Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5233 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, בירשותי פיג׳ו 206 שנת 2001 מנוע 1400 אוטומט.

עכשיו , טמפרטורה רגילה שלי בנסיעה רגילה היא קצת מעל ה70 משו כמו 75, ושאני קצת לוחץ ונותן קיקים הוא עולה ל80 בערך, האם תקין? האם זה לא אמור להיות קבוע על 80 או 90?

בכל מקרה עוד מקרה מוזר שקרה לי אני גר בחיפה , עברתי דרך המינהרות ובירידה שם יש ירידה ממש ארוכה אז עזבתי את הגז והחום מנוע ירד ל70 ופחות ממש פחות! כמעט עד הקו הראשון של הקור, ורק כשלחצתי שוב על הגז ראיתי שהמד עולה ,ושהמד היה על פחות מי 70 מעלות שלחצתי ברקב והאוטו הוריד הילוכים הרגשתי שהמנוע קצת מזייף ( אגב שה תמיד קורה לי שהמד חום מגיע לפחות מי 70 מעלות בירידות כשאני עוזב את הגז) מה הבעיה כאן?

פורסם

שלום רב !

החשד הוא בתרמוסטט תקול, שנתפס במצב פתוח.

קרא כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=409456

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה, תודה לך אבל לא הבנתי כלום כמעט מהקישור שנתת.

תוכל לפרט לי קצת יותר בבקשה ואם תוכל לתת לי תמונה איך נראה התרמוסטט? יותר טוב אפילו אם זה יהיה תמונה עם פיגו כמו שלי, האם זה תקין שהמחוג יורד ככה מתחת ל70 שאני בירידה ללא גז לחוץ? זה מלחיץ..

פורסם

צביקה נתן לך תשובה נכונה, תפקיד הטרמוסטט הוא לשמור על טמפ. עבודה קבועה לפי דרישות היצרן.

ברוב המכוניות זה בסביבות ה90-100 מעלות צלסיוס.( בדרך כלל מחוג מד החום יעמוד באמצע הסקלה בטמפ. זו)

הטרמוסטט נמצא בדרך כלל ביציאה של נוזל הקרור אל הרדיאטור. כשהרכב קר הטרמוסטט סגור ולא מאפשר זרימה על מנת שהמנוע יגיע לטמפ. העבודה שלו במהירות המירבית. זה נכון כדי לשמור על צריכת דלק אופטימלית, אז עבודת המנוע הכי יעילה , והמנוע נשמר נקי מפיח ומזהמים אחרים. ובימים קרים אלה יש רווח נוסף: חימום תא הנהג מתבצע כמעט מיד .

כשהמנוע מתחמם , נפתח הטרמוסטט במידה כזו , המווסתת את זרימת הנוזל דרך הרדיאטור כך שהטמפ. שקבע היצרן תשמר באופן קבוע בכל תנאי הדרך.

אצלך הטרמוסטט כל הזמן פתוח ולכן בנסיעה מהירה הרוח מקררת את הרדיאטור והטמפ. יורדת ל 70 מעלות.

שבת שלום

פורסם

תודה לך על התשובה , אז אם התרמוסטט שלי כל הזמן פתוח זה אומר שזה תקין או לא? ומה מומלץ ללכת למוסך מורשה ולבדוק?

פורסם

זה לא תקין,אתה לא חייב לגשת למורשה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
תודה לך על התשובה , אז אם התרמוסטט שלי כל הזמן פתוח זה אומר שזה תקין או לא? ומה מומלץ ללכת למוסך מורשה ולבדוק?כן !

לא !

תרמוסטט תקין, אמור להיות סגור לגמרי במנוע קר ולהפתח הדרגתית(הדגש הוא על הדרגתית), בהתאם לטמפרטורת המנוע, הוא עוזר להגיע למי הקירור להגיע לטמפרטורת עבודה רצויה , בזמן המהיר ביותר, וליצב שם את הטמפרטורה.

הדגש הוא על ליצב על הטמפרטורה להיות יציבה ביו 87 ל92 מעלות צלסיוס, ללא חריגה קבועה לעבר ה100, ולא פחות חשוב לא לרדת למתחת ל50/60.

בטמפרטורת עבודה נמוך, כאשר התרמוסטט נתפס במצב פתוח, וממאן להסגר, תופעות הלוואי הם כמו שחברי אמנון הדגיש, עעלייה בתצרוכת הדלק, חימום תא הנוסעים לא מורגש, וקיים בלאי מואץ למנוע.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה תודה רבה על התשובה המפורטת הבנתי מאוד.

אתה צודק לגבי התצרוכת דלק אני לא מבין כל הזמן איך האוטו אצלי אוכל הרבה דלק אני בקושי נוסע והמחוג יורד כמו לא יודע מה..

עכשיו אני לא חושב שיש לי בכלל תרמוסטט אולי הוציאו לי אותו או משו באחד הטיפולים במוסך רגיל כי הייתי הרבה במוסך, אפשר לקבל תמונה מדוייקת איך נראה תרמוסטט בפיגו 206 ואם אפשר תמונה של זה במכסה מנוע של הרכב זה יעזור לי ממש..

צביקה תוכל לתקשר איתי בפרטי ואני יוכל לצלם לך תמונה במכסה מנוע שלי ותגיד לי אם יש לי בכלל? תודה מראש.

פורסם

שלום רב !

אני מצרף קישור של תרמוסטט בפזו 206!

גם שתאתר את התרמוסטט ובית התרמוסטט הנראה בתמונה, לא תוכל לדעת באם יש תרמוסטט בבית התרמוסטט, ו/או האם גם הוא קיים, האם הוא לא תפוס במצב פתוח:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=249178

אם כבר פורק בית תרמוסטט מומלץ להחליפו יחד עם הבית תרמוסטט, כולל החלפת מי קירור מקורים של פזו(טכניק), וניקוז מערכת הקירור.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...