Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5262 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה מוכיח שסטטיסטיקה מאפשרת לך להוכיח מה שתרצה.

אני לרגע לא חושב שהצבת מצלמות מהירות בנקודות שהן הוצבו (ומגוחך שראש אגף התנועה טוען שהן הוצבו במקומות מסוכנים) תוריד את כמות התאונות ו/או ההרוגים באותו איזור. באשר לכל המחקרים מחו"ל - האם הם לוקחים בחשבון גורמים נוספים למעט הצבת המצלמות? אם לא - אז כל נתוני הירידה בהרוגים ובתאונות הם חסרי משמעות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לפני חודש נסעתי בכביש החוף לכיוון דרום, חבר שלי שנהג היה על מהירות של 100 קמ"ש ורכב עקף אותנו ומיד נכנס לימין, הנהג קלט מצלמה בצד ימין של הכביש ובלם בחוזקה, אנחנו היינו במסלול התנגשות במרכז אז סטינו שמאלה בצורה חדה, איבדנו שליטה על הרכב עשינו 2 סיבובים של 360, נכנסנו ברכב העוקף מצד שמאל(בנס הנזק היה ב2 דלתות ולא משהו פנימי) ובנס לא פירק אותנו רכב שבא מאחור(מצאנו את עצמינו בשולייים בסוג של ירידה חזקה עם הכיוון הנגדי לכביש).

אין ספק שהאשמה היא בנהג שעקף ובלם בחוזקה ויכול להיות שגם חבר שלי היה צריך להיותר זהיר. אבל אין לי ספק שאם לא הייתה מצלמה אז היינו ממשיכים כרגיל בכביש.

הבלימות פתע של נהגים שמזהים מצלמה הרבה הרבה יותר מסוכנות מאשר לנסוע על 100 או 110.

פורסם

אבי הסיפור שלך רק ממחיש לנו קצת יותר מקרוב את הנזק שהמצלמות האלה הולכות לגרום,אני כל כך שמח שהעיתונות "התלבשה" על העניין הזה וכמעט כל יום אפשר לראות כתבה אחרת שקשורה למצלמות האלה ועל כמה שהם חסרות תועלת ואף מסכנות,ככה סוף סוף כל הנהגים התמימים בכביש שחושבים שמצלמות מהירות יהפכו את כבישי ישראל לבטוחים בעולם יצאו מהסרט שהם חיים בו,ויתחילו להבין שתאונות דרכים תמיד יהיו,ועדיף קודם כל להתעסק בתשתית בטוחה וסלחנית לטעויות של נהג!

פורסם

אבי, התאונה שלך נגרמה בגלל מצלמה אבל לא רק, אלא גם בגלל אופי נהיגה פרוע.

אופי נהיגה פרוע תמיד יכלול מהירות מופרזת ברמה כלשהי, מאידך מהירות מופרזת לא תמיד מעידה על אופי נהיגה פרוע וזה מה שמפספסים פה.

נהגים פרועים לרוב ימשיכו לנהוג פרוע כי החינוך שהם קיבלו לקוי, ויגרמו לתאונות שירשמו כמהירות מופרזת.

וכך הגלגל ימשיך להתגלגל, נהגים נורמטיביים יקבלו דוחות למרות הזהירות כי כולם שוכחים לפעמים מהמצלמה.

והנהגים הפרועים ימשיכו להרוג אותנו בכבישים.

יחי מדינת ישראל!

אגב אני בעד להקים קמפיין רדיו, כמו קמפיין של אם שותים לא נוהגים, אז משהו כמו "נהג, שים לב למהירות, בעקבות מצלמות המהירות החדשות גם כיסך יכול להפגע! - אם מצלמים לא מפריזים."

ככה יזכירו לנהגים בדרך מידי פעם את המצב ויורידו את העושק טיפה.

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

אבי וחבריו נסעו על 100, העוקף על 120 וחזר ימינה (משער, אחרת הוא היה מציין שהוא עקף אותם ב"טיל"). קלט מצלמה ולחץ על הבלמים, כתוצאה מכך נוצרה התאונה. שוב, לא יודע מאיפה הנהיגה הפרועה, אבל לעקוף על מהירות יותר גבוהה ולחזור לימין זו לא נהיגה פרועה. בגלל המצלמה קרה מה שקרה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

הייתה עקיפה רגילה אנחנו על 100-105 קמ"ש הוא אני משער על 120. הבעיה הייתה שהוא עקף ומייד נכנס לימין אז לא הייתה אופציה של שמירת מרחק ואז הוא בלם די חזק לסביבות 80-90 והיינו חייבים לסטות שמאלה בשביל לא להכנס בו.

המצחיק הוא שחבר שלי יצא אשם כי הוא היה מאחור וכביכול לא שמר על מרחק סביר.

הנה תמונה של הרכב הנפגע:

http://www.fastup.co.il/images/89777616.jpg

פורסם

אה אני מתנצל כשקראתי איכשהו הבנתי שהוא עקף מימין לא יודע למה, בכל מקרה זה לא סותר את דעתי לגבי נהיגה פרועה.

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

מדינה אוכלת אזרחיה. רק כסף וכסף וכסף. השקעה מינימלית בתשתיות מול כמות עצומה של כלי רכב שעולים על הכביש כל שנה .

אותה כמות גדולה של רכבים חדשים שנכנסים לארץ לא נוצרה מתוך רצון להיטיב עם היהודים אלא כאמצעי נוסף לעשות קופה ע"י המיסוי הרצחני .

ראש הממשלה ושר האוצר גאים כל הזמן במצבה הכלכלי הטוב יחסית להרבה ארצות . ברור .כשרק גובים כסף מהציבור ולא משקיעים בחזרה , הקופה תמיד תהיה מלאה .

תמיד הנהגים אשמים בכל , וכאן אני לא בא להגן על הערס הישראלי המצוי שמשתולל עם המזדה שלו , אלא על כלל הנהגים שנכנסים לאוטו ונוהגים ללא שום כוונה לבצע עברות תנועה ובודאי לא תאונה .

דבר נוסף שמרגיז אותי זה כביש 6 . הכביש כבר מזמן הפך לפקק תנועה אחד גדול עם תאונות כל כמה שעות . היציאות ממנו הפכו לסיוט . במה הוא שונה מכבישים אחרים ? מדוע חייבים לשלם על הנסיעה בו ?

אני יודע שסלל אותו יזם פרטי וזכותו להרוויח . תתכבד המדינה ותגיע להסדר איתו ואנו נשוחרר מהצורך לשלם תמורת התענוג לעמוד שם בפקק .

מידע אישי אני יודע שבזמנו האוצר התנגד לסלילת נתיבי איילון בטענה שמדובר בבזבוז כספי ציבור . היכן היינו היום ללא כביש זה ?

פורסם

מכירת מכוניות חדשות לא נועדה להיטב עם העם, ובטח לא כמדיניות ממשלתית.

לאנשים יש כסף והם רוצים להנות ממנו, ומכונית חדשה היא סוג של הנאה, לא מוצא כאן שום בעיה.

ימי ארידור חלפו עברו.

אף אחד לא מכריח אף אחד לנסוע בכביש 6; להזכירך, מימון סלילת כביש 6 לא הגיע ממשלת ישראל אלא מיזם פרטי, ואך טיבעי הוא שהוא יהיה מעוניין לכסות את השקעתו.

לעומת זאת אני מסכים בהחלט שאחוז ההשקעה בתשתיות נמוך מידי, הרבה יותר מידי, ביחס לכספים שאותם גובה מדינת ישראל מציבור הנהגים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ברור לי שמכונית זו סוג של כיף . אבל עדיין זה לא מסביר שהכיף הזה הפך עבור ממשלות ישראל לאורך כל ההיסטוריה לפרה חולבת .

אני יודע שאני לא חייב להיות בכביש 6 . אבל מה הברירה שלי ? כל כך מעט אפשרויות לנוע יש והמדינה תופסת אותי בביצים ואומרת :"רוצה לזוז טיפה יותר מהר ? אז תשלם .".

זה ממש לא מעניין אותי שאת הכביש בנה יזם פרטי . מראש המדינה הייתה צריכה לסלול אותו בכסף שלנו . זה נקרא בעברית פשוטה להחזיר את כספי המיסים לציבור .

פורסם

הכל נכון, אבל אפשרי רק שיש גב פוליטי.

הנהגים הפכו לפרה חולבת חד כיוונית רק בשל העובדה שהם ציבור חסר הגנה והשפעה פוליטית.

אלב זה מה שיש, ועל פניו גם מה שיהיה בעתיד הנראה לעין.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

יש אמת בכל הנאמר כאן ואני לא שולל ומתווכח. אבל הבעיה היא לא רק במצלמות. הרי הנהג במקרה התאונה שסופר פה למעלה (זה העוקף שהתחיל את הסכנה) הרי נסע במהירות מופרזת. אם הוא היה מלכתחילה לא חושב שהוא נמצא בלהק מטוסי קרב אלא בכביש הוא לא היה צריך להבהל ממצלמות מהירות ולא להאט. מצלמות מהירות הן לא נקודת ״עד לכאן שטח הפקר ומכאן אכיפה מוגברת״ מי שיסע כחוק לא יצטרך להתרגש ממצלמות (תקנו אותי אם יש טעות בדבריי)

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

סליחה אבל אפילו נהג נורמטיבי יכול להיבהל.

כשאני רואה מצלמה באופן אינסטינקטיבי אני לוחץ על הבלמים, גם אם אני מתחת למהירות המותרת.

לא משנה כמה אתה אומר לעצמך שאין לך בעיות עם המצלמה, רוב האוכלוסיה תבלום בכל מקרה, וזה יכול להביא לעוד תאונות.

• תוכן חדש...