Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5241 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב לכולם.

בשבוע האחרון התקנתי את המערכת כחלק מהפרוייקט שלי.

מה שהותקן היה קומפוננט מורל הייבריד וסאב כפול שבניתי Lightning Audio P4.12.4 (אגב לגבי הסאב הוא חלש על הדף אבל נותן סאונד מטורף בתיבה לפי הוראות היצרן.)

שניהם מוגברים עם מגבר MB QUART Q.140 (כמובן שחובר לו בית פיוז איכותי)

לשאלה:

כמה חברים יקרים בחנו את המערכת ונהנו מכל רגע (ההתקנה כללה איטום דלתות קדמיות).

אבל היו כמה שהציעו לי לקנות קבל.

טענו שזו השקעה של עוד 1000 שקל לקבל איכותי ברמה גבוהה מאוד וכדאי.

אחד סיפר שלחבר שלו הלך אלטרנטור בגלל שלא היה לו קבל (הגיוני?)

פה אני מפנה את הבמה אליכם כי אתם מבינים יותר ממני ואני בטוח שאם אשמע לדעה מקצועית איישם אותה.

הרכב הוא AUDI Q5 2010

תודה מראש לעונים!

"גבינה חינם יש רק במלכודת של עכברים" :evil:

פורסם

תראה בגדול יש וויכוח ענק לגבי יעילותם של הקבלים ואתה מוזמן לבצע חיפוש בפורום ותגלה מלא חומר (רק תכין הרבה כדורים לכאב ראש:lol: ).

למקרה הספציפי שלך, לא הצלחתי למצוא את הדגם הספציפי של המגבר שציינת אבל גם בלי המידע הזה, ישנם רכבים הרבה יותר קטנים עם 3 מגברים ומעלה שמסתדרים בלי קבל אז ממש לא נראה לי שאתה זקוק לאחד, אם כבר לארגן מונו חזק שירים את הסאבים כמו שצריך + תשתית חשמל ראויה.

מה עובי כבל המתח שלך?

פורסם

כמה חברים יקרים בחנו את המערכת ונהנו מכל רגע (ההתקנה כללה איטום דלתות קדמיות).

אבל היו כמה שהציעו לי לקנות קבל.

טענו שזו השקעה של עוד 1000 שקל לקבל איכותי ברמה גבוהה מאוד וכדאי

מצטער.כדאי שתחליף מהר את החברים האלה או לחילופין,לא להתייעץ עימם כי לא ציינת כלל על בעיה כלשהיא שיש לך.

רכבך הוא רכב גרמני טוב וחדש יחסית ואני משער שהוא מגיע עם מצבר ואלטרנטור חזקים דיים למערכת שהצגת כאן ואם אינך שומע בעוצמות מטורפות למשך זמן.

אם תגלה מה אמפראז' המצבר וכמה ההספק של האלטרנטור -נדע יותר.

מעבר לכך,יש לך בכלל בעיה כלשהיא שבגינה החברים המליצו בכלל על קבל?

ליאור

פורסם

http://www.mbquart.com/qline_amplifiers.html

המגבר נמצא בשורה השניה מביניהם.

לגבי מונו אני לא חושב שכרגע יש למה.. כשאני אחליט להביא עוד סט קומפוננטים אחורי כמובן שאצרף מונובלוק איכותי כדי להגביר את הסאב לחוד ואת 2 הערוצים המתפנים יתפסו הקומפוננטים החדשים. (עוד כמה חודשים יקרה הדבר)

לא הציעו לי בגלל שהייתה בעיה מסויימת אבל הם אמרו לי את זה למנוע בעיות בעתיד..

אגב קראתי הרכה חומר על הקבלים בפורום והבנתי בערך מה הסיפור.

שאלה אחרונה:

האם הקבל בעצם נמצא כשיפור מערכת החשמל ברכב?

פורסם

התשובה אינה חד משמעית כי אני יתן לך תשובה אחת ומישהו יתן לך תשובה אחרת.

הרבה אנשים חושבים שקבל פותר את בעיית נפילות המתח (מה שגורם לעומס על האלטרנטור וגורם לו נזק). אך במקרה הזה הקבל רק מעמיס על התשתית חשמל מכיוון שגם הוא צורך חשמל על מנת לאגור אנרגיה.

במערכת ללא בעיות חשמל הקבל יכול לתרום בלנקות את חשמל הרכב מרעשים הנובעים מהאלטרנטור וכל רכיב אחר שיכול לגרום לרעשי AC (כגון האלטרנטור עצמו, מערכת הצתה/הזרקה, מנועים חשמליים וסולנואידים) ובנוסף עוזר במקרים מסויימים לתת עוצמה לבאס - אבל זה כבר הסבר הרבה יותר מפורט ומסובך שקשור לאופן פעולה של מגבר וספק כח, ואני לא יכנס לזה כרגע.

אם אינך סובל משום בעית חשמל (ואני גם לא חושב שכן כי זה רכב גרמני חדש = אלטרנטור גדול), הקבל אינו נחוץ

דיוויד

פורסם

הבנתי :)

תודה רבה לכולם על התשובות המהירות והמפורטות!

שיהיה שבוע טוב ומוצלח לכולם.

• תוכן חדש...