Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברצוני לרכוש רכב היברידי או חשמלי ואני לא יודע מה ההבדל בניהם ? יתרונות וחסרונות

שמעתי שההיברידית מוציאה קרינה זה נכון?

הם באמת חסכניות בדלק?

מה המחירים של מכונית היברידית יש לי תקציב של 40 אלף...

שאלה שניה:

זה רק אני או שנדמה שהסנרוף נעלם מארצנו? אני מנסה למצוא מכוניות די חדשות (שנתון 2003 והאלה) וקשה למצוא מכוניות עם סנרוף ...יש לזה סיבה?

פורסם

היברידי - שני סוגי הנעה שחוברו להם יחדיו. לרוב מדובר על מנוע חשמל ומנוע בנזין (ולאחרונה גם דיזל).

חשמלי - רק מנוע חשמלי. כיום נמכרת בארץ רק מכונית אחת כזו - רנו פלואנס (מבית בטר פלייס).

חשמלי לא מזהם בכלל ולא צורך דלק בכלל (אבל העלויות עדיין גבוהות מסיבות אחרות).

היברידי - חסכוני יותר מרכב בנזין רגיל, אבל גם יקר יותר (לרוב).

קרינה - בחלק מההיברידיות יש יותר קרינה מהרגיל. במכוניות המודרניות יותר - זה זניח עד לא קיים. לא הייתי חושש.

40 אלף שקל - לא יתן לך לצערך שום רכב היברידי. כרגע הן עדיין יקרות יותר.

רוני

נ.ב. סאן רוף לא נעלם. יש הרבה מכוניות חדשות עם גג שמש.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אם אני לא טועה, בתהליך ייצור החשמל נפלט קרינה, ולכן אוטו היברידי פולט יותר קרינה מבנזין, ובחשמלי נפלט יותר מהיברידי.

בכל מיקרה אני לא מבין למה אפילו לפזול לכיוון של החשמלית של רנו, חשבתי לקחת אותה בליסינג מהעבודה ואלה המסקנות שלי-

לאוטו נתוני פתיחה גרועים מאוד- בגא'ז קטן בלי אפשרות לקיפול מושבים, מנוע חלש עם טווח מוגבל ובלי אפשרות להטעין מהבית, קרינה גבוהה יותר(לא לוקח סיכון...) ו-4 כוכבי בטיחות(איך אוטו מקבל ב-2011 4 כוכבים...) ובכללי חוץ מזה שהוא שומר על הסביבה אין לו שום יתרון על רכב בנזין אחר. חיפשתי אולי יש הנחה על רכב כזה בליסינג אבל באיזה כתבה שקראתי אמרו שאין הנחה על האוטו הזה בשווי שימוש, לא מצאתי סיבה אחת אפילו בשביל לקחת את האוטו הזה!

פורסם

לפותח השרשור- קיבלת תשובה מפורטת מרוני, אין צורך להוסיף.

אבל mejok- אמנם אני "משוחד", כי אני עובד בטרפלייס, אבל אני חייב לענות על כמה דברים שאמרת:

1. ברנו פלואנס החשמלית יש פחות קרינה אלקטרומגנטית מברכב בנזין. אין "ייצור חשמל" ברכב הזה שכן זה רכב שנוסע על סוללה, ולא תא-מימן. אז החשמל לא מיוצר על הרכב, הוא מיוצר בתחנת הכוח של חברת החשמל, והוא רק נאגר בתוך הסוללה שברכב.

2. בגאז' קטן- נכון. אין מה לעשות. הבגאז' הוא באמת די קטן יחסית לגודל הרכב. נפחו הוא 317 ליטר, שזה אותו נפח שיש לך בסובארו B3 או יונדאי I30 ורכבים בסגמנט הזה.

3. אין אפשרות לקיפול מושבים כי זה לא ייתן לך כלום. יש לך סוללה שחוצצת בין המושבים האחוריים לתא המטען.

4. מנוע חלש?! ממתי 23.5 קג"מ זה חלש?! ואגב, המומנט הזה זהה וזמין מ0 עד 10,600 סל"ד. מבחינת כוח המנוע, הרכב הזה יותר חזק ממנוע 2.5 ליטר בנזין.

5. למה אי אפשר להטעין מהבית? כל לקוח שקונה את הרכב, ויש לו חניה פרטית, או חניה קבועה בבית, בטרפלייס מתקינה לו עמדת טעינה בחנייה. אם אתה נוסע מעל 25,000 ק"מ בשנה- גם עמדה בעבודה.

6. יתרון נוסף ברכב, למי שהסביבה לא מעניינת אותו, זה המחיר. מבחינת קניה הוא עולה כמו מאזדה 3 ופלואנס רגילה. וחבילת המנוי, ביחד עם ההנחה בביטוח המקיף, ומחירי הטיפולים הזולים משמעותית מרכב בנזין, יוצרת חיסכון משמעותי בתחזוקה החודשית השוטפת (קרי, "דלק")

אורן

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

4. מנוע חלש?! ממתי 23.5 קג"מ זה חלש?! ואגב, המומנט הזה זהה וזמין מ0 עד 10,600 סל"ד. מבחינת כוח המנוע, הרכב הזה יותר חזק ממנוע 2.5 ליטר בנזין.

6. יתרון נוסף ברכב, למי שהסביבה לא מעניינת אותו, זה המחיר. מבחינת קניה הוא עולה כמו מאזדה 3 ופלואנס רגילה. וחבילת המנוי, ביחד עם ההנחה בביטוח המקיף, ומחירי הטיפולים הזולים משמעותית מרכב בנזין, יוצרת חיסכון משמעותי בתחזוקה החודשית השוטפת (קרי, "דלק")

אורן

תרשה לי להתייחס לשני אלו:

4. תסלח לי, אבל 23.5 קג"מ לא מרשימים אף אחד, כשיש היום מנועי דיזל מקבילים עם יותר הספק ויותר מומנט (אפילו לפלואנס..) ומנועי טורבו בנזין קטנין שמספקים לא פחות כוח (כן, גם כאלה בנפח 1.2 ליטר...). אז "יותר חזק ממנוע 2.5 ליטר בנזין" זה פשוט לא נכון.

6. אפשר בבקשה את החישוב שמצביע על "חיסכון משמעותי בתחזוקה החודשית השוטפת"?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני, אני לא מדבר איתך על מנועי טורבו, וגם לא על דיזל, שאמנם יש להם ימבה מומנט, אבל ברצועת סל"ד מאוד צרה, וזה בא על חשבון כ"ס. אני משווה מול מאזדה 3,6, פורד פוקוס, מונדאו, הונדה סיויק, אקורד, ורכבים כאלה.

אז מבחינת המומנט מול מנועי בנזין גדולים, הנה השוואה:

הונדה אקורד, 2.4 ליטר- מפיקה 23.4 קג"מ, ב4,500 סל"ד

מאזדה 6, 2.5 ליטר- מפיקה 23.1 קג"מ, ב4,000 סל"ד

רנו פלואנס ZE, מנוע 0 ליטר, מפיקה 23.5 קג"מ מ0 סל"ד

מש"ל :)

לגבי המחירים. כנס פה לאתר של בטרפלייס, בו מופיעים המחירים של חבילות המנוי:

http://israel.betterplace.com/the_solution/subscriber_price/Pages/default.aspx

ותשווה בעצמך. אני אתן לך 3 השוואות שעשיתי זה עתה, רק מול החבילה הראשונה של בטרפלייס, הלא היא חבילת ה20,000 ק"מ בשנה, שעולה 1,090 שקלים בחודש.

נתחיל עם הנתונים הבאים (לקוחים מאתר kml):

מאזדה 3: 10 ק"מ לליטר

טויוטה קורולה: 12 ק"מ לליטר

פורד פוקוס: 11 ק"מ לליטר

רנו פלואנס ZE

נניח שכל הרכבים הללו נוסעים עד 20,000 ק"מ בשנה. כמה הלקוח ישלם בכל חודש:

מאזדה- 1,243 ש"ח

טויוטה- 1,036 ש"ח

פורד: 1,130 ש"ח

רנו: 1,090 ש"ח

מלבד הקורולה, המחיר החודשי שתשלם על רכב חשמלי זול יותר מהמחיר לרכב בנזין. תוסיף לחישוב הזה את עלויות הטיפולים, שהן גם נמוכות יותר, מאחר ויש פחות לבצע בטיפול, וגם במרווחי זמן גדולים יותר- 30,000 ק"מ.

תוסיף לזה את עלות הביטוח המקיף שזול יותר בכ-1,000 שקלים בשנה, ומתקבל פה חיסכון, משמעותי או לא- זה אינדיווידואלי, לעומת רכב בנזין באותו מחיר.

מש"ל 2.

אורן

hagggg55 כתב:

פורסם

בנוגע להוכחה הראשונה שלך:

1. לא חוכמה להגיד "יותר כוח ממנוע 2.5 ליטר, חוץ ממנועי דיזל, וחוץ ממנועי בנזין מוגדשים, וחוץ מ.. וחוץ מ...".

2. אם אתה רוצה מש"ל אמיתי - קח את כל המכוניות הללו בקו ישר ותן גז. אני מוכן להתערב שהפלואנס החשמלית תישאר הרחק מאחור. אתה יודע מה, היא תישאר מאחור גם מול חלק ממנועי ה-1.6 בנזין הרגילים...

3. לא נהגתי על הפלואנס החשמלית, אבל נהגתי על האמפרה החשמלית - גם לה יש נתוני מומנט מרשימים על הנייר. בפועל, היא סתם "די זריזה" ותו לא. אותו דבר אפשר להגיד על קורולה 1.6...

בנוגע להוכחה השניה:

בהודעה הראשונה שלך כתבת "חסכון משמעותי", ואז הצגת חיסכון של 3-4 אחוזים (או 40 שקל לחודש) ואפילו נחיתות מול מכונית אחת מהרשימה שלך. ומה קורה כשבוחרים מכונית דיזל כמו הפלואנס? או היברידית שעושה 1:18? קח לדוגמה את הכתבה הזו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

1. דווקא כן חוכמה. הפלואנס מתחרה במכוניות שכתבתי למעלה מבחינת המחיר. אז בוא נשווה את המומנט שלה לזה של בוגאטי ויירון- פה היא בטוח תיפול.

2. אני אקח את ההתערבות הזאת. אתה מוזמן להגיע למרכז המבקרים בגלילות מתי שבא לך (תשתדל בימים שאני שם) עם איזה מכונית מהסגמנט הזה שבא לך. המסלול עלי.

3. לא מכיר את האמפרה. מה שאני מכיר זה את התגובה של "וואו!" שיש לכל אחד שיושב לידי ונוהג ברכב. וזה ממש לא משנה איזה רכב היה לו לפני.

ההוכחה השניה:

אתה בוחר להתעלם בכוונה מהחסכונות הנוספים בביטוח וטיפולים? כי עד כמה שידוע לי, זה לא כזה רכיב שולי וחסר משמעות בקניית רכב חדש.

בנוסף, לא הזכרתי פה בכלל את רמת האבזור והתוספות שאתה מקבל כסטנדרט גם בגרסת הבסיס, שאין לך במתחרות.

לגבי המתחרות האחרות שהכנסת- הפלואנס דיזל עלתה קצת במחיר מאז ינואר, והפריוס עולה בכלל 157,000 שקל. במחיר כזה אתה קונה פלואנס חשמלית, נשאר עם עודף של 34,000 שקל, ויכול לקנות בזה חבילות מנוי לשלוש שנים. משמע, במחיר של פריוס אתה קונה פלואנס ונוסע ח-י-נ-ם 3 שנים. בלי תשלום חודשי ובלי כלום.

אגב מאוד מוזר לי שלא היית במרכז המקרים מעולם. ממה שאני הבנתי כל המנהלים בקארז היו אצלינו בעבר.

אורן

hagggg55 כתב:

פורסם

1. אתה מתחכם... גם פלואנס דיזל עולה אותו הדבר. גם סיאט לאון TSI, אופל אסטרה טורבו, פיאט בראבו טורבו ועוד.

2. הנתון הרשמי מ-0 ל-100 של הפלואנס החשמלית הוא 13 שניות. המהירות המירבית שלה היא 135 קמ"ש. אתה בטוח שאתה רוצה להתערב?

3. ה"וואו" הזה נובע מעצם העובדה שהוא נוסע במכונית שלא עושה רעש בכלל. וגם, לא נעים לי, הוא נובע גם מסטטיסטיקה: 90% מהאנשים בארץ נוסעים בדרך קבע על משפחתומטיות או קטנומטיות עם מנועי בנזין רגילים. תן להם פול גז במשהו עם מומנט והם יתרשמו. שים להם פלואנס דיזל והם יגידו אותו הדבר.

בנוגע להוכחה השנייה: אני לא מתעלם מכלום. אם אתה רוצה לעשות השוואה רצינית, בוא נעשה חישובים רציניים. אני מוכן לקחת 5 מכוניות שעשויות להתחרות בפלואנס בצורה כזו או אחרת ולהוכיח לך שאו שהאחזקה השנתית שלהן דומה, או שהיא זולה משמעותית. אני אעשה את זה קצת יותר מאוחר.

ובקארזפורום יש איזה 15 מנהלים, אם לא יותר. אנחנו לא מצליחים להביא אפילו חצי מהם להפגש ביחד במקום אחד, אז שכולם יגיעו למרכז המבקרים? הצחקת את שלומי :lol:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

מה שאני רואה כאן, זה חיסכון של כ 140 ש"ח בחודש (למי שנוסע 20 אלף ק"מ) מול "הכייף" של הטענה\החלפת סוללה כל 150 ק"מ.

כנראה מי שנוסע 30 אלף בשנה יכול לחסוך יותר, אבל יצטרך מידי יום להתעסק עם הסוללה של רנו, ולפעמים לא רק בסוף היום.

ועוד משהו קטן - לא ברור, מי יקנה את הרנו החשמלית הזאת בתור יד שנייה וכמה הרכב הזה יהיה שווה אחרי 3 שנים.

יכול מאוד להיות, שכל החיסכון יתקזז .

לכן, לפי דעתי, הרכב הזה עדיין מיועד לחובבי קדמת הטכנולוגיה ושומרי איכות הסביבה, ולא למי שמחפש חיסכון כספי או הנאה מנהיגה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אז בואו נקח חמש מכוניות שונות ונראה כמה יעלה להחזיק אותן לאורך שלוש שנים, בגדול. הנחות: 7.5 שקלים לליטר (גם בדיזל, לשם הנוחות), 20000 ק"מ בשנה, וכמובן שאנחנו מדברים על הצרכן הפרטי. צרכן הליסינג צריך בסה"כ להשוות את שווי השימוש...

יונדאי i35 (רק בגלל שהיא המאזדה 3 החדשה):

עולה 125000 בגרסה המאובזרת. בסוף התקופה שווה 85000 שקלים לערך (כ-12% ירידת ערך שנתית. סתם הערכה)

נניח 1:11 ק"מ לליטר - 41000 שקלים ב-3 שנים.

ביטוחים - נניח 5000 שקלים לשנה, 15000 ב-3 שנים.

טסטים - כולל אגרת הרישוי הראשונה, נניח 5000 ב-3 שנים.

טיפולים (שלושה) - נניח 2000 שקלים בשביל הפשטות.

סה"כ: 63000 שקלים.

כולל ירידת ערך: 103000 שקלים ב-3 שנים (יקר להחזיק מכונית, אה?)

בוא ננסה מכונית אחרת:

הונדה אינסייט:

עולה 130000. בסוף התקופה שווה 83000 שקלים לערך (כ-14% ירידת ערך שנתית. סתם הערכה)

נניח 1:17 ק"מ לליטר - 27000 שקלים ב-3 שנים.

סה"כ: 49000 שקלים.

כולל ירידת ערך: 96000 שקלים ב-3 שנים

טויוטה פריוס:

עולה 154000. בסוף התקופה שווה 94000 שקלים לערך (כ-15% ירידת ערך שנתית. סתם הערכה)

נניח 1:19 ק"מ לליטר - 24000 שקלים ב-3 שנים.

טסטים - כולל אגרת הרישוי הראשונה, נניח 6000 ב-3 שנים.

סה"כ: 47000 שקלים.

כולל ירידת ערך: 107000 שקלים ב-3 שנים

טויוטה אוריס היברידית:

עולה 136000. בסוף התקופה שווה 89000 שקלים לערך (כ-13% ירידת ערך שנתית. סתם הערכה)

סה"כ: 49000 שקלים.

כולל ירידת ערך: 96000 שקלים ב-3 שנים

רנו פלואנס דיזל (בגרסה המאובזרת!):

עולה 133000. בסוף התקופה שווה 78000 שקלים לערך (כ-16% ירידת ערך שנתית. סתם הערכה)

ביטוחים - נניח 6000 שקלים לשנה, 18000 ב-3 שנים.

סה"כ: 52000 שקלים.

אני משתעמם, אז בוא נגיע לשורה התחתונה:

רנו פלואנס ZE (בגרסה המאובזרת!):

עולה 123000. בסוף התקופה שווה... כמה? אי אפשר לדעת. בוא ננחש 73000 שקלים לערך (כ-16% ירידת ערך שנתית)

עלות ל-3 שנים: 1090 כפול 36 כלומר 39000 שקלים

ביטוחים - נניח 4000 שקלים לשנה (אמרת 1000 פחות, לא?), 12000 ב-3 שנים.

טיפולים (שניים) - נניח 1000 שקלים בשביל הפשטות

סה"כ: 57000 שקלים.

מסקנות:

1. מול המכוניות ההיברידיות הזולות, ההפרש משמעותי - כ-10000 שקלים ויותר לאורך 3 שנות אחזקה לטובת ההיברידיות.

2. מול המשפחתית הסטנדרטית - הפרש של כ-1000 שקלים בשנה לטובת המשפחתית.

3. מול פריוס ופלואנס דיזל - בערך אותו הדבר לאורך 3 שנים. (ציפיתי שבדיזל ההפרש יהיה גדול יותר, אבל העובדה שזו רנו ועוד דיזל מצביעה על ירידת ערך פוטנציאלית גדולה - וזה אוכל מהחיסכון. מה גם שהמחיר שלה עלה החודש).

הערות:

1. כל המכוניות כאן הן מתחרות לגיטימיות. הן מאובזרות בערך ברמה דומה (מי יותר מי פחות), מתאימות למשפחה (האינסייט פחות) ובעלות ביצועים מקבילים או טובים יותר מהפלואנס ZE. לחלקן תאי מטען גדולים משמעותית.

2. כולן יכולות לנסוע 500 ק"מ לפחות לפני שתצטרכנה תדלוק. הפלואנס ZE - לא.

3. אצל כולן (או רובן) אפשר לדעת בקירוב איך השוק יגיב בעוד 3 שנים כשתרצה למכור. עם הפלואנס ZE אנחנו רק מנחשים. בנוסף, ב-ZE קונים אוטו בלי מיכל דלק. הסוללה שייכת לבטר פלייס. לא ברור איך זה ישפיע על הסחירות העתידית.

4. אם תסע 55000 ק"מ ב-3 שנים במכוניות הללו, או אפילו 50000, ההוצאות ירדו במידה ניכרת - ביחס ישיר לצריכת הדלק הממוצעת. ביונדאי ההפרש יהיה הכי גדול. סע 50000 ק"מ ותשלם רק 34000 שקלים על הדלק, כך שההוצאה הכוללת יורדת ל-96000 שקלים ב-3 שנים, כמו האוריס והאינסייט. בבטר פלייס יחזירו לך את ההפרש?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

ועוד משהו קטן - לא ברור, מי יקנה את הרנו החשמלית הזאת בתור יד שנייה וכמה הרכב הזה יהיה שווה אחרי 3 שנים.

נכון, אבל כתוב עדין מדי.

רנו פלואנס ZE (בגרסה המאובזרת!):

עולה 123000. בסוף התקופה שווה... כמה? אי אפשר לדעת. בוא ננחש 73000 שקלים לערך (כ-16% ירידת ערך שנתית)

לדעתי הערך יהיה הרבה יותר נמוך. אבל דעתי (או דעת כל אחד אחר) לא שווה, כי יש פה יותר מדי נעלמים.

מה יקרה אם "בטר פלייס" יסגרו את הבסטה ( אפילו עידן עופר לא יסכים להמשיך ולהפסיד לנצח) ? אם כך, הרכב יהיה שווה אפס. בדיוק כמו מי שקנה טלפון סלולרי של פלאפון , מהרשת הישנה. ברגע שפלאפון עוזבים את הרשת הישנה, המכשיר שווה אפס.

תשווה זאת למי שקונה דייהטסו בידיעה שדייהטסו מפסיקים למכור רכבים הארץ. עדיין הרכב נוסע גם אם אין יבוא, היבואן חייב להחזיק חלפים לעוד כמה שנים ולכן לדייהטסו יש ביקוש כרכב משומש.

השיטה של אגסי למכור חבילות למכסה מסוימת של ק"מ, מזכירה את חברות הסלולר , ולא לטובה. חברות הסלולר הצליחו לדפוק אותנו כך בגלל הקרטל, אבל לאגסי (לצערו?) אין קרטל. מי יחפש להסתבך עם מכסות כך שיפסיד אם יסע יותר או פחות מהמכסה?

הרעש והצלצולים של אגסי לא יכולים להסוות את האמת, והיא שאין כדאיות לרכב חשמלי. עד שלא תהיה סוללה בעלת צפיפות אנרגיה גדולה (יחד עם משקל ונפח קטנים), אין מה לדבר על כך, ותעלולים פיננסים כמו להשכיר את הסוללה (במקום למוכרה) לא ישנו את האמת הבסיסית: אין תוחלת ל"בטר פלייס".

אמירתו המפורסמת של לינקולן: אפשר לשקר לחלק מהאנשים כל הזמן, אפשר לשקר לכל האנשים חלק מהזמן, אבל אי אפשר לשקר לכולם כל הזמן.

יהודה

פורסם

אין ספק בדבר אחד: המכונית החשמלית של בטר פלייס פשוט לא כדאית מבחינת עלות לקונה פרטי.

כל השאר ניתן למיקוח, למרות שעל פניו, היברידיות עדיפות לקונה פרטי מבחינת עלות.

פורסם

אגסי בראיון היום בידיעות, מוסף ממון:

"נהג מאזדה 3 שנוהג 20 אלף ק"מ לשנה יחסוך אצלנו 23000 ש"ח בארבע שנים"

אגסי הוא גאון מכירות. מי שקורא את הראיון איתו משתכנע לטובת הרנו החשמלית שהוא מקדם. אבל מי שיקרא ואחר כך יחשוב קצת , יתפלא מאיפה צץ ה"חסכון" של 23000 ש"ח.

אורן ( x plane ) מאיפה צץ החסכון הזה?

יהודה

פורסם

לפי מה ש-x plane כתב, ההפרש בין ה-3 לפלואנס החשמלית בעלויות ה"דלק" החודשיות הוא 150 שקלים. כלומר בארבע שנים זה 7300 שקלים. תוסיף עלויות טיפולים זולות יותר (נניח ב-3000 שקל ל-4 שנים) וביטוח זול ב-1000 שקל, תקבל 15000 שקל חסכון, עדיין פחות מ-23000 שקלים, וזה בלי לשקלל ירידת ערך וכן את העובדה שכל החישוב הזה חסר חשיבות אם נהג ה-3 עושה רק 15000 ק"מ בשנה...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...