Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

moral או focal

han500
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם .

ברצוני לרכוש קומפוננט במתקציב 800-1000 שקל,5.25 אינץ כי כבר מובנה לי.

מתלבט בין קומפוננט ‏5.25 ‏אינטש 130A Focal.

או קומפוננט ‏5.25 ‏אינטש Dotech MKII 5.25 Morel.

המגבר שהולך להגביר את הקומפוננט cerwin vega hed 3.

אם לא זה ולא זה בבקשה תנו לי הצעה לקומפוננט אחר.

תודה מראש.

זה לא איביזה ,זה קורדובה!!!!

פורסם

סיאט קורדובה.שנת 2000

יש לי מבנה שמה ל 5.25השאלה אם כדאי להרוס אותה בישביל רמקול גדול יותר ,אם כן תוכל בבקשה לפרט לי מדוע.

אמממ לא חושב יד 2 כי אני לא יודע מה הרמקולים עברו בדיוק לא סומך על זה.

תודה מראש.

פורסם

אני לא מאמין שאני רואה כותרת כזאת :shock:

הפורום חזר שש שנים אחורה למחנות הראשונים שלו :-D

קודם כל - היום עד כמה שידוע לי באזור ה800 שקלים כבר אפשר לקנות דוטק של מוראל באמת שזה סט פשוט נפלא אבל לא קולע לטעמו של כל אחד ואחד.

אותו דבר בדיוק לגבי הפוקל.

אלו הם שני קיצונים מבחינת אופי צליל.

במבחר הרמקולים שיש לך היום יש בטווח המחיר הזה סט מתחרה מאוד מאוד חזק שהוא בדיוק בנקודת האמצע בין השניים וזה האימג'ן של HAT, כאשר תג המחיר שלו, שזו ההפתעה הגדולה - הולך לרדת בקרוב ולהיות בטווח המחיר שלך. מתחת ל1000 שקלים לפי מה שאני יודע.

כאחד שהיו לו הרבה מאוד מוראלים והרבה מאוד HAT וגם יצא לי לשמוע לא מעט סטים של פוקל -> HAT לוקחים את הטוב משניהם ומחברים אותם.

אופציה מעניינת מאוד ושווה בדיקה אם אתה מתלבט בין השניים ולא מסוגל להחליט.

המלצה נוספת היא הרץ היי אנרג'י אבל אני ממש לא יודע אם זה בתוך טווח המחיר הזה או לא.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני לא רוצה להגיד לך מה לבחור ומה לא לבחור, אדי נתן כמה דוגמאות טובות שצריך לשמוע לפני שאתה קונה.

אבל אני נעול על פוקל מה שאני אדי יגיד לו באופן ברור שלא. (אדי בלי תגובות מיותרות )

אבל יש פתגם שאומר על טעם ועל ריח אין מה להתווכח.:lol:

W520 Alpine. Focal Utopia Mid. Focal utopia tweeter. Focal Utopia Woffer. JBL MS-8. Celestra -DA2K.tru- super billet 6 . 33KX Focal.

by: 2 xs-power

פורסם

אני דווקא ממש לא אומר לא על פוקל, הטעם שלי כמובן שונה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ניראה לי אני ילך על המוראל דוטק אווטיון.

זה במחיר שאני רוצה והrms שלו בחוזק שאני רוצה.

וגם יש עליו הרבה המלצות.

הפוקאל לדעתי יקרים מאוד ואני לא רוצה לשעבד את עצמי לאוטו.

כי פשוט הקומפוננט הקודם שהיה לי fli 75 rms אני חושב שהמוראל יעשו את ההבדל .

פורסם

נתון הRMS שאתה רואה זה לא ה"עוצמה" שהרמקול מפיק.

זה ההספק המקסימלי שהוא מסוגל לספוג ממגבר לפני שהוא נכנס לאזור שמסוכן לו לעבוד בו בתחום תדר שהיצרן הצהיר.

אל תתייחס לנתון הRMS של הרמקול שלך כיחס לחוזק שבו אתה תשמע, זה רק אומר לך שאתה תהיה זקוק למגבר חזק יותר!

וזה למען האמת בכלל לא מחייב, דוטק יעבוד יפה מאוד גם על ערוץ הגברה של 50 וואט RMS.

-------- בקיצור - נתון הRMS הוא הדבר האחרון שאתה צריך להתחשב בו כשאתה בוחר רמקול, זה יותר מתייחס לבחירת המגבר או אם כבר יש לך מגבר, זה לפחות אומר לך איזה רמקולים לא כדאי לך כל כך לקחת.

הסיבה לבחור במוראל היא בגלל אופי הצליל שלהם שהוא צליל מאוד רך, מאוד נעים לאוזן

צליל שלרוב מתואר במילים כ"חם" או "עמוק" או "מלטף"

פוקאל לעומת זאת הם רמקולים יותר "בהירים" ויותר "חדים" מהסטים המקבילים של מוראל והם גם יהיו יותר מדוייקים מהם ויותר מפורטים מהם (אולי אפילו הרבה יותר מפורטים) אבל הם להרבה מאוד אנשים מאוד צורמים לאוזן.

העניין הוא שבכדי "לרסן" סט של פוקל אתה צריך לעבוד בצורה מאוד עדינה ומאוד מדוייקת עם כווני המערכת וההגברה שלך - אם הם לא קולעים לטעם שלך מהרגע הראשון, אל תיקח אותם.

מצד שני לחלק גדול מהאנשים סטים של מוראל מצטיירים כאנמיים וחסרי חיים בגלל הרוגע המדהים הזה שלהם.

אל תחליט על פי קריאה!

בטח שלא אחרי תגובה כמו "כמובן פוקל" שמסתירה מאחוריה ריח רציני ביותר של אינטרס.

תעשה לעצמך טובה ותקנה אחרי ששמעת את הרמקולים לפחות אחד מול אחד בדוגמנית בחנות שמוכרת את שניהם אבל שתדע שגם על דוגמנית הם לא נשמעים אפילו קרוב למה שתשמע בתוך רכב כשאתה סגור בקופסא של פח בגודל של 2 מטר על 2 מטר.

תגיע למפגש...

Pioneer TS-X150

פורסם

תודה רבה על ההסבר.

יש לי מגבר של cerwin vega hed 300 הוא מספיק לבדיקה למשל לפוקאל או למוראל.

אני ישמח לבוא למפגש לראות ולהתרשם.

כרגע חשבתי על להזמין מזאפ ולשלם בתשלומים כי אין לי מוזמן אז אחרי הצעה שלך

אני יחסוך לי למזומן וילך לשמיע של שני הסוגים של הרמקולים.(המגבר שהצגתי יהיה טוב לבדיקה של שני הסוגים?)

תודה רבה!!

פורסם

אם תוכל להגיע למפגש מרכז הקרוב אני מתכנן להגיע אליו גם כן - אמנם זה יהיה כנראה עם מערכת חדשה, עם רמקולים לא פתוחים ולמען האמת לא ידוע במצב הזה עד כמה יצא לי לכוון אותם.

אבל אתה תוכל לשמוע קצת HAT אצלי.

אני בטוח שיהיו חברי פורום עם פוקאל ומוראל במפגש.

לגבי המגבר שלך - הוא 50*4 והוא מגבר סביר ביותר, מגבר מיינסטרים כמו כל מגבר מיינסטרים אחר בז'אנר הזה.

בעיניי הוא צריך להספיק לך ושם לא נמצאת הבעיה שלך אז כרגע תחסוך את הכסף על מגבר ודווקא יהיה רצוי להשקיע אותו בסט כמו דוטק, או פוקאל שהעלו כאן או HAT שהמלצתי עליו או כל סט אחר אפילו כמו סיז פרפורמנס ועד הליקס או ריינבואו ולשפר את הקרוס הפסיבי שלהם בכדי לקבל את המיטב מהמערכת שלך.

להשקיע במיקומים של האלמנטים ואם אתה יכול להביא HU (רדיו דיסק) עם יכולת TC

אתה כבר תהיה בעולם אחר של אודיו לרכב, כן כן, על סט רמקולים ומגברים פשוטים יחסית - אבל אם יכולת עיבוד מתאימה והתקנה ראויה ושיפורים קטנים וזולים מאוד לקרוסים של הסט שלך - אתה תפיל לסתות להרבה אנשים.

Pioneer TS-X150

פורסם

בוא נסכם לפי מה שהבנתי ממך.

1) אין צורך במגבר

2) להשקיע את הכסף על הדוטק,פוקאל או hat.

בקשר לרדיו דיסק כרגע יש לי פיוניר Pioneer DEH3050UB האם הוא טוב לכוונה שלך לtc.

פורסם

לא בדיוק

יש צורך במגבר - למזלך כבר יש לך אחד והוא לדעתי, מספק את הסחורה לשלב הנוכחי והייתי נשאר איתו עד אשר הייתי יכול לשדרג אותו למשהו ראוי יותר וחזק יותר.

כן, בהחלט להשקיע את הכסף על סט פסיבי ברמה שכזו ואח"כ אם תרצה אסביר לך איך לשפר את הקרוס שלו (תלוי איזה סט תיקח ומה יהיה צריך לעשות בכדי לאזן אותו).

לגבי הHU שלך - אני לא מתמצא במפרטים הטכניים אבל למעט סדרות 8 ו 9 בפיוניר אין לך יכולות TC - ממליץ לקנות מיד2 כאן בפורום HU עם יכולות שכאלו מחברי פורום וותיקים עם מוניטין ידוע לטובה.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...