Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני חדש בפורום הזה אליו הגעתי בעקבות המלצה של חבר, ויש לי שאלה שנוגעת לקניית רכב משומש.

מדובר בסיטרואן ZX שנת 94 מדגם רפלקס (1400 ידני),

אחרי בדיקה היום במכון, התברר שיש קורוזיה על בלוק המנוע ונזילת מים, והבוחן חושב שזה עלול להיות חור בבלוק, מה שאומר לטענתו מנוע חדש....

א. כמה זה יכול לעלות

ב. אם הבעלים של הרכב מוכן להוריד את מחיר המנוע בקנייה (או קרוב לזה) האם שווה לקנות, כי מישהו אמר לי שגם מנוע חדש על רכב לא ממש מחזיר אותו להיות כמו עם המנוע המקורי...

אודה להתייחסות מהירה כי מחר בבוקר אנחנו אמורים ללכת למוסך כדי לברר את המצב לאשורו....

תודה,

yaya

פורסם
שלום לכולם, אני חדש בפורום הזה אליו הגעתי בעקבות המלצה של חבר, ויש לי שאלה שנוגעת לקניית רכב משומש.

מדובר בסיטרואן ZX שנת 94 מדגם רפלקס (1400 ידני),

אחרי בדיקה היום במכון, התברר שיש קורוזיה על בלוק המנוע ונזילת מים, והבוחן חושב שזה עלול להיות חור בבלוק, מה שאומר לטענתו מנוע חדש....

א. כמה זה יכול לעלות

ב. אם הבעלים של הרכב מוכן להוריד את מחיר המנוע בקנייה (או קרוב לזה) האם שווה לקנות, כי מישהו אמר לי שגם מנוע חדש על רכב לא ממש מחזיר אותו להיות כמו עם המנוע המקורי...

אודה להתייחסות מהירה כי מחר בבוקר אנחנו אמורים ללכת למוסך כדי לברר את המצב לאשורו....

תודה,

yaya

כל עוד הוא לא מוריד "רק" על המנוע , זה נשמע מצויין אפילו

כל עוד הוא מוריד גם על שאר הפגמים שנמצאו בבדיקה וכו , אז לקחת ומהר :) זה שווה.

פורסם

תודה על ההתיחסות, רק חסר לי להבין אם זה נכון שהרכב בעצם נכנס למצב של בלאי מהיר יותר כתוצאה מהמנוע החדש, כי כאילו הוא חזק יותר ביחס לגיר, למצמד ושאר המערכות ש"התרגלו" למנוע הקודם ועכשיו ישחקו מהר יותר....

פורסם
תודה על ההתיחסות, רק חסר לי להבין אם זה נכון שהרכב בעצם נכנס למצב של בלאי מהיר יותר כתוצאה מהמנוע החדש, כי כאילו הוא חזק יותר ביחס לגיר, למצמד ושאר המערכות ש"התרגלו" למנוע הקודם ועכשיו ישחקו מהר יותר....

לשכן שלי קרה מקרה בדיוק כמו ל-ZX הזו. רק שלו הייתה פיז'ו 306 עם מנוע 1400 סמ"ק.

יום בהיר אחד (לאחר שהרכב אצלו כבר 10 שנים, יד ראשונה, טופל אך ורק במורשה) הוא גילה שיש סדק בבלוק. עלות ההחלפה (גם במוסך מורשה) עלתה קרוב מאוד ל-10K ש"ח (לפני כחצי שנה) !!!

זה נכון שהוא לא היה 100% קפדן, ואנשים קפדנים כמו רוב חברי הפורום היו מגלים את התופעה כאשר עוד היה אפשר למנוע אותה. אבל מדובר בבנאדם (ישראלי) ממוצע (בדיוק כמו ההורים שלי, חברים שלי ועוד הרבה אנשים שלא מבינים הרבה ברכבים) שלא בודק בכלל שמן/מים אלא מכניס פעם בשנה את הרכב לפני הטסט לטיפול השנתי. ד"א, ישר לאחר החלפת המנוע הוא מכר את הרכב, נשבע שהוא לא מתקרב יותר לצרפתיות (למרות שהוא אמר שהרכב מצויין, חוץ מהקטע של האמינות) וקנה קורולה חדשה ...

קשה לי להאמין שהוא יוריד לך 10K ש"ח מהמחירון, אבל אם הוא מסכים אז עדיין צריך לבדוק את שאר המכלולים באוטו. המנוע החדש שתקבל אומנם יהיה בונוס אבל זה לא שווה כלום כאשר שאר המכלולים יהיו לא תקינים ...

בקשר להודעה השניה שלך, הרכב לא בטוח נכנס לבלאי גבוה. ברכב של השכן שלי לא נעשה שום שימוש לא סביר והרכב היה מטופל בצורה טובה מאוד עם ספר טיפולים והכל (גם ק"מ דיי נמוך). הבעיה נעוצה במנוע אלומניום המהולל של פיז'ו שנרקב מהר יותר ממנועי הפלדה. כנראה שהייתה נזילה קלה של מים שלא טופלה בזמן וגרמה לריקבון (לפחות זה מה שקרה ברכב של השכן שלי).

ד"א, במקרה של ריקבון בבלוק חובה להחליף מנוע מכיוון שאין טעם מבחינה כלכלית להחליף רק את הבלוק.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

רדרוז תודה אבל כנראה לא הבנת את שאלתי...

השאלה היתה לגבי הרכב אחרי החלפת המנוע בחדש, בגלל "עודף כוח" שיש למנוע החדש על שאר מכלולי הרכב שכבר עברו אי-אלו שנים וקילומטרים - ולא האם בלאי מואץ הוא הסיבה לחור בבלוק....

יאיר

פורסם

המנוע שיורכב ברכב לא יהיה "חדש מהשקית".

במקרה הטוב יותר זה יהיה מנוע מיובא ממכונית שהושבתה בחו"ל, עם כמה עשרות אלפי ק"מ עליו, במקרה הפחות טוב זה יהיה מנוע מפירוק מקומי במצב לא ידוע שבוצע בו חידוש של חלקים מתבלים כמחזירי שמן, טיימינג וכד'.

ההפרש ב"כח" לא יגרום , לעניות דעתי, לבלאי מואץ של הרכיבים ההקפיים (גיר , פרונט), ההפרשים הם (אם בכלל) באחוזים בודדים, ומכוניות מתוכננות עם מספיק שוליים לשם כך.

בכל אופן אם המוכר מסכים להחליף מנוע על חשבונו, ויש לך אחריות על המנוע המוחלף - למה לא ? אתה מרוויח רכב עם מנוע במצב שידוע לך וככל הנראה טוב הרבה יותר מרכבים זהים שיש על הכביש.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

היינו היום במוסך של לובינסקי, ואין חור בבלוק, מה שכן יש זה סידורים של צינורות ועיניינים שלדבריו יכולים להגיע לכמה אלפים...

אני כעת במו"מ עם הבעלים על מחיר הסגירה....אבל הם לא מוכנים לרדת במלוא הסכום....

נראה מה ילד יום, למרות שכמו שאני מכיר את עצמי, אין לי כוח לעוד חיפושים (זה די מתיש ויקר לקחת רכבים לבדיקות) ואני אסגור בסוף על מחיר ביניים....מתוך שתי הנחות

1. גם הזמן שלי, וגם הבדיקות שוות כסף.

2. אין רכב שאין בו תקלות ובעיות

3. גם רכב שעל פניו אין בו תקלות, לא מבטיח כלום לעוד חודשיים אפילו....

מה דעתכם?

• תוכן חדש...