Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי מאזדה 323 סדאן 96 (הדור הישן), הרכב חשוב לי מאוד ואני כרגע בתחילתו של פרוייקט החזרת הרכב למצב מקורי. ברכב הופיעו לאחרונה שתי נקודות חלודה במסגרת השמשה הקדמית.

אני מתכוון להכניס את הרכב לפחחות. הפחח אמר שהתהליך יבוצע כך: הוצאת השמשה מהמקום, ניוקי של המתכת במסגרת, במידת הצורך גם חיתוך של אזורים בהם החלודה גלשה לעומק הקורה וריתוך חתיכות מתכת חדשות, לבסוף צביעה והכזרת החלון למקום ע"י זגג.

רצית לדעת האם הטיפול הנ"ל יכול להשפיע , בכל אופן שהוא, על טיפול פחחות מלא שאני מתכנן לרכב שיהיה לי מספיק כסף לכך. (ז"א, מבחינת האם לא כדי כבר לחכות לביצוע פחחות מלאה לשם הסרת השמשה הקדמית?)

הצעת המחיר שקיבלתי היא בסביבות ה-1000 שקלים לכל הטיפול(זגג-300, גומיות - 200, עבודה 500), למרות שהמחיר הוא לא פקטור בשיפוץ אלא האיכות, האם ההצעה הזו בסדר?

השיקול שלי לחלק את הפחחות לטיפול בשמשה עכשיו היא רק בגלל המיקום והפחד שלי שבהמשך השמשה תיסדק וזה יגרור עלויות נוספות.

בנוסף, מספר פחחים שהייתי אצלם אמרו לי שגם טיפול פחחות מלא תופס בתנאים טובים לתקופה של כ-4 שנים עד שבעיות צבע יתחילו לצוץ שוב. האם המידע הזה אמין ומדויק?

אנא עזרו לי בידע נוסף בנוגע למהו הטיפול הטוב ביותר כרגע לחלודה במסגרת השמשה ומה ואיך עדיף לעשות את הפחחות המלאה בהמשך.

תודה.

פורסם

שאלת תם. אם הרכב חשוב לך, והמחיר הוא לא פקטור אלא איכות העבודה, מדוע לא לבצע פחחות מלאה וצבע כדי לקבל עבודה אחידה יותר ו"על הדרך" יפה יותר (תוכל אם תרצה לשנות את צבע הרכב).

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

אני מקצה לחלק הזה של השיפוץ כ-1500 ש"ח, כמובן שהמחיר הוא פקטור אבל בתווך הסכום הנ"ל, אולי לא הסברתי את עצמי נכון בנקודה הזו. בכל מקרה הדחיפות לטיפול בקורות כרגע היא לחסימת החלודה בזמן.

את הפחחות המלאה אני רוצה לעשות כאשר אני יתארגן עם חלקים נוספים להמשך השיפוץ, בעיקר חלקי מנוע וסלון שאני רוצה להחליף (למרות שמבחינה מכנית הרכב ששמור ומטופל)

הכי חשוב לי לדעת האם טיפול פחחות שכולל הוצאת השמשה לא משפיע בכל דרך שהיא על טיפול פחחות מלא בעתיד (כשיהיה לי את כל הסכום לפחחות מלאה, הינה הסברתי).

פורסם

התיקון של מסגרת החלון לא ישפיע על תיקון פחחות בעתיד.

החשש שלך שהשמשה תיסדק בגלל נקודות חלודה במסגרת אינו מוצדק.

אתה מדבר על נקודות כאלה?

images?q=tbn:ANd9GcQ0CJyLdvHoAxepXrgWijHiDbVc8KTbiKXngjudYMcr30_gvOQvDAMvQvtDfQ

פורסם

COMMANDER, כן הנקודות שאתה מראה דומות למה שיש אצלי (מצורפות תמונות).

מדוע אתה טוען שחלודה מהסוג הזה לא יכולה לפגוע בשמשה? אני שואל כיוון שכל הפחחים איתם בדקתי עד היום (והם רבים במספרם... כן, אני פדנט בטירוף) אמרו לי שבשלב שאלו רק נקודות שטחיות אין בעיה, אך בטווח הרחוק יותר החלודה עשויה לדחוף את הגומיה והלחץ על השמשה יכול לגרום לסדק. האם המידע הזה שגוי וזו רק "תפיסת גל" על הבעיה שהצגתי בפני הפחחים?

בהמשך למה שרשמת, האם אתה בעצם לא ממליץ להכניס את הרכב לפחחות נקודתית כרגע? אם כך, מדוע, ומה כן רצוי לעשות עם הבעיה?

P105021899.jpg

P1050222888.jpg

פורסם

אם אתה "פדנט בטירוף" - עשה תיקון פחחות של מסגרת החלון.

הרי הנקודה הקטנה הזו לא תתן לך מנוחה :wink:.

מה שאמרו הפחחים הוא נכון - השאלה היא רק מתי החלודה תגיע למצב בו תהפוך מחלודה שטחית לחלודה שכבתית.

רק זכור שמדובר ברכב בן 15.

האם הוא סובל מבעיות חלודה במקומות נוספים?

פורסם

אתה צודק, הנקודה הקטנה הזו כבר לא נותנת לי מנוחה...

אין נקודות חלודה נוספות ברכב מלבד זו והצבע הוא המקורי במצב טוב יחסית לזה שהרכב עומד בחוץ רוב חייו...

שמתי לב שגם בקורה הנגדית יש סימנים ראשונים של חלודה שטחית. אני חושב שיהיה נכון לסדר את זה עכשיו שזה דורש ליטוש של המתכת (אני מקווה) ולא חיתוך וריתוך של פיסות מתכת חדשות. לחסוך את הבלגן.

ואם אפשר תשובה לשאלה מההודעה הראשית - האם טיפול פחחות וצבע חדש באמת יחזיק כ-4 שנים עד הופעת סדקים/ חלודה מחדש?

• תוכן חדש...