Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5284 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם, יש לי מגבר infinity ref475a

שמגביר סאב hertz es250

וקומפוננט מורל טמפו.

הגיין על בערך 50% גם על הסאב וגם על הקומפוננט.

היום ישבנו אני וכמה חבר'ה ושמנו מוזיקה ברקע, כשהרכב היה מונע במשך כל הזמן.

אחרי כחצי שעה שהמערכת עבדה פתאום התחילו הפסקות כאילו הדיסק נתקע לרגע ואז השיר ממשיך אחרי שניה.

העיניין הוא שלא שמענו מדיסק אלא מדיסק און קי, אז לא יכולות להיות קפיצות כאלה.

ישר חשבתי שאולי זה משהו במגבר ואכן, בתקיעה הבאה ראיתי שהמגבר נכנס לפרוטקשן לשניה- שתיים ואז חוזר

לפעולה רגילה למשך כמה דקות או אפילו כמה שירים מלאים, ואז שוב פעם תקיעה לכמה שניות (פרוטקשן) וכך הלאה.

החיווט שהתקנתי הוא חיווט של cadence שעולה 450 ש"ח עם כבלים של 4G אז אני לא חושב שהבעיה בחיווט.

וגם הרכב היה מונע אז זה לא נראה לי כמו מחסור בזרם.

יש למישהו רעיון מה יכולה להיות הבעיה?

פורסם

חום? יש זרימת אוויר טובה למגבר?

אולי יש רמקול תקול שגורם לזה, אולי מהרעידות של הסאב משהו השתחרר במגבר?

פורסם

חום לא יכול להיות כי היה די קר היום, ותא המטען היה פתוח.

אני אבדוק את כבל המינוס, למרות שלפי דעתי הוא לא הבעיה...

עוד משהו ששמתי לב אליו ממש לפני כמה דקות: עכשיו כבר חשוך אז הדלקתי את הפנסים

והפעלתי את המערכת בווליום גבוה(כשהרכב היה מונע), ושמתי לב שהפנסים מאבדים מהעוצמה שלהם

בקטעים כשהסאב וופר נותן קיקים (ממש לפי הקצב של המוזיקה), זה לא מורגש כשאני בתוך הרכב,

אבל מבחוץ רואים שיש נפילות קטנות.

יכול להיות שזה הגורם לבעיה? (מצבר/אלטרנטור חלשים)

יש לי סיאט איביזה "ספורט" 1.4 עם מצבר 44A או 46A(משהו כזה, לא זוכר בדיוק) מקורי שבא עם הרכב.

לרכב הזה לא אמורה להיות בעיה להחזיק מערכת כזאת לא? או שאני טועה?

פורסם

היתה לי בעיה דומה, כבל פלוס היה משוחרר בחיבור של פיוז אז היו לי ניתוקים של מגבר. היה נכנס לפרוטקשן. תבדוק טוב חיבורים ותחזק ברגים

פורסם

היה לי את זה באותו של אחי, יש לו סוזוקי באלנו ובמקור אמור להיות לו גם מצבר של 46A יום אחד אני יושב אצלו באותו האוטו מונע הכל טוב ויפה ה- FI BL נותן לי בעיטות של 1500RMS בגב ואז פתאום נכבתה כל המערכת לאיזה 2 שניות ונדלקה מחדש.. אני הייתי בטוח שזאת בעיית מינוס ואז התברר לי שהמצבר הלך לעולמו.. באותו יום קנינו מצבר חדש של 60A (היינו צריכים קצת לבעוט אותו בכוח שיכנס..) וזהו.. הבעיה נפתרה.

קיצור תחליף מצבר.. ואל תגיד לי שזה לא יכול להיות כי הרכב מניע זה לא קשור. אני לא אחפור בנושא אבל אם תרצה אני אסביר.

שבוע טוב.

פורסם

איזה שנה האיביזה? כיום כל רכבי VAG מגיעים עם אלטרנטור 140A במנועים הגדולים יותר, תברר איזה אלטרנטור יש אצלך. אם הוא 100 אמפר ומעל אין צורך בהחלפת מצבר (לאחר ועשית בדיקת תקינות המצבר והוא יצא חיובי).

כמו כן תבדוק את כל החיבורים של המינוסים והפלוסים במערכת, לוודא שהכל מחובר ובחוזק היטב.

גיא: רמקול לא נותן הספקים, הוא מקבל אותם. ותאמין לי שהBL הזה לא ראה קרוב ל1000 וואט על המערכת החשמלית המקורית של הבאלנו.

פורסם

זה נשמע לי כמו בעיית טעינה

מה שזה אומר מבחינתי זה שאו שהמצבר חלש או שתשקול הוספת קבל (אני יודע שבפורום קארס "קבל" זו מילה גסה) שברוב המקרים פותר את הבעיה (על פי נסיוני הדל)

בהצלחה

דרור

פורסם

אוקיי, אז ככה.

בדקתי אתמול את כל החיבורים של הכבלים, וכולם מחוברים טוב.

אני חושב שהבעיה היא במצבר, בדקתי אותו וזה מצבר של44AH בן 5 שנים (ככל הנראה המקורי שבא עם האוטו).

כנראה שהוא עומד לשבוק חיים ובגלל זה יש נפילות מתח והמגבר נכנס לפרוטקשן, נשמע הגיוני?

בכל מקרה בקרוב אני אצתרך לקנות מצבר חדש, יש טעם לקנות מצבר חזק יותר (נניח 55-60AH) או שעדיף

להשאר עם אותו גודל?

פורסם

איך אתה יודע שזה המצבר? בדקת מתח עמידה? בדקת טעינה? בדקת אם בכלל קיימות נפילות מתח כלכך קריטיות?

תעשה את הדברים האלו ואז תחליט אם להחליף את המצבר או לא. אל תחליף כי מישהו אמר לך, קודם תבדוק.

דיוויד

נ.ב.

אם זה מצבר עם פקקים, תוודא שיש מים מזוקקים בתוך המצבר, ואם לא תמלא.

פורסם

אני יודע שזה המצבר כי היום הייתי צריך להתניע עם כבלים אחרי שאתמול שמעתי מוזיקה בווליום נמוך~ בינוני

בלי שהרכב היה מותנע במשך כ 20 דקות.

בנוסף לכך גם המצבר שלי מאוד ישן, אז גם אם זה לא יפתור לי את הבעיה, בכל מקרה בזמן הקרוב אני

אצתרך להחליף אותו.

פורסם

לפי מה שאתה מספר המצבר שלך הולך למות,אל תחכה לרגע שלא תוכל להניע בבוקר משום סיבה.

לך למוסך,תבדוק אותו,אם הוא תקין לחלוטין יש בעיה אחרת,במידה ולא,מצאת את הבעיה למקור הפרוטקשין.

בהצלחה.

Scan Speak

פורסם

עדכון:

אתמול החלפתי מצבר ובדקתי בערך רבע שעה את המערכת בעוצמה גבוהה

והמגבר לא נכנס לפרוטקשן.

ככל הנראה הבעיה נפתרה (טפו טפו טפו...)

תודה לכולם על העזרה :)

• תוכן חדש...