Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה,

הייתי רוצה לשמוע את חוות דעתכם. שפשפו לי את הרכב (סיאט איביזה חדשה, חצי שנה על הכביש) אז הכנסתי את הרכב לצ'מפיון בבני ברק במטרה לתקן את השפשוף. חשבתי שמדובר במשהו כמו 400-500 שקל אבל הובהר לי ש"הדלתות מכוסחות" וזה יעלה הרבה יותר. הפעלתי את הביטוח (עובדי מדינה) והשמאי העריך את הנזק בכ-10 אלף ש"ח וצורך להחליף את שתי הדלתות. הרכב כאמור חדש, חצי שנה על הכביש סה"כ ואני מאד מבואס. אני מצרף תמונות ואשמח לשמוע מה אתם חושבים שנכון היה לעשות במקרה הזה..

IMG031.jpg

IMG032.jpg

IMG033.jpg

IMG034.jpg

פורסם

אני עדיין מנסה להבין מה לקח השמאי לפני שהוא נתן לך את הצעת המחיר ההזויה הזאת.:shock:

בסך הכל מקרה של פחחות וצבע שלא אמורים להסתכם ביותר מ 2000 שקל במקרה שצריך לצבוע את כל הדלתות.

אם הינך מבוטח ויכולים להבטיח לך 2 דלתות חדשות באותו גוון מבלי שיהיו משחקים בצבעים, לך על זה מה איכפת לך?!

פורסם

אני אפרוט את הערכת השמאי: כ-6000 ש"ח לשתי דלתות, עוד טיפול של הכנף פלוס עבודה מגיע לכ-10 אלף ש"ח.

השאלה האם הנזק אכן כה חמור שמצריך החלפת שתי דלתות?

אמנם בצ'מפיון אמרו שתי דלתות חדשות מקוריות אבל מכל הפוסטים פה בפורום על צ'מפיון אני כבר לא יודע על מי לסמוך.

ולגבי עצם ההחלפה עצמה - סתם מבאס שאוטו חדש שיצא מהמפעל וכבר צריך להחליף לו שתי דלתות במוסך..

פורסם

מעניין אם חברות הביטוח יודעות כמה צ'מפיון משחילה אותם, ע"ע הבחור עם השריטה בפגוש של הפולו ונזק של 20K ש"ח.

יותר מעניין זה איך הן משתפות עם זה פעולה, הרי ברור כשמש כי המחירים הנ"ל מופקעים מעבר לכל פרופורצייה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

השאלה האם הנזק אכן כה חמור שמצריך החלפת שתי דלתות?

אמנם בצ'מפיון אמרו שתי דלתות חדשות מקוריות אבל מכל הפוסטים פה בפורום על צ'מפיון אני כבר לא יודע על מי לסמוך.

הנזק ממש לא חמור! פחח טוב יכול להעלים את הנזק מבלי שתרגיש שהיה שפשוף. שוב, לדעתי זה פשוט הזוי מה שהשמאי קבע. ניתן לתקן את זה בלא יותר מ 2000 שקל, אבל אם חברת הביטוח מוכנה לשלם על החלפה מיותרת...

פורסם

מה גובה ההשתפות העצמית שלך? אולי לא כדאי לך להפעיל את הביטוח במצב הזה.

לדוגמא: 1200 שקל השתתפות עצמית + עלייה בפרמייה ל 3 שנים = עלות תיקון הדלתות אצל פחח טוב.

אם הייתי במקומך? אומר לחברת הביטוח שאני מעוניין לקבל את הכסף שהשמאי הציע עבור התיקון (הם מחוייבים דרך אגב לתת לך את הסכום הזה).

הולך לפחח טוב עם המלצות ומשלם 2000 שקל עבור התיקון.

נשאר עם 8000 שקל בכיס ורכב מסודר טיפ טופ!

אבל שכל אחד יעשה את השיקול שלו..

פורסם

תן לביטוח לשבור את הראש, בשביל זה אתה משלם פרמייה. הגאון שחושב שהביטוח יתן לך את הכסף ואתה תעשה קופה של 8K לא מבין מהחיים שלו. בגדול זה עניין פעוט של פחחות אבל אם הביטוח רוצה להחליף שתי דלתות מקוריות, זאת בעיה שלהם. אתה בכל מקרה תשמור את הצילומים והמסמכים ליום שתצטרך למכור את האוטו כדי להוכיח שזה היה רק שיפשוף ולא תאונה אחרת תצטרך להיכנס להסברים למה החליפו דלתות או עשו פחחות ולהוריד הרבה מהמחיר.

בכל מקרה, קבל הצעת מחיר מפחח על תיקון וצבע מקורי. אם זה פחות או דומה להשתתפות העצמית שלך אז עדיף לך לספוג את זה במקום שיעלו לך את הפרמייה בשנה הבאה.

פורסם

1. בשום פנים אל תחליף את הדלתות אלא תבצע תיקון פחחות וצבע.

2. גם דלתות חדשות צובעים לפני ההרכבה כלומר הם לא מגיעות בצבע הרכב שלך.

איזה כייף לי :)

פורסם
1. בשום פנים אל תחליף את הדלתות אלא תבצע תיקון פחחות וצבע.

2. גם דלתות חדשות צובעים לפני ההרכבה כלומר הם לא מגיעות בצבע הרכב שלך.

+1

הדלתות לא מגיעות לארץ מהמפעל צבועות, אלא מגיעות בצבע הבסיס ונצבעות כאן כלומר, אין הבדל בין החלפת דלתות באופן מלא ובין הסרתן לשם יישור הפח וצביעתו המחודשת.

מה שכן, אני יודע שבמוסך המרכזי יש מחלקת פחחות וצבע ושם ייתכן ומשתמשים בצבעים ובחומרים תואמים את הצבע "המקורי". מה טיבה של מחלקת הפחחות של צ'מפיון אני לא יודע, אבל שווה לברר באילו חומרים משתמשים ואם תקבל הצעה שכוללת שימוש באותו צבע בדיוק, אז אולי כדאי לבצע את העבודה שם, מה שבטוח הוא שאין טעם בהחלפת דלתות כמו שאמר מרק.

בהצלחה וחזור לעדכן

פורסם

את מחלקת הפחחות וצבע של צ'מפיון בני-ברק אני מכיר באופן אישי, לא התרשמתי שאיכות העבודה טובה יותר מכול פחח/צבעי בשוק אחר בעל עסק פרטי.

איזה כייף לי :)

פורסם
הגאון שחושב שהביטוח יתן לך את הכסף ואתה תעשה קופה של 8K לא מבין מהחיים שלו.

נכון אתה צודק אני לא מבין מהחיים שלי, אתה מכיר אותי ויודע מה עברתי בחיי, את ההשכלה שלי, את הנסיון שלי עם חברות ביטוח ואת גילי :shock:

ואתה, מבלי שהכרתי אותך זלזלן וחסר יכולת להגיב בצורה שתוכיח שאני טועה.

פורסם

בכל מקרה צלם כמה שיותר תמונות, כהוכחה שהדלתות לא ניזוקו בתאונה קשה יותר.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

טוב, חזרתי לעדכן. די הפחדתם אותי עם כל עניין החלפת הדלתות, ולמען האמת שגם אני לא הייתי בעד. ממש לא.

אבל היה שמאי והערכתו הייתה החלפת הדלתות ולא תיקונן. לפי מה שאני הבנתי, הדלתות מגיעות בלבן (מקוריות וחדשות) ועוברות צביעה לפי קוד הצבע של הרכב.

האם בשלב המכירה בעתיד אני אהיה צריך לציין שהוחלפו הדלתות? כי זה באמת בגין פחחות פעוטה לכל הדעות..

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בכל בדיקה לפני קנייה יעלו על זה שהדלתות הוחלפו - עדיף להיות ישר ולציין לפני, אני הייתי שומר תמונות לפני התיקון כדי להראות שמדובר בשריטות ולא בתאונה רצינית.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

• תוכן חדש...