Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3940 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

יש לי סיטרואן קסארה פיקאסו מ-2006, עם כ-140,000 ק"מ. בסך-הכל, הרכב מתנהג יפה עד עכשיו. מטופל במוסך לביא בפ"ת, והחלפת שמן גיר בוצעה אצל ספי כשקניתי את הרכב (לפני כשנתיים). התקלה הכי גדולה עד היום - משאבת מים שהתקלקלה ודרשה החלפה.

בכל מקרה, לאחרונה יש לרכב נטיה להיכבות בפקקים. הנסיבות כמעט תמיד זהות: נסיעה איטית, "גלישה" בלי דוושת גז. אם לוחצים על הגז, ולו בצורה חלשה, האוטו לא נכבה. כנ"ל, בזינוק בעליה אני צריך להחזיק את הבלם, ללחוץ על הגז ואז לשחרר את הבלם, אחרת יש סיכויים מסויימים שהאוטו ייכבה (לא קרה קודם; אני מדבר על עליות מתונות, שבהם בד"כ הגיר האוטומטי מתחיל לסחוב קדימה גם בלי שממש לוחצים עליו).

התיאור הכי קרוב שאני יכול לתת לזה, הוא שבפקקים או זינוק בעליה האוטו בעצם מתנהג כאילו יש לו גיר ידני (באמת חבל שאי אפשר למצוא כזה עם ידני) ולא לחצתי על הקלאץ' בזמן.

חיפוש בפורום לא העלה תוצאה מספיק טובה, ואשמח לעזרה - מה, כנראה, התקלקל?

תודה רבה!

יגיל

פורסם

צריך להתחיל מהדברים הפשוטים (ניקוי בית מצערת ואיפוס של המחשב לאחר מכן, ע"מ שילמד עאת ערכי הפתיחה של המצערת מחדש) ומשם להתקדם הלאה. לרוב זה נגמר בזה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
צריך להתחיל מהדברים הפשוטים (ניקוי בית מצערת ואיפוס של המחשב לאחר מכן, ע"מ שילמד עאת ערכי הפתיחה של המצערת מחדש) ומשם להתקדם הלאה. לרוב זה נגמר בזה.

איציק

בוקר טוב

אני מחזק את דבריו של איציק, ברוב המקרים שהגיעו אלינו למוסך זה אכן נפתר בניקוי בית מצערת ולימוד מחדש,

גם המחיר צנוע 300 ש"ח ועוד מעמ.

בברכת הנותן מקבל

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

לטובת מי שעלול להיתקל בבעיה: ניקוי בית מצערת לא פתר את הבעיה. בשלב מסויים האוטו החריף את העיצומים וסירב לנסוע מעל מהירות של 15-20 קמ"ש (במילים אחרות, לא משך טורים למעלה וכמובן גם לא העביר הילוכים...) בסוף, ב'חוצה ישראל' בראש העין, איתרו שהבעיה היא חיישן קראנקשאפט (חיישן לא יקר, טיפול לא מאוד יקר; כמדומני שהחיישנים הם נקודת תורפה מסויימת אם כי קבילה בהחלט), והחלפתו פתרה את הבעיה פעם אחת ולתמיד. מאז אותה תקלה ועד שהחלפתי את הרכב נסעתי איתו עוד כשמונים אלף ק"מ בלי בעיות מיוחדות; הבעיה הנוספת הייתה חיישן מהירות גלגל ששיגע את ה-ESP, וזהו.

• תוכן חדש...