Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב בבעלות דיפלומט זר (אמריקאי אם זה משנה) שעובד בשגרירות.

סליחה על הטעות - הרכב לא CD ולא CC, הרכב מספר לבן עם סיומת 22

האם עכשיו התשובה לשאלה ידועה למישהו?

תודה

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לוחיות רישוי בישראל

עיקר הוראות החוק הנוגעות ללוחיות רישוי בישראל מקובצות בתקנות התעבורה. התקנות קובעות כי רכב הרשום בישראל ישא עליו שתי לוחיות זיהוי, זולת אופנוע, גרור, נתמך, אופניים ותלת אופן, אשר ישאו לוחית אחת בלבד מאחור.[2] על לוחיות הזיהוי להיות תמיד נקיות ולא מוסתרות על ידי המטען שעל הרכב.[3] אסור להסיר לוחית זיהוי מן הרכב, אלא לשם החלפתה. אסור להוסיף פרטים ללוחית, לשנות את צבעה או לטשטשה.[4] רכב הרשום בישראל מורשה לשאת לוחיות רישוי ישראליות בלבד.[5] לוחית הזיהוי ברכב מנועי חייבת להיות מוארת כך שניתן יהיה לקרוא את הכתוב בה ממרחק 20 מטר במזג אוויר נאה.[6]

עם קום המדינה הייתה לוחית הרישוי בעלת ארבע ספרות, והיא התארכה בהדרגה עד לשבע ספרות. מועדון החמש נקרא כך מכיוון שכלי הרכב שהמועדון עסק בהם בתחילת דרכו היו בעלי לוחית רישוי של חמש ספרות. עם המעבר ללוחיות רישוי בנות שבע ספרות בתחילת שנות ה-80 ציינו שתי הספרות האחרונות בלוחית הרישוי את שנת היצור של הרכב. נוהג זה בוטל ב-1990 ושתי הספרות האחרונות החלו להיקבע על פי יבואן כלי הרכב, אך גם נוהג זה שונה בהדרגה החל משנת 2000 ושתי הספרות האחרונות החלו שוב לציין תקופה, למרות שלא על פי מפתח שנתי. לוחית הרישוי של מונית מסתיימת בספרות 25.

כלי הרכב של משטרת ישראל מצוידים בלוחיות רישוי בעלות רקע אדום, שהכתוב בהן בלבן בתוספת האות "מ", ולכלי רכב של המשטרה הצבאית לוחיות רישוי כחולות שעליהן רשום מספרן בלבן, בצירוף האותיות "מצ". כלי הרכב המבצעיים של צבא הגנה לישראל הם בעלי לוחית רישוי ברקע שחור עם ציון האות "צ". בנוסף קיימות לוחיות לבנות עם כיתוב שחור לכלי רכב דיפלומטיים, בליווי הסימון "CD" או "CC" ‏CD - "גוף דיפלומטי"; CC - גוף קונסולארי"), ובלעדיו אם כלי הרכב נמצא בבעלות פרטית של הנציג הדיפלומטי (אך נרכש בחו"ל). לוחיות לבנות עם כיתוב אדום משמשות כלי רכב במבחן. בעבר לרכבים המשמשים תחבורה ציבורית הייתה לוחית רישוי ירוקה ועליה האות "ת", ולאחריה 4 ספרות.

פורסם
תודה על ההסבר אבל אין כאן מידע אם ניתן לנהוג או לא

אני מבין שאנחנו עובדים באותו מקום? שגרירות ארה"ב? :-)

מצטער אבל באמת כדאי שתפנה למשרד הרישוי, מכיוון שתשובה שגויה שלנו יכולה לסבך אותך.

מה שכן אני יכול לספר שאני מכיר עובדים שיש להם רכב צמוד בעל מס' דיפלומטי שהם לא דיפלומטים אלא אזרחים ישראלים בלבד.

פורסם
אני מבין שאנחנו עובדים באותו מקום? שגרירות ארה"ב? :-)

מצטער אבל באמת כדאי שתפנה למשרד הרישוי, מכיוון שתשובה שגויה שלנו יכולה לסבך אותך.

מה שכן אני יכול לספר שאני מכיר עובדים שיש להם רכב צמוד בעל מס' דיפלומטי שהם לא דיפלומטים אלא אזרחים ישראלים בלבד.[/quote

אני לא עובד בשגריררות.

בעל הרכב עובד בשגרירות והוא דיפלומט זר (אמריקאי)

הרכב בבעלותו ולא של השגרירות (מספר לבן בלי CD או CC)

האם מותר לי (אזרח ישראלי, שומר חוק) לנהוג ברכב? (יש לי ויזה לארה"ב :-))

פורסם
האם לנהג ישראלי מותר לנהוג בארץ ברכב דיפלומטי עם לוחיות CD כשבעל הרכב יושב לידו?

יש לציין שהרכב פרטי של הדיפלומט ולא שייך לשגרירות.

תודה

רכב פרטי (אבל פרטי נטו.. רק שלו ולא בבעלות השגרירות ) של דיפלומט לא יהיה לא עם CD ולא עם CC .

רכב פרטי של דיפלומט יהיה מספר לבן שמסתיים ב 21 או 22 אבל ללא אותיות.

אולי יש מקרים חריגים פה ושם אבל בגדול זה המצב.

אגב קל לזהות איזה רכב שייך לאיזה שגרירות מכיוון שלכל שגרירות בארץ יש קידומת משלה למספר הרישוי של רכבי השגרירות.

למשל רוסיה :23 , שוויץ 80 , טורקיה 82 וכ"ו ..וכ"ו

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

אם הרכב נקנה עם פטור ממסים, אז מופיע הגבלה ברשיון הרכב ממכס, לנהוג רק הבעל הרכב.

אני לדוגמא תייר, וקניתי רכב פה בארץ, ויש לי פטור מלא ממסים, ומופיע ברשיון הרכב " הגבלת ממכס מותר לנהוג ברכב רק בעל הרכב או בן זוגו".

פורסם

ההגבלה היא שרק לבעל הרכב מותר לנהוג או מותר לנהוג רק אם בעל הרכב גם נמצא ברכב?

מה הכוונה ב - "בן זוגו"? נשוי? חבר? קרוב משפחה מדרגה ראשונה?

איפה נמצא נוסח החוק או תקנת התעבורה?

בבקשה לא לערבב ידע על תיירים שאינם דיפלומטים.

חידדתי את השאלה מספר פעמים: רכב פרטי של דיפלומט אמריקאי, מספר לבן, מותר או אסור לאזרח ישראלי לנהוג? ואם יש תנאים מגבילים מהם?

נסיון אחרון....

תודה

פורסם

את התשובה המוסמכת קיבלת ממני .

בדוק עם משרד הרישוי בגלל הסיכון של נסיעה ללא ביטוח.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
כבר נכתב: הרכב פרטי של הדיפלומט, לא של השגרירות, לא CD ולא CC, רק מספר לבן של שגרירות ארה"ב. סיומת 22.

YOYO +1

אמת לאמיתה!

רכב פרטי של דיפלומט (לא של השגרירות!!) הוא חייב להיות מספר לבן ללא אותיות (כלומר ללא CD וללא CC)

אם יש אותיות הוא חד משמעית של השגרירות!

אם מותר או לא? את זה אתה צריך לבדוק מול מחלקת הרכב של שגרירות ארה"ב. רק הם יוכלו לתת לך תשובה מוסמכת.

תכתוב להם מכתב (באנגלית) וחכה לתשובה. (הם יושבים במתחם השגרירות ברחוב הירקון , ת"א)

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

אחזור שנית:

מותר לעובדי השגרירות הישראלית לנהוג בכלי רכב של השגרירות.

נהיגה של אזרח ישראלי ברכבו הפרטי של דיפלומט הינה עבירת על חוקי המכס ועלולה לגרום להחרמתו עקב אי עמידה בהגבלות המכס.

שורה תחתונה: מומלץ וכדאי להמנע.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

zvit'

ואם בעל הרכב, הדיפלומט, יושב ברכב אבל האזרח הישראלי נוהג?

נניח כי הם נוסעים יחד והדיפלומט לא מכיר את הדרך או לא מרגיש בנוח לנהוג? מה שכתבת לא "עושה שכל".

אני מסכים שלקחת רכב של דיפלומט (בהסכמתו כמובן) ןלנהוג בו לבד ולצרכי אזרח ישראלי בלבד, יכול להיות עבירה על חוקי מס.

בקיצור, כמו שישה כתב - למשרד הרישוי הפתרונים.

אני לא מסכים עם מי שכתב שצריך לבדוק עם קצין הרכב בשגרירות כי הרכב פרטי.

אגב, לכל דיפלומט (כמעט) יש בן / בת זוג שהם לא דיפלומטים ולא עובדים בשגרירות. הם כמובן נוהגים ברכב, ביחד עם הדיפלומט ולבד.

פורסם

בן/בת זוג זרים הם במעמד תייר, ולכן הדיפלומט יכול לבקש (וגם יקבל) אישור נהיגה ברכב עבורם.

אם בן/בת הזוג הנם אזרחים ישראלים יהיה להם קשה מאד עד בלתי אפשרי לקבל אישור נהיגה כנ"ל.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...