Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבא שלי באופן די בולט התאהב ברכב, כמו שחשבתי שיקרה..

בדקנו סניק 2006, יד שניה, הבעלים הנוכחי והקודם פרטיים. 75 אלף ק"מ בערך.

מנוע 1.6, הגיר הוא אוטומטי עם המצב הידני, לא יודע אם זה טיפטרוניק או איך שלא קוראים לזה (אם מזיזים את הידית לימין אפשר לברור בין 4 ההילוכים)

נראה מצויין מבפנים והכל עובד, לא מתחמם ולא ראיתי נזילות או בעיות אחרות. נסע אחלה. קצת שרוט מבחוץ.

הבנאדם רוצה קצת פחות מ40 אלף.

אז כמו שאמרתי אבא שלי התאהב, אני אישית זה לא הסגנון שלי ליום-יום אבל סה"כ זה רכב נהדר מבחינת מראה ונוחות וזה שאפשר להתקיים בתוכו חודש עם כל תאי האחסון :-)

השאלה היא כמובן - אמינות אמינות אמינות. האם הדגם הזה עדיין בעייתי, או שבשנתון הזה כבר אפשר לראות שיפור?

האם הגיר הוא אותו AL4 מקולל שכולם שונאים בצרפתיות או שזה גיר נורמלי?

את אבא שלי לא מעניין ביצועים, סחירות (הוא מבחינתו ישאר עם הרכב ל10-15 שנים עד שימות...) או מראה. כל מה שמעניין אותו זה שיהיה לו שקט ולא יצטרך להוציא את כל המשכורת על טיפול ברכב.

מה אתם אומרים, במיוחד מי שהיה בעלי הסניק?

אותי מפחיד בעיקר הגיר, והדשבורד הדיגיטלי...

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

בתור בעלים לשעבר לתקופה של שנה וחצי, של סניק שנת 2001 מנוע 2.0 אוטומט, הגיר גם בדגם המדובר הוא אכן AL4, אבל בתקופה שהרכב היה לי לא היו לי בעיות איתו, למעט מחוג של המהירות לא עבד, הגיר לא עשה בעיות, מאוד אהבנו את מרחב הפנים של הרכב, בעיר המנוע ה-2.0L דיי זלל דלק (1 ל-7) אבל בבין עירוני הרכב דיי חסכוני (1 ל-13).

מנוע 1.6 לרכב הזה לדעתי לא מספיק והרכב ירגיש עגלה משהו בעליות או בעומס, צריכת דלק לא בטוח יותר קטנה ממנוע 2.0.

סה"כ נהנהתי מהרכב, אבל נפלתי קשות בירידת ערך, קניתי ב-27,000 (מחירון היה 33,000) ומכרתי ב-17,000 (מחירון היה 22,000) תוכל להוריד מחיר דיי הרבה מתחת למחירון.

חשוב לקחת את הרכב לבדיקה במכון מוכר, וחשוב לוודא את ההיסטורית הטיפולים, אם הרכב עבר הזנחה בטיפולים הוא לא יסלח על כך.

בהצלחה.

פורסם

אני נוהג קרוב לשנה בסנייק מאותו שנתון עם אותו נפח. אם לסכם את היתרונות:

אז הרכב מאוד נוח לנהיגה, מפנק, יושב טוב על הכביש, תנוחת הישיבה גבוהה כך ששדה הראייה מעולה,

בטיחותי ,צמיגים רחבים, כריות אוויר רבות וניכר שהשקיעו בו בהנדסת אנוש מכסה טנק הדלק למשל.

יש מראה נוספת שמאפשרת לראות את התינוק שיושב מאחור, יש הרבה מקום ליושבים מאחור וגם הבגאז גדול ,

יש חיישני אורות וגשם, לוח השעונים דיגיטלי וברור. צריכת הדלק בנסיעה משולבת היא 10.3 ליטר ל 100 קילומטר, הבלמים חזקים ואפשר להגיד שאני ואשתי ממש נהנים לנהוג בו ,

המושבים נוחים ואפילו אין כמעט הצטברות של אדים על החלונות בחורף

.

בצד של החסרונות: המנוע והמזגן קצת חלשים, זה לא שהרכב לא נוסע יפה במישור אבל בעליות הוא קצת מזכיר משאית. וזה רנו וזה אומר מחירי טיפולים יקרים וסחירות נמוכה. בשנה האחרונה בסך הכל החלפתי מצבר (1000 שקל) ועשיתי טיפול שנתי במוסך היבואן, עלה 2700 שקל כולל בלמים אחוריים ותושבת גיר.

טיימינג אני צריך לעשות בקרוב סיפור של 2600 שקל פעם ב 4 שנים.

אז מבחינת אמינות בינתיים הוא בסדר אין תלונות. ונחמה קטנה הטיפול פעם בשנה

. בקשר למחיר אתה קונה בזול אפילו מאוד בזול יחסית למתחרים יפנים/קוריאנים אך גם מוכר בזול .

הרכב כחדש עולה בערך פי 4.

הגיר קצת שונה מגיר יפני ההבדל העיקרי שאני מרגיש בלימה בירידות ולעיתים יש לי הרגשה שהוא בהילוך נמוך מדי אבל חוץ מזה הכל בסדר.

אז לסיכום יש ברכב הרבה יתרונות ואני לא מצטער שקניתי אותו כי במחיר שלו ובפונקצינליות לא מצאתי מתחרים אבל יש גם חסרונות שבעיקר כואבים בכיס. מקווה שעזרתי....

פורסם

מצטרף עם המלצות חמות. היתה לי סניק 02 וכעת יש 05. הגיוני שרוצים להשאר איתה הרבה שנים - האוטו נוח, בטיחותי מאוד, איבזור עשיר, שימושיות רבה. תתרחקו מגרסת ליסינג שהיא נחותה באיבזור.

תבדקו אם בוצע לאחרונה טיפול טיימינג שאמור להיות כל 5 שנים כי הקילומטרג/ נמוך יחסית.

לא ראיתי בעיות חשמל חוזרות או חריגות, הגיר בסדר גמור - הכל יחסי לציפיות. אל תשכח שהרכב לאביך ולא לך - והציפיות שלו שונות מאוד מחדוות הנעורים שלך. זינוקים חזקים יעלו לך בהמון דלק, משהו כמו 1:3 (יותר מפי שניים מזינוק טוב רגיל), וחבל. אני אוהב את התגובה הטובה במהירויות ביניים לצרכי עקיפה. בעליות מכתש רמון או לירושלים הונדה תעקף אותי, כי אני מפסיק להאיץ כאשר הצריכה מגיעה ל-1:5. מה לעשות, זה השעון שמכוון קבוע מול העינים, ואני משלם את מחיר הדלק מכיסי.

בנסיעה שגרתית בינעירונית תגיעו ל-1:12 ועד 1:16, לפי הרגלי הנהיגה.

תשתמש בכפתור חיפוש שיש בפורום ותקבל הרבה דעות, לכל הכיוונים.

לא ברור לי איך מצבר עלה לקודמי בשירשור 1000 ש"ח. לפני שנה/שנתיים החלפתי בחצי מחיר, מצבר של שנפ.

טיפולים אפשר לעשות במחיר סביר ואפילו טוב במוסכים לא מורשים - יש בפורום, באופטופיק, נעוץ לנושא.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

כל נושא מחירי המצברים הוא ממש שערוריה, היצרן נותן מחיר מחירון שהוא יקר מאוד ואם אתה במצב שאתה יכול להתמקח או להסתובב בין החשמלאים אתה יכול להוריד אפילו 40-50 אחוז אבל אם אתה ממהר לעבודה עם ילדים שצריך להקפיץ לבית ספר בדרך ועם רכב שאתה לא יכול לכבות כי אם תכבה הוא לא יניע אתה משלם את מחיר מופקע ואכן שילמתי 1000 שקל על מצבר שנפ

72 אמפר

דרך אגב במוסך היבואן רצו 1200 שקל אבל כנראה מדובר במצבר אחר עם יותר אחריות.

• תוכן חדש...