שהשמן סינטטי מלא, ככה שאין שום בעיה ואני בטוח שהיצרן לא ייצר קסטרול אדג' אחד שהוא סינטי מלא ואחד שהוא לא... כמו"כ צ'מפיון, עם כל החפשנות והחאפריות שלהם (מי נתן לך שירות בבני ברק, דייוויד?) לא ילכו כנגד המלצת היצרן ויכניסו לרכב שמן לא סינטטי.

מה שכן מפליא אותי (או שבעצם לא), הוא שלי אמרו בתוקף במוסך כשלקחתי את הגולף לטיפול, שאי אפשר להכניס למנוע שמן 5-30 כי הצמיגות לא מתאימה, ועכשיו הבחור שמעליי מביא את הכתבה או מה שזה לא יהיה שבה כתוב "צ'מפיון ממליצה על שמן קסטרול 5-30".... איך תמיד הכל אצלם סותר, מעורפל, לא ברור והם בעצמם לא יודעים לא דבר ולא חצי דבר.

לבחור שצירף את הכתבה - מאיפה היא נלקחה?

גחא - כמה חייבו אותך בעבור השמן? האם הוא הגיע במיכל של 5 ליטר או במיכלים קטנים?

פורסם

אפשר לשאול כמה הם לוקחים על השמן הזה בטיפול? במקום השמן של סונול

שלום לכולם,

הרכב הינו לאון קופרה 2011 עם 11k על השעון.

מאחר ומדובר ברכב באחריות ניגשתי למוסך צ'מפיון מורשה לטיפול ראשון קטן -

מלחתכילה ציינתי שאני לא מתכוון לשים באוטו שמן סונול (במיכל הלבן) וציינתי שאני רוצה להביא שמן מה'בית' (מוביל 1), אחרי שהבנתי שהם לא מוכנים לזה בשום פנים ואופן, הציעו לי:

Castrol edge 5w30

בלית ברירה אמרתי לעצמי, הרע במיעוטו והסכמתי.

בדיעבד הסתבר לי שכנראה לא מדובר בשמן כל כך גרוע אבל יחד עם זאת, על האריזה לא מצויין בשום מקום האם מדובר בשמן סינטטי מלא - הפנתי את השאלה ליועץ השירות ונענתי בחיוב פעמיים באופן שאינו משתמע לשתי פנים - ועדיין - אני רוצה להפנות את השאלה לחברי הפורום (לא ממש מצאתי תשובה חותכת באינטרנט),

האם מדובר על שמן סינטטי מלא?

ובכל מקרה, מה דעתכם על השמן?

(מצ"ב תמונה של האריזה).

אם דעתכם שלא מדובר בשמן איכותי במיוחד, אני פשוט יחליף לבד בבית ל - Mobil 1 Extended Perfomance,

כסף לא משחק פה תפקיד - אני רוצה את השמן הטוב ביותר!

דעתכם,

תודה,

גיא.

castrol-edge-5w30-5l.jpg

how it's like to drive :twisted:

פורסם

לא קיים שמן סינטטי מלא לרכב. נכון כתוב על-גבי האריזות שהשמן סינטטי מלא 100 אחוז אבל בתאכלס זה שמן מינרלי עם חבילת תוספים.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק,

אינני מבין גדול,

אבל נניח ואתה צודק - מדוע קיים שמן ע"ב מינרלי, שמן ע"ב סינטטי וגם שמן סינטטי מלא - הרי שיש הבדל בינהם כך שלעניות דעתי אתה טועה... אבל קטונתי וזה גם לא העניין גרידא.

השמן עלה 64 ש"ח + מע"מ (בוודאות)... לעומת 52 ש"ח (נראה לי) + מע"מ שביקשו לסונול

גיא

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם
גיא, איני יודע מה הגיע אצלך עם הרכב (בעבר סיאט עבדו עם Repsol) - אצלי (בשקודות) מגיע Castrol הישר מהמפעל, גם כן 5W30, כך שיתכן ומדובר בשמן ה"מקורי".

Castrol חברה ותיקה ומוכרת - ספק רב שמדובר בזבל. נסה לבדוק לגבי השמן הספציפי הזה באתר היצרן, תבדוק מי נגד מי, סביר להניח שהוא סינטטי מלא (VAG...).

עריכה:

http://castroledge.com/tested-to-perform/fluid-strength-technology

מאיפה לך לדעת מהו סוג ייצרן שמן המנוע שהגיע עם הרכב ?

אני חושב שמידע כזה ייצרן הרכב לא מפרסם.

פורסם

בגרמניה יש חוק האוסר על היצרן\יבואן שמנים לכתוב על המוצר שלו "שמן סינטטי" אם המוצר אינו מכיל 80% לפחות מרכיבים סינטטים.

אם החוק קיים בעוד מדינות באירופה, סביר להניח שזו הסיבה שפותח השירשור אינו רואה את הכיתוב המתאים.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

מאך, אמרת שהשמן עוד בתקן 507 של VW.

אם אני לא טועה תקן 507 זה שמן לרכב עם מסנן PDF לא?

האם זה מתאים לרכב של פותח השירשור?

קובי

פורסם

חברים אנחנו רק מבלבלים עוד יותר את פותח השרשור.

הוא בסך הכל רצה לדעת אם השמן הוא איכותי ואם הוא סינטטי ועל כך קיבל תשובות השמן איכותי וסינטטי!

השמן ממולץ ע"י צמפיון ישראל והוא עומד בתקן 507 החדיש יותר אך הוא עומד גם בתקן 504 כך שאין שום

בעיה להשתמש בו פשוט כמו בכל תחום גם כאן מתקדמים......

חברים סביר להניח שבעוד מספר חודשים נראה על המדפי שמנים טובים לא פחות עם תקנים חדשים בדיוק כמו דגמים

חדשים של רכבים/מנועים.

ההמלצה על השמן מופיעה בכל העלונים שמשווקת יבואנית השמנים נציגת קסטרול בישראל.

באישור יצרני הרכב בארץ גם מציינת את המלצותיהם ואת התקנים המתאימים לצד המוצר.

בלי שום קשר למסננים, למוסך זה או אחר או מה שמו של המכונאי......

כבר לא:sad: HONDA SILVERWING INTERSTATE 82

HARLEY DAVIDSON 1000 1982 :-)

פורסם
מאך, אמרת שהשמן עוד בתקן 507 של VW.

אם אני לא טועה תקן 507 זה שמן לרכב עם מסנן PDF לא?

האם זה מתאים לרכב של פותח השירשור?

מסנן חלקיקים הקיים במנועי דיזל מסויימים הנקרא DPF ולא קובץ PDF 8)

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שמי רפי לירן, אני מנהל שיווק השמנים של נ פלדמן ובנו בע"מ, יבואנית שמני קסטרול בישראל. שמן המנוע Edge 5W30 הוא שמן סינטטי מלא באיכות מצטיינת המיוצר בשיתוף פעולה עם מהנדסי VW העולמית ומאושר ע"י צ'מפיון ישראל. כמו כן השמן מתאים למבחר גדול של מנועים ברכבים חדשים ומתקדמים. אשמח לעמוד לרשותך בכל שאלה בנושאי שמנים ובמיוחד של קסטרול.

• תוכן חדש...