Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

הסיפור שלי הוא כזה,

אני חייל, במהלך השירות עבדתי בסופשים במסעדה.

הכל חוקי כמובן, עם אישור עבודה מהצבא ותלושי משכורת מהמעסיק.

לפני כחודשיים גיליתי חוסר של 500 שקל במשכורת.

כאשר פניתי לאחראית המשמרת התברר "שלקחתי" מקדמה, אולם לא רק שלא לקחתי מקדמה בכל השנים שאני עובד שם אפילו פעם אחת, המקדמה הזאת רשומה בתאריך שאני בכלל בבסיס.

כשביקשתי ליראות איזו קבלה או משהו בסגנון על המקדמה הראו לי דף מונפץ שעליו רשום מספר העובד שלי וליד 500 שקל מקדמה.

בלי שום חתימה שלי.

האחראית פשוט שיקרה לי בפנים ואמרה שהיא בפרוש זוכרת אותי מגיע ולוקח אותה.

כניראה הייתי ממש על טריפים כי אני לא זוכר דבר כזה. :lol:

בכל אופן, החלטתי שהם יכולים להזד**ן עם ה500 שקל האלה והתפטרתי.

ביקשתי מהמעסיק שיביא לי את דמי ההבראה שמגיעים לי.

המעסיק לא התנגד ואמר שאין שום בעיה ושהכל יכנס לי לחשבון ב10 לחודש.

כמובן שלא נכנס כלום חוץ מהמשכורת האחרונה.

דיברתי איתו והוא חירטת אותי ואמר שב10 לחודש הבא הכל יכנס כי הייתה לו בעיה עם הכסף.

הגיע שוב ה10 לחודש, ושוב לא נכנס דבר.

את תלושי המשכורת לא שמרתי (בטיפשותי)

עוד מעט כבר מתחיל חודש שלישי ואני את הכסף שלי עוד לא ראיתי.

לא אכפת לי מהמקדמה העלובה הזאת "שלקחתי" כביכול, אני רק רוצה את דמי ההבראה שמגיעים לי.

מה אני יכול לעשות בעיניין? (חוץ מלשרוף לו את המסעדה :lol:)

יש למי לפנות? לא בא לי להתעסק עם עו"ד בישביל כסף קטן.

I :inlove: MY Mitsubishi

פורסם

א' הוא מחוייב להחזיק עותק של כל תלושי המשכורת שלו (אם אני זוכר נכון).

ב' התייעצות עם עו"ד חבר משפחה ותביעה בבית משפט לתביעות קטנות תחסוך ממך את שכר העו"ד.

ג' מכתב עו"ד הרב פעמים סוגר פינות כאלה לפני שהעניין מגיע לביהמ"ש.

ד' אם אני זוכר מעבר לתלושים, אתה יכול לבקש את טופס 106 שגם מתעד את כל ההכנסות שלך מהמעסיק, אך ללא פירוט חודשי. משתמשים בו לתיאומי מס, אבל בהחלט יכול לעבוד לטובתך.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

1. המעסיק צריך לתת לך ט' 106 גם בלא שתבקש זאת. בד"כ הטופס נמסר סביב פברואר - מרס בשנה הבאה (כלומר בעוד 1-2 חודשים תקבל את הטופס לשנת 2011.

2. תלושי שכר הם מסמכים שחייבים להשמר כל החיים!! התלושים על עבודתך כעת עשויים להיות בעלי חשיבות כאשר תצא לגמלאות בעוד 50 שנה, ואני מדבר מנסיון: כאשר אבא שלי יצא לגמלאות הוא לא קיבל את כל זכויות הפנסיה שלו. עדי להוכיח את צדקתו חסרו לו מספר תלושי שכר על עבודה כ-35-40 שנה קודם. למזלו מקום העבודה שלו היה מסודר וסיפק לו את העתקי התלושים על מנת שיוכל למצות את זכויותיו. אני מניח שאתה עבדת במקום עבודה קטן, מהסוג המופיע ונעלם כעבור מספר שנים. לכן פנה בדחיפות למדור השכר ובקש את העתקי תלושי המשכורת. אלה, וכן דוחות הבנק שלך, עשויים לפתור את חידת המקדמה (רמז - אילו שמרת את תלושי המשכורת קרוב לודאי שיכולת להוכיח כי לא לקחת מקדמה או שהיית מגלה כי זכרונך הטעה אותך, ולא היית מאבד את מקום העבודה). ט' 106 לא יפתור חידה זו שכן הוא כולל סיכום שנתי של ההכנסות והניכויים, ולא יפרט אם סכום זה או אחר שולם בתאריך מסויים.

3. לא בטוח שהמשכורת שנכנסה ב-10 בחודש כוללת התחשבנות סופית. שוב - פנה למדור השכר המטפל בך, יתכן מאד שההתחשבנות הסופית תקח עוד כמה חודשים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אז זהו, שאת המקדמה הם מביאים במזומן, ואין לי שום דרך להוכיח שלא לקחתי אותה,

כלומר זו מילה שלי מול מילה של האחראית משמרת.

תלושי השכר הללו באמת כאלו חשובים?

כלומר, כשאני אצא לפנסיה באמת יבדקו איך ובמה וכמה עבדתי בגיל 16?

I :inlove: MY Mitsubishi

פורסם
אז זהו, שאת המקדמה הם מביאים במזומן, ואין לי שום דרך להוכיח שלא לקחתי אותה,

כלומר זו מילה שלי מול מילה של האחראית משמרת.

תלושי השכר הללו באמת כאלו חשובים?

כלומר, כשאני אצא לפנסיה באמת יבדקו איך ובמה וכמה עבדתי בגיל 16?

הבעיה תהיה אם לא יבדקו. סביר מאוד שבעוד כמה עשרות שנים לא תזכור היכן עבדת ובאיזה חשבון פנסיה\ביטוח\גמל הופקדו כספים שלך, ולחברת הביטוח\השקעות יהיה נוח מאוד להתקשות לאתר אותך, הרי כך הכספים ישארו ברשותם. יתרה מזאת - החברות מחליפות בעלות חדשות לבקרים, אפילו אני, שמקפיד מאוד לתייק מסמכים, שמתי לב שהלוגו בדיווחים התקופתיים משתנה כל שנה-שנתיים ולא בגלל גחמותיו של המעצב הגראפי.

תחשוב שאם עבדת בגיל 16 והופרשו עבורך כספים לפנסיה הרי כאשר תצא לגמלאות הם אמורים לצבור רווחים משך 50 שנה, קרוב לודאי שהרווחים יהיו פי כמה או אפילו פי כמה עשרות מהסכום שהפקדת. חבל שהחסכון לא יעמוד לרשותך כאשר תזקק לו.

לכן שמור כבר מעכשיו את כל המסמכים הרלונטיים, הן תלושי המשכורת והן הדיווחים התקופתיים של חשבונות החסכון כדי שלא תפסיד זכויות בעתיד.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הנה, ב-walla התפרסמה כתבה שתסביר לך את חשיבות שמירת הסדר בחסכונות הפנסיוניים. ואני מוסיף - בכל החשבונות.

כמובן שיש לא מעט מסמכים שלא צריך לשמור לטווח ארוך, אבל אפילו חשבונות שוטפים ששולמו כדאי לשמור שנה שנתיים כדי שלא יהיו הפתעות מצד הגוף הרלונטי עם טענה שלא שילמת.

פורסם

1. אכן תתארגן על העתקי התלושים בהקדם.

במיוחד שיהיה לך תלוש ראשון ואחרון, שיהיה איזשהו בסיס לחישוב דמי ההבראה (שמגיעים רק לעובד בוותק של שנה+, קרא את החוק)

2. תביעה בביה"ד לעבודה על ההבראה וגם על ה500 שקל.

אני רוצה לראות את המעסיק מגיע לשם עם הדף המצ'וקמק וטוען בפני השופט שהוא נתן לך 500 שקל במזומן ואין לו שום תיעוד על זה. נראה למי השופט יאמין.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...