Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5300 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי שוב אנשים 8)

עוד מעט יש לי טסט (עד סוף ינואר), ויש לי נזקים שונים שיש צורך לתקנם (ועם קצת מזל חלק לא).

להלן תמונות, לאחריהן שאלות.

דלתות צד ימנית+כנף

20111220090753.jpg

Uploaded with ImageShack.us

20111220090748.th.jpg

גלגל ימני:

20120101183046.th.jpg

כעת שתי בעיות מרכזיות ברכב:

• הגה סוטה - צריך לאזן ימינה מעט כל הזמן
  • צריכת דלק מוגברת - נוסע כ 50 קמ פחות בטנק דלק מלא

עכשיו, לשאלות :-)

1. האם צריכת דלק כזו יכול להיות בגלל הסטיה של ההגה? ואם כן האם כיוון פרונט פשוט יעשה את העבודה? אם לא מה ההמלצה?
    בעבר לפני כשנה עשיתי כיוון פרונט באהרון רוט בבני ברק, והוא הביא לצתוצאות הכי טובות ביישור הפרונט (אם כי לא ב100 אחוז - האם זה אפשרי? האם זה משהו שאני אמור להתעקש עליו?).
  2. האם העיקומים בגאנט הברזל יכולים להוות סיבה (או תרומה משמעותית) לצריכת הדלק החריגה? זה נראה לי דיי שולי.
  3. האם הצמיג הקדמי יעבור טסט? זה מישלין בני כשנתיים סה"כ, אחד בצמיג ישיר אמר לי שלא, אבל לא ממש נראה לי שחוק - יש אחריות 4 שנים, אם לא עובר, האם זה לא בכיסוי אחריות על התפוררות מהירה?
  4. האם הדלתות יעברו טסט כמו שהן? הן נפתחות (לעיתים מנסיון שני של משיכת ידית...).
  5. מישהו יודע האם אפשר לשים דלתות בצבעים שונים ללא בעיות בטסט?

ועכשיו לשאלה כללית - אני פשוט לא מצליח להחליט, האם כדאי לתקן את הרכב ל 100 אחוז (שוב פעם..) ופשוט להתחיל לנסוע בצורה רגועה וזהירה הרבה יותר (ואז לא יהיו בעיות), או שעדיף כבר לקחת רכב חדש וחסכוני?

אם התשובה היא פשוט לתקן (כי חוץ מתיקונים בגלל תאונות שונות היו אפס תקלות באוטו הזה!) ולנהוג זהיר, אז השאלה היא אם כבר (כנראה) צריך להחליף את כל 4 הצמיגים, האם יהיה נכון להחליף לגאנטים מסגסוגת קלה, יפים של 14" (מחר בודק - נראה לי יש לא מעט גדלים שמאושרים לשדרוג) יחד על צמיגי TOYO T1R לאחיזה הרבה יותר טובה. - מה סדר גודל משוער של שדרוג כזה?

והאם מישהו יודע איזה גאנטים צריך? נראה לי זה 4 ברגים אבל יש שם דברים כמו 100 ממ, 108 וכו' שלא ברור לי איך לקרוא את זה.

כל זה בתוספת מערכת גז כדי לאזן את עלויות הדלק במשך שלושת השנים הקרובות (ביחס לאוטו חדש וחסכוני).

או - שהאלטרנטיבה היא לעשות את המינימום שבמינימום, ובעוד כחצי שנה לקראת הקיץ לקחת רכב חדש? גם פה אני לא יודע - יש כ"כ הרבה דברים שאני רוצה, אין רכב מושלם בשבילי :|

אני בין השברולט וולט, פולסווגן אפ! (ותאומותיה - מלבד אם רק שנתיים אחריות גם בסיאט וסקודה אז בחיים לא אקח), סוזוקי ג'ימני והאודי A1 - כמו שאמרתי, לא יודע איך להחליט -

מצד אחד אני רוצה אוטו חזק יותר, מצד שני חסכוני יותר, מצד שלישי עם יכולות שטח, ומצד רביעי משהו "היי טקי" 5 שנים קדימה מעל כולם - השברולט וולט :?

בואו נגיד שהחלטתי לנסוע כך שלא יהיו עוד תיקונים - מה הייתם ממליצים לעשות ולמה?

אני יודע שעירבתי פה כמה נושאים לפורומים שונים - אך אי אפשר להפריד ביניהם שכן החלטות תלויות אחת בשניה.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה הבחור שעלה את הצילום שסטה בפתאומיות מנתיב השמאלי וגרם לתאונה ? כנראה שכן....(רכב שחור ועוד טען שהוא נהג כחוק)

בכול מקרה לא מפתיע אותי הזנחה של הרכב וחוסר אכפת מהציבור (גם צורת הנהיגה וגם אחזקה של הרכב) תטפל ברכב מבחינה טכנית בלי שום קשר לטסט הקרב!

פורסם
אתה הבחור שעלה את הצילום שסטה בפתאומיות מנתיב השמאלי וגרם לתאונה ? כנראה שכן....(רכב שחור ועוד טען שהוא נהג כחוק)

בכול מקרה לא מפתיע אותי הזנחה של הרכב וחוסר אכפת מהציבור (גם צורת הנהיגה וגם אחזקה של הרכב) תטפל ברכב מבחינה טכנית בלי שום קשר לטסט הקרב!

הרכב מעולם לא הוזנח מבחינה טכנית - רק אסטתית. טיפול תמיד נעשים בפחות מ 10 אלף, חלפים מקוריים בלבד (חוץ מפח וכו').

למה לטפל בדברים שהם לא קשורים למכניקה של הרכב כגון דלתות, אם זה יצליח לעבור טסט?

פורסם

Carmaggedon,

אתה הרי בחור הגיוני ושקול - תחליף לג'אנטים מגנזיום. זה הכי חשוב!

וברצינות - גש למכון פרונט, התקן נורת איתות חסרה על הכנף, ישר את הג'אנט ובדוק את הבלמים (על פי התמונה של הגלגל יש בשולי הדיסק מדרגה די עמוקה). זה רק משתי תמונות.

פורסם

סליחה אבל חייב להגיב ובאמת שאני לא בא להעליב,

קשה לי ליראות רכב מוזנח כל כך.

אישית אני לא יושן בלילה אם אני יודע שהגנט עקום או שהרכב מושך לאיזה שהוא צד.

(את האמת קשה לי להירדם אם הרכב לא נקי)

ליפעמים שאני רואה אנשים ששמים אזיקונים על הטמבון שלא יפול או דבק מילחמה שמחזיק את המראה שמכוונת לשמים זה גורם לי בחילה ורצון לקחת להם את הרכב, לא מגיע להם רכב.

עכשיו יגידו כאלה שלא לכולם יש כסף לתקן דברים ואני אומר אין כסף לתקן אל תיסע ברכב יש אוטובוס.

יש לי חבר כשהוא קנה את הרכב הראשון שלו (סוזוקי סוויפט 92) הצעתי לו לעשות טיפול קצת קוסמטיקה והוא צחק לי בפנים, שנה עברה והצעתי לו שוב ושוב הוא צחק לי בפנים,"למה טיפול מה יסע יותר מהר גם ככה וגם ככה נוסע- לא חבל על הכסף"

3 שנים הרכב שרד עד שניתפס המנוע וכשהוא יתקשר אלי לעזרה צחקתי לו בפנים, מגיע לו, וכואב לי על הרכב שהיה לו בעלים כאלה.

רכב שניקנה ב 15000 שח בערך נימכר לברזל ב 1000 שח.

נחזור לפותח התרד,

אני בטוח שאם לא היה טסט היית נוסע ככה עד שהרכב היה מיתפרק.

תקן את הרכב ללא שום קשר לטסט, טפח אותו שיהיה לך נעים וכיף לינסוע בו.

רז...

פורסם

צריכת דלק ומראה חיצוני לא מענינים את משרד הרישוי. הבעיות בהגה דווקא כן, כמו גם צמיגים, בלמים, שלדה, פליטת עשן ומערכת האורות. תעשה פחחות וצבע בלי קשר לטסט. גם אתה תרגיש יותר טוב וגם תוכל למכור אם תרצה. במצב כזה רק מגרש יקנה ממך במחיר שחיטה.

פורסם

אתה דוגמה טובה לזה שהמשטרה מתעסקת בשטויות, אתה אחד מבעלי הרכב שצריך להוריד מהכביש! לעומת כאלו שמשפרים את הרכב ורכבם שמור ותקין ונחשבים לעברייני תנועה מסוכנים. נהג שקיימת אצלו בכלל ההתלבטות של לתקן או לא לתקן ליקויי בטיחות חמורים כשלך מצביע על התפיסה השגויה של עבריינות תנועה. לצערי זה המצב, רכבים לא תקינים רבים עולים על הכביש וזו פצצה מתקתקת הרבה יותר מאשר כל רכב משופר כזה או אחר. יש לי תחושה (אולי אני טועה) שיש לך עוד הרבה ליקוים ברכב שפשוט אינך מודע אליהם.

*** לקחת את רשמיי בערבון מוגבל ***

*** הנעה קידמית עם הרבה הנאה ***

פורסם

לא אתייחס כלל לפותח השרשור, מזכיר לי פשוט, שתמיד הולכים לראות רכב המוצע למכירה "האוטו במצב בונבון הכל חדש", אתה מגיע ורואה זוג צמיגים יבשים במצב שאתה פוחד לנסוע על זה אפילו עד הפנצ'ריה הקרובה, ואז מר בחור מפציצ "האוטו עבר טסט לפני חודש, עם הצמיגים האלו".

אני רק שאלה, למה אנשים חושבים שאם רכב עבר טסט הוא תקין לנסיעה ?

מתי תבינו שהרכב שלכם עובר טסט לפי מצב הרוח של הבוחן במכון הטסטים ?

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

חברים מה אתם מופתעים?!?

בזמנו הבחור פתח שרשור ששאל לגבי אשמה של מי בתאונה.

הבחור צירף צילום ווידאו שמראה את הרכב המדובר לוקח בפרעות מהנתיב השמאלי פניה ימינה מבלי להסתכל במראות ותוך סיכון הסובבים! במקרה שלו היה רכב שחור (שלפי התמונה בשרשור זה מראה את הנזק של אותה תאונה).

בנוסף הבחור טען בשרשור שהוא מרים את בלם היד כדי לעשות פרסה בצורה יעילה :/ אז למה אתם מופתעים שהרכב מוזנח ברמה חיצ׳ונית ומכנית.

אני שוב ממליץ לך לטפל ברכב לבטיחות שלך ושלנו כאחד.

פורסם
Carmaggedon,

אתה הרי בחור הגיוני ושקול - תחליף לג'אנטים מגנזיום. זה הכי חשוב!

וברצינות - גש למכון פרונט, התקן נורת איתות חסרה על הכנף, ישר את הג'אנט ובדוק את הבלמים (על פי התמונה של הגלגל יש בשולי הדיסק מדרגה די עמוקה). זה רק משתי תמונות.

ברור שאני אתקן את נורת האיתות שחסרה כבר כחצי שנה - אבל רק לאחר שאדע מה עוד עליי לעושת כדי לעבור טסט.

למה צריך ליישר את הג'אנט? האם זה לא עובר טסט? או שזה משפיע על צריכת דלק? רק תשובה חיובית לאחד מאלו ישכנע אותי ליישר אותו - וגם אז, אם אני בוודאות אצטרך להחליף את הצמיגים, האם לע עדיף כבר חדשים במקומם על צמיגים ספורטיביים לאחיזה משופרת (בטיחות של כולנו).

"האם הדלתות יעברו טסט כמו שהן? הן נפתחות (לעיתים מנסיון שני של משיכת ידית...). "

אתה לא תעבור טסט, כי במקרה של תאונה/מקרה חירום,

יושבי הרכב עלולים להלכד בתוך הרכב.

בכל מקרה אחרי תאונה אם הדלתות נפגעות הרי הן לא ייפתחו - אז למה שזה יהיה משנה כל עוד כרגע הן נפתחות?

סליחה אבל חייב להגיב ובאמת שאני לא בא להעליב,

קשה לי ליראות רכב מוזנח כל כך.

אישית אני לא יושן בלילה אם אני יודע שהגנט עקום או שהרכב מושך לאיזה שהוא צד.

(את האמת קשה לי להירדם אם הרכב לא נקי)

ליפעמים שאני רואה אנשים ששמים אזיקונים על הטמבון שלא יפול או דבק מילחמה שמחזיק את המראה שמכוונת לשמים זה גורם לי בחילה ורצון לקחת להם את הרכב, לא מגיע להם רכב.

עכשיו יגידו כאלה שלא לכולם יש כסף לתקן דברים ואני אומר אין כסף לתקן אל תיסע ברכב יש אוטובוס.

יש לי חבר כשהוא קנה את הרכב הראשון שלו (סוזוקי סוויפט 92) הצעתי לו לעשות טיפול קצת קוסמטיקה והוא צחק לי בפנים, שנה עברה והצעתי לו שוב ושוב הוא צחק לי בפנים,"למה טיפול מה יסע יותר מהר גם ככה וגם ככה נוסע- לא חבל על הכסף"

3 שנים הרכב שרד עד שניתפס המנוע וכשהוא יתקשר אלי לעזרה צחקתי לו בפנים, מגיע לו, וכואב לי על הרכב שהיה לו בעלים כאלה.

רכב שניקנה ב 15000 שח בערך נימכר לברזל ב 1000 שח.

נחזור לפותח התרד,

אני בטוח שאם לא היה טסט היית נוסע ככה עד שהרכב היה מיתפרק.

תקן את הרכב ללא שום קשר לטסט, טפח אותו שיהיה לך נעים וכיף לינסוע בו.

רז...

נקודת הסתכלות מעניינת! הייתי מסכים איתך ב 100 אחוז אם זה היה רכב חדש ויפה, אז כן הייתי שומר הרבה יותר על המראה!

אבל!! זהו רכב ישן - למה לבזבז כסף על אסתטיקה? בסיפור שלך לא ברור מה החבר שלך עשה - אני יכול להבטיח לך שכל המכלולים המכניים מטופלים היטב, ומתי שאפשר במוסך רון! (לצערי זה רחוק ומאוד קשה להגיע לשם אני שונא לנסוע לת"א).

מאיפה החלטת שהרכב מוזנח מכאנית?

חברים מה אתם מופתעים?!?

בזמנו הבחור פתח שרשור ששאל לגבי אשמה של מי בתאונה.

הבחור צירף צילום ווידאו שמראה את הרכב המדובר לוקח בפרעות מהנתיב השמאלי פניה ימינה מבלי להסתכל במראות ותוך סיכון הסובבים! במקרה שלו היה רכב שחור (שלפי התמונה בשרשור זה מראה את הנזק של אותה תאונה).

בנוסף הבחור טען בשרשור שהוא מרים את בלם היד כדי לעשות פרסה בצורה יעילה :/ אז למה אתם מופתעים שהרכב מוזנח ברמה חיצ׳ונית ומכנית.

אני שוב ממליץ לך לטפל ברכב לבטיחות שלך ושלנו כאחד.

אותה תשובה כמו לזה שמעליי - פרסה עם בלם יד מקסימום שוחקת צמיגים מעט, וודאי שלא הורסת את המכלולים המכאניים!

אם אני טועה אשמח להסבר למה - קרה שטעיתי ושיניתי כבר את ההרגלים שלי (כמו שפעם הלך הקלאץ' כי הנחתי רגל עליו תמיד, או החזקתי לחוץ).

תחליף ג'אנט, סיפור של50 שקל. תבדוק משולשים, אולי בגלל זה ההגה סוטה.

האם זה משהו שמכון כיוון פרונטים בודק?

והאם יש משמעות למשולש מקורי, חליפי או משומש? אני נוטה לחשוב שלא כי זו רק חתיכת ברזל משולשת ולא מכלולי הינע.

פורסם

carmageddon, אתה אמיתי?

מזמן לא נתקלתי באדם שיש לו כל כך מעט מודעות עצמית.

טוב, חוץ אולי מכמה דיירים בבית האח הגדול.

אם לא הבנת מה העניין: המטרה של תיקון תקלות בטיחותיות היא לא "כדי לעבור טסט" אלא כדי שהרכב בו אתה נוהג יהיה תקין.

מכיוון שיש לך הבנה מאוד מוגבלת בנהיגה בטוחה, כפי שהדגמת בהודעה קודמת, וככל הנראה גם באחזקת רכב - אני שמח שאתה מעלה את שאלותיך לפורום ומוסיף לו עניין.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5300 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...