Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

2 , 10, 100 איש שחטאו לא הופכים את המדינה למדינה של נוכלים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הקומבינה היחידה שאני רואה היא של משרד התחבורה והמכס. אשרי מי שמצליח להלחם בחזרה ולייבא רכב במחיר שפוי.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

ישה, כאשר בכיר מאוד ברשות המיסים אומר שכ-95% מן היבוא האישי נעשה ע"י מאכערים (הפועלים בניגוד לחוק שהרי לא אושרו כיבואני רכב ועוסקים למעשה ביבוא מסחרי של רכב משומש) והיות וזה המצב מדובר בכר פורה לעבירות מס ומרמה הרי שכבר לא מדובר במקרים בודדים אלא במגמה וצריכים להודות בפה מלא: ענף היבוא האישי המסחרי מלא בנוכלים, רמאים, גנבים, שלא לדבר על ארגוני פשע שמתמשים בתחום זה להלבנת הון ענקית. עד שכבר בא בנאדם תמים ומנסה לייבא לעצמו רכב לפי כל הכללים הוא ישר מקבל הערות של "למה לדווח את הסכום האמיתי, אתה הורס לנו את הביזנס" ...

רועי, אכיפת החוק היא אף פעם לא קומבינה, מחיר שפוי הוא לא מחיר מונמך ביבוא תוך שימוש בחשבונית מזוייפת אלא עבירה פלילית וגניבה מהציבור. מי שיש לו חמאה על הראש שלא יסתובב בשמש ... 8)

נראה לי שכל הכתבות האלה בעת האחרונה הן לא סוף פסוק וקרוב לוודאי שנשמע עוד כמה דברים "מע

פורסם
ישה, כאשר בכיר מאוד ברשות המיסים אומר שכ-95% מן היבוא האישי נעשה ע"י מאכערים (הפועלים בניגוד לחוק שהרי לא אושרו כיבואני רכב ועוסקים למעשה ביבוא מסחרי של רכב משומש) והיות וזה המצב מדובר בכר פורה לעבירות מס ומרמה הרי שכבר לא מדובר במקרים בודדים אלא במגמה וצריכים להודות בפה מלא: ענף היבוא האישי המסחרי מלא בנוכלים, רמאים, גנבים, שלא לדבר על ארגוני פשע שמתמשים בתחום זה להלבנת הון ענקית. עד שכבר בא בנאדם תמים ומנסה לייבא לעצמו רכב לפי כל הכללים הוא ישר מקבל הערות של "למה לדווח את הסכום האמיתי, אתה הורס לנו את הביזנס" ...

איפה שיש מים מסריחים, יש יתושים. אם תהליך היבוא האישי לא היה כלכך סבוך, נגוע בבירוקרטיה ולרעת האזרח כך שצריך מעאכר מומחה בשביל לצלוח אותו, לא היו מעאכרים. המעאכרים בסך הכל מספקים שירות שהציבור רוצה. אם למרתפי הפקידות היה נכנס קצת אור שמש (המחטא הטוב ביותר וכו') לא היה צורך בקומבינות בשביל לייבא רכב. הפקידות הציעה את המיטה הזו, לא האזרחים.

כיום, נושא היבוא הוא מלחמה של הפקידים ובעלי האינטרסים בציבור. אני מקווה שיתחולל שינוי כלשהו כתוצאה מועדת זליכה והענף הזה ישתנה, כך שגם פקידים וגם מעאכרים ישלחו כלאחר כבוד הביתה.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

רועי, אהבתי את האנלוגיה של המים והיתושים :lol:, גם זונות בסך הכל מספקות שירות שהציבור רוצה, כנ"ל הכספומטים בלוד ...

אני לא חושב שהליך היבוא סבוך, הרוב מתבצע און-ליין, מגישים בקשה מקוונת לרישיון יבוא מצרפים את המסמכים הסרוקים הנדרשים ושולחים בדואר. רוצה לשלח את הרכב ? - חפש בגוגל חברות שילוח, עמילי מכס וגם את הרכב עצמו שאתה רוצה בדיוק באותם אתרים שהמאכערים מחפשים ... אף אחד לא מכריח לעשות יבוא אישי, אבל מי שרוצה את זה צריך קצת "להזיע", מי שרוצה יבוא מסחרי ולקבל "מפתח" של האוטו בלי דאגות שירכוש מיבואן רכב. אין להיות בלי להרגיש עם ! יש יבוא אישי בו אתה צריך לעשות הכל לבד ויש יבוא מסחרי בו אתה לא עושה כלום מלבד לשלם ליבואן. הכללים ברורים.

הפקידים מזמן לא יושבים במרתפים ואין לך מה להאשים את הפקידים. יש חוקים ויש דרך לשנות חוקים כך שהכתובת שלך היא לא הפקידים שהכי קל להאשים אותם ... הם לא צד לשום מלחמה פקידים תמיד יהיו כי זו טיבה של מערכת מפקחת ובירוקרטיה, מאכערים לא חייב שיהיו - כשלא יהיה בהם צורך והם יהיו מיותרים לא תראה אותם עוד, כמו שאתה לא רואה סנדלרים, צחצחי נעלים ושאר מקצועות שפסו מן העולם וחלקם יעלמו בעתיד הקרוב (מכונאי קרבורטורים למשל הוא מקצוע שאין בו טעם עוד ...)

אתה רואה לדעתי את הדברים בעין יותר מדי אוהדת כלפי העבריינים ולא מסתכל מה אומרות הוראות החוק.

פורסם

החוק לא רלוונטי לעניין כי הפקידים לא פועלים לפי חוקים בלבד, אלא לפי תקנות של משרד התחבורה והמכס. ראה לדוגמא את סגירת הברז של יבוא רכב אירופאי מארה"ב, לאחר שהדולר התרסק וזה נהיה משתלם במיוחד.

לא ייבאתי רכב מעולם כך שאני לא יודע עם מה צריך להתמודד כיום, אבל עובדה שהרוב המוחלט (כפי שאמרת אתה) עובר דרך מעאכרים ויש לזה סיבה טובה מאוד, מעבר לקומבינות במחיר.

פורסם

אני מאוד מקווה שעד שיהיו לי האמצעים הפיננסיים לייבא אישית, לא יסגרו את הברז.

גילוי נאות: ייקח הרבה זמן עד שיהיו לי אמצעים :-P

כבר חתמתי...

פורסם

רועי, מצד אחד אתה אומר שההליך סבוך ומצד שני אומר שלא ייבאת מעולם, אז איך אתה קובע קביעה כזאת ?!?!?!

הרוב לוקח מאכער כי אנחנו עם של עצלנים ! רוצים הכל עם הכפית עד הפה ואילו היינו מנסים לבד הרי שהיינו מגלים שזה די פשוט בסך הכל ואפשר לחסוך את כאב הכיס בתשלום למאכער וכאבים אחרים כשיבואו חוקרי המכס ....

תקנות, צווים, נהלים, הוראות שעה וכיו"ב הם חלק בלתי נפרד מן החקיקה בישראל ומהווים חקיקת משנה המחייבת בדיוק כמו חוק.

"הברז" היה אמור להיות סגור מלכתחילה כי תקנה 282 לא מאפשרת יבוא של רכב שיוצר בתקינה אמריקאית מחוץ למדינות נפט"א, ביבוא המסחרי זה נאכף ויבואני הרכב לא יכלו לייבא כלי רכב כאלה כאשר ביבוא אישי התקנה לא נאכפה וכל אחד עשה מה שרצה. היבואנים טענו, והפעם בצדק יש לומר, כי יש אפליה כנגדם שהרי מהם מונעים משהו שביבוא אישי מתירים.

אגב, גם כיום יש אפליה מסויימת לרעתם שביבוא אישי אפשר לייבא משומש בן שנתיים וביבוא אישי רק חדש (שלא נרשם לתנועה במדינת חוץ כהגדרתו של רכב חדש) שגילו עד 12 חודשים, אבל זה כבר נושא אחר ...

פורסם

יש קצת הבדל בין להזיע לבין לצאת מהדעת.

אדם מן הישוב שמעוניין לייבא עצמאית את הרכב, נתקל בחומה בצורה של פקידים,

ביורוקרטיה ומה לא.

נראה אותך רץ לאשדוד לשחרר את הרכב, או עומד שבוע להמתנה לעמדה אחת במשרד הרישוי.

או מנסה לשבר עם איזה פקידה באחד המשרדים במקרה של בעיה.

מאכערים צצים במקומות שיש לך בעיה לעשות את מה שאתה רוצה בתור אדם נורמלי,

בלי קשרים ופרוטקציות.

תחסל את התהליך המסורבל הזה, ותוך יומיים אין מאכערים, כי לא תצטרך אותם.

פורסם

מבחינת רישיון היבוא אתה בכלל לא רואה את הפקידים ואלא אם לא מילאת את הבקשה כמו שצריך וצירפת את כל (!!!) המסמכים שנדרש, אתה תקבל את הרישיון בדואר ואף אחד אפילו לא ידבר איתך (כי לא צריך ...), לגבי שחרור הרכב - בדיוק לשם כך יש סוכני מכס שזה תפקידם, להבדיל ממאכער, סוכן מכס הוא אדם שהוסמך ע"י המכס לשחרר טובין מיובאים עבור לקוחו, מסווג את הטובין ומצרף את מה שנדרש עם רשימון יבוא שהוא מנפיק עבורך. לגבי עמדה מספר 1 גם שם עשו שינויים והיום אתה מקבל זימון בדואר יחד עם רישיון היבוא לאיזה מכון רישוי ללכת ולא כולם מתנקזים לעמדה 1 בחולון, זה נועד כדי להוריד את הלחץ ולייתר את הצורך במאכערים. אבל במדינת היהודים כולם רוצים שגר ושכח או יותר נכון שלם ושכח ...

פורסם

אתה לדעתי טועה ובגדול לגבי מה אנשים רוצים.

אנשים מוכנים גם להזיע קצת ולקבל משהו טוב במחיר טוב, ולא לשלם לאף אחד כלום.

אבל לפחות בעבר מי שניסה לעשות את זה לבד נתקל בבעיות מכאן עד הודעה חדשה, ובזבז

ים של זמן וכסף, ובמקרים רבים העדיף כבר לשלם לאיזה מאעכר, רק שיוציא אותו מהבוץ.

ואני מדבר גם על אנשים שאני מכיר, שניסו לעשות הכל חוקי ולבד, כך שזה לא סיפורים.

אם שינו את הדברים, והיום זה אחרת, יכול להיות. לבינתיים אנשים שקונים רכב ב 200-500

אלף שקל, מעדיפים לא לסכן את עצמם ולהסתבך באמצע היבוא, ומשתמשים בשירותיהם של

המאכערים השונים.

פורסם

אושרי, אין לי אלא להגיד לך נסה בעצמך ...

אגב, יש פער עצום בין רכב ב-200 לרכב ב-500 אלף ש"ח, ומי שמוציא חצי מיליון ש"ח על רכב יכול לשלם אותם ליבואן הרשמי בלי כאב ראש, בלי להסתבך ולקבל רכב עם אבא ואמא ! עם שירות, עם אחריות, בלי צ'אנס ש"במקרה" האוטו היה בהשכרת רכב קודם, או יועד למקום מושלג כמו אלסקה ובקיץ הראשון המנוע יישפך. גם בלי תאונות ובלי הפתעות ותהיה בטוח שמי שמשכיב סכומים כאלה אצל יבואן רכב מקבל שירות דה-לוקס ... קרו מקרים מעולם ותהיה בטוח שאני לא אומר סתם ... :wink:

• תוכן חדש...